Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

“O Πρόεδρος, ένα Ροζ Σκάνδαλο και ένας Πόλεμος”

Διαβάζοντας όλα αυτά τα αντιφατικά που δημοσιεύονται στον διεθνή Τύπο για την επίθεση με χημικά στην Συρία και κυρίως βλέποντας τα βίντεο στην τηλεόραση που κάνουν “κρα” θυμήθηκα την καταπληκτική ταινία “O Πρόεδρος, ένα Ροζ Σκάνδαλο και ένας Πόλεμος” (“Wag the Dog”) με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Ντάστιν Χόφμαν. Όπου λίγες μέρες πριν από τις εκλογές βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα ερωτικό σκάνδαλο που έχει ως πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο του προέδρου οι συνεργάτες του ζητούν τη βοήθεια ενός παραγωγού του Χόλιγουντ για να σκηνοθετήσει ένα φανταστικό πόλεμο με την Αλβανία! Αφορμή για τον πόλεμο ήταν η υποτιθέμενη χρήση … πυρηνικών όπλων από Αλβανούς τρομοκράτες. Το κλου της καμπάνιας στα ΜΜΕ που οργάνωσαν ήταν ένα κατασκευασμένο βίντεο με μια Αλβανίδα που τρέχει να ξεφύγει από τους τρομοκράτες με το γατάκι της αγκαλιά. Δείτε το αν το βρείτε σε  dvd

Τώρα έξω από τον Λευκό Οίκο

Διαδήλωση κατα των σχεδίων Κλίντον – Σορος για σφαγή στην Συρία.



20130831-201451.jpg

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

20130831-195135.jpg

Bρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά


« Να πάρουμε το Νόμπελ Eιρήνης από τον Ομπάμα », τιτλοφορείται άρθρο του Uli Windisch που φιλoξενείται στο ελβετικό Les observateurs.ch . Μεταξύ άλλων αναφέρει :
« Κάποιοι ειδικοί αναλυτές κατηγορούν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι θέλει να βοηθήσει τους ισλαμιστές και κυρίως τους λεγόμενους Αδελφούς Μουσουλμάνους , παντού και όπου αυτό είναι δυνατό, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες.
Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ενεργούν για λόγους ηθικούς ανθρωπιστικούς…την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μοιάζουν μ’ένα κράτος αμφιλεγόμενο,αυταρχικό,ολοκληρωτικό που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα νόμιμα και παράνομα για να υπερσπιστεί τα συμφέροντά του περιφρονώντας παράλληλα αυτά όλων των άλλων 
χωρών και αδιαφορώντας για τις μαζικές δολοφονίες και διωγμούς των χριστιανών μέσα σ’αυτές τις χώρες χωρίς την παραμικρή αντίδραση…Για να τελειώνουμε με την « Obamamania » ας του πάρουμε το Νόμπελ ειρήνης ενώ αυτός θα χαρτοπαίζει κοιτάζοντας στην τηλεόραση τον πολεμικό του στόλο να επιτίθεται στη Συρία και να σκοτώνει ακόμη περισσότερο κόσμο σαν να πρόκειται για τρομοκράτες.»
Η Iρλανδικής καταγωγής Mairead Maguire, (Nobel ειρήνης 1976), αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο συριακό δήλωσε : « Κατηγορούν τον πρόεδρο Άσσαντ για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού του αλλά δεν έχουν καμιά απόδειξη γι’ αυτό, αντίθετα οι αντάρτες είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους όπλα. » (Warisacrime.org)
« Το ερώτημα που οφείλει να τεθεί είναι ποιό συμφέρον θα είχε ο Άσσαντ να χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν στη γειτονιά που είχαν καταλύσει οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και μέσα στο ίδιο του το περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου μια ενδεχόμενη χρήση θα επέφερε συνέπειες στους ίδιους του τους στρατιώτες. Προσωπικά εγώ , δεν ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Άσσαντ».
H ίδια, κάλεσε τον Υπ.Εξ. της Αγγλίας William Hague και τον ομόλογό του της Γαλλίας Laurent Fabius να σταματήσουν να υπεραμύνονται στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία η οποία δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά να βυθίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής σε ακόμη περισσότερη βία και αίμα.
Στην επίσημη έκθεση που συνέταξε μετά από μια 10μερη επίσκεψη σε Λίβανο και Συρία ως επικεφαλής 16μελούς αντιπροσωπείας 8 χωρών, επισημαίνει : « Κατά την επίσκεψή μας επισκεφθήκαμε στρατόπεδα προσφύγων και πληγείσες κοινότητες.Συναντηθήκαμε με θρησκευτικούς ηγέτες, μαχητές, κυβερνητικούς εκπροσώπους, αντιπροσωπείες της αντιπολίτευσης και πολλούς άλλους ,θύτες και θύματα.
1.Από επίσκεψη σε στρατόπεδα προσφύγων στο Λίβανο :
Μια γυναίκα μας είπε : “Πριν την διαμάχη που ξέσπασε είμασταν ευτυχισμένοι και είχαμε μια καλή ζωή (υπήρχε δωρεάν παιδεία ,δωρεάν υγεία ,επιδοτήσεις για το πετρέλαιο στη Συρία),και τώρα ζούμε μέσα στη φτώχεια “. Η κόρη της και ο εγγονός της (φαρμακοποιός και μηχανικός αντίστοιχα) , στο τσιμέντο μην έχοντας ούτε ένα στρώμα μας κατήγγειλαν ότι αυτή η βία ξέσπασε προς γενική έκπληξη όλων και εξαπλώθηκε τόσο αστραπιαία που υπέστησαν σοκ. « Ξένοι μαχητές ήρθαν στη Χομς πήραν τα σπίτια μας ,βίασαν τις γυναίκες, σκότωσαν τους νέους που αρνήθηκαν να ενταχθούν στις τάξεις τους και πολλοί έφυγαν τρομοκρατημένοι. » Μας κατήγγειλαν επίσης ότι οι ξένοι μαχητές προέρχονταν από πολυάριθμες χώρες όπως Λίβυοι, Σαουδάραβες, Τυνήσιοι, Τσετσένοι ,Αφγανοί, Πακιστανοί από τα Ηνωμένα Εμιράτα ,Λιβανέζοι, Ιορδανοί, Τούρκοι ,Ευρωπαίοι, Αυστραλοί.Οι συμμορίες αυτές είναι χρηματοδοτούμενες και εκπαιδευμένες από ξένες κυβερνήσεις.Φορούν ζακέτες αυτοκτονίας σε πολίτες και απειλούν να τους ανατινάξουν αν δεν κάνουν ό,τι τους πουν.Σύριοι πρόσφυγες σε Τουρκία και Ιορδανία αντιμετωπίζονται άσχημα.Κάποιες σύριες κοπέλες προσφυγοπούλες πουλήθηκαν για γάμους εξαναγκασμού στην Ιορδανία.
2.Από επίσκεψη σε Νοσοκομεία:
Επισκεφθήκαμε και είδαμε πολλούς τραυματίες.Ένας μετριοπαθής σουννίτης ιμάμης μας διηγήθηκε πως τον απήγαγαν οι τζιχαιστές, πως τον βασάνισαν του ακρωτηρίασαν ένα αυτί,επιχείρησαν να του κόψουν το λαιμό, τα πόδια και τον εγκατέλειψαν ημιθανή για να πεθάνει…Κατήγγειλε κι αυτός ότι πρόκειται για τζιχαιστές που προέρχονται από το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης μας διαβεβαίωσε ότι έχουν αιχμαλωτίσει τζιχαιστές που προέρχονται από 29 χώρες συμπεριλαμβανομένων τσετσένων και ιρακινών και πολλών άλλων εθνικοτήτων.Το υπουργείο Υγείας μας πρόβαλε ντοκυμαντέρ με φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν οι τζιχαιστές και τον τρόμο που ενσπείρουν αφού δολοφονούν γιατρούς και καταστρέφουν τις νοσοκομειακές υποδομές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το κράτος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτού του κρίσιμου τομέα.Υπάρχουν 50.000 ξένοι τζιχαιστές που δραστηριοποιούνται στη Συρία.Αυτοί επιδίδονται στην συστηματική καταστροφή των υποδομών του συριακού κράτους (δίκτυο ηλεκτρισμού, πετρελαίου,αερίου,πυλώνες υψηλής τάσης, νοσοκομεία, σχολεία,δημόσια κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, τόπους λατρείας).Με τη βία επιβάλουν τη « Σαρία » και αναστέλουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του συριακού λαού.Βασανίζουν και σκοτώνουν όσους αρνούνται να συστρατευτούν μαζί τους.Διακατέχονται από ξένες θρησκευτικές πεποιθήσεις ως προς τον συριακό λαό κι αυτό τους διευκολύνει στο να διαπράτουν τις πιο εγκληματικές πράξεις όπως δολοφονίες και βασανιστήρια κατά των αντιπάλων τους.Στο αίσθημα της γενικότερης ανασφάλειας συμβάλει και το φαινόμενο των απαγωγών για οικονομικά οφέλη ή άσκηση πολιτικών πιέσεων.Χιλιάδες αθώοι έχουν εξαφανισθεί ανάμεσά τους και οι δύο επίσκοποι Youhanna Ibrahim και Paul Yazigi καθώς και πάρα πολλοί ιερείς και ιμάμηδες.
Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του Eric Denécé Διευθυντή του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας Πληροφοριών (CF2R) σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΒFM tv :« Για μια ακόμη φορά είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ένα καθ’ολοκληρία μοντάζ.Όλα είναι απολύτως πλαστά.Αυτά εξυπηρετούν μια νέα εκστρατεία κατά της κυβέρνησης Άσσαντ…τα βίντεο είναι χονδροηδέστατα.Είναι σκηνοθετημένα.Όλα είναι ενορχηστρωμένα.Το προεδρικό Μέγαρο απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την περιοχή της αποδιδόμενης επίθεσης.Όλοι ξέρουμε ότι το αέριο μεταφέρεται με τον άνεμο και θα έφθανε ως εκεί.Ποτέ ο συριακός στρατός δεν θα επιχειρούσε μια τέτοια ενέργεια εκτός κι αν ήθελε να εξολοθρεύσει τον ίδιο τον Πρόεδρό του αλλά και τους επιθεωρητές του ΟΗΕ που διέμεναν πολύ κοντά στην περιοχή… ».Απέκλεισε επίσης, και με βάση τις εικόνες ότι πρόκειται για στρατιωτικό σαρίν αλλά ενδεχομένως για ένα άλλο αέριο αν κρίνει από τις εικόνες όπου εμφανίζονται άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. « Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ευθύνεται η κυβέρνηση .Όμως δεν υπάρχει τίποτα εναντίον της. » Ενώ δήλωσε ότι « πληροφορίες συλλέγουν όλοι ,δεν συλλέγουν μόνο Γαλλία Αγγλία, ΗΠΑ αλλά και Ρωσία, Κίνα, Ιράν και αυτές ποικίλουν ». Αντίστοιχες δηλώσεις του φιλοξενεί και το Le Temps d΄ Algerie.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι αυτοί που υπερθεματίζουν ένα χτύπημα στη Συρία.Ο « Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας » (ΟCI) που συμπεριλαμβάνει 57 μουσουλμανικά κράτη- μέλη κάλεσε την Τετάρτη με ψήφισμά του σε μια αποφασιστική δράση εναντίον της Συρίας που τη θεωρεί νομικά και ηθικά υπεύθυνη για την αποδιδόμενη επίθεση με χημικά στις 21 Αυγούστου(Ηuffington Post).H Δύση έσπευσε ν’ανταποκριθεί στα κελεύσματα τους , πριν αναδειχθεί τι πραγματικά συνέβη.

Πούτιν: Παντελής ηλιθιότητα οι ισχυρισμοί περί χρήσης χημικών από τον Άσαντ

Ως «παντελή ηλιθιότητα» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τους ισχυρισμούς ότι ο ‘Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα, «τη στιγμή, που ο στρατός της Συρίας πραγματοποιούσε επίθεση», μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, όπου βρίσκεται.
Αναφερόμενος στα αμερικανικά επιχειρήματα ο Β.Πούτιν είπε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να αποδείξουν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και να παρουσιάσουν αυτές τις αποδείξεις στους επιθεωρητές του ΟΗΕ.
«Οι ισχυρισμοί ότι τέτοιες αποδείξεις υπάρχουν, αλλά είναι απόρρητες και δεν μπορούν να τις δείξουν σε κανέναν, δεν αντέχουν στην κριτική, είναι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους εταίρους τους», είπε ο κ. Πούτιν.
Κάνοντας για πρώτη φορά δηλώσεις για την υπόθεση της Συρίας τις τελευταίες ημέρες ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και τον κάλεσε «πριν χρησιμοποιήσει βία στη Συρία να σκεφτεί τα μελλοντικά θύματα» και ειδικά μεταξύ των αμάχων, που αναπόφευκτα θα υπάρξουν. Λέγοντας μάλιστα τί θα έλεγε στον ομόλογό του αν συνομιλούσαν τηλεφωνικά, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα τον καλούσε να θυμηθεί «τί συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες, πόσες φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν την πρωτοβουλία των ενόπλων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Και μήπως αυτό έλυσε έστω ένα πρόβλημα; Αφγανιστάν, Ιράκ, εκεί δεν υπάρχει ουδεμία ειρήνευση, ούτε οποιαδήποτε δημοκρατία, την οποία επεδίωκαν οι εταίροι μας, δεν υπάρχει καν στοιχειώδης πολιτική ειρήνη και ισορροπία».
«Η Ρωσία καλεί να σκεφτούν καλά πριν ληφθεί απόφαση για επιχείρηση στη Συρία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» μια τέτοια απόφαση εάν τελικά ληφθεί.
Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, που αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του, ο Β.Πούτιν πρότεινε στους διεθνείς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένου και του Μπαράκ Ομπάμα, να συζητήσουν το συριακό πρόβλημα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη στις 5-6 Σεπτεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Ομπάμα θα είναι παρών.
Σύμφωνα με το ρώσο ηγέτη, το ανεπίσημο πλαίσιο των G20 δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «όργανο το οποίο ειδικά είναι εξουσιοδοτημένο για να λαμβάνει αποφάσεις για τη χρήση βίας», αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα καλό πεδίο για τη συζήτηση του προβλήματος, οπότε «γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε».
Ο βοηθός του ρώσου προέδρου επί διεθνών θεμάτων Γιούρι Ουσακόφ υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο των G20 δεν έχει προβλεφθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν, η προετοιμασία της οποίας ακυρώθηκε λόγω της υπόθεσης Σνόουντεν, αλλά ότι θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες, πέραν της χειραψίας, για συζητήσεις των δύο ηγετών.
Μεταξύ άλλων ο ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε και έκπληξη την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου, η οποία σύμφωνα με συνεργάτες του «αντανακλά την πλειονότητα Βρετανών και Ευρωπαίων».

Εκτός από την MI6, εμπλέκουν και την SAS στον θάνατο της Νταϊάνα

- Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η Daily Mail - Τι έγραφε το δαχτυλίδι που της δώρισε λίγο πριν φύγουν από το Ριτζ ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ - Τι λένε οι μάρτυρες για τη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο που ακολουθούσαν τη μοιραία Μερσεντές του ζεύγους

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997. Η  είδηση είχε συγκλονίσει τον κόσμο, αφού η πριγκίπισσα ήταν ένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπητά πρόσωπα της Βρετανίας και των απανταχού βασιλικών οικογενειών. Η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα, που αγαπήθηκε όσο λίγοι, έφυγε άδοξα στα 36 της, αφήνοντας δύο παιδιά ορφανά και ένα έθνος στο πένθος. Δεκαέξι χρόνια μετά οι θεωρίες συνεχίζονται.

Μια αγνώστου ταυτότητας μηχανή που ήταν δίπλα στο αμάξι δίνει νέα στοιχεία για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Η τελευταία φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταιάνα λίγα λεπτά πριν πεθάνει την δείχνει να κάθεται με τον τότε σύντροφο της Ντόντι  στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας. Και να κοιτάει απεγνωσμένα αν πίσω τους βρίσκονται οι παπαράτσι.



Το τι συνέβη τα επόμενα δύο λεπτά, είναι στο επίκεντρο της Σκοτλαντ Γιάρντ σύμφωνα με αποκάλυψη από σκοπευτή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας SAS, ότι δολοφόνησαν την Νταιάνα λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του αμαξιού στο τούνελ το μοιραίο βράδυ που άφησε την τελευταία της πνοή.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας ανάμεσα στις τόσες που γράφτηκαν για την Νταϊάνα. Η επίσημη έρευνα κατέληξε πριν πέντε χρόνια στο ίδιο συμπέρασμα. Η εφημερίδα Daily Mail όμως έχει άλλη γνώμη.

Σε μεγάλο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα εξηγεί, μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που έχει κάνει η δημοσιογράφος της Sue Reid, ό,τι μετά από συνεντεύξεις με Βρετανούς και Γάλλους των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και φίλους του ζευγαριού, καταλήγει ότι δεν ήταν θάνατος τυχαίος.



Οι έρευνες της δημοσιογράφου λένε πως οι παπαράτσι δεν ήταν καν μέσα στο τούνελ και πως μπροστά από αυτούς και από την Μερσεντές την Νταϊάνα πέρασε μια μαύρη μηχανή αγνώστου ταυτότητος. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι η μηχανή αυτή με δύο επιβάτες επίτηδες προκάλεσε το αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Πολλές πληροφορίες από ανώνυμες πηγές λένε πως υπάρχει μια μονάδα από μυστικούς πράκτορες των SAS που λογοδοτεί στην MI6 και ότι αυτοί συνδέονται με τον θάνατο της Νταϊάνα.

Είναι γεγονός οτι η σχέση της Νταϊάνα με τον Ντόντι, παρότι έξι εβδομάδων ήταν πάρα πολύ σοβαρή και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Νταϊάνα έφτιαχνε τα μαλλιά της εκείνο το βράδυ στο Ριτζ, ο Ντόντι είχε αγοράσει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που είχε την εσωτερική χάραξη “πες μου ναι” και η Νταϊάνα του είχε δωρίσει τα μανικετόκουμπα του πατέρα της, το πιο αγαπημένο της κειμήλιο. Επίσης είχε πει στους φίλους της πως είχε ανακοινώσεις να κάνει μετά την επιστροφή της από το Παρίσι.



Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος. Φωτογραφίες της με ένα λεοπάρ μαγιώ δείχνουν μια “τονισμένη” κάτω κοιλιά. Και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, είχε κάνει μια εξέταση εγκυμοσύνης σε ιδιωτική κλινική. Το χειρότερο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ότι η Νταϊάνα ήθελε να μετακομίσει μαζί με τους πρίγκιπες και τον φίλο της Ντόντι.

Η υπόθεση ήταν πως οι παπαράτσι ήταν επάνω σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.. Την Δευτέρα το πρωί στον τοίχο του ατυχήματος υπήρχε ένα γκραφίτι που έλεγε “Παπαράτσι δολοφόνοι”. Οι παπαράτσι όμως έφτασαν ένα λεπτό αφού το αυτοκίνητο είχε συγκρουστεί στον τοίχο. Και φυσικά σε δίκη αθωώθηκαν από όποια ανάμειξη ή ευθύνη για τον θάνατο της. Και αυτό γιατί υπήρχε και δεύτερη Μερσεντές μπροστά στο Ριτζ, ενώ το ζευγάρι έφυγε από την πίσω πλευρά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτός απο την μηχανή, δύο είναι τα αυτοκίνητα που καταδίωκαν την Νταϊάνα και δεν ανήκαν σε δημοσιογράφους. Ενα λευκό fiat και ένα μαύρο τζιπάκι. Οι αυτόπτες μάρτυρες εξηγούν πως τα αυτοκίνητα και η μηχανή “στρίμωξαν” την Νταιάνα και την μαύρη Μερσεντές με τέτοιο τρόπο ώστε να καρφωθεί στον τοίχο. Ένας εξ αυτών ένας ναυτικός με τη σύζυγο του ισχυρίστηκαν ότι είδαν τους άνδρες να κατεβαίνουν από τα οχήματα μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου και κάνοντας ένα στρατιωτικό σήμα που σημαίνει “αποστολή εξετελέσθη” με τα χέρια, να φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ενώ τα οχήματα έχουν καταγραφεί, κανείς δεν γνωρίζει ποιος τα οδηγούσε.


http://www.protothema.gr/world/article/306494/ektos-apo-tin-mi6-eblekoun-kai-tin-sas-ston-thanato-tis-daiana/

Οι σαουδάραβες δημοπρατούν τις ζωές βομβιστών αυτοκτονίας

Γράφει ο Misha
Στο βίντεο φαίνεται μια δημόσια δημοπρασία σε ξενοδοχείο της Σ.Αραβίας κατά την οποία πατέρας δημοπρατεί την ζωή του γιου του, τον οποίο διαθέτει ως βομβιστή αυτοκτονίας ισλαμιστικών συμμοριών στη Συρία!!!
Ο εκφωνητής φωνάζει «χρειαζόμαστε θυσίες» και καλεί τους παριστάμενους να πλειοδοτήσουν σε προσφορές , δίνοντας ριάλια στον πατέρα του επίδοξου «μάρτυρα» ως αποζημίωση για την προσφορά του στον «Αλλάχ»
Αυτό είναι το καθεστώς της Σαουδαραβίας που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στη Μ.Ανατολή.

Το καθεστώς που χρηματοδοτεί όλους τους ισλαμοπαράφρονες ανά την υφήλιο και τα ισλαμιστικά στέκια την πατρίδα μας.

ΗΠΑ: Ron Paul: «Η επίθεση με χημικά στην Συρία είναι μια επιχείρηση ‘false flag’»

 
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox Business, την Τετάρτη ο πρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Τέξας Ron Paul, σχολίασε την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Συρία,χαρακτηρίζοντας ειδικότερα την πρόσφατη επίθεση με χημικά μια«επιχείρηση ψευδούς σημαίας» (‘false flag’)πίσω από την οποίαπιθανόν βρίσκονται οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ αντάρτες που έχουν περάσει στην Αλ Κάιντα.

«Νομίζω ότι είναι μια ψεύτικη σημαία ... », δήλωσε ο Paul. «Γιατί δεν ρωτάμε την Αλ Κάιντα; Γιατί είμαστε στο πλευρό της Αλ Κάιντα τώρα;"

Δείτε το βίντεο:

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να κατηγορήσει αμέσως τις δυνάμεις του Ασάντ για τις επιθέσεις με τα χημικά, πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν πει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης "δεν είναι κάτι σίγουρο". Οιαξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε "όπλο που καπνίζει". Στην πραγματικότητα, οι αντάρτες έχουν τώρα ακόμα και υποστηρίξει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ακόμη και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας Fayssal Mekdad να παρουσιάζει στοιχεία του ΟΗΕ, που δείχνουν έντονα σε μια χημική επίθεση που που καθοδηγήθηκε από τους αντάρτες, η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει να αγνοεί κάθε απόδειξη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική δράση εναντίον του Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών βίντεο στο YouTube που δείχνουν αντάρτες να εκτοξεύουν χημικά όπλα κατά αμάχων.

Οι δηλώσεις του Paul έρχονται να δώσουν βαρύτητα στο άρθροτου Ιανουαρίου στο Yahoo που περιγράφει με λεπτομέρειες μια πιθανή χημική επίθεση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα emails αποκάλυψαν ένα σχέδιο, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, για να υπάρχει μια επίθεση χημικώνόπλων όπου θα κατηγορηθεί ο Assad, προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή υποστήριξη για στρατιωτική δράση .

Ο Paul εκθέτει, επίσης, την ιστορία των ψεμάτων και τηςπροπαγάνδας που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική επέμβαση, τονίζοντας ειδικά την περίπτωση του πολέμου στο Ιράκ .

"Κοιτάξτε πόσα ψέματα μας είπαν για τον Σαντάμ Χουσεΐν πριν από αυτή την περίτεχνη προπαγάνδα πολέμου. Είναι ατελείωτο, αυτό κάνουν συνέχεια», είπε ο Paul, επισημαίνοντας τον ρόλο τουΝτόναλντ Ράμσφελντ στην παροχή χημικών όπλων στον Σαντάμ στη δεκαετία του 1980.

Σωρεία στοιχείων που παρουσιάστηκαν από εναλλακτικά μέσαενημέρωσης έχει καταστρέψει την αξιοπιστία της αμερικάνικηςκυβέρνησης, με πλέον μόνο το 9 τοις εκατό των Αμερικανών ναυποστηρίζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η διεθνής αντίδραση προκάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό της ΒρετανίαςΝτέιβιντ Κάμερον σε στιγμιαία υποχώρηση μετά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της έγκρισης για στρατιωτική δράση. Ο Cameron αργότερα αποφάσισε να αποστείλει στρατιωτικά τζετ στη Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση ήταν καθαρά «αμυντική».

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δεν εξουσιοδότηση ή υποστήριξη του Κογκρέσου από το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τονΑραβικό Σύνδεσμο, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ασύστολα απειλήσει να πραγματοποιήσει επίθεση παρά την ανοιχτά καταπάτηση του Συντάγματος. Τώρα, 140 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Πρόεδρο Ομπάμα να πάρει άδεια από το Κογκρέσο, αν θέλει να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

"Ο αμερικανικός λαός αυτή τη στιγμή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν τον πόλεμο. Το Σύνταγμα δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό τον πόλεμο και ηθικά δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον πόλεμο", είπε ο Paul κλείνοντας.

Τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ώστιν του Τέξας, ο Paul προειδοποίησε για αύξηση πολεμικήςπροπαγάνδας από το σύστημα και προέβλεψε ότι ένα επεισόδιοfalse flag πιθανόν θα επιτάχυνε την συμμετοχή των  ΗΠΑ σεσύγκρουση στην Μέση Ανατολή . Δείτε το βίντεο:


*ΚΟ: ‘False flag’ είναι η μυστική στρατιωτική ή παραστρατιωτική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οι πράξεις να φαίνονται σαν να διεξάγονται από άλλους φορείς, ομάδες ή έθνη από αυτούς που στην πραγματικότητα τις σχεδίασαν και εξετέλεσαν.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι Σαουδαραβικές υπηρεσίες πίσω από την χρήση χημικών στη Συρία;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, άρχισαν τα αποκαλυπτήρια για όσα συμβαίνουν στην Συρία, όπου αλωνίζουν η Ταξιαρχία Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και άλλοι σουνίτες τζιχαντιστές, σφαγιάζοντας χριστιανούς και αλεβίτες. Οι μαζικές δολοφονίες αμάχων κι αιχμαλώτων όμως δεν προσδίδουν στρατιωτική υπεροχή. Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο της μάχης κυριολεκτικά πάτησαν στο σβέρκο το συνοθύλευμα φανατικών σουνιτών κατσαπλιάδων, που εδώ και δυόμισι χρόνια αιματοκυλά την Συρία με συναυτουργό την ισλαμοφασιστική Τουρκία και πακτωλούς βοήθειας από το Ριάντ και τα Εμιράτα.
Με τους αντάρτες του FSA στα όρια της κατάρρευσης και της τελικής ήττας, ήρθε ως από μηχανής Θεός η μαζική δολοφονία αμάχων στην συνοικία Γκούτα της Δαμασκού με χρήση χημικών όπλων.
Ενώ λοιπόν οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας έσπευδαν στην Ανατολική Μεσόγειο και μαρσάριζαν μηχανές με το δάχτυλο στην σκανδάλη, άρχισαν να έρχονται βροχή τα μαντάτα.
Η Dale Gavlak είναι ανταποκρίτρια του Associated Press και του  Mint Press News, με βάση το Αμμάν. Από την έρευνα που έκανε μαζί με τον Ιορδανό συνάδελφο της Yahya Ababneh, για το τι πραγματικά συνέβη στην Γκούτα, προέκυψαν τα εξής:
Ο αρχηγός των Σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, ο πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν μέσω ενός επίσης Σαουδάραβα «εθελοντή», γνωστού ως Abu Ayesha, που διοικεί τάγμα ανταρτών στη Συρία, προμήθευσε τα χημικά όπλα. Τα όπλα αυτά προορίζονταν για την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα αλλά για την μεταφορά κι αποθήκευση τους σε τούνελ χρησιμοποιήθηκαν αντάρτες από άλλες μονάδες, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει τι είδους όπλα είναι και πως γίνεται ο χειρισμός τους.
Σε έκρηξη που έγινε σε ένα από τα τούνελ όπου φυλάσσονταν τα νευροτοξικά όπλα, σκοτώθηκαν μεταξύ άλλων δώδεκα αντάρτες.  Οι δημοσιογράφοι μίλησαν, μεταξύ άλλων, με τον Abu Ablel – Moneim, πατέρα ενός εκ των δώδεκα ανταρτών αλλά και με πολλούς αντάρτες, ανάμεσα τους μια γυναίκα, η οποία μάλιστα εξέφρασε το …παράπονο της για τον πρίγκιπα Μπαντάρ, λέγοντας πως «όταν μας δίνει τέτοια όπλα, πρέπει να τα δίνει σε αυτούς που ξέρουν να τα χειρίζονται». Οι αντάρτες είπαν πως κάποιοι συμμαχητές τους από περιέργεια και άγνοια προκάλεσαν έκρηξη των χημικών όπλων που τους προμήθευσαν οι Σαουδάραβικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εκατόμβη αμάχων που ακολούθησε.
Αξιοσημείωτο είναι πως πάνω από δώδεκα αντάρτες που μίλησαν στους δυο δημοσιογράφους, είπαν πως λαμβάνουν μισθό από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας!
Επομένως τα χημικά όπλα που πυροδοτήθηκαν είτε σκοπίμως, είτε από ανεκπαίδευτους αντάρτες, δεν βρίσκονταν στην δικαιοδοσία του Συριακού Στρατού. Ήταν στα χέρια των ισλαμοφασιστών φονιάδων και εισήχθησαν στη Συρία από τις Σαουραβικές μυστικές υπηρεσίες, των οποίων ο επικεφαλής, ο περιβόητος Πρίγκιπας Μπαντάρ, είναι το κεντρικό πρόσωπο στην οργανωμένη προσπάθεια ανατροπής του Άσσαντ.
Φέρεται μάλιστα να προσέφερε στον Πούτιν ένα δέλεαρ αλλά και να του απηύθυνε και μια απειλή για να εγκαταλείψει η Μόσχα την στήριξη στον Σύριο Πρόεδρο. Από τη  μια του προσέφερε φθηνό πετρέλαιο κι από την άλλη απείλησε την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Σότσι, παραδεχόμενος ευθέως πως το Ριάντ ελέγχει τους Τσετσένους τρομοκράτες!
Είναι λοιπόν ολοφάνερο πως αν κάπου θα πρέπει να πέσουν δυτικές βόμβες, είναι στην Μητέρα του Κακού, την Σαουδική Αραβία και στα κεφάλια όλων όσων υποστηρίζουν τους σαλαφιστές χασάπηδες τρομοκράτες, που σφαγιάζουν τους Αλεβίτες και την αρχαιότερη χριστιανική κοινότητα του κόσμου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί της ανθρωπότητας, του Χριστιανισμού αλλά και κάθε δίκαιου ανθρώπου, σε όποιο δόγμα κι αν πιστεύει. Περίοπτη δε θέση σε αυτή την αδίστακτη συμμορία φανατικών ισλαμοφασιστών, εχθρών του ανθρωπισμού και κάθε έννοιας δημοκρατίας, έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι νεοοθωμανοί συνεργοί του, βασικοί υποστηρικτές της διαβόητης Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, η οποία ήταν ο αποδέκτης των σαουδαραβικών χημικών όπλων.
Αναδίπλωση της Δύσης
Σχετικά με το ζήτημα της χρήσης των χημικών όπλων και της ραγδαίας μεταστροφής του φιλοπόλεμου κλίματος χαρακτηριστικά και όσα περαιτέρω γράφει ο διεθνής Τύπος:
α) το Associated Press γράφει ότι «”The intelligence linking Syrian President Bashar Assad or his inner circle to an alleged chemical weapons attack that killed at least 100 people is no “slam dunk,” with questions remaining about who actually controls some of Syria’s chemical weapons stores and doubts about whether Assad himself ordered the strike, U.S. intelligence officials say».
β) Οι New York Times γράφουν “no smoking gun that links Assad to attacks…”
γ) Ο Telegraph (UK) γράφει ” David Cameron backed down and agreed to delay a military attack on Syria following a growing revolt over the UK’s rushed response to the crisis on Wednesday night”.
δ) Το Reuters αναφέρει σήμερα “French President Francois Hollande said on Thursday that Syria needed a political solution, but that could only happen if the international community could halt killings like last week’s chemical attack and better support the opposition.”
Όλα αυτά δείχνουν μια αναδίπλωση της Δύσης. Πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχουν πλέον αποδείξεις από την πλευρά μάλιστα των ανταρτών, πως όχι μόνον η Συριακή Κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με το έγκλημα αλλά αντίθετα η Σαουδική Αραβία συλλαμβάνεται αυτή με το όπλο που καπνίζει η κάνη του στα χέρια της.
Η αυτοκτονική πολιτική των ΗΠΑ, από την εποχή της Βοσνίας και του μακελέματος της  χριστιανικής Σερβίας, έχει την βρώμικη αλλά αληθινή εξήγηση της: τον πακτωλό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν πληρώσει και πληρώνουν κυρίως οι Σαουδάραβες στο «σύστημα Κλίντον». Ο ρόλος του Ιδρύματος Κλίντον, της Χίλαρυ, του Ποντέστα και μια ολόκληρης κάστας στο State Department, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάτω από τον έλεγχο της αμερικανικής δικαιοσύνης. Να το πω με απλά λόγια, οι Σαουδάραβες ηγεμόνες αυτού του μεσαιωνικού σκοταδιστικού βασιλείου του ισλαμοφασισμού, εξαγόρασαν την στροφή της αμερικανικής πολιτικής κι έβαλαν την ηγεσία της Δύσης να πυροβολάει τα πόδια της και να ενισχύει την ίδια την τρομοκρατία!
Στις ΗΠΑ ακόμη κι ο πόλεμος του Βιετνάμ στα χειρότερα του είχε μια στήριξη της κοινής γνώμης, που ποτέ δεν έπεσε κάτω από 40%. Μια πιθανή επίθεση στη Συρία σήμερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις, υποστηρίζεται από μόλις 9% ενώ εναντίον είναι το 60% των Αμερικανών.
Μετά το τσαλάκωμα του Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου Άγγλος Πρωθυπουργός είχε να πάθει τέτοια νίλα από το 1782 και την υπαναχώρηση Ολάντ, μπορεί να αναδιπλωθούν και οι ΗΠΑ και η Δύση να αποφύγει άλλη μια αυτοκαταστροφική περιπέτεια, που θα ενδυναμώσει γι’ άλλη μια φορά τους ισλαμοφασίστες τρομοκράτες εχθρούς της.
Γι’ αυτό, όταν ισχυρές δυνάμεις μέσα στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Γαλλία, κλονίζονται, αμφιβάλλουν κι αντιμάχονται, είναι ανόητη κι επικίνδυνη μια δική μας προπέτεια για κάτι μάλιστα, που βλάπτει τα συμφέροντα μας, τον Χριστιανισμό, την ειρήνη κι ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εδώ, γι’ άλλη μια φορά, ο αμετροεπής και πολυλογάς Ευάγγελος Βενιζέλος τα ‘κανε ρόϊδο…

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το μπόνους εισαγωγής στα πανεπιστήμια σε μουσουλμάνους της Θράκης παραβιάζει την αρχή της ισότητας

Ένας απόλυτος παραλογισμός επικρατεί στην ελληνική παιδεία και ειδικά στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Κάτω από τον φερετζέ των «κοινωνικών κριτηρίων» η πολιτεία κρύβει ότι δίνει μπόνους εισαγωγής σε σχολές, εκτός από τους πολύτεκνους και στα παιδιά μουσουλμάνων της Θράκης. Αντί δηλαδή να σχεδιάσει μια συνολική στρατηγική αφομοίωσης της μειονότητας αυτής, αφενός αφήνει τους ψευτοϊμάμηδες να αλωνίζουν στην περιοχή και να εκτουρκίζουν τον πληθυσμό και από την άλλη παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε στις ρατσιστικές κορώνες του Μιχαλολιάκου για τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας. Ωστόσο, υπάρχει ένας παραλογισμός.
Από τη μια αφήνουν τα παιδιά των Μουσουλμάνων να «αλώνονται» από την τουρκική προπαγάνδα κι από την άλλη τους δίνουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε σχολές πρώτης επιλογής με βαθμό 6 και 7. Αντί δηλαδή να δημιουργήσει η επίσημη πολιτεία τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στα μουσουλμανάκια να μάθουν καλά την ελληνική γλώσσα και παιδεία και να μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους υπόλοιπους στις πανελλαδικές, τελικά κάνουν το διπλό λάθος.
Αν για παράδειγμα ζει στην Ελλάδα μια οικογένεια Γερμανών, το παιδί τους πάει σε ελληνικό σχολείο, μαθαίνει ελληνικά και παίρνει μέρος στις εξετάσεις. Γιατί πρέπει να έχει διακριτική μεταχείριση; Και γιατί το μπόνους να δίνεται στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με το πρόσχημα ότι έτσι τους κάνουμε περισσότερο Ελληνες;
Στη Θράκη είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Μαθαίνουμε ότι μουφτήδες από το Αφγανιστάν και άλλα μέρη της Ανατολίας πηγαίνουν κρυφά και κάνουν κατήχηση στα παιδιά Μουσουλμάνων. Μάλιστα, με κάποιο τρόπο, και κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών, εξαναγκάζουν στην κυριολεξία τα παιδιά να παίρνουν μέρος στην κατήχηση, ουσιαστικά στον εκτουρκισμό τους, απειλώντας τα με αυστηρές κυρώσεις.
Πώς λοιπόν η Ελλάδα θέλει να αφομοιώσει του μουσουλμάνους της Θράκης με ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρο όπως αυτό της διακριτικής μεταχείρισης στις πανελλαδικές;
Το πρόβλημα είναι στο πώς τα μουσουλμανάκια φτάνουν μέχρι τις εξετάσεις. Όταν υποτίθεται ότι κάνουν διπλή γλώσσα αλλά τελικά τα Τουρκικά υπερτερούν, όπως και η τουρκική προπαγάνδα μέσα στο ελληνικό κράτος, τότε δεν μας φταίνε οι πανελλαδικές.
Για να μη μιλήσουμε για το πόσο… διακριτική είναι η μεταχείριση από το τουρκικό κράτος των Ελλήνων της Πόλης που είναι Τούρκοι υπήκοοι αλλά έχουν χριστιανική υπηκοότητα; Δεν το κοιτάμε αυτό διότι θεωρούμε ότι εδώ στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πιο δημοκρατικούς τρόπους τους Έλληνες πολίτες που έχουν άλλο θρήσκευμα. Ούτε πιστεύουμε ότι επειδή κάποιοι θα πάρουν ελάχιστες θέσεις τις αποστερούν από τους Έλληνες που δήθεν σκίζονται για να δώσουν εξετάσεις.
Όμως, είναι εντελώς χαζό να προσπαθείς να κάνεις πιο… Έλληνες τους μουσουλμάνους της Θράκης παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας. Τότε θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί και ο αριστούχος μαθητής που είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανός ή Πακιστανός στην Ελλάδα. Έχει δηλαδή ελληνική υπηκοότητα, έχει άλλο θρήσκευμα αλλά δεν τυγχάνει την ευνοϊκής μεταχείρισης στις πανελλαδικές.
Κάποιοι πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά αυτό. Αυτή δεν είναι ορθή εθνική πολιτική απέναντι σε μια μειονότητα που με το πέρασμα των χρόνων γίνεται περισσότερο τουρκική παρά ελληνική.

Ποιος δίνει δεκάρα για ΟΗΕ και δημοκρατία;

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μετά τα σπίτια και τις εκκλησίες, τώρα καίνε και ορφανοτροφεία οι ισλαμιστές


AsiaNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Σχολεία, εκκλησίες και ορφανοτροφεία καίγονται από τους φανατικούς ισλαμιστές για να σβηστούν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας στην Αίγυπτο

Σε μια επιδρομή που ακολούθησε την αποπομπή του Morsi, ισλαμιστές ξέσπασαν ιδιαίτερα σε παιδικά παιχνίδια. Οι εγκαταστάσεις ήταν επίσης ανοικτές σε παιδιά από αγροτικές οικογένειες μουσουλμάνων.

Minya - με τουλάχιστον 20 επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, χριστιανικών σχολείων και ορφανοτροφείων, η περιφέρεια Minya είναι το μέρος της Αιγύπτου, όπου οι ισλαμιστές χτύπησαν με μεγαλύτερη βία και βαρβαρότητα.

«Οι ισλαμιστές", είπε ένας κάτοικος, «έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα . Ο στόχος τους ήταν να σβήσουν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας. Ακόμη και τα ορφανοτροφεία λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν» .

Μετά την έφοδο στην Εκκλησία του Πρίγκιπα Tadros el - Shatbi οι ένοπλοι ισλαμιστές εξτρεμιστές έστρεψαν την προσοχή τους σε δύο σπίτια για παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία της ενορίας, λένε οι κάτοικοι.
 
Έκλεψαν προσφορές, ρούχα και παιχνίδια για παιδιά πριν βάλουν φωτιά σε ολόκληρο το κτίριο. Η φωτιά κράτησε πάνω από 5 ώρες.

"Ευτυχώς", είπε η πηγή, «τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφάλειας πριν από την άφιξη των ισλαμιστών."

 Όπως και άλλες χριστιανικές τοποθεσίες, τα δύο σπίτια που φιλοξενούσαν εκατοντάδες ορφανά είναι τώρα ένας σωρός ερειπίων .

Οι εγκληματίες δεν κατέστρεψαν μόνο τα δύο ορφανοτροφεία, αλλά και τα σπίτια κάποιων οικογενειών που εργάζονται στα ορφανοτροφεία, καθώς και μια κοντινή γκαλερί τέχνης που πωλούνταν αντικείμενα και έργα τέχνης που έφτιαχναν τα ορφανά για να συγκεντρώσουν χρήματα .

Ο Shurkri Huzayn , 40 ετών, είναι ο φύλακας του ορφανοτροφείου. Ο ίδιος, επίσης , μεγάλωσε ως ορφανό στην εγκατάσταση. Βίωσε την επίθεση των σαλαφιστών.

«Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί ; Ακόμα και οι άπιστοι δεν θα επιτίθονταν σε ένα ορφανοτροφείο», είπε .

Οι ισλαμιστές κατέστρεφαν με μανία ιδιαίτερα οτιδήποτε συμβόλιζε το Χριστιανισμό και τον πρόοδο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών .

Αφού έφυγαν από το κτίριο , οι τρομοκράτες έκαψαν κοντινά καταστήματα και σχολεία , όπως το Κοπτικό Σχολείο του St Joseph, το οποίο διοικείται από καλόγριες , ένα φαρμακείο και ένα εστιατόριο. Συνθήματα μίσους κατά χριστιανών γράφτηκαν στους τοίχους κατά μήκος ενός δρόμου .

Λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, ο φύλακας είπε ότι οι Κόπτες έγραψαν ένα μήνυμα στον τοίχο του ορφανοτροφείου σε απάντηση στις προσβολές των ισλαμιστών, που έγραφε «Παρά το ό, τι κάνατε, ζητάμε από το Θεό να σας συγχωρήσει» και «υπάρχει Θεός».

Σύμφωνα με ένα δάσκαλο του St Joseph , η επίθεση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των χριστιανών.

«Οι δάσκαλοι», σημείωσε, «δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το σχολικό έτος. Το σχολείο είναι ανοικτό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και έχουν μαθητεύσει εκατοντάδες παιδιά από τις αγροτικές περιοχές, πολλά από τα οποία μένουν στα δύο ορφανοτροφεία."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Κάρλα Ντε Πόντε: "Οι ισλαμιστές έριξαν χημικά''

Με μια ανακοίνωση η οποία ενδέχεται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ για τις έρευνες στη Συρία (UN Independent International Commission of Inquiry on Syria) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες των θυμάτων δείχνουν τους ισλαμιστές αντάρτες και όχι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ως αυτούς που έριξαν το αέριο νεύρων Sarin. Την αποκάλυψη έκανε το μέλος της επιτροπήςCarla del Ponte μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση. Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.

Η ίδια συμπλήρωσε πως αν και η επιτροπή δεν έχει ενδείξεις ότι έγινε χρήση χημικών από τις συριακές δυνάμεις εντούτοις χρειάζεται ακόμη έρευνα γύρω από την υπόθεση. 

Ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν αέριο Σαρίν, είχε μιλήσει από τον Μάιο η Κάρλα ντελ Πόντε. Βλέπε σχετική είδηση εδώ.

Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video που δείχνει αντάρτες της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με χημικά σε κυβερνητικούς στρατιώτες.


 

Και για να μην ξεχνάμε:




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή