Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Στην Ισπανία το κράτος σε προστατεύει από την έκτρωση εάν είσαι μαϊμού


Είναι πλέον ασφαλέστερο να είσαι μαϊμού στην Ισπανία - τουλάχιστον αν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα είδη  παρά άνθρωπος. Χάρη σε ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε από το ισπανικό κοινοβούλιο και υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy, οι ανθρωποειδείς πίθηκοι προστατεύονται από τη στιγμή της σύλληψης ενάντια σε άμβλωση και πειράματα με έμβρυα.Τα ανθρώπινα έμβρυα, από την άλλη πλευρά, παραμένουν απροστάτευτα και το αντικείμενο επιστημονικών ερευνών.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα γορίλες συγκεντρώθηκε γύρω από το κτίριο που στεγάζεται το κυβερνών κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα, την περασμένη εβδομάδα. Ήταν εκεί για να γιορτάσουν αυτήν τηνιστορική νομική και πολιτική νίκη τους, και να ρωτήσουν γιατί τα ανθρώπινα μωρά εξακολουθούν να στερούνται της ίδιαςπροστασίας.

Ένας από τους γορίλες (ο οποίος είχε προφανώς καταφέρει να μιλάανθρώπινα), επέκρινε την υποκρισία της παροχής στους ίδιους του δικαιώματος στη ζωή, ενώ αρνείται το ίδιο επίπεδο προστασίας στον Homo Sapiens«Η κυβέρνηση κωφεύει στη φωνή εκατομμυρίων Ισπανών, που ήδη ζητούν την κατάργηση τουνόμου για τις αμβλώσεις», διακήρυξε, χτυπώντας το στήθος του.«Αλλά ίσως ο Rajoy ανταποκρίνεται περισσότερο στο κάλεσμα της φύσης».

Ενώ η σύναξη των γορίλων συνέχιζε να ουρλιάζει και να ξύνεται, ο ηγέτης γορίλλας εξήγησε βγήκαν στο δρόμο να ζητήσουν από τον Rajoy «να εκπληρώσει την υπόσχεση της προεκλογικής του εκστρατείας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη και την υποστήριξη της μητρότητας και της οικογένειας».Και (ο ηγέτης γορίλας) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο άγριο ​​και απάνθρωπο από την άμβλωση».

Φυσικά, οι διαδηλωτές δεν ήταν πραγματικοί γορίλες, αλλά ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού από τηνισπανική ‘Asociación Derecho a Vivir (που σημαίνει Ένωση για το Δικαίωμα στη Ζωή).

Ο Ignacio Arsuaga, πρόεδρος της ένωσης, κάλεσε τον πρόεδροRajoy να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και να ανατρέψει το νόμο για τις αμβλώσεις που ψηφίστηκε από τον Σοσιαλιστή προκάτοχό του. Ο Arsuaga σημείωσε ότι «απλά δεν έχει κανένα νόημα ο νόμος ναπροστατεύει τις ζωές πολλών ειδών ζώων αλλά να μην έχει εφαρμογή στον άνθρωπο».
 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ισπανικού λαού, συνέχισε οArsuaga, τονίζοντας ότι πάνω από 400.000 Ισπανοί έχουν ήδη υπογράψει μια αίτηση ζητώντας την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις (φώτο από ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των αμβλώσεων). "Εξαιτίας αυτού του νόμου 300 αγέννητα μωρά πεθαίνουν με βίαιο θάνατο κάθε μέρα στην Ισπανία - πάνω από εκατό χιλιάδες το χρόνο - και αυτό είναι κάτι που μιαδημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει», δήλωσε ο Arsuaga.

Ο Ισπανός Υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz-Gallardón έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο κατάργησης της άμβλωσης πριν από το τέλος του Μαρτίου. "Εμείς και εκατομμύρια Ισπανοί ζητούμε αυτές οι υποσχέσεις να τηρηθούν»,πρόσθεσε ο Arsuga.

Σχ. ΚΟ: Επικροτώ αυτήν την έξυπνη ακτιβιστικού τύπου διαμαρτυρία των Ισπανών για ένα ζήτημα πραγματικά «ζωής και θανάτου», όπως είναι οι αμβλώσεις (σε συνδυασμό με τον θάνατο της οικογένειας, την υπογεννητικότητα και την λαθρομετανάστευση). Για χίλια δύο θέματα οι Έλληνες ή κάποια μερίδα τους τουλάχιστον, βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει. Για «δικαιώματα», για μισθούς, για ομάδες κλπ. Το ότι πεθαίνουμε σαν λαός (βλ. εδώ) δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν... Πολύ θλιβερή και ανατριχιαστική αυτή σιωπή. Από τον τύπο, τα κόμματα και ιδιαίτερα από κάποιους «ταγούς»...

Δείτε το βίντεο:


 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σε πανικό οι Γερμανοί… Ο Στάινμπρουκ, αποκάλεσε «κλόουν» τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο

Διπλωματικό επεισόδιο λόγω των «κλόουν»  
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αποκάλεσε «κλόουν» τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.
Η δήλωσή του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του κόμματός του. «Δεν είναι διπλωματικό να στολίζεις με τέτοια κοσμητικά επίθετα το πολιτικό προσωπικό μιας φιλικής χώρας», σχολίασε η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και πρόεδρος της ιταλογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας Ούλα Μπούρχαρντ μιλώντας στην Passauer Neue Presse.
Τον Π. Στάινμπρουκ έσπευσε να στηρίξει ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του SPD Άξελ Σέφερ o οποίος σχολίασε ότι «τα όσα έκανε ο Μπερλουσκόνι επί σειρά ετών ισοδυναμούν με την καταστροφή κάθε ίχνους πολιτικής κουλτούρας». 
 «Ως ένα βαθμό του προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι κέρδισαν δυο κλόουν», δήλωσε ο Π. Στάινμπουκ για Γκρίλο και Μπερλουσκόνι
«Ως ένα βαθμό του προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι κέρδισαν δυο κλόουν», δήλωσε ο Π. Στάινμπουκ για Γκρίλο και ΜπερλουσκόνιΔριμεία κριτική δέχεται την ίδια ώρα από στελέχη του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της CDU Αντρέας Σόκενχοφ κάλεσε τον Στάινμπρουκ να ζητήσει «δημοσίως συγνώμη από τους Ιταλούς για το ατόπημά του». 
Σε εκδήλωση του κόμματός του το βράδυ της Τρίτης ο Πέερ Στάινμπρουλ είπε ότι «ως ένα βαθμό του προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι κέρδισαν δυο κλόουν» στην Ιταλία. Ο ένας από αυτούς είναι ο κωμικός Γκρίλο, ο άλλος «αναμφίβολα ένα κλόουν με αυξημένη δόση τεστοστερόνης». Για να συμπληρώσει ότι «έχω την αίσθηση ότι στην Ιταλία κέρδισαν δυο λαϊκιστές».
 
Η αντίδραση Ναπολιτάνο 
 Ο ιταλός πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο ακύρωσε το προγραμματισμένο δείπνο του με τον Π. Στάινμπρουκ
Ο ιταλός πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο ακύρωσε το προγραμματισμένο δείπνο του με τον Π. ΣτάινμπρουκΟ ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε προγραμματισμένο για εχθές το βράδυ δείπνο με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών. Σε δηλώσεις του προς τη σημερινή Bild ο ιταλός πρόεδρος εξηγεί ότι «στο τηλέφωνο ο Πέερ Στάινμπρουκ μου εξήγησε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν. Εντούτοις, κατά την άποψή μου, μετά τις δηλώσεις που έκανε, μια συνάντηση δεν ήταν πλέον δυνατή».
Εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ δήλωσε ότι ο γερμανός πολιτικός αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει τη συνάντηση. Eχθές πάντως ο υποψήφιος καγκελάριος υπεραμύνθηκε των δηλώσεών τους λέγοντας ότι «είναι γνωστό ότι είμαι κάποιος που μιλάει έξω από τα δόντια».
Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα «πρέπει να σεβαστούμε την πολιτική βούλησης των ιταλών ψηφοφόρων». Είναι γνωστό ότι δεν έχω ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο κατά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καλό θα ήταν να αντιληφθούν όλοι ότι οι Ιταλοί ψήφισαν αυτά τα κόμματα και τους ηγέτες τους, επισημαίνει ο Μ. Σουλτς στην Passauer Neue Presse. dpa, rtrd, Κώστας Συμεωνίδης, Deutsche Welle

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το γένος σε στρατιωτικές σχολές


Αποσύρθηκε τελικά, για να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η βουλευτική τροπολογία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Την απόσυρση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.
Το λόγο ζήτησε και ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.
Σε παρέμβαση του, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία και κατήγγειλε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε όχι για να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες διότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Συμφωνία με τη Philip Morris για την αγορά του 50% της παραγωγής ελληνικών καπνών


Ως “σφραγίδα εμπιστοσύνης στη χώρα μας” χαρακτήρισε την απόφαση της Φίλιπ Μόρις να αγοράσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού ανατολικού τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με τη Philip Morris πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με τον κ. Τσαυτάρη να δηλώνει ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας.

Αποκάλυψη: Η Deutsche Aeolia, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περίεργες συμπτώσεις


Κάτι τρέχει με τον Αλέξη και τον… Αίολο. Η αναφορά του χθες στη Βουλή για την Deutsche Aeolia και η πληρωμένη απάντηση από τον Ευ. Βενιζέλο προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο για τη γκάφα με τον λάθος Ακερμαν αλλά και γιατί ένας αρχηγός κόμματος κουνάει μέσα στη Βουλή το φάκελο συγκεκριμένης εταιρείας που θέλει να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες ας πήγαινε ο Τσίπρας στο υπουργείο Ανάπτυξης, όχι στη Βουλή.
Εν πάση περιπτώσει, η αναφορά του στη συγκεκριμένη εταιρεία, πίσω από την οποία βρίσκεται η Deutsche Bank έχει ένα πολύ ενδιαφέρον επιχειρηματικό και πολιτικό στόρι με πολλές «συμπτώσεις».
Η Deutsche Aeolia είναι εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα και ιδρύθηκε από κοινού από τις εταιρείες Deutsche Bank (80%) και την ελληνική εισηγμένη Alpha Grissin (20%). Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της τελευταίας: Ο Όμιλος Alpha Grissin πρόκειται να κατασκευάσει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και Βουλγαρία συνολικής ισχύος 240MW και συνολικής επένδυσης που θα αγγίξει τα €325 εκατ.
Στην Ελλάδα τα αιολικά πάρκα της Deutsche Aeolia Energy Production S.A. πρόκειται να κατασκευαστούν στη νότια Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο νομό Αρκαδίας και Λακωνίας, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να υπερβεί τα € 205 εκατ. Οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή επιχορηγούνται κατά 40%. Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡAE).
Οι απαιτούμενες στατιστικές αιολικές μετρήσεις στην εν λόγω περιοχή δείχνουν πολύ υψηλό δυναμικό, το οποίο εγγυάται αυξημένη παραγωγή και ιδιαίτερα ικανοποιητικά μεγέθη απόδοσης της επένδυσης. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη περιοχή συμπεριλαμβάνεται στο χωροταξικό σχεδιασμό των προγραμμάτων ΑΠΕ γεγονός το οποίο αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισής των αιτήσεων με τον νέο νόμο σχετικά με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.
Στην Βουλγαρία, μέσω της «KARNOBAT AEOLIA AD» (40% συμμετοχή της θυγατρικής «ALPHA GRISSIN RENEWABLES LIMITED») υπογράφηκε σύμβαση παραχώρησης συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, για περίοδο 30 ετών, στην περιοχή Karnobat στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 90 MW εντός του 2013. Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αδειών και αναμένεται να λάβει την τελική άδεια παραγωγής και εγκατάστασης προς το τέλος του 2012».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτοχοι της μιας «μαμάς» της Aeolia, της Alpha Grissin, δηλαδή είναι με 30,97% ο επικεφαλής Βασίλης Γκρίσιν, με 15,96% ο Βασίλης Κακούσιος και με 14,97% η Ιντρακομ Κατασκευές και 25% είναι σε μικρομετόχους. Δηλαδή η εταιρεία του κΚόκκαλη,του «κόκκινου» Σωκράτη Κόκκαλη είναι βασικός μέτοχος της Alpha Grissin ηοποία είναι βασικός μέτοχος της αγαπημένης εταιρείας του κΤσίπραδηλαδή τηςDeutsche Aeolia.
Μάλιστα, στο δ.σ. της εταιρείας βρίσκεται ο κΔημήτρης Κλώνης ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι: Ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της INTRACOM τον Απρίλιο 1994 και του Γενικού Διευθυντή από τον Οκτώβριο 1995. Τον Ιανουάριο 2005 ορίστηκε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνοντας το Εταιρικό Κέντρο και το Νοέμβριο 2006 Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας από τον Ιούνιο του 2001. Εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT, κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της INTRACOM HOLDINGS. Συμμετέχει στα Δ.Σ. των λοιπών εταιριών του Ομίλου INTRACOM καθώς και στο Δ.Σ. των INTRACOM TELECOM και INTRALOT, ως Πρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. και ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, και INTRACOM IT SERVICES. Ξεκάθαρα δηλαδή άνθρωπος του Σωκράτη Κόκκαλη.
Επίσης, στο δ.σ. συναντάμε κι έναν παλιό γνώριμο, τον Σταύρο Τσουκαντά ο οποίος ήταν πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων την εποχή που γινόταν ο χαμός με τα δομημένα ομόλογα.
Ο κ. Καραγκουλές
Υπάρχει όμως, κι άλλο στόρι, κι άλλη «σύμπτωση». Στην αγορά της αιολικής ενέργειας δραστηριοποιείται εδώ και 10 και πλέον χρόνια η εταιρεία BCI Partners συμφερόντων του Δ. Καραγκουλέ. Πρόκειται για το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, πρώην σύζυγο της Μαρίας Δαμανάκη ο οποίο αποχώρησε από τον πολιτικό βίο μετά τη διάσπαση του Συνασπισμού και έγινε επιχειρηματίας. Επιτυχημένος μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι το 2010 η ΔΕΗ αγόρασε από την BCI Partners έξι αιολικά πάρκα της εταιρείας αντί 125 εκατ. ευρώ. Κατά σύμπτωση στην Πελοπόννησο εκεί που θέλει να κάνει τις επενδύσεις της η Deutsche Aeolia. Διαβάστε τι γράφαμε τότε στο antinews (http://www.antinews.gr/2010/09/20/62550/). Για την απόφαση της εξαγοράς είχε γίνει χαμός στη ΔΕΗ μεταξύ του τότε και τώρα προέδρου Α. Ζερβού και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Απ. Μπαράτση που διαφωνούσε με το deal και την σκοπιμότητά του. Είχε γραφτεί τότε στον τύπο:
«Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και του Συνασπισμού Δημήτρης Καραγκουλές έχει εξασφαλίσει την αρχική συμφωνία της ΔΕΗ ώστε να της πουλήσει έναντι συνολικού τιμήματος έως 47,1 εκατ. ευρώ πέντε εταιρείες, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους χαρτοφυλάκιο με:
* Τρία έτοιμα και σε λειτουργία αιολικά πάρκα ισχύος 26,65 MW, τα οποία αποτιμήθηκαν στα 17,3 εκατ. ευρώ και φέρουν δάνεια ύψους 28 εκατ. ευρώ.
* Τρεις άδειες για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων ισχύος 48 MW, οι οποίες αποτιμήθηκαν προς 27,5 εκατ. ευρώ. Για την ανάπτυξή τους η ΔΕΗ πρέπει να υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 18,8 εκατ. ευρώ, ώστε να εξασφαλίσει κεφάλαια και να δανειστεί επιπλέον 56 εκατ. ευρώ.
Οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί ως προς το τίμημα αφορούν κατά κύριο λόγο το κόστος εξαγοράς των τριών αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων και το υπερβολικό κέρδος που εμφανίζεται να αποκομίζει η BCI. Συγκεκριμένα ενώ το κόστος έκδοσης των αδειών που είχε η BCI υπολογίζεται συνολικά σε 150.000 ευρώ (50.000 ευρώ ανά άδεια), θα εισπράξει συνολικό τίμημα 27,5 εκατ. ευρώ ή περίπου 570.000 ευρώ ανά μεγαβάτ. Σήμερα στην αγορά μία άδεια κοστολογείται προς 100.000-150.000 ευρώ περίπου.
Επιπλέον προβλέπεται από τη σύμβαση ότι θα λάβει άλλα 9 εκατ. ευρώ για την επίβλεψη της κατασκευής των τριών πάρκων, ενώ θα πληρωθεί και για τις υπηρεσίες συντήρησης που θα παρέχει για μία δεκαετία. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει αυτή η επένδυση η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πρέπει να συνεισφέρει 18,8 εκατ. ευρώ για την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου και να αναλάβει άλλα 56,25 εκατ. ευρώ σε νέα δάνεια, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος για τη ΔΕΗ σε 102,2 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα τρία πάρκα που βρίσκονται σε λειτουργία, η BCI εμφανίζεται να έχει ξοδέψει περί τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ θα εισπράξει σχεδόν τριπλάσιο τίμημα 17,3 εκατ. ευρώ.»
Και μια υποσημείωση. Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Καραγκουλές επανεμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο και βρέθηκε κοντά στον Γιάνη Δραγασάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαία όλα αυτά; Τυχαία η αναφορά του Τσίπρα στη Βουλή για την αιολική ενέργεια; Μακάρι να είναι όλα τυχαία.

Ο Μαντέλης έξω, ο Σημίτης έξω, ο Παπαγεωργόπουλος μέσα


Με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου δεν έχουμε ασχοληθεί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν βρέθηκε σύνδεση των χρημάτων που χάθηκαν με τον ίδιο, αλλά ως πολιτικός προϊστάμενος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες στο πλιάτσικο επί των ημερών του. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Α. Σαμαράς είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του, τουλάχιστον για το θέμα της προσωπικής του ακεραιότητας:

Το ερώτημα τώρα είναι πως γίνεται άνθρωποι που ζημίωσαν με αποφάσεις τους την χώρα με δεκάδες δις, αλλά βρέθηκε και ροή μαύρου χρήματος στους λογαριασμούς τους, να είναι ελεύθεροι. Όπως π.χ. ο Μαντέλης.

Αλλά και με την ίδια λογική της καταδίκης Παπαγεωργόπουλου, πως είναι δυνατόν ο πολιτικός προϊστάμενος του Άκη, του Μαντέλη και όλων των καταστροφέων, ο κύριος Σημίτης να είναι ελεύθερος. Να αναμείνουμε κάποια δικαστική εξέλιξη;

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης  της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974,  να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη.  Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Turkiko dimosievma

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα  της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό  .

Ας πάρουν μερικά  μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

http://olympia.gr/2013/02/27/valerie-boyer/

Στον ΟΗΕ προσφεύγει με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ η Συρία, κατά της Τουρκίας, αλλά σιγά μη βρει το δίκιο της…


Και για τα χημικά που φτιάχνονταν με τουρκικές πρώτες ύλες, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός… ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ούτε τώρα θα βρείτε το δίκιο σας…
AJgIKΟ Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας Ουμράν Ζουαμπί κατηγόρησε την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ πως κλέβουν τη χώρα του και πρόσθεσε πως θα στείλει τις σχετικές αποδείξεις στον Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο  Ουμράν Ζουαμπί, μιλώντας στο συριακό τηλεοπτικό κανάλι Alem, κατηγόρησε με βαριές εκφράσεις την ¨τουρκική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες της¨ .

Ο Ζουαμπί υποστήριξε πως η τουρκική κυβέρνηση εμπλέκεται σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο σε όλα τα περιστατικά στην Συρία, και είπε πως ¨Αυτά τα οποία κλέβονται από την Συρία μεταφέρονται στην Τουρκία εν γνώσει και με τον συντονισμό Τούρκων πολιτικών και με τις ευκολίες που διασφαλίζει η τουρκική κυβέρνηση¨. Ο υπουργός Ζουαμπί ανέφερε πως τα κλαπέντα έχουν αξία εκατομμυρίων δολαρίων.
¨Η Τουρκία αποτελώντας και η ίδια τμήμα του σπίρτου, δυσκολεύεται να ομολογήσει πως το σχέδιο στην Συρία ηττήθηκε¨ είπε ο Ζουαμπί και πρόσθεσε θα στείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς φορείς τα έγγραφα, ονόματα και φωτογραφίες σχετικά με την εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στην συριακή κρίση.
………………
Εφ. Ραντικάλ 26/2/2013

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Άμυνας δίνει προνόμια στα άγαμα ζευγάρια. Αλλά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλα!



Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δέχεται κριτική για την παροχή προνομίων σε ζευγάρια του ιδίου φύλου που συνήθως προορίζονται για συζύγους στρατιωτικών.

Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έχει εκδώσει μια οδηγία σύμφωνα με την οποία ορισμένα στρατιωτικά οφέλη που μέχρι τώρα προορίζονταν για τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει τώρα να επεκταθούν και σε ανύπαντρους συντρόφους - αλλά μόνο αν είναι του ίδιου φύλου.

Οι ετεροφυλόφιλοι άγαμοι σύντροφοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα οφέλη.

Ο Πανέτα εξέδωσε την οδηγία του σε ένα υπόμνημα προς τους γραμματείς των στρατιωτικών τμημάτων και τον υφυπουργό άμυνας.

Επικαλούμενος την κατάργηση του νόμου “Dont AskDontTell”, ο Πανέτα αναφέρει: «Οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν έχουν πλέον θέση στο στρατό».

"Τα προνόμια αυτά θα πρέπει να επεκταθούν και στους συντρόφους του ιδίου φύλου και, ανάλογα με την περίπτωση, στα παιδιά συντρόφων του ίδιου φύλου, όταν ο στρατιωτικός και ο σύντροφος του ιδίου φύλου έχουν υπογράψει μια δήλωση που βεβαιώνει την ύπαρξη της δεσμευμένης σχέση τους. "

Η δήλωση ορίζει ως "σύντροφο" (“domestic partner”) ένα "πρόσωπο σε συμβίωση με ένα μέλος του στρατού του ίδιου φύλου," και ως "συμβίωση" (“domestic partnership”) μια "δεσμευμένη σχέση μεταξύ δύο ενηλίκων, του ίδιου φύλου, η οποία πληροί όλες τις οι ακόλουθες απαιτήσεις. "

Μεταξύ των απαιτήσεων αυτών, είναι να μην μπορεί να «παντρευτεί, ή να προσχωρήσει σε αστική ένωση με οποιονδήποτε άλλο» και ότι οι σύντροφοι σκοπεύουν να παραμείνουν σε μια δεσμευμένη σχέση "επ’ αόριστον".

Ανάμεσα στα οφέλη που το Πεντάγωνο θα δώσει τώρα στους συντρόφους του ίδιου φύλου, αλλά όχι στα άγαμα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι αποζημιώσεις αναπηρίας και θανάτου, νομική βοήθεια, ταξίδια με αεροσκάφη του Υπουργείου Άμυνας, προγράμματα υγείας και προγράμματα αναψυχής, άδεια έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρόσβαση σε πρόγραμμα «παροχής συμβουλών σε σεξουαλική επίθεση».

Οι νέες πολιτικές δημιουργούν «μια παρωδία του νόμου περί Υπεράσπισης του Γάμου, που εξακολουθεί να είναι το δίκαιο αυτής της χώρας», δήλωσε ο εφημέριος Ron Crews, συνταξιούχος συνταγματάρχης και διευθυντής της Συμμαχίας των Εφημέριων για την Θρησκευτική Ελευθερία.

Ο Crews επέκρινε αυτές τις νέες πολιτικές, λέγοντας ότι αγνοούν ουσιαστικά την πρόθεση του ομοσπονδιακού νόμου με το να εξισώνουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου με τους συζύγους.

Ο Crews τονίζει ότι ο Νόμος ορίζει το γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση που αμφισβητεί το νόμο αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται ότι ο Νόμος περί Υπεράσπισης του Γάμου κάνει «διακρίσεις» και διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει να τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : εδώ και εδώ

Τα Σκόπια καλωσορίζουν με SMS στην χώρα τους όσους προσγειώνονται στην Θεσσαλονίκη!


- Ελληνίδα ταξίδεψε με απευθείας πτήση  από το Σαρλερουά των Βρυξελλών προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
- Στις 19.00 προσγειώθηκε και στις 19.07 έλαβε sms από την Τ-Μοbile
- "Καλωσήρθατε στη Μακεδονία, το λίκνο του πολιτισμού" έγραφε το προκλητικό μήνυμα των Σκοπιανών
- Για το θέμα ενημερώθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών
- "Βράζουμε από θυμό και αγανάκτηση" λέει στο Νewsit η οικογένεια της κοπέλας

Το αν μη τι άλλο περίεργο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, 26/2/2013 και προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Μία νεαρή Ελληνίδα μετά από απευθείας πτήση της εταιρείας Ryanair από το αεροδρόμιο Cherleroi (Σαρλερουά των Βρυξελλών) και προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε στις 19.00 το βράδυ.

Στις 19.07 έλαβε στο κινητό της δύο μηνύματα, το πρώτο την καλωσόριζε στη Μακεδονία και το δεύτερο και πιο προκλητικό είναι αυτό:

Welcome to Macedonia, the cradle of civilization. During your stay we strongly recommend that you visit the Museum of the Macedonian Struggle and the Memorial House of Mother Teresa in Skopje, the Memorial Center of Toshe Proeski in Krushevo, the Museum on Water in Ohrid and the Ancient Observatory in Kokino.
T-Mobile welcomes you to the Republic of Macedonia! For assistance please call +38970122. Have a pleasant stay in our country!

ΔΗΛΑΔΗ:

Καλώς ήλθατε στη Μακεδονία, το λίκνο του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα και το Memorial House της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια, το Memorial Center του Τόσε Προέσκι στο Κρούσεβο, το Μουσείο για το Νερό στην Οχρίδα και το Αρχαίο Αστεροσκοπείο στο Κόκκινο.
Η T-Mobile σας καλωσορίζει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας! Για βοήθεια καλέστε στο 38970122. Να έχετε μια ευχάριστη διαμονή στη χώρα μας!

Να σημειωθεί ότι το κινητό της κοπέλας καθ'όλη τη διάρκεια της πτήσης ήταν κλειστό και το άνοιξε δευτερόλεπτα αφού προσγειώθηκε η πτήση της.

Για το θέμα ενημερώθηκε από το Newsit το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σήμερα το πρωί.

Τόσο η ίδια η νεαρή όσο και η οικογένεια της είναι οργισμένοι απο το περιστατικό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit η μητέρα της κοπέλας "νοιώθω ντροπή για αυτό που έγινε, βράζουμε από θυμό και αγανάκτηση και περιμένω το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί έντονα. Δεν είναι δυνατόν Έλληνες πολίτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης να λαμβάνουν μηνύματα από τα Σκόπια".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=194562&catid=3

Ο «σκοτεινός» ρόλος του Μάθιου Μπράιζα στην υπόθεση των αγωγών


Ο «σκοτεινός» ρόλος του Μάθιου Μπράιζα στην υπόθεση των αγωγών
Ο εμπνευστής του «ενεργειακού πραξικοπήματος» που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή απειλεί και πάλι…
Ως την «επιστροφή του δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εμφάνιση του πρώην αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013» που ολοκληρώθηκε εχθές το μεσημέρι.
Αν και ο κ. Μπράιζα επέστρεψε με νέα ιδιότητα, αυτή του διευθυντή του διεθνούς κέντρου αμυντικών μελετών, δεν απεκδύθηκε του ρόλου του ως «πλασιέ» των αμερικανικών αλλά και των τουρκικών συμφερόντων.
Κάτι που έγινε εμφανές στην ομιλία του, όσο και αν τα μηνύματα-έμμεσες απειλές που μετέφερε ήταν κομψά διατυπωμένα. Διπλωμάτης γαρ.
Τι είπε λοιπόν ο κ. Μπράιζα; Καταρχήν, αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να καταλήξει η ΔΕΠΑσε ρωσικά «χέρια», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της ρόλο στη Ευρώπη και να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο θα πρέπει όποιος αποκτήσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ να είναι προσηλωμένος στις δυνάμεις της ανοιχτής αγοράς και όχι στη λογική της μονοπωλιακής αγοράς», «φωτογραφίζοντας» τηGazprom.
Δεύτερον, υποστήριξε ότι η μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη θα πρέπει να γίνει μέσω Τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδας, δικαιολογώντας την πρόταση του ως οικονομικά πιο συμφέρουσα σε σχέση με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα.
Τρίτον«ακύρωσε» ουσιαστικά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή του αγωγού TAP, λέγοντας ότι κατά την εκτίμησή του η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν (ήταν πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα) θα επιλέξει τελικά τον αγωγό Nabucco για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη, καθώς προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες χώρες.
Εν ολίγοις, ο κ. Μπράιζα, αφενός ως εκφραστής των αμερικανικών συμφερόντων «προειδοποίησε» την κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τη Ρωσία, και αφετέρου, ως υποστηρικτής των Τούρκων (σημειωτέον ότι κατέχει θέση συμβούλου σε διάφορες τουρκικές εταιρείες) προτάσσει την Τουρκία για το ρόλο του διαμετακομιστικού κόμβου μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ, κάτι που εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στα ελληνικά συμφέροντα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο πρώην διπλωμάτης με την ομιλία του κατέστησε προφανές ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και κατ΄ επέκταση εκφράζει θέλουν διακαώς να μείνει η Ελλάδα 100% έξω από το παιχνίδι των αγωγών!
«Πόθος» που εκφράστηκε με λυσσαλέο τρόπο και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή «όρθωσε» ανάστημα και συμφώνησε με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού South Stream.
Η εν λόγω συμφωνία θα ήταν το εφαλτήριο για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης. Ωστόσο, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά αποτέλεσε την αρχή… του τέλους για την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά την «ανυπακοή» στους Αμερικάνους.
Μάλιστα, εντελώς τυχαία, την περίοδο εκείνη, αρμόδιος για τα ενεργειακά ζητήματα από την πλευρά των ΗΠΑ, ήταν ο βοηθός ΥΠΕΞ Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος εξαρχής δεν έβλεπε με καλό μάτι το «φλερτ» μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν. Όταν δε ανακοινώθηκε η  συμφωνία,  το ποτήρι  ξεχείλισε για τον Αμερικανό αξιωματούχο. Νιώθοντας έκθετος στα μάτια των προϊσταμένων του, απέστειλε ένα οργισμένο τηλεγράφημα  στον τότε Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Αλέξανδρο Μάλια. «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση;» σημείωνε με έντονο ύφος ο Μπράιζα, σε ένα από τα χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks.
Τα όσα ακολούθησαν  -στα οποία σημειωτέον ο Μπράιζα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο- πέρασαν πια στην Ιστορία. Οι νέες θρασύτατες αξιώσεις όμως που ήγειρε -για λογαριασμό των αφεντικών του φυσικά- ο Μπράιζα δεν είναι αργά για να απορριφθούν. Αρκεί η κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα το πόσο σοβαρό ζήτημα είναι η υπόθεση των αγωγών και να ορθώσει το  ανάστημά της απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τον ενεργειακό πλούτο αλλά και τη στρατηγική θέση της χώρας…
Πηγή:  newsbomb.gr