Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Έτοιμος ο νόμος για τους «τρανς μαθητές»

Ο εικονιζόμενος 9χρονος είναι πλέον "κορίτσι"

Ένας νέος νόμος που διατυπώνει τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ (transgender) μαθητών από το νηπιαγωγείο (!) μέχρι την 12η τάξη (Τρίτη Λυκείου για μας) πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στην Καλιφόρνια την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το FOX NEWS. Για να είναι έτοιμες, οι σχολικές διευθύνσεις αναθεωρούν τις διατάξεις για τα αποδυτήρια, προγραμματίζουν κατάρτιση ‘ευαισθησίας’ για το προσωπικό και επανεξετάζουν τους κώδικες ενδυμασίας για τους μαθητές.

ΚΟ: Ο όρος ‘transgender’ (ή ‘διεμφυλικός’) δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», αλλά «επιλογή φύλου», σύμφωνα με την «ταυτότητα φύλου». Ο νόμος αυτός υποχρεώνει τα σχολεία να επιτρέπουν την πρόσβαση στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια στους μαθητές σύμφωνα με την «επιλογή» τους, δηλαδή σύμφωνα με τη «γνώμη» που έχει ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια για το φύλο του/της. Διάβασε: ΗΠΑ: Νόμος στην Καλιφόρνια υποχρεώνει τα σχολεία να αφήνουν τους μαθητές να «επιλέγουν» την τουαλέτα που ταιριάζει στην «ταυτότητα φύλου» τους
Ο μαθητής από την Καλιφόρνια, Cassidy Lynn Campbell : "κορίτσι" και "homecoming βασίλισσα του σχολείου"
 Όμως, οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν και περιμένουν. Ο πρώτος-του-είδος νόμος θα μπορούσε να ανασταλεί μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξή του, αν λόγω ενός δημοψηφίσματος για την κατάργησή του πληροί τις προϋποθέσεις για ψήφιση.
Για να αποκτήσει μια δημόσια ψηφοφορία για το νόμο, ένας συνασπισμός «συντηρητικών» ομάδων, έχει συλλέξει εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές. Οι επαρχίες έχουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου να τις επαληθεύσουν, μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων.

Ο υπουργός της πολιτείας μπορεί να εγκρίνει το δημοψήφισμα, να καθορίσει ότι απέτυχε ή να διατάξει την επανεξέταση της κάθε υπογραφής.

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί όταν τα παιδιά έρθουν πίσω από τις διακοπές των Χριστουγέννων», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Steve Knight, ο οποίος καταψήφισε το νόμο, όπως αναφέρει το AP. «Θα υπάρχουν 15χρονα κορίτσια που θα μιλούν στις τουαλέτες και θα είναι αγόρια; Τι πρόκειται να κάνουν; Να φωνάξουν; Να τρέξουν έξω;»

«Βρήκαμε μια ισορροπία ανάμεσα στις ευαισθησίες που σχετίζονται με την ταυτότητα του φύλου, όχι μόνο για τους μαθητές που βιώνουν μια αλλαγή στην κατάσταση του φύλου τους, αλλά για τους μαθητές που θα είναι στις ίδιες εγκαταστάσεις, στις ίδιες τάξεις και στις ίδιες ομάδες», είπε ο σύμβουλος Keith Bray.

Η Christy Musser μητέρα τριών παιδιών, είπε ότι σχεδιάζει να πάρει τα δύο από τα τρία παιδιά της που πάνε σχολείο από τα δημόσια σχολεία της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ο μεγαλύτερος γιος της θα παραμείνει στο γυμνάσιο, όπου είναι μαθητής της δευτέρας, αλλά η Musser είπε ότι η κόρη της που πάει στην όγδοη τάξη, αισθάνεται τόσο άβολα να είναι με έναν τρανσέξουαλ μαθητή στην τουαλέτα ή στα αποδυτήρια ώστε διένειμε φυλλάδια σχετικά με το δημοψήφισμα στο σχολείο.

«Αυτή τη στιγμή στη ζωή τους, αυτά τα παιδιά είναι μικρά, αθώα και μόλις μαθαίνουν για τον εαυτό τους και το σώμα τους και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν αγόρια έρχονται στα αποδυτήρια και τα κοιτάζουν ή το αντίστροφο», είπε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  

Τι σημαίνει “Συνταγματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας” απο την Ρωσία;

20131231-010553.jpg

Σημαίνει πολύ απλά ότι εάν η Ρωσία θεωρήσει πως οι δράστες των τρομοκρατικών ενεργειών σε Ρωσικό έδαφος έχουν σχέση με ομάδες που εδρεύουν σε ξένα κράτη, μπορεί να επέμβει για να τις εξαρθρώσει.
Ακόμα πιο πρακτικά, εάν τεκμηριωθεί πως οι εγκέφαλοι των ενεργειών κρύβονται πχ στην Συρία, τότε θεσμικά, συνταγματικά και σύννομα με την διακρατική συμφωνία, η Ρωσία μπορεί να στείλει δυνάμεις για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών ομάδων.
Απομένει να δούμε εάν θα το πράξει.

http://olympia.gr/2013/12/31/

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βρώμικη ιστορία: Συνελήφθησαν 4 Έλληνες στην Αίγυπτο έχοντας στην κατοχή τους στολές του Αιγυπτιακού στρατού!

20131230-225245.jpg

Εξαιρετικά περίεργη ιστορία, όπως και περίεργη η σιωπή απο το Ελληνικό ΥΠΕΞ του Βενιζέλου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα στο αεροδρόμιο του Καΐρου συνελήφθησαν 4 Έλληνες “ναυτικοί” που είχαν στις αποσκευές τους πλήρεις στολές αξιωματικών του Αιγυπτιακού στρατού. Προσοχή, συνελήφθησαν κατά την είσοδο τους στην χώρα και όχι φεύγοντας.
Οι αρχές της Αιγύπτου τους ελέγχουν για σχέσεις με τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες της “Μουσουλμανικής Αδελφότητας”.

Μαζί τους συνελήφθη και ένας Ολλανδός που είχε στην κατοχή του δορυφορικό εξοπλισμό.
Η υπόθεση είναι δύσοσμη. Ελπίζουμε το ΥΠΕΞ να μην έχει καμία σχέση με σενάρια εξυπηρέτησης των τρομοκρατών της Κλίντον, όπως επιχείρησε να κάνει με την Συρία.

http://olympia.gr/2013/12/30/

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ VOLGOGRAD

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά



Πανικός στις αρχές ασφαλείας του Volgograd από τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα χτυπήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας. Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό όπως την κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό και φωτογραφίες πριν και μετά την επίθεση αυτοκτονίας από την Aslanova . Πριν ακόμα διασταυρωθεί το γενετικό υλικό της νεκρής ισλαμίστριας με αυτό των γονιών της, οι γονείς ενός άλλου ύποπτου φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης στο τρόλλευ κλήθηκαν για δειγματοληψία αίματος.

Οι Nikolai και Fantaisia Petchenkin , είναι οι γονείς του Pavel, ενός ακόμη εξισλαμισμένου σλάβου ο οποίος βρίσκεται στις λίστες των καταζητούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Pavel είχε προσυλητισθεί στο Ισλαμ και είχε λάβει το όνομα Anjar al Rus.



Ήταν γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του στην εξτρεμιστική γουαχαμπιτική (ισλαμ της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ) ομάδα Buinaksk η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες μετριοπαθών μουσουλμάνων κληρικών. Είχε αναγνωρισθεί εξαιτίας διαδικτυακών βίντεο όπου εμφανιζόταν με τα σήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης κηρύττοντας ένα φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Της ομάδας Buinaksk ηγείται ο 25χρονος Alexei Pashintsev ο οποίος και θεωρείται εγκέφαλος των τρομοκρατικών στο πρώην Στάλινγκραντ.



Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Volgograd από το πρώτο χτύπημα στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, τον θεωρούσαν ως ύποπτο για συνεργεία στην δολοφονική έκρηξη καθώς σύμφωνα με διασωθέντες μάρτυρες, η γυναίκα με τα εκρηκτικά συνοδευόταν από ομάδα υποστήριξης, έναν άντρα με σακίδιο στην πλάτη που μάλλον και πυροδότησε το μηχανισμό και μια άλλη γυναίκα.

Πριν ακόμα κατασταλάξουν οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής στην ταυτότητα των συνεργών, πραγματοποιήθηκε η νέα επίθεση αυτοκτονίας στο τρόλλευ υπ αρ Α15 με θύματα τουλάχιστον 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι η ίδια με αυτήν στον σιδηροδρομικό σταθμό (4kg TNT). Εικάζεται ότι οι και οι δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάσθηκαν στο ίδιο εργαστήριο , κατά πάσα πιθανότητα εντός των ορίων της πόλης, και ότι υπήρχε πρόβλεψη για εξ αποστάσεως πυροδότηση σε περίπτωση αναστολών από τον καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο πατέρας του υπόπτου , Nikolai Petchenkin έδωσε συνέντευξη και δήλωσε ότι ο γιος του είχε εξαφανισθεί από το Μάρτιο και δεν είχε δώσει έκτοτε κανένα σημάδι ζωής. Ωστόσο, φωτογραφίες και όνομα του Pavel είχαν δημοσιευθεί εκτενώς στα ρωσικά τηλεοπτικά μέσα καλώντας το κοινό να δώσει στοιχεία ή να τον αναγνωρίσει. Ο πατέρας του ισχυρίσθηκε ότι « στην αρχή έδειχνε πολύ ευχαριστημένος από τον προσηλυτισμό του στο Ισλαμ , είχε κόψει το ποτό, ήταν πιο ήρεμος και φερόταν καλά στη γριά του (μάνα του) . Τον περασμένο Μάρτιο μας είπε ότι θα πάει στη Μόσχα για δουλειά και από τότε χάσαμε κάθε ίχνος. Τότε οι αρχές μας γνωστοποίησαν ότι ήταν καταζητούμενος γιατί τον είχαν ταυτοποιήσει από πολλά βίντεο. Εγώ σήμερα έμαθα ότι είναι ύποπτος και για συμμετοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Volgograd αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο γιός μου. Αγαπούσε τη ζωή, δεν πιστεύω ότι μπορεί να πήρε στο λαιμό του τόσες ψυχές… » Η μητέρα του φερόμενου ως τρομοκράτη δήλωσε ότι « καλύτερα να με είχαν σκοτώσει παρά να ζω αυτήν την κόλαση».



http://olympia.gr/2013/12/30/

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΣΚΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ

20131230-180300.jpg
Κύριοι Βουλευτές,
Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο μια «περισπούδαστη» ανάλυση από παπαγαλάκι αναλυτή της επιχείρησης του «όλοι μαζί η Ελλάδα μπορεί», που έχει σημαίνοντα στελέχη της τους, Κουλουμπή, Βερέμη, τον Πάσχοντα. τον Στέφανο Κασιμάτη , τον Ηλία Κανέλλη και τον μέγα αστέρα, το παιδί θαύμα τον Μπογδάνο.
Επίσης και το άλλο παδί από πολλές πλευρές θαύμα, τον νυν αξιότιμο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλο (http://1821.skai.gr/main/team ). Και άλλους εκλεκτούς της «σωτηρίας» μας. Και κυρίως τον αξιότιμο Παπαχελά. Ζητώ συγνώμην αν ξέχασα κανένα από τους λοιπούς νεοταξικούς αστέρες της «Ελληνικότατης»(οι αγκύλες κατά τη γνώμη μου) επιχείρησης.
Ο «αναλυτής» λοιπόν με δυσκολία έκρυβε τη χαρά του και εκφράζοντας το νεοταξικό μένος εναντίον του Πούτιν έβγαζε το
συμπέρασμα ότι ο Πούτιν αποδυναμώθηκε και πάει τελείωσε. Συνδέοντας το με την αποφυλάκιση του Ρώσσου κροίσου και των αχαρακτήριστων, το καμάρι των νεοταξικών, των ιερόσυλων Πούσσυ Ράιοτς.
Προσποιόταν ο «αναλυτής» ότι δεν αντιλαμβάνεται το προφανές. Ότι οι ισλαμοφασίστες Τσετσένοι εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων προκαλούν τη Ρωσία να επιτεθεί στη Τσετσενία ώστε με την εμπόλεμη κατάσταση που θα υπάρχει οι καλοθελητές να ματαιώσουν του Ολυμπιακούς αγώνες.
Και αν δεν τους επιτεθεί αμυνόμενη η Ρωσία, θέλουν και πάλιν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας για να απαιτήσουν οι γνωστοί καλοθελητές τη ματαίωση των Ολυμπιακών αγώνων.

Επί τη ευκαιρία η χθεσινή καταδικαστική δήλωση του κατά τα άλλα χειμαρρώδους ρήτορα μας ΥΠΕΞ, αντιπροέδρου κτλ. έμοιαζε με αγγαρεία.
Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Πυροβολισμοί έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη

Πυροβολισμοί έξω από την οικία του γερμανού πρέσβη
Πυροβολισμοί στην εξωτερική περίβολο της οικίας του γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, έθεσαν σε συναγερμό την αστυνομία.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Αμέσως μετά με τον πρέσβη επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ερευνά εξονυχιστικά την περιοχή και συλλέγει στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχουν βρεθεί πάνω από 20 κάλυκες, πιθανόν από καλάσνικοφ.
Από την ΕΛΑΣ εκτιμάται ότι στην επίθεση εμπλέκονται έως τέσσερα άτομα, ενώ νωρίς το πρωί έγιναν τρεις προσαγωγές.
Η Εθνικής Αντιστάσεως έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Νέο χτύπημα στη Ρωσία: Έκρηξη σε τρόλεϊ με 13 νεκρούς

Νέο χτύπημα στη Ρωσία: Έκρηξη σε τρόλεϊ με 13 νεκρούς

Χθες στο σιδηροδρομικό σταθμό της ίδιας πόλης γυναίκα-καμικάζι σκόρπισε το θάνατο σε 17 ανθρώπους – Συναγερμός ενόψει των Ολυμπιακών του Σότσι

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων".

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

http://www.protothema.gr/world/article/340637/neo-htupima-sti-rosia-ekrixi-se-trolei-me-10-nekrous/

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιδηροδρομικό σταθμό

Τουλάχιστον 18 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες - Γυναίκα καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στον σταθμό

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν την Κυριακή, όταν γυναίκα καμικάζι πραγματοποίησε επίθεση μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass. 

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον σταθμό γύρω στις 12.45΄τοπική ώρα, περίπου 30 λεπτά πριν την άφιξη συρμού από τη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα.  

 

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη βομβιστική επίθεση.



Τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους. Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.


http://www.protothema.gr/world/article/340498/rosia-treis-nekroi-apo-ekrixi-se-sidirodromiko-stathmo/

Βόμβα από τους NYT! Οι ισλαμιστές – σύμμαχοι της Κλίντον έσφαξαν τον πρέσβη στην Λιβύη και όχι η Αλ Κάιντα!

Νέο χτύπημα από τους ΝΥΤ που τον τελευταίο καιρό έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την συμμορία της Κλίντον. Η εφημερίδα έκανε δική της, ανεξάρτητη έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων που δολοφόνησαν με φρικτό τρόπο τον πρέσβη των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στήβενς με καταδρονική επίθεση στην διπλωματική αποστολή της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει εμπλοκή της Αλ Κάιντα – όπως υποστήριξε η Κλίντον στην απολογία της- στο χειρότερο χτύπημα κατά των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως η επίθεση οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε από ντόπιο πολέμαρχο, βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά την εξέγερση ενάντια στον Καντάφι. Η συγκεκριμένη παραστρατιωτικη ομάδα είχε ηγετικό ρόλο στην “εξέγερση” με πλήρη αεροπορική και υλικοτεχνική υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Κλίντον.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιτόπια έρευνα της εφημερίδας, οι μαρτυρίες των ντόπιων αλλά και μεταγενέστερα στοιχεία συνηγορούν ότι ο ισλαμοφασίστας πολέμαρχος Ahmed Abu Khattala είναι πίσω από την επίθεση και ο λόγος ήταν το περιβόητο “βίντεο που προσέβαλλε τον Μωάμεθ”!
Δηλαδή αυτοί που η Κλίντον και η προπαγάνδα των ΜΜ”Ε” παρουσίαζαν ως “μαχητές της δημοκρατίας και της ελευθερίας”, δεν ήταν τίποτε άλλο από ισλαμοφασίστες που στην πρώτη ευκαιρία στράφηκαν κατά των ευεργετών τους.Τα ευρήματα της εφημερίδας (για τα οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη απάντηση από Ομπάμα – Κλίντον) καταρρίπτουν και το γελοίο επιχείρημα των “αγαθών ισλαμιστών μαχητών” και της “κακιάς Αλ Κάιντα”. Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στηρίχθηκε στα μαντρόσκυλα του ναζισμού – ιμπεριαλισμού, τους ισλαμοφασίστες. Ίσως αυτή η αποκάλυψη της εφημερίδας σταθεί αρκετή για να τελειώσει πολιτικά την Κλίντον, αφού θα χρησιμοποιηθεί από το Κονγκρέσο για την έρευνα που γίνεται σε βάρος της.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φορολογικός εφιάλτης το 2014. Αυτά δεν είναι οριζόντια μέτρα κύριοι της κυβέρνησης;

Φορολογικός εφιάλτης το 2014. Αυτά δεν είναι οριζόντια μέτρα κύριοι της κυβέρνησης;

Η κυβέρνηση θριαμβολογεί γιατί δεν επέβαλε νέα, οριζόντια μέτρα και… παράκουσε τις εντολές της τρόικας. Και προσπαθεί επικοινωνιακά να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ωστόσο, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός ανελέητου φοροκυνηγητού το οποίο δεν είναι… οριζόντια μέτρα –σύμφωνα με την κυβέρνηση. Τι είναι, όμως, όταν οι τσέπες εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων θα αδειάσουν εξαιτίας κρυφών και φανερών φορολογικών ρυθμίσεων;
Βλέπει ο μισθωτός τις αποδοχές του να μην έχουν περικοπεί άλλο και νομίζει ότι τη… γλίτωσε. Είναι όμως έτσι; Γιατί απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, το 2014 δεν θα είναι το έτος της αλλαγής, όπως πολλοί διατείνονται. Αντιθέτως, θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά η οποία θα επιφυλάσσει πολύ οδυνηρές εκπλήξεις για τους Έλληνες. Κι αν κάποιοι με στόμφο μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα, κρύβουν την πραγματική εικόνα. Ότι, η φοροεπιδρομή που έρχεται ίσως είναι η μεγαλύτερη την εποχή του μνημονίου.
Η κατάργηση των περισσότερων απαλλαγών, οι κρυφές διατάξεις για τις αποδείξεις, τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης, ο νέος φόρος στα ακίνητα, ο φόρος υπεραξίας σε μετοχές και αγοραπωλησίες ακινήτων θα γονατίσουν εκείνους που συνήθως πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης.
Ο φορολογικός οδηγός επιβίωσης δυστυχώς δεν έχει καλά νέα και μάλλον η… επιβίωση θα μείνει στα χαρτιά. Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά, οι τρεις διαφορετικές κλίμακες φορολόγησης των εισοδημάτων, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και η διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης αναμένεται να «φουσκώσουν» σημαντικά τον φορολογικό λογαριασμό του επόμενου έτους για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους.
Όπως υπολογίζεται οι επιπλέον φόροι εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν κατά κύριο λόγο οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι το επόμενο έτος θα είναι 1,3 δισ. ευρώ. Αυτά  δεν είναι οριζόντια μέτρα;
Πιο αναλυτικά:
Μισθωτοί – συνταξιούχοι: Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους θα βρεθούν το 2014 εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με μεσαία εισοδήματα και οικογένειες με παιδιά. Μάλιστα οι φόροι εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί μισθωτοί με παιδιά θα είναι μεγαλύτεροι ακόμη κι αν τα εισοδήματα που θα δηλώσουν για το 2013 είναι χαμηλότερα αυτών που δήλωσαν για το έτος 2012.
Το ετήσιο εισόδημα των μισθωτών – συνταξιούχων φορολογείται με κλίμακα τριών συντελεστών φόρου: 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ, από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, και 42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ.
Καταργούνται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και όλες οι εκπτώσεις φόρου εισοδήματος για τους μη μισθωτούς φορολογουμένους
Το ποσό φόρου που προκύπτει από την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι μέχρι 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ, στο οποίο η έκπτωση θα μηδενίζεται.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι φορολογούμενοι αυτοί, εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.
Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών.
Εάν το εισόδημα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, τότε το τμήμα του εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 26% και το τμήμα του εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογείται με 33%.
Στους χαμένους του νέου φορολογικού συστήματος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης. Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα δουν τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.
Φορολογούμενοι που εισπράττουν ενοίκια: Φόρους αυξημένους έως και 500% θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 οι φορολογούμενοι που δεν έχουν άλλα εισοδήματα πλην των ενοικίων, καθώς φορολογούνται πλέον με 10% από το πρώτο ευρώ. Ωστόσο, το νέο σύστημα θα ευνοήσει μισθωτούς ή συνταξιούχους οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα περιορισμένου εύρους πρόσθετο έσοδο από ενοίκια.
Τα εισοδήματα από ενοίκια που αποκτήθηκαν φέτος και θα δηλωθούν το επόμενο έτος δεν θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων αλλά με μια διαφορετική κλίμακα με συντελεστή 10% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ τον χρόνο και 33% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Με τους συντελεστές αυτούς ευνοούνται οι φορολογούμενοι οι οποίοι λαμβάνουν πρόσθετο εισόδημα από ενοικίαση ακινήτων. Οσοι δεν έχουν εισπράξει φέτος, ούτε πρόκειται να εισπράξουν τα ενοίκια από το ακίνητό που έχουν νοικιασμένο, για να μη φορολογηθούν μπορούν να εκχωρήσουν τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο.

Ολες οι φορολογικές αλλαγές του νέου έτους
Οι βασικότερες φορολογικές αλλαγές που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή, καθώς περιλαμβάνονται στους νόμους 4110/2013 και 4172/2013 και ουσιαστικά ενεργοποιούνται το 2014, προβλέπουν:
Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, για όλα τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους εισοδηματίες.
Κατάργηση όλων των εκπτώσεων φόρου εισοδήματος για τους μη μισθωτούς φορολογουμένους. Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους εισοδηματίες δεν θα ισχύσει το 2014 καμία φοροαπαλλαγή.
Κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων για όλους τους μη μισθωτούς φορολογουμένους.
Κατάργηση των περισσότερων εκπτώσεων φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τα μόνα ποσά δαπανών που θα αναγνωρίζονται για έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων θα είναι το 10% της διατροφής που καταβλήθηκε λόγω διαζυγίου και το 10% των δωρεών προς το Δημόσιο και προς ιδιωτικούς φορείς.
Ιατρικά έξοδα
Επιπλέον, τα έξοδα για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ. Αν λείπουν αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους που θα υπολογιστούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων τα οποία θα εμφανίσουν για το έτος 2013. Σε κάθε περίπτωση που το εισόδημα θα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 33%.
Επιβολή αυτοτελούς φόρου εισοδήματος 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα.
Αύξηση της φορολογίας των καθαρών κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β’ κατηγορίας), από 20% σε 26% μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ και από 20% σε 33% για το υπερβάλλον ποσό. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης ισχύει για τα κέρδη της χρήσης του 2013 που θα φορολογηθούν το 2014.
Αύξηση της φορολογίας των κερδών των Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ κατηγορίας) από 20% σε 26%. Η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης ισχύει για τα κέρδη της χρήσης του 2013 που θα φορολογηθούν το 2014.
Αύξηση της φορολογίας των κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ από 20% σε 26%, για τη χρήση του 2013. Η επιβάρυνση περιορίζεται από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των μερισμάτων από 25% σε 10%.
Aγρότες
Αυτοτελής φορολόγηση
Οι αγρότες θα φορολογηθούν το 2014 αυτοτελώς με τη φορολογική κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Με το σύστημα αυτό οι αγρότες που θα δηλώσουν το επόμενο έτος εισοδήματα έως 23.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ οι αγρότες με μεγαλύτερα εισοδήματα θα δουν τη φορολογική τους επιβάρυνση να αυξάνεται.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών αυξάνει τον κίνδυνο εθνοτικών συγκρούσεων» λέει ο Πατριάρχης της Ρωσικής εκκλησίας

Interfax / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις δραστηριότητες των ισλαμιστών στη Μόσχα.

«Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών, κυρίως εκείνων που προέρχονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, στη Μόσχα, έχει αυξήσει τον κίνδυνο εθνοτικών συγκρούσεων», είπε ο Πατριάρχης στη συνέλευση της Επισκοπής της Μόσχας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πολλοί μετανάστες έχουν ριζοσπαστικές απόψεις και «στρατολογούνται από εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, μερικές φορές μέσα στην ίδια την Μόσχα», είπε  ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι μια τέτοια προπαγάνδα εντάθηκε μεταξύ της σλαβικής νεολαίας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, φυλακές, αθλητικές ομάδες και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πατριάρχης είπε ότι ψευδο – ισλαμιστές φανατικοί, ο αριθμός των οποίων είναι σε χιλιάδες τη Μόσχα, «προκαλούν εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις αυξάνοντας την ισλαμοφοβία, η οποία αντλεί νέα μέλη στις οργανώσεις τους».
  


«Οι φανατικοί είναι εξαιρετικά αρνητικοί για την Ορθόδοξη πίστη: σκότωσαν έξι Ορθόδοξους ιερείς, συμπεριλαμβανομένου του ιερέα της Μόσχας Δανιήλ Sysoyev, τα τελευταία 15 χρόνια», είπε ο Πατριάρχης.

[Για τον 34χρονο Ρώσο ιερέα Ντανίλ (Δανιήλ) Συσόεφ, (Daniil Sysoyev) έγγαμο και πατέρα τριών κοριτσιών, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία του αγίου Θωμά στη νότια Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2009, από φανατικούς ισλαμιστές, μόλις είχε τελειώσει τον Εσπερινό, διάβασε εδώ και εδώ].

Είπε, επίσης, ότι οι άνθρωποι συχνά στρατολογούνται από εξτρεμιστικές οργανώσεις και εκκλήσεις για«ιερό πόλεμο εναντίον των απίστων» ακούγονται στα διπλανά τους τζαμιά.

«Η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για το θέμα της κατασκευής τζαμιών σε χώρες με ορθόδοξο πληθυσμόεξαρτάται άμεσα από τις εθνοτικές σχέσεις σε κάθε συγκεκριμένο μέρος, το επίπεδο της εθνικής εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας», είπε ο Πατριάρχης.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας είπε ότι ελπίζει ότι η πόλη θα απαλλαγεί από «τους θύλακες της ανομίας, ότι τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης και της αναιδούς συμπεριφοράς ορισμένων μεταναστών θα πρέπει να επιλυθούν, ότι οι δραστηριότητες ορισμένων σαμποτέρ και εξτρεμιστών μπορούν να αναχαιτιστούν».

Ο Πατριάρχης έκανε έκκληση επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε καταστάσεις, όπου ορθόδοξες κοπέλες παντρεύονται μουσουλμάνους, και ανακαλύπτουν ότι έχουν γίνει μέλη πολυγαμικών οικογενειών παρά τη θέλησή τους και αν χωρίσουν τα παιδιά τους αφαιρούνται δια της βίας ή αναγκάζονται να μεγαλώνουν ως μουσουλμανάκια όπως οι πατέρες τους. Ο πατριάρχης πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για μια ισορροπημένη προσέγγιση στο θέμα της κρυφής βάπτισης των παιδιών, από τους μουσουλμάνους πατέρες τους, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ επιθυμητό και οι δύο γονείς να δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη βάπτιση».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αποδείξεις: Μια ακόμα παγίδα για τους φορολογούμενους;

Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να δώσουν… αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι με αυτά που κάνουν είναι σίγουρο ότι θα τιμωρήσουν την παρούσα κυβέρνηση γιατί κάνει άλλα αντί άλλων και πολλές φορές δείχνει να μην έχει συναίσθηση των πράξεών της.

Κατ’ αρχάς όποιος έχει καταλάβει τι θα γίνει με τις αποδείξεις που θα συγκεντρώσουμε το 2014 ας μας το πει. Εδώ δεν ξέρουν ούτε στο υπουργείο Οικονομικών, θα ξέρει ο απλός πολίτης;

Απ’ ότι μαθαίνουμε, η συλλογή αποδείξεων θα συνεχιστεί και του χρόνου αλλά πλέον θα απαιτείται να μαζευτεί το 10% κι όχι το 25% των εισοδημάτων. Ωστόσο, αν νομίζει κανείς ότι παίρνουν αυτό το μέτρο για το καλό των πολιτών γελιέται. Οι πληροφορίες λένε ότι ναι μεν θα είναι μόνο το 10%, αλλά στις αποδείξεις δεν θα περιλαμβάνονται αυτές από τα σούπερ μάρκετ και γενικά δαπάνες για τρόφιμα.

Το σκεπτικό των υπευθύνων, όπως ο Θεοχάρης και ο Μαυραγάνης, είναι ότι τα σούπερ μάρκετ έτσι κι αλλιώς δίνουν αποδείξεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις μαζεύουμε. Επιχειρούν μάλιστα να στρέψουν τον κόσμο στο να ζητά αποδείξεις από επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν όπως γιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ. Από μια πρώτη άποψη είναι σωστό το σκεπτικό. Ωστόσο, τι γίνεται όταν ένας μισθωτός ή συνταξιούχος δεν καταφέρνει να μαζέψει αποδείξεις ίσες με το 10% των εισοδημάτων τους;  Θα φορολογείται με φόρο 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που μάζεψε κι αυτών που έπρεπε να μαζέψει.

Όμως, πώς θα συγκεντρωθούν οι αποδείξεις όταν όλα τα λεφτά πλέον πηγαίνουν σε έξοδα διατροφής, στα κοινόχρηστα, στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΟΤΕ κ.λπ., δηλαδή σε αποδείξεις που δεν περνάνε στις εφορίες; Πώς ένας κακόμοιρος συνταξιούχος θα συγκεντρώσει αυτές τις αποδείξεις, αν ολόκληρο το χρόνο δεν έχει χρειαστεί τις υπηρεσίες του υδραυλικού ή του ηλεκτρολόγου; Ή μήπως θα πρέπει να πάει καμιά 20αριά φορές σε γιατρό και να πάρει αποδείξεις; Να αρρωσταίνει συνέχεια ή να του χαλάσουν τα υδραυλικά προκειμένου να βρει αποδείξεις;

Μήπως πρόκειται για ακόμη μια παγίδα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο;

http://www.antinews.gr/2013/12/27/240081/

ΙΣΡΑΗΛ: «Δεν θέλουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στη Βουλή, γιατί βλάπτονται τα συναισθήματά μας», λέει ο πρόεδρος της Κνεσέτ

Την ίδια ώρα που έξω από τον Λευκό Οίκο τοποθετήθηκε μια γιγάντια Μενορά για την εβραϊκή εορτή της Χανουκά* και που σεολόκληρη την (χαζοχαρούμενη) ‘δύση’ γίνεται αγώνας να εμπεδωθεί ο πολυπολιτισμός (μέσω ανέγερσης εβραϊκών μνημείων και τζαμιών) και να παταχθεί ο «ρατσισμός», ο πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) Yuli Edelstein, δήλωσε ότι τι Ισραήλ είναι ένα "εβραϊκό κράτος" (άρα όχι πολυπολιτισμικό όπως τα ‘δυτικά’) και δεν εγκρίνει την τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά από την έδρα της ισραηλινής βουλής, "όχι επειδή οι ​​Εβραίοι μισούν τους Χριστιανούς", αλλά επειδή οι ​​Χριστιανοί κάποτε, πριν από αιώνες, μισούσαν και κυνηγούσαν τους Εβραίους….! 

Λέει η ιστοσελίδα Israel National News:

Την περασμένη εβδομάδα, ο χριστιανός Άραβας βουλευτής Hana Sweid (το κόμματος ‘Hadash’), ζήτησε επίσημα να τοποθετηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κνεσέτ ως σύμβολο του ενδιαφέροντος του Ισραήλ για τους χριστιανούς πολίτες του και εκτίμησης της χώρας των δεσμών που έχει με τον χριστιανικό κόσμο. Σε επιστολή του προς τον Edelstein, ο Sweid δήλωσε ότι η τοποθέτηση ενός δέντρου θα δείξει ότι η Κνεσέτ δεν ανέχεται τις λεγόμενες επιθέσεις “price tag” («τίμημα»), για τις οποίες νεαροί Εβραίοι εθνικιστές κατηγορούνται ότι προβαίνουν με βανδαλσιμούς τεμενών και άλλων μη – εβραϊκών κτιρίων(χριστιανικών ναών) και συμβόλων.
[ ...]

Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο την Πέμπτη, ο Edelstein (του οποίου ο πατέρας είναι ορθόδοξος ιερέας στη Ρωσία) εξήγησε ότι εκτιμάει τους χριστιανούς πολίτες του Ισραήλ και δεν θέλει να προσβάλει κανέναν. Ωστόσο, είπε, το χριστουγεννιάτικο δέντρο,όπως και τα άλλα χριστιανικά σύμβολα, φέρνουν κακές αναμνήσεις για τους Εβραίους και ως εβραϊκό κράτος, το Ισραήλ χρειάζεται να εξασφαλίσει ότι οι Εβραίοι πολίτες του δεν υπόκεινται σε θεάματα που θα βλάψουν τα συναισθήματά τους.

«Αυτά τα σύμβολα υπενθυμίζουν σε πολλούς Εβραίους το πώς οι πρόγονοί τους είχαν διωχθεί στην Ευρώπη από τους Χριστιανούς», δήλωσε ο Edelstein. «Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι το κράτος να αποτίσει φόρο τιμής στους χριστιανούς πολίτες του». 

 *

You have been Jewed. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Να συνεργαστεί άμεσα η Ελλάδα με την Αίγυπτο για την πάταξη της “Μουσουλμανικής Αδελφότητας”

20131225-195004.jpg
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Ανακήρυξαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση της χώρας. Την ίδια ώρα η οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ το Σεπτέμβριο.
Οι αρχές της Αιγύπτου ανακήρυξαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική
τηλεόραση της χώρας.
Ταυτόχρονα απαγορεύτηκε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να διαδηλώνουν στη χώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας αυτής που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εγκατεστημένη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου δεσμεύτηκε χθες να καταπολεμήσει «την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι η επίθεση δεν θα εμποδίσει τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση, το επόμενο στάδιο του οποίου είναι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα εντός του Ιανουαρίου.
Η οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις –το όνομα της οποίας σημαίνει «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ»– που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 140 άνθρωποι., είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για μια αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ τον Σεπτέμβριο.
Η επίθεση ήταν η αιματηρότερη του είδους μετά την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου.
«Οι αδελφοί σας στην Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, με τη χάρη του θεού, μπόρεσαν να πλήξουν το αρχείο της αστυνομίας στην Ντακαλέγια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους. Την επίθεση, προστίθεται, έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος κατονομάζεται ως «Αμπού Μαριάμ». Η οργάνωση καλεί τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να προστατεύσουν «τη θρησκεία τους και τις ζωές τους» και τονίζει ότι προχώρησε στη χθεσινή επίθεση σε αντίδραση στον «πόλεμο του καθεστώτος αποστατών εναντίον της ισλαμικής σαρία [σ.σ. του ισλαμικού νόμου]», στο γεγονός ότι «χύνει μουσουλμανικό αίμα και σπιλώνει την τιμή των γυναικών αδελφών μας».
Από την Ελευθεροτυπία

Κρίση στην Τουρκία: ζητούν την παραίτηση Ερντογάν



Τρεις Τούρκοι υπουργοί παραιτήθηκαν σήμερα, μια εβδομάδα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται οι γιοι τριών υπουργών σε μια σαρωτική έρευνα διαφθοράς που έπληξε την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Ένας εξ αυτών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει το παράδειγμά τους -σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τον τούρκο ηγέτη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το σκάνδαλο είναι μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποσυντονισμού από το εξωτερικό και απάντησε κάνοντας εκκαθάριση στην αστυνομία.
«Για χάρη της ευημερίας του έθνους και της χώρας, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί» είπε ο Μπαϊρακτάρ , του οποίου ο γιος εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Οι και γιοι και των άλλων δύο υπουργών που παραιτήθηκαν, του υπουργού  Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού  Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, εμπλέκονται στην υπόθεση και κρατούνται από την αστυνομία, μαζί με 21 ακόμα άτομα που κατηγορούνται για χρηματισμό. Έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία από τους γιους τους ή την κυβέρνηση. «Παραιτήθηκα  από τη θέση μου στο υπουργείο οικονομίας για να βοηθήσω την αλήθεια να λάμψει και να αποτρέψουμε αυτή την  άσχημη δολοπλοκία, η οποία έχει επηρεάσει το παιδί μου και τους στενούς συνεργάτες μου μεταξύ άλλων» δήλωσε ο Τσαγλαγιάν.
Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Γκιουλέρ αποκάλεσε τις συλλήψεις της 17ης Δεκεμβρίου «μία βρώμικη παγίδα ενάντια στην κυβέρνηση, το κόμμα και τη χώρα». Παρότι οι παραιτήσεις των Τσαγλαγιάν και Γκιουλέρ βοήθησαν στην αποστασιοποίηση του Ερντογάν από το σκάνδαλο, η καθυστέρηση και η δημόσια σύγκρουση με τον Μπαϊρακτάρ θα μπορούσαν να αποδειχθούν μεγάλα εμπόδια. Η Τουρκία έχει ακμάσει οικονομικά κατά τη διάρκεια των τριών θητειών του Ερντογάν, ο οποίος όμως κατηγορείται για αυταρχισμό. Με τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές σε αναμονή λόγω Χριστουγέννων, οι παραιτήσεις πιθανόν δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την αγορά της Τουρκίας. Η λίρα είχε βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κόλαση στην Αίγυπτο από τρομοκρατική επίθεση ισλαμοφασιστών

ekrhksh Aiguptos 24-12-2013

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο…

εναντίον κτηρίου της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μανσούρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο, τμήμα του οποίου κατέρρευσε.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο στρατηγός Σαμί ελ Μίχι, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Ντικαλίγια στο Δέλτα του Νείλου, είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ δύο από τους υψηλόβαθμους συναδέλφους του έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, που έγινε αισθητή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες από εκτεταμένες ζημιές και κατεστραμμένες προσόψεις κτηρίων, καθώς και πολλά ασθενοφόρα.

http://olympia.gr/2013/12/24/

Η ΕΕ ετοιμάζει τραπεζική ένωση

 
Σε μια τέτοια εποχή θα έπρεπε να είναι προφανές σε όλους ότι η ΕΕ είναι μια πλήρης αποτυχία, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Η ένταξη εθνών με τόσο διαφορετικές κουλτούρες και ιστορίες σε ένα ενιαίο σύστημα ήταν μια καταστροφή. Η ΕΕ έφερε εξαθλίωση, λιτότητα, ανεργία, όλο και πιο τυραννικό έλεγχο στις τοπικές/εθνικές υποθέσεις και φυσικά την ολοένα αυστηρότερη εφαρμογή της ‘πολιτικής ορθότητας’.

Αλλά αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους, οι γραφειοκράτες της ΕΕ σπρώχνουν συνεχώς προς την κατεύθυνση τουσυγκεντρωτισμού της εξουσίας και έτσι πρόσφατα ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας νέας τραπεζικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η είδηση λοιπόν λέει:

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ  (Εcofin) κατέληξαν την Τετάρτη, μια ημέρα που θεωρήθηκε «κοσμοϊστορική», σε μια συμφωνία – ορόσημο, για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την εκκαθάριση και την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πρόκειται δηλαδή, για μια τραπεζική ένωση, η οποία χαιρετίστηκε ως το πιο φιλόδοξο σχέδιο για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οικονομίας από την υιοθέτηση του ευρώ ως κοινού νομίσματος.

Σε σχετική συνάντηση νωρίτερα την Τρίτη, οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία που λέει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να παρέχουν 55 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από 10 χρόνια αποπληρωμής για τον τερματισμό ή την αναβάθμιση των προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η ΕΕ πιστεύει ότι είμαστε αρκετά χαζοί να πιστεύουμε ότι αυτό το νέο τραπεζικό κατασκεύασμα θα ωφελήσει τους ανθρώπους και δεν θα τους κοστίσει χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση. Όταν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες έχουν τόσο στενές σχέσεις, αυτοί που χάνουν είναι οι άνθρωποι. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι πάντα περίπλοκα μέσα καταλήστευσης του λαού με έμμεσους τρόπους, όπως το νόμισμα και οι πράξεις χειραγώγησης των επιτοκίων.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις γραφειοκρατίες, όταν θα έχει καθιερωθεί αυτή η τραπεζική ένωση, θα αρχίσει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει, απαιτώντας συνεχώς περισσότερα χρήματα, και η ΕΕ θα μας προειδοποιήσει ότι το να πάψουμε να χρηματοδοτούμε την ένωση θα είναι «πολύ επικίνδυνο».

Αυτός ο κύκλος του χρέους και της εξαπάτησης πρέπει να σταματήσει.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή