Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ : Γονείς μποϊκοτάρουν τα σχολεία ως αντίδραση στην εικαζόμενη εισαγωγή της «θεωρίας του φύλου» που διδάσκει τα παιδιά ότι δεν γεννιούνται ως αγόρια ή κορίτσια, αλλά ότι μπορούν να «επιλέξουν» τι φύλο θέλουν να είναι

Χιλιάδες γονείς στη Γαλλία έχουν λάβει γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα την περασμένη εβδομάδα με την έκκληση να κρατήσουν σπίτι τα παιδιά τους και να μην πάνε το σχολείο τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει το France 24, η συλλογική δράση αποβλέπει στην διαμαρτυρία ενάντια σε μια εικαζόμενη νέα εξέλιξη στα γαλλικά δημοτικά σχολεία : Την προσπάθεια να διδάξουν στους μαθητές ότι «δεν γεννιούνται ως αγόρια ή κορίτσια, αλλά ότι μπορούν ‘να επιλέξουν’ να γίνουν είτε το ένα είτε το άλλο».

Η κινητοποίηση αυτή αντιτίθενται στη διδασκαλία της «θεωρίας του φύλου» στα γαλλικά σχολεία και γίνεται έκκληση στους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μια ημέρα κάθε μήνα. Συνιστάται αυτό να γίνεται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς.

Τα μηνύματα ειδοποιούν επίσης τους γονείς ότι η σεξουαλική εκπαίδευση θα εισβάλει στις τάξεις του νηπιαγωγείου "με πρακτικά παραδείγματα", όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Ο αντίκτυπος του μηνύματος που αναμεταδόθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα, είχε περιορισμένο αποτέλεσμα, ωστόσο, σημαντικό. Περίπου 100 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - από το σύνολο των 48.000 στη Γαλλία - ανέφεραν αγνοούμενους μαθητές λόγω του μποϋκοτάζ, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Vincent Peillon (φωτο) απείλησε με κυρώσεις για τα παιδιά που οι γονείς τους τα αποσύρουν από το σχολείο και διέταξε τους διευθυντές των σχολείων σε όλη τη χώρα να καλούν κάθε γονέα που κρατά το παιδί του στο σπίτι και να του υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

«Το εθνικό σχολικό σύστημα δεν διδάσκει καμία θεωρία του φύλου. Διδάσκει την ισότητα από κάθε άποψη και ειδικότερα, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών», δήλωσε ο Peillon.

Η Sylvie Fromentelle, αντιπρόεδρος της CIPF, του μεγαλύτερου συλλόγου γονέων -καθηγητών της Γαλλίας, έσπευσε να καθησυχάσει τους φόβους. «Προσπαθούν να φοβίσουν τους γονείς λέγοντάς τους ότι τα σχολεία προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη βιολογική βάση της σεξουαλικής ταυτότητας», είπε σε σημείωμα προς τα μέλη της ομάδας, προσθέτοντας ότι η θεωρία του φύλου δεν υπάρχει εντός των κοινωνικών επιστημών ή εντός των γαλλικών σχολείων.

Ωστόσο, πολλοί «υποστηρικτές δικαιωμάτων» έσπευσαν να καταγγείλουν ότι η φήμη για την θεωρία του φύλου που αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας «συντηρητικών» στοιχείων και «ακροδεξιών» ομάδων που είναι αντίθετες με ένα νέο σχολικό πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων.

Το λεγόμενο πρόγραμμα "ABCs της ισότητας" εισήχθη σε περίπου 600 δημοτικά σχολεία αυτό το έτος και κάποιοι «συντηρητικοί» εξοργίστηκαν γιατί διδάσκει την ανοχή στα ζευγαριών των ομοφυλόφιλων.

Η πρωτοβουλία Πάρτε τους Μαθητές από το Σχολείο, η οποία έχει τη δική της ιστοσελίδα, ξεκίνησε από την μυθιστοριογράφο και σκηνοθέτρια Farida Belghoul (φωτο).

Ως νέα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Belghoul, αλγερινής καταγωγής, ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία στο κίνημα κατά των φυλετικών και σεξουαλικών διακρίσεων στη Γαλλία. Αλλά τώρα έχει εκπλήξει πολλούς θαυμαστές της με την δημόσια στήριξή της στον συγγραφέα και σχολιαστή Alain Soral (φωτο).
 
Πρώην ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, ο Soral επιτίθεται τακτικά στις φεμινίστριες και τους ομοφυλόφιλους, ενώ έχει - αν κριθεί ένοχος για «αντισημιτική ομιλία» κατά το παρελθόν.

Η κίνηση της Belghoul έλαβε την υποστήριξη «υπερ- συντηρητικών» καθολικών ομάδων, όπως η ‘Γαλλική Άνοιξη’ και η Civitas, οι οποίες πρωτοστάτησαν στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων το περασμένο έτος και τώρα ανησυχούν ότι παρουσιάζεται σε μικρούς μαθητές η ομοφυλοφιλία ως «φυσιολογική».

Η Civitas αποκάλεσε τον υπουργό Peillon «ψεύτη» και αναφέρθηκε στην Belghoul , «χάρη της οποίας πολυάριθμοι γονείς έχουν ενημερωθεί σχετικά με μια αφύσικη και διεστραμμένη ιδεολογία που διδάσκεται ήδη από την προσχολική ηλικία κάτω από το μανδύα της “ισότητας” και “την καταπολέμησης της ομοφοβίας”».
Επέκρινε την εικαζόμενη χρήση ενός βιβλίου που ονομάζεται «Έχω δύο μπαμπάδες που αγαπούν ο ένας τον άλλο», που προτείνεται για το μάθημα του "ABCs".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Χριστιανή τραγουδίστρια υποψήφια για δύο Grammys αποχώρησε από την τελετή των βραβείων, η οποία, για μια ακόμη φορά, εξελίχθηκε σε πλατφόρμα προώθησης του αποκρυφισμού και της ομοφυλοφιλικής ατζέντας

Η δημοφιλής Αμερικάνα τραγουδίστρια gospel Natalie Grant, αποχώρησε από την τελετή των Grammys, καθώς μπροστά στα μάτια της διαδραματίζονταν σκηνές που ακόμα και τα mainstreamμέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολούνται με τον χώρο της «ψυχαγωγίας» παραδέχθηκαν ότι είχαν καθαρά αποκρυφιστική φύση.

Η Grant ήταν υποψήφια για την Καλύτερη Σύγχρονη Χριστιανική Μουσική Εκτέλεση (Gospel/Contemporary) για το "Alive (Mary Magdelene)", ένα τραγούδι που έγραψε με τον σύζυγό της Bernie Helms και για το Καλύτερo Χριστιανικό Μουσικό Τραγούδι, για το “Hurricane” που ανέβηκε στα τσαρτς.

Η Grant έγραψε για τον ενθουσιασμό που είχε κατά την άφιξή της με τον σύζυγό της στην εκδήλωση, αλλά κατέστησε σαφές σύντομα ότι έφυγε νωρίς, καθώς αυτό που παρακολουθούσε ερχόταν σε σύγκρουση με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της. Έγραψε: «Φύγαμε νωρίς από τα Grammy’s. Κάνω πολλές σκέψεις, οι περισσότερες από τις οποίες πιθανόν είναι καλύτερα να αφεθούν μέσα στο κεφάλι μου. Αλλά θα πω το εξής: Δεν έχω λάβει ποτέ την μεγαλύτερη τιμή να τραγουδήσω για τον Ιησού και για χάρη του Ιησού. Και ποτέ δεν ήμουν πιο σίγουρη για την πορεία που έχω επιλέξει».

Αν και παρέμεινε ‘κουμπωμένη’ σχετικά με τις ακριβείς περιστάσεις, η Grant αναφερόταν πιθανώς στην Katy Perry, η οποία περιβαλλόταν από δαιμονικές φιγούρες καθώς χόρευε γύρω από ένα ανάποδο σκουπόξυλο πριν βρεθεί σε ένα κύκλο φωτιάς την ώρα που έλεγε το τραγούδι "Dark Horse" (Μαύρο Άλογο). ΗPerry φορούσε ένα ρούχο που είχε ένα φωτιζόμενο σταυρό που έμοιαζε με εκείνο των Ναϊτών Ιπποτών.

Στο tweeter υπήρχαν σχόλια όπως: «Η εμφάνιση της Perry έμοιαζε με πραγματική μαγεία», «τώρα, όλα τα μικρά κορίτσια που έχουν είδωλο την Katy Perry θα λατρεύουν το Σατανά», ενώ η χριστιανική μουσική ιστοσελίδα BreatheCast έκανε λόγο ότι η εμφάνιση της Perry ήταν γεμάτη με σατανικές εικόνες και μαγεία. Πολλοί δήλωσαν τον αποτροπιασμό τους για την έντονη αποκρυφιστική χροιά της παράστασης.

Πάντως, η Grant θα μπορούσε επίσης να είχε ενοχληθεί από τη μαζική ‘γαμήλια’ τελετή ομοφυλόφιλων που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης από τους Macklemore & Ryan Lewis.
Αλλά και το ντουέτο Beyonce και Jay - Z δεν έμεινε πίσω. Πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν.

Την κίνηση της Grant έτρεξαν να υποστηρίξουν πολλοί χριστιανοί, αλλά δεν γλύτωσε και από μηνύματα μίσους. 

Εκείνη απάντησε, μεταξύ άλλων, ως εξής:
«…Οι περισσότεροι από εσάς πάντα με υποστηρίζατε και με ενθαρρύνατε και είμαι ευγνώμων. Με στενοχωρεί όταν άνθρωποι με δικάζουν και εκσφενδονίζουν προσβολές. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε διαφωνίες, παρά μόνο μερικά πράγματα θα ήθελα να πω: Δεν είπα ποτέ ότι έφυγα εξαιτίας κάποιας εμφάνισης. Είπα μόνο ότι έφυγα νωρίς.
Είναι τιμή μου να ανήκω στην χριστιανική μουσική κοινότητα. Πολλοί στην καριέρα με ρώτησαν γιατί ποτέ δεν προσπάθησα να πάω με την mainstream μουσική και χθες το βράδυ ήταν μια όμορφη υπενθύμιση ότι μου αρέσει να τραγουδώ για τον Ιησού και για χάρη του Ιησού.
Δεν έκρινα κανέναν. Δεν μισώ κανέναν. Και πιστεύω ότι κάθε πρόσωπο έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού. Ποτέ δεν θα σταθώ σε μια γωνιά του δρόμου με μια ταμπέλα και δεν θα χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να εμπλακώ σε πολιτικά επιχειρήματα που μόνο διαιρούν και δεν ενώνουν. Θα συνεχίσω να προσεύχομαι η ζωή μου να είναι το μήνυμά μου. Έχω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις με τις οποίες ζω και θα συνεχίσω να εργάζομαι τη δική μου σωτηρία με φόβο και τρόμο ενώπιον του Κυρίου. (Φιλιππησίους 2:12)…
Η τελευταία σκέψη μου: «Δεν ντρέπομαι το Ευαγγέλιο του Ιησού γιατί αυτό είναι η δύναμη του Θεού για τη σωτηρία σε όποιον το πιστεύει». (Ρωμαίους 1:16)

Από απονομή μουσικών βραβείων σε «mega- τελετουργικά»

Τα τελευταία χρόνια, αυτού του είδους οι "τελετές μουσικών βραβείων" έχουν εξελιχθεί σε μια γιορτή αποθέωσης του αποκρυφισμού και εσχάτως της ομοφυλοφιλικής ατζέντας, με ένα καταιγισμό συγκεκριμένων μηνυμάτων και συμβολισμών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν πλέον ότι «κάτι δεν πάει καλά» με τη μουσική βιομηχανία και ότι προωθεί ένα συγκεκριμένο σύνολο αξιών και στάσεων. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και σχετικός προβληματισμός ή αντίδραση. Συνήθως η στάση που κρατά ο κόσμος είναι η απλή παρακολούθηση των γεγονότων κάτι που οδηγεί στην συνήθεια και από εκεί τελικά, στην αδιαφορία.
 
Το 2012 ο ΚΟ είχε αναφερθεί στα Βραβεία Grammy 2012 : Άλλο ένα μαύρο τελετουργικό, όπου υπήρχε παρωδία χριστιανικής λειτουργίας η οποία μετατράπηκε σε πύρινο μαύρο μαγικό τελετουργικό, με την ‘bisexual’, Nicki Minaj η οποία μπήκε στα Grammys φορώντας μια τελετουργική κόκκινη ρόμπα, έχοντας δίπλα έναν τύπο ντυμένο σαν «Πάπα».
Δες επίσης και Η βραδιά απονομής των βραβείων του MTV το 2009: Το Μεγάλο Αποκρυφιστικό Τελετουργικό, όπου είχαμε και πρόταση για προσευχή στον διάβολο (αλλά "για πλάκα")..

Η παράσταση της Katy Perry, ξεκίνησε με τα λόγια:

«Εκείνη ρίχνει ξόρκια από κρυστάλλινες σφαίρες. Επικαλείται πνεύματα. Με έβαλε σε μια έκσταση».

Μέσα σε μια κρυστάλλινη σφαίρα, η Perry τραγουδάει ενώ τέσσερα κερασφόρες δαιμονικές φιγούρες υψώνονται από πάνω της.
Μερικές από τις απαίσιες φιγούρες έχουν κέρατα σαν του Baphomet.

Στη συνέχεια, Perry βγαίνει από την κρυστάλλινη σφαίρα και κινείται γύρω από τους χορευτές της, ελέγχοντάς τους εξ αποστάσεως, σαν να τους έχει κάνει μάγια.

Καταλαβαίνουμε ότι το τραγούδι δεν είναι για την «αγάπη».

Στη συνέχεια επικαλείται ένα «σκοτεινό άλογο». 

Το γαλαζωπό χρώμα του σκοτεινού αλόγου, το μυϊκό του σύστημα και τα λαμπερό κόκκινα του μάτια, μοιάζουν εντυπωσιακά με ένα άλλο άλογο, το «άλογο - διάβολος» του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ - ένα μέρος γεμάτο από συμβολισμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εν ολίγοις, η παράσταση της Perry είναι ο λόγος για τον οποίο οι τελετές απονομής των βραβείων έχουν χαρακτηριστεί «mega- τελετουργικά».

Τα Grammys χρησιμοποιήθηκαν επίσης, για να προωθήσουν την τελευταία ταινία της Disney “Maleficent”. Στην ταινία η Angelina Jolie εμφανίζεται ως κερασφόρα κακιά μάγισσα.

Το τρέιλερ τελειώνει με την Maleficent να λέει: «Υπάρχει κακό σ’ αυτόν τον κόσμο. Μίσος. Και εκδίκηση ... χαχαχαχαχα

Στη συνέχεια, η βραδιά παίρνει άλλη στροφή όταν ο Mackelmore εκτελεί το pro - gay τραγούδι του "Same Love". Εκεί παρουσιάζονται 33 ζευγάρια (γιατί 33; Λόγω μασονίας;) να «παντρεύονται» από την Queen Latifah. Αμέσως μετά, η Μαντόνα, «η Μεγάλη ιέρεια» της μουσικής βιομηχανίας, βγαίνει έξω για να τραγουδήσει στους υπηκόους της.

Κρατώντας ένα σκήπτρο, σύμβολο εξουσίας, η Madonna δίνει τις «ευλογίες» της ως  Μεγάλη Ιέρεια στους μαζικούς «γάμους».

Η παράσταση έλαβε χώρα σε μια παρωδία - εκκλησίας, γεμάτη με μια γκόσπελ χορωδία, υπό την οποία τα 33 ζευγάρια «παντρεύτηκαν» νόμιμα. Αυτό είναι ουσιαστικά που η βιομηχανία των Illuminati προσπαθεί να κάνει : να γίνει η νέα θρησκεία των μαζών ... με πλήρεις τηλεοπτικές mega- τελετουργίες.

Γιατί όλα αυτά τα κραυγαλέα αποκρυφιστικά μηνύματα με στόχο πάντα την νεολαία; Όπως το λέει και το τραγούδι της Katy Perry :

«Επειδή μιας και είσαι δικός μου ... Δεν υπάρχει γυρισμός» (“Cause once you’re mine … There’s no going back”).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές:εδώεδώεδώ και εδώ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επαναστατική ανακάλυψη: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν βλαστοκύτταρα σε μισή ώρα!

Ένας νέος τρόπος για τη δημιουργία βλαστικών κυττάρων που είναι φθηνότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός από ό,τι στο παρελθόν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα των επιστημόνων στην ανάπτυξη «εξατομικευμένης ιατρικής», όπου το υγιές δέρμα ή τα κύτταρα του αίματος του ασθενούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων ιστών, όπως οι καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν βλαστικά κύτταρα – τα οποία είναι απαραίτητα για την επισκευή του σώματος – απλώς βουτώντας τα κύτταρα του αίματος σε ασθενώς όξινο διάλυμα για μισή ώρα, προκαλώντας έτσι μια αξιοσημείωτη επαναφορά στην αρχική εμβρυακή τους κατάσταση.
Ερευνητές στη Βρετανία δήλωσαν ότι εξεπλάγησαν από την ευκολία με την οποία οι συνάδελφοί τους στην Ιαπωνία δημιούργησαν κύτταρα που μοιάζουν με εμβρυϊκά και έχουν την ικανότητα να εξελιχθούν σε οποιαδήποτε από τα δεκάδες εξαιρετικά εξειδικευμένα κύτταρα του σώματος: από καρδιακά μυϊκά κύτταρα ως νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Η ανακάλυψη ανοίγει την προοπτική των ιατρών να λαμβάνουν μικρά δείγματα δέρματος ή αίματος από έναν ασθενή και να χρησιμοποιούν τον ιστό για τη δημιουργία βλαστικών κυττάρων που θα μπορούσαν να εγχυθούν ξανά στον ίδιο ασθενή, ως ένας είδος «αυτο-επιδιόρθωσης» κατεστραμμένων οργάνων, χωρίς τον κίνδυνο απόρριψης των ιστών.
Η εκπληκτική ανακάλυψη ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς έγινε από μία νεαρή ερευνήτρια ονόματι Χαρούκο Ομποκάτα του Κέντρου Εξελικτικής Βιολογίας Riken στο Κόμπε, η οποία αρχικά δεν μπορούσε να πιστέψει τα αποτελέσματα των πειραμάτων της – και όταν τελικά τα πίστεψε, δυσκολεύτηκε να πείσει τους συναδέλφους της ότι δεν έκανε λάθος. «Ήμουν έκπληκτη πραγματικά την πρώτη φορά που  είδα τα βλαστικά κύτταρα… Ολοι έλεγαν ότι το επινόησα – υπήρχαν μερικά πραγματικά δύσκολες ημέρες» είπε η Δρ Ομποκάτα. Αν και η έρευνα διεξήχθη σε κύτταρα ποντικού, θα πρέπει να λειτουργεί και σε ανθρώπινα κύτταρα, συμπλήρωσε.
Προηγουμένως, τα βλαστικά κύτταρα με την ικανότητα να αναπτύσσονται σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο ιστό – ένα φαινόμενο που ονομάζεται πλειοδυναμία – μπορούσαν να δημιουργηθούν μόνο είτε από την εξαγωγή τους από πρώιμα έμβρυα ή από γενετικά τροποποιημένα ενήλικα κύτταρα, τα λεγόμενα iPS.
Εμβρυικά βλαστοκύτταρα χωρίς ηθικά διλήμματα
Ωστόσο, η δημιουργία και η καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων εγείρει ηθικά ζητήματα για πολλούς ανθρώπους και είναι γεμάτη με πρακτικές δυσκολίες, ενώ η χρήση των κυττάρων iPS στην ιατρική έχει εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια, σχετικά με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων κυττάρων. Αμφότερες οι τεχνικές είναι επίσης δαπανηρές, αναποτελεσματικές και χρονοβόρες.
Η νέα προσέγγιση, που βασίζεται απλά στη βύθιση του αίματος ή των κυττάρων του δέρματος σε ένα ασθενές διάλυμα κιτρικού οξέος για 30 λεπτά, δεν είναι μόνο πολύ ταχύτερη και φθηνότερη από τις δύο προηγούμενες τεχνικές, είναι επίσης τόσο απλή ώστε να μπορεί να διεξαχθεί σε εργαστήρια χωρίς τυχόν ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις ή εξοπλισμό.
Για να ελέγξει ότι τα κύτταρα ήταν πραγματικά πολυδύναμα, η Δρ Ομποκάτα και οι συνεργάτες της τα επισήμαναν με ένα πράσινο φθορίζον γονίδιο, τα ενέχυσαν σε πρώιμα έμβρυα ποντικού και διαπίστωσαν ότι κατέκλυσαν κάθε ιστό του αναπτυσσόμενου εμβρύου, ακόμη και τον ομφάλιο λώρο του –κάτι  το οποίο δεν συμβαίνει με τα κλασικά εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα και τα κύτταρα iPS.
Οι Ιάπωνες επιστήμονες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Τσαρλς Βακάντι της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, είπαν ότι εκτός από τα κύτταρα του αίματος, έχουν επίσης δημιουργήσει βλαστικά κύτταρα από τον εγκέφαλο, το δέρμα, τους μύες, τον μυελό των οστών, τον πνεύμονα και τους ιστούς στο ήπαρ των νεογέννητων ποντικών. Θεωρούν επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επανέλθουν τα  ενήλικα κύτταρα στην εμβρυϊκή τους κατάσταση, εκτός από το «μπάνιο» τους σε ένα ασθενές διάλυμα οξέος.
Επιστήμονες στη Βρετανία δήλωσαν ότι τα ευρήματα ήταν εκπληκτικά και μη αναμενόμενα. Τα αποτελέσματα ξαναγράφουν τους κανόνες σχετικά με το πώς τα εξειδικευμένα κύτταρα του σώματος των θηλαστικών συμπεριφέρονται από τη στιγμή που έχουν πάρει τον, θεωρούμενο μέχρι σήμερα, μονόδρομο της διαφοροποίησης των κυττάρων.

Νίκος Δήμου: διαφωτίζοντας σκοταδιστικά

Μερικές φορές, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Όχι στις θέσεις και στις τοποθετήσεις, αλλά στο ήθος -ή στην έλλειψη αυτού- που κρύβεται πίσω από τον τρόπο έκθεσής τους. Αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία όταν τα κείμενα κάποιου ανθρώπου γίνονται «πηγές», στις οποίες παραπέμπει ο κόσμος για του λόγου το αληθές, για να διατρανώσει κάποιο επιχείρημα.
Στο παρόν σημείωμα δεν θα ασχοληθώ με τις θέσεις του κ. Δήμου, είτε γενικά είτε ειδικά σε σχέση με το άρθρο «ο Χρυσούς Μεσαίων». Δεν είναι της παρούσης: αλλού και άλλοτε. Θέλω να επικεντρωθώ σε μία φράση του: σύμφωνα με το άρθρο, ο κ. Δήμου πιστεύει ότι «μόνη η εν Ελλάδι περιουσία του Αγίου Τάφου πρέπει να υπερκαλύπτει όλο μας το χρέος».
Τώρα, οποιοσδήποτε διατηρεί μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα γνωρίζει ότι η παραπάνω πρόταση είναι ψευδής – όχι τόσο σκανδαλωδώς ψευδής, όσο ιλαροτραγικά ψευδής. Το να είναι «τρόπος του λέγειν», «ρητορική υπερβολή» ή να κατατίθεται «ποιητική αδεία» το αποκλείω: ο κ. Δήμου δεν την διαφοροποιεί από τις λοιπές φράσεις του άρθρου, και αν είναι έτσι, για κάθε ψευδή πρόταση του οποιουδήποτε δημοσιολογούντος θα πρέπει να λέμε ότι κατετέθη χάριν παιδιάς, ακόμη κι αν τίποτα στο κείμενο δεν προκαταλαμβάνει για κάτι τέτοιο, ενώ δήθεν μόνο οι αληθείς προτάσεις λέγονται… στα σοβαρά. Ούτε βεβαίως επαρκεί η διαφοροποίηση ανάμεσα στο «υπερκαλύπτει» και στο «πρέπει να υπερκαλύπτει». Άρα μένουμε με δύο ενδεχόμενα: ή ο κ. Δήμου δεν γνωρίζει το ψευδές της πρότασής του είτε το γνωρίζει και ψεύδεται συνειδητά. Πάλι το πρώτο αποκλείεται: μια τόσο κραυγαλέα αναντιστοιχία με την πραγματική πραγματικότητα όσο η… ισότητα του δημοσίου χρέους και π.χ. της εν Ελλάδι περιουσίας του Παναγίου Τάφου είναι αδύνατον να διαφεύγει ακόμα και από έναν Νίκο Δήμου. Αποκλείεται, λοιπόν, η προχειρότητα ή η αφέλεια.
Άρα μένουμε με ένα μόνο λογικό ενδεχόμενο: το συνειδητό ψεύδος. Στο όνομα, βεβαίως βεβαίως, του Ορθολογισμού και του Διαφωτισμού. Η κυνική, συνειδητή διασπορά ψευδολογιών με σκοπό το πολιτικό/κοινωνικό αποτέλεσμα.
«Και τί μ’ αυτό; Τί μας νοιάζει αν μια ούτως ή άλλως υπερβολική πρόταση του κάθε Δήμου είναι ψευδής;»
Ο ευρέως αναγιγνωσκόμενος Νίκος Δήμου γνωρίζει πολύ καλά πως ό,τι γράψει στην ευρέως αναγιγνωσκόμενη ιστοσελίδα αποκτά αυτόματα κύρος και αυθεντία: πόσοι και πόσοι θα το επικαλεστούν σε πηγαδάκια, πόσα επιχειρήματα θα βασιστούν στην επίκληση των στοιχείων που παραθέτει ως, δήθεν, πραγματολογικά δεδομένα, πόσες συνειδήσεις θα επηρεαστούν, θα διαμορφωθούν. Ο Δήμου γνωρίζει την επιρροή που έχει ο λόγος του στους μη έχοντες σκέψη και κρίση για επαλήθευση των γραφέντων, επίσης γνωρίζει ότι αυτό που δηλώνει είναι ψεματάρα ολκής -αδύνατον, είπαμε, να είναι τόσο αφελής- και παρ’ όλα ταύτα, με κυνισμό που εκπλήσσει, κάνει την «πολιτική» του ενδύοντας ένα τρελό ψεύδος με τον μανδύα της αυθεντίας («το έγραψε είπε ο Δήμου»), αδιαφορώντας για την αλήθεια – σα μουλάς που λέει συνειδητά ψεύδη για να αφιονίσει τους οπαδούς του και να τους στείλει στον «ιερό πόλεμο» της βίαιας εκκοσμίκευσης.  Στο όνομα, βεβαίως βεβαίως, του Ορθολογισμού και του Διαφωτισμού.
Και, αγαπητέ αναγνώστη, κάπως έτσι έχουμε φτάσει να έχουμε γεμίσει συμπολίτες που πιστεύουν ότι η Εκκλησία ΔΕΝ φορολογείται ΚΑΘΟΛΟΥ, ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ των ΗΠΑ και από τα 600 δις του Σώρρα, ότι δεν μπορείς να δώσεις όνομα στο παιδί σου χωρίς βάφτιση και ότι στις αλλες χώρες δεν υπάρχει καμμία δημόσια ή συνταγματική αναφορά σε συγκεκριμένη θρησκεία. Δηλαδή ψεκασμενολογία, αλλά από την ανάποδη. Όλος αυτός ο οχετός ψεμμάτων, που αποκτούν εγκυρότητα διά της ανακύκλωσής τους, στο όνομα πάντα του… ορθολογισμού.
Το θέμα δηλαδή είναι το συνειδητό ψεύδος, με την επίγνωση ότι η επίκλησή του από έναν επιφανή δημοσιολογούντα του δίνει κύρος. Είναι μια ανηθικότητα ειδικού τύπου. Είναι «Τσοχατζοπουλιά», αλλά στο πνευματικό επίπεδο: διότι ο πολιτικός ενίοτε (ανάλογα με το ήθος) κυνηγά την ψήφο με όλα τα υπόλοιπα να σχετικοποιούνται μπροστά σε αυτόν τον σκοπό, όμως, να είσαι «πνευματικός άνθρωπος» (χμ…), αυτόκλητος επαγγελματίας του «ορθολογισμού» και του «διαφωτισμού» και να διαπρέπεις σε τέτοιες ποταπές μεθόδους, πάει πολύ.
Το συγκεκριμένο άρθρο του Δήμου, όπως και τόσα άλλα, είναι από την πρώτη πρότασή του γεμάτο από τέτοιες «ζυγισμένες ανακρίβειες» (διάβαζε: χονδροειδή ψεύδη, ειδικά ως προς την σύγκριση με άλλες χώρες), είναι σαφώς γραμμένο για να φανατίσει τον οπαδό, για να αφηνιάσει τον αναγνώστη, να του ξυπνήσει ενστικτώδεις αντιδράσεις, να καλύψει την λογική διερεύνηση της πραγματικότητας και να απευθυνθεί κατ’ ευθείαν στα ιδεολογικά αντανακλαστικά. Ο Δήμου, όπως και τόσοι άλλοι*, γνωρίζει καλά ότι οι αναγνώστες του θα τον πιστέψουν χωρίς να ελέγξουν τους ισχυρισμούς του και θεωρεί πως κάνει «κοινωνική μηχανική» από το πληκτρολόγιό του. Έχει κάθε δικαίωμα, και φυσικά ο ιερός σκοπός του Δήμειου Ορθολογισμού και Διαφωτισμού αγιάζει τα μέσα της συνειδητής προπαγάνδας. Όμως, δεν τρώμε και κουτόχορτο…
Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης
(* Επί παραδείγματι, δεν είναι δυνατόν ΟΛΟΙ όσοι επικαλούνται το γερμανικό σύστημα εκκλησιαστικού φόρου για τους πιστούς να αγνοούν ότι το γερμανικό κράτος, πέρα απ’ αυτόν τον εκκλ. φόρο και άσχετα με οποιονδήποτε διαχωρισμό πιστών-μη πιστών, δίδει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια (sic) Ευρώ στις χριστιανικές εκκλησίες ως έξτρα ενισχύσεις, προφανώς από τα έσοδα της φορολόγησης όλων των πολιτών αδιακρίτως. Κάποιοι από όσους μιλάνε για τον «εκκλησιαστικό φόρο» μπορεί όντως να μην το γνωρίζουν – οι υπόλοιποι όμως, δεν μπορεί, το γνωρίζουν, το αποκρύβουν και μας δουλεύουν κανονικά.)

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Γκέι ζευγάρι στο Disney Channel

Το πρώτο ζευγάρι ομοφύλων έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής στο Disney Channel, σε ένα επεισόδιο του «Good Luck Charlie». Το επεισόδιο δείχνει τις λεσβίες μητέρες Σούζαν και Τσέριλ να αφήνουν την κόρη τους Τέιλορ για παιχνίδι στους γονείς του Τσάρλι, που φαίνεται να έχουν μείνει έκπληκτοι. «Η Τέιλορ έχει δύο μαμάδες!» λέει ο μπαμπάς. «Πω πω, τίποτα δεν σου ξεφεύγει» απαντά σαρκαστικά η σύζυγός του.
Την κίνηση χαιρέτισε το πρώην αστέρι του Disney Channel Μάιλι Σάιρους. «Συγχαίρω την Disney για την πραγματοποίηση για το βήμα που έκανε σε αυτή τη γενιά», έγραψε. Πολλές ομάδες πάντως δεν έμειναν και τόσο ευχαριστημένες. Μεταξύ άλλων, η One Million Moms ζητά την αποχώρηση των χορηγών. Θεωρεί επίσης ότι αφού η εν λόγω σειρά εισήγαγε το περιεχόμενο LGBT, τότε θα ανοίξουν οι πύλες για όλα τα προγράμματα του Disney Channel.

Έμποροι πτωμάτων

Έμποροι πτωμάτων
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στον ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan, υπάρχει ένα κομμάτι των στελεχών και ο προπαγανδιστικός τους μηχανισμός, που τις τελευταίες μέρες έκαναν εμπόριο πτωμάτων και πόνου. Βγήκε κι ο Παπαδημούλης, ο γνωστός οικονόμος και νοικοκύρης αριστερός επενδυτής με το 1.329.600 ευρώ (499.000 στη μπάνκα και επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 830.600), σκούπισε με μεταξωτό μαντήλι τα δάκρυα του, που έσταζαν πάνω στο φουά γκρα, και διακόπτοντας τον όλο ιδρώτα αγώνα του κατά των «διεθνών τοκογλύφων», κατήγγειλε ως «απάνθρωπες» τις δηλώσεις των αρμοδίων, που τόλμησαν να μην κρεμάσουν ανάποδα τους λιμενικούς. Χωρίς πόρισμα και με αντικρουόμενες καταθέσεις, φαινόμενο συχνό, λόγω της σύγχυσης σε τέτοια γεγονότα. Θα πρέπει να θυμόμαστε το ενδεχόμενο, πως ενίοτε οι «καταγγελίες» μπορεί να αποσκοπούν σε ευνοϊκότερη μεταχείριση του αλλοδαπού. Δεν μπορούν άλλοι να λένε ξεκάθαρα πως οι λιμενικοί προσπαθούσαν να τους σώσουν κι άλλοι να καταλαβαίνουν το αντίθετο. Επειδή όμως ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και τους χλιδάτους συριζέους βουλευτές δεν ήμασταν εκεί, ας περιμένουμε το πόρισμα.
Στο μεταξύ θραύση στο διαδίκτυο και ορισμένα ΜΜΕ έκανε μια δραματική φωτογραφία ενός πατέρα, που έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι. Φευ όμως, η φωτογραφία ήταν του 1999, από το Κόσσοβο! Έγιναν ρεζίλι των σκυλιών αλλά σφυρίζουν κλέφτικα για την χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων σταλινικής προπαγάνδας. Θυμίζω πως οι «σύντροφοι» της Κουμουδούρου ξεκίνησαν δειλά, σβήνοντας σφυροδρέπανα από σημαίες αλλά πλέον έχουν ανέβει κλάση. Μην δούμε καμμιά μέρα και τον Λαφαζάνη σβησμένο από φωτογραφίες!
Μπορεί να έχουμε την πιο φαιδρή και μηδενιστική αριστερά της Ευρώπης, που την Δευτέρα σκίζει το Μνημόνιο και την Τρίτη το γυαλίζει (ο Παναγιώτης εξαιρείται), όμως το πρόβλημα υπάρχει. Μόνο που οι ευαίσθητοι και φραγκάτοι «διεθνιστές» έμποροι πτωμάτων προς άγραν ψήφον, δεν μιλάνε ποτέ για το αληθινό πρόβλημα.
Υπογραμμίζω πως συχνά έχουμε να κάνουμε με αυθεντικούς φασίστες. Διότι φασίστας είναι κατεξοχήν αυτός που θέλει με την βία, ύβρεις ή συκοφαντίες να επιβάλλει τις μειοψηφικές του απόψεις στην πλειοψηφία. Είναι παρενδυτικοί φασίστες, ντυμένοι με την δορά του «προοδευτικού» αλλά εξίσου ολοκληρωτικοί στην νοοτροπία με τους αυθεντικούς κι ας μην τεντώνουν το κρινένιο χεράκι τους στον γνωστό χαιρετισμό.
Μάλιστα μετά τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή, η μόδα είναι, να αποκαλούν αφρίζοντας «χρυσαυγίτη», όποιον διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Όταν το κάνουν, μην παραλείπετε να τους το τρίψετε στα μούτρα, ώσπου να συμμαζευτούν.
Στο πρόβλημα λοιπόν. Η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση δουλεμπορίου είναι το τουρκικό κράτος. Εκεί, όπου το παρακράτος είναι οργανικό στοιχείο των κρατικών δομών. Στην ισλαμοφασιστική Τουρκία, εκτός από το ότι η Γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας είναι θεμέλιο του κράτους και η σφαγή των Κούρδων τρέχουσα πολιτική επιλογή,  η διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα είναι μη διακηρυγμένη κυβερνητική πολιτική αν κι ο Οζάλ κάτι είχε ψιθυρίσει, λένε.
Με την ανοχή και την, με το αζημίωτο, συνδρομή της τουρκικής ακτοφυλακής οι δουλέμποροι επιβιβάζουν σε σαπιόβαρκες τους λαθρομετανάστες αδιαφορώντας για τους κινδύνους, ενίοτε δε τις βυθίζουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ώστε να περισυλλέξουμε τα θύματα της τουρκικής δουλεμπορικής δράσης. Ενίοτε δε η ίδια η τουρκική ακτοφυλακή ρυμουλκεί τα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα των διακινητών προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα ή τα συνοδεύει. Τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, αστυνομικοί, στρατοχωροφύλακες,  στρατιωτικοί, μοιράζονται με τους μαφιόζους και την ακτοφυλακή τα εκατομμύρια δολάρια που αποσπούν από τους λαθρομετανάστες.
Αυτή είναι καθημερινή πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει το Λιμενικό μας. Η αθρόα προώθηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι μια άκρως κερδοφόρα πολιτική της επίσημης Τουρκίας, με όργανα τους διακινητές και συμμετοχή των ίδιων των οργάνων του ισλαμοφασιστικού κράτους.
Βρείτε μου λοιπόν μία, όχι δύο, μία μόνο ανακοίνωση της παρδαλής κολωνακιώτικης αριστεράς που μας έλαχε, όπου να καταγγέλει αυτούς, τους πρώτους ενόχους, το Τουρκικό καθεστώς και τα κρατικά και παρακρατικά όργανα του, αυτούς που πληρώνονται ανά κεφάλι ταλαίπωρου για να τους διευκολύνουν στο πέρασμα τους στην Ελλάδα, σκυλοπνίγοντας τους. Δεν θα βρείτε ούτε μισή. Ούτε για δείγμα. Θα βρείτε μόνο χιλιάδες δηλώσεις, ανακοινώσεις, όπου το ρεζουμέ της πολιτικής τους θέσης είναι: μπάτε σκύλοι αλέστε. Καμμία ορθολογική, ρεαλιστική θέση. Καμμία καταγγελία του μεγαλύτερου δουλέμπορου, της Τουρκίας. Μόνο ύβρεις κι επιθέσεις κατά της ίδιας τους της Πατρίδας και των Σωμάτων Ασφαλείας ή των Ενόπλων Δυνάμεων, που με πετσοκομμένους μισθούς προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους, να φυλάξουν αυτή τη χώρα, που η σινιέ νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου κι οι ψωραλέοι προπαγανδιστές της, την θέλουν ξέφραγο αμπέλι, εις δόξαν της «πολυπολιτισμικής» σαλάτας, που ονειρεύονται.
Πάνω από τρεις χιλιάδες λαθρομετανάστες έχει σώσει το Λιμενικό τους τελευταίους μόνο μήνες. Μερικές φορές αναγκάζονται να πέσουν οι ίδιοι στο παγωμένο νερό. Μήπως μετά από τα χιλιάδες περιστατικά διάσωσης έβγαλε ποτέ ο Τσίπρας κι η στενή παρέα του έστω μια επαινετική ανακοίνωση; Ούτε μισή.
Η ευαισθησία για τις ζωές που χάνονται δεν ανήκει μόνο στην παρακμιακή αριστερά. Η έρευνα θα δείξει τι έγινε. Αν κάποιος παραβίασε το νόμο, θα τιμωρηθεί. Αν όχι, θα ξεμπροστιαστούν οι δήθεν «αντιρατσιστές», που είναι ήδη ανάποδα στο γάϊδαρο για τις ύβρεις τους.
(Δημοσιεύεται στη “Δημοκρατία”)