Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Να αποσυρθεί αμέσως ο σφαγέας «Σουλεϊμάν»


του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη (φύλλο 87) που θα κυκλοφορήσει αύριο (Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012)
Το θράσος του Κυριακού ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα εγκαινίασε την πλημμύρα των τουρκικών σήριαλ που, ξεκινώντας από το άθλιο κανάλι του, επεκτάθηκαν στο Μέγκα των νταβατζήδων και στον Άλφα του γνωστού Κοντομηνά, τώρα αποτολμάει ένα ακόμα βήμα: Να παρουσιάσει, με τυμπανοκρουσίες, έναν σφαγέα του ελληνικού και των λοιπών βαλκανικών λαών, τον Σουλεϊμάν, ως ήρωα, στην ελληνική τηλεόραση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.
Το 2011 ξεκίνησε ο Σκάι, με τη συκοφαντία του ελληνισμού και της Επανάστασης του 1821. Τώρα, αφού οι Έλληνες εθίστηκαν στα τουρκικά σήριαλ, ο Κυριακού πραγματοποιεί ένα νέο βήμα και προβάλλει τον βασικό οργανωτή του οθωμανικού κράτους, ως το πρότυπο για το νεοθωμανικό μέλλον που μας προετοιμάζει η ευτελισμένη ελίτ-αλήτ της χώρας.
Όλοι οι τζάμπα μάγκες, πολιτικοί, και άλλοι ψευδοδιανοούμενοι που συνήθως διαμαρτύρονται, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το νέο έγκλημα που διαπράττεται όχι μόνο ενάντια στη ιστορία, αλλά στο παρόν και το μέλλον μας. Ακόμα και οι φασισταράδες της Χρυσής Αυγής, που ξέρουν μόνο να εμέσσουν υλακές ενάντια στη δημοκρατία, δεν βγάζουν τσιμουδιά για το ανοσιούργημα του Κυριακού. Εξάλλου ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εκθειάζουν, ήταν ο πρώτος ανοικτός υμνητής του νεοθωμανισμού που πρότεινε ομοσπονδία Ελλάδας και Τουρκίας.
Βέβαια δεν περιμένουμε από τον Σύριζα να πάρει θέση για το ζήτημα, αλλά ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Και τι κάνει η κυβέρνηση που ξέρει μόνο τα δώρα των συνταξιούχων να πετσοκόβει; Πότε άραγε θα πληρώσει τα χρέη του ο Κυριακού;
Εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων να οργανώσουν μια εκστρατεία ενάντια στην προβολή αυτού του ανοσιουργήματος, και να υποχρεώσουν όλες τις πολιτικές και «πνευματικές» δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση, καθώς και να μποϋκοτάρουν τόσο τη συγκεκριμένη εκπομπή, όσο και τα τουρκοκάναλα συνολικά… Αυτό άλλωστε φοβάται και ο Κυριακού και επέσπευσε κατά ένα μήνα την προβολή του σήριαλ, για να μας πιάσει στον ύπνο. Εξάλλου, όπως διαφημίζει στα τρέιλερ του σήριαλ, ο Σουλεϊμάν παντρεύτηκε μια Ελληνίδα σκλάβα του. Αυτό ακριβώς είναι το όνειρό τους: να είναι τα γιουσουφάκια των Τούρκων και του Ερντογάν. Μήπως όμως έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο;

Ολάντ: “Καμιά χώρα δεν θα γλιτώσει από την κρίση”


(Ανανεωμένο) Η Γαλλία, οδεύει -ίσως πιο γρήγορα μάλιστα, απ’ ότι υπολόγιζαν οι περισσότεροι οικονομολόγοι-, στο να συναντηθεί “μετωπικά” την οικονομική κρίση, που πλήττει τις γειτονικές της Ισπανία και Ιταλία, και ο Φρ. Ολάντ, προετοιμάζει σιγά-σιγά το έδαφος. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι το καθήκον του είναι να πει την αλήθεια στους Γάλλους, ότι δηλαδή, η σημερινή οικονομική κρίση είναι “εξαιρετικής σοβαρότητας και δεν θα γλιτώσει από αυτήν καμία χώρα”.
Είναι καθήκον μου είναι να πω την αλήθεια στους Γάλλους. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό να γλιτώσει στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε σε ομιλία του στο Σαλόν-εν-Σαμπάν, στην ανατολική Γαλλία.
Η ανάπτυξη επιβραδύνεται παντού και οι τιμές των πρώτων υλών, των δημητριακών λόγω επίσης κλιματικών αιτιών, όπως και κερδοσκοπικών, αλλά και του πετρελαίου” αυξάνονται σημαντικά, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Δεν θα επανέλθω στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υπάρχουν περιθώρια να μένουμε στο παρελθόν, πρέπει να δράσουμε ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον”, επέμεινε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πήρε τα ηνία της χώρας το Μάιο “έχοντας απόλυτη επίγνωση της κατάστασης”.
Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Ευρώπη
Ραγδαίες αναμένεται να είναι στο μεταξύ οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την κρίση και όλα δείχνουν ότι τα πάντα θα κριθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ή θα πάμε σε διάλυση της ευρωζώνης ή θα υπάρξει λύση που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ευρώ και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι η ανακοίνωση σήμερα μιας έκτακτης συνόδου κορυφής το Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά την προγραμματισμένη σύνοδο της 18ης-19ης Οκτωβρίου.
Το θέμα της συνόδου των ηγετών αφορά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ για μια επταετία, δηλαδή, ουσιαστικά αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του αναδιανεμητικού μηχανισμού της ΕΕ. Εν μέσω κρίσης και με τα ευρωπαϊκά προβλήματα να δυναμώνουν, η σύνοδος του Νοεμβρίου αναμένεται να καθορίσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020.
Το κλίμα ασφαλώς έχει βαρύνει καθώς η Ευρώπη είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια η γερμανική πολιτική που αντιδρά με σφοδρότητα σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και από την άλλη, η γαλλική πολιτική με τη στήριξη των Νότιων αλλά και του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, που ζητούν λύσεις, ακόμη και τύπωμα χρημάτων.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), Γενς Βάιντμαν, απείλησε με παραίτηση αντιδρώντας στο πρόγραμμα της επαναγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο Γενς Βάιντμαν επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του προγράμματος το οποίο θα επαναδραστηριοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να υποστηρίξει τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται σε επισφαλή οικονομικά θέση. Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ παρομοίασε αυτήν την πολιτική με «χρηματοδότηση κρατών με το τύπωμα χρήματος», που δρα σαν «ναρκωτικό», προκαλώντας «εθισμό» στα κράτη.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, τις επόμενες εβδομάδες έχουμε εκλογές στην Ολλανδία με πολύ πιθανή την επικράτηση των Σοσιαλιστών οι οποίοι έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δε θα ανεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας θέτοντας ακόμη και ζήτημα παραμονής της χώρας στο ευρώ. Πιο… αριστεροί και από το ΚΚΕ δηλαδή. Αλλά ακόμη κι αν δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, οι δυνάμεις που θα έχουν ένα σημαντικό μέρος της Ολλανδικής βουλής θα είναι καθαρά αντιευρωπαϊκές.
Μεγάλη αλλαγή αναμένεται και στην Αυστρία, στις εκλογές του χρόνου ενώ στη Γερμανία η Μέρκελ θα επικρατήσει, αλλά ερωτηματικό μένει με ποιους θα συνεργαστεί ή θα πάμε σε ένα νέο Μεγάλο συνασπισμό.
Και μέσα σε όλα αυτά, η οικονομική κρίση στην Ισπανία βαθαίνει με τις περιφέρειες η μία μετά την άλλη, να ζητούν βοήθεια ενώ σε Πορτογαλία και Ιταλία είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ανάλογη κατάσταση.
Και φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις αμερικανικές εκλογές και τις επιπτώσεις που θα έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φαβορί Ομπάμα δεν είναι πια φαβορί καθώς το υπερσυντηρητικό πρόγραμμα του Π. Ρόμνι φαίνεται να περνά στους Αμερικανούς. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη το Συνέδριο των Δημοκρατικών όπου παραδοσιακά δίνει πόντους στον υποψήφιο.

Κινδυνεύουν να σταυρωθούν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο;


The Christian Post / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Από την Αίγυπτο έρχονται ανησυχητικές αναφορές ότι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σταυρώνουν τους αντιπάλους του προέδρουMohammed Morsi, δημιουργώντας πανικό στις θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες.

Αρκετά πρακτορεία ειδήσεων της Μέσης Ανατολής επιβεβαιώνουν αναφορές ότι ορισμένοι από την Μουσουλμανική Αδελφότητα "σταύρωσαν εκείνους που αντιτάσσονται στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μορσί γυμνούς στα δέντρα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ενώ άλλους τους κακοποίησαν."

"Είναι για οποιονδήποτε αντιστέκεται στην νέα κυβέρνηση ... Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι άνθρωποι που τους επιτέθηκαν και τους σταύρωσαν ήταν κοσμικοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εχθρική εκστρατεία του Morsi εναντίον των μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Raymond Ibrahim, ένας συνεργάτης του Middle East Forum και του Investigative Project on Terrorism, σύμφωνα με το Al Khabar News.

Οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές μειονότητες μπορεί να υποστούν αυτήν την αρχαϊκή μορφή εκτέλεσης επειδή φανατικοί μουσουλμάνοι ακολουθούν το ισλαμικό δόγμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για τους εχθρούς του Αλλάχ να σταυρώνονται.

«Η σταύρωση είναι μια ‘hadd’ (αποδεκτή) τιμωρία, που ορίζεται στο Κοράνι, στη Σούρα 5:33, και ως εκ τούτου αποτελεί υποχρεωτικό μέρος της Σαρία ... Είναι μια παραδοσιακή τιμωρία στο Ισλάμ από τα πρώτα χρόνια, αν και δεν είναι αποκλειστικά ισλαμική. Οι Ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ," λέει ηClare Lopez, του 'Center for Security Policy', σύμφωνα με το Sky News.

"Έτσι, η αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν έχει την επιλογή να μην περιλάβει την σταύρωση στο πλαίσιο του κώδικα κανόνων τους. Είναι υποχρεωτικό να συμμορφωθούν με τη Σαρία», πρόσθεσε.

Η Lopez προειδοποίησε επίσης τους Κόπτες Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς ανησυχεί ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και ότι περισσότερο αίμα θα χυθεί.

"Οι Κόπτες πρέπει να βγουν από την Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό, γιατί για τα πολλά εκατομμύρια που δεν θα είναι σε θέση να βγουν έξω, περιμένω τα πράγματα να συνεχίσουν να επιδεινώνονται, ακριβώς όπως έγινε με τους Εβραίους της Γερμανίας και της Ευρώπης από το 1930 και μετά", είπε η Lopez.

 Σχ. ΚΟ:
1. Την είδηση περί σταύρωσης έχουν υιοθετήσει και άλλες ιστοσελίδες, όπως η Daily Mail. Δες και εδώ. Άλλοι όμως αμφισβητούν την εγκυρότητά της, όπως η National Post, όπου σε άρθρο του ο Jonathan Kay την αποκαλεί «απάτη» (hoax). Πως είναι δυνατόν να έγινε σταύρωση μπροστά από το προεδρικό μέγαρο και να μην υπάρχει μία φωτογραφία, λέει.

2.Στην φωτογραφία αυτή ο συγκεκριμένος Αιγύπτιος ‘σταυρώθηκε’ μόνος του στην πλατεία Ταχίρ, διαμαρτυρόμενος γιατί είχε κάποια προβλήματα και δεν τον άκουγε κανένας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Συναγερμός για απόβαση μεταναστών από Συρία στο Αιγαίο


«Απόβαση» στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζονται να κάνουν περίπου εκατό χιλιάδες λαθρομετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που έχουν κατακλύσει παραλιακές πόλεις της γειτονικής χώρας, περιμένοντας τους Τούρκους δουλεμπόρους να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα και σε χώρες της Δ. Ευρώπης.
Τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών αλλάζουν «ρότα» μετά το κλείσιμο των περασμάτων στον Εβρο, όπου προωθούσαν παράνομους αλλοδαπούς, την τελευταία τριετία. Μετά τους μετέφεραν σε ερημικές θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για να τους στείλουν στις ακτές της Νότιας Ιταλίας. Τώρα τα κυκλώματα επιστρέφουν στη γνώριμη θαλάσσια οδό για να περάσουν μέσω των μικρών ελληνικών νησιών τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Τουρκία. Το φαινόμενο αυτό είχε περιοριστεί από το 2009 με την αύξηση των ελέγχων και περιπολιών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας με τη συνδρομή πλωτών και εναέριων μέσων του Frontex.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση εισροών λαθρομεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο. Φέτος τον Αύγουστο έγιναν 397 συλλήψεις έναντι 168 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η πλειοψηφία των συλληφθέντων αλλοδαπών είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Σύμφωνα με τις απόρρητες εκθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας, οι αλλοδαποί αυτοί εγκατέλειψαν τις εμπόλεμες πατρίδες τους κι αναζητούσαν τρόπους να περάσουν στην Ευρώπη. Μαζικά κατέφθασαν στη γειτονική χώρα όπου τους χορηγήθηκε τουριστική βίζα μιας εβδομάδας σε πολίτες τρίτων χωρών (Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.). Εκεί, τους παραλαμβάνουν τα δύο μεγάλα τουρκικά δίκτυα που δρουν με βάση την Kωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ενώ οι «εγκέφαλοι» κινούν τα νήματα από την Αγκυρα.
Το πρωτοφανές κύμα λαθρομετανάστευσης που αναμένεται να σαρώσει το επόμενο διάστημα ιδίως τα μικρά ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές διωκτικές αρχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελλόριζο.
Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υπό τον υπουργό Κωστή Μουσουρούλη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων αρχών (Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατός Ξηράς, ΕΥΠ). Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της αύξησης των εισερχόμενων ροών παράνομων αλλοδαπών, κυρίως από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση των περιπολιών των θαλάσσιων συνόρων, τη διεξαγωγή των κοινών επιχειρήσεων του Frontex στην περιοχή, την ενίσχυση των πλωτών (επιπλέον ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης) και εναέριων μέσων (ένα ελικόπτερο συνεχώς θα περιπολεί στην περιοχή), αλλά και του προσωπικού, καθώς και καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με την άμεση λειτουργία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου.
Νίκος Κουφάκος στον Ελεύθερο Τύπο

ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο συντάχθηκε για να φτάσει στα αυτιά των υψηλά ιστάμενων στην κυβέρνηση και στα επιτελεία άμυνας.
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας δύσκολων πολιτικών αποφάσεων που υπάρχει η πιθανότητα (μεγάλη) να φέρει κοινωνικές αναταραχές και πτώχευση. Προσωπικά δεν το εύχομαι αλλά είναι πιθανό, δηλαδή:
- Πρέπει να ψηφίσετε πολύ σκληρά μέτρα στην βουλή που πιθανόν (και το ξέρετε) να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επαναστατήσει ο κόσμος εναντίον σας, σε σημείο πουνα μην μπορείτε να σταθείτε πουθενά. Αν δεν πάρετε αυτά τα μέτρα δεν έχει δόση. Πέρσι τρομάξαμε να πάρουμε τα 6 δις φέτος θα πάρουμε τα 30 δις; Πολύ δύσκολο.
- Πρέπει να τελειώσετε με την συμφωνία για τον αγωγό ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ –ΙΣΡΑΗΛ (αλήθεια πως θα το δεχθεί η ΤΟΥΡΚΙΑ αυτό;)
Όμως είναι και μήνας μεγάλων στρατιωτικών ανακατατάξεων, που έχουν σχέση με τα τεκταινόμενα στην ΕΛΛΑΔΑ δηλαδή:
- Επειδή η ΤΟΥΡΚΙΑ θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης (έχει εμπειρία από ΔΝΤ και τρόικες) δείχνει ετοιμότητα να αρπάξει ότι μπορέσει από το ΑΙΓΑΙΟ. Έτσι εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ (για ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά) από 17 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου. Από ότι ξέρω στις 6 Οκτωβρίου έχετε eurogroup ( ίσως να μην φτάσουμε ως εκεί έτσι όπως έχετε παγιδευτεί). Θεωρείτε ότι είναι τυχαίες οι ημερομηνίες που διάλεξε;
- Η ΤΟΥΡΚΙΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ (πρόσφατη ομολογία στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ), διότι οι σύμμαχοί τους εφοδιάζουν τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ με οπλισμό και πληροφορίες για τις κινήσεις του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (και το ξέρετε). Την πάτησε και με την ΣΥΡΙΑ οπότε χρειάζεται λοιπόν μία (σίγουρη) στρατιωτική νίκη για εσωτερική κατανάλωση. Για ποιον βαράει η καμπάνα;
- Γνωρίζετε ότι (άλλωστε το ομολόγησαν και οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ πρόσφατα) ότι η ΡΩΣΙΑ περιμένει να μας σώσει αυτή (για δικό της συμφέρον βέβαια) οπότε και αυτή διάλεξε την 17ηΣεπτεμβρίου για να ξεκινήσει η μεγάλη άσκηση ΚΑΥΚΑΣΟΣ 2012.
ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;
Επειδή το παν είναι με τα στοιχεία που έχεις (και εσείς τα έχετε) είναι να έχεις συνδυαστική σκέψη θα σας θέσω μερικά ερωτήματα προς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
1. Αλήθεια δεν έχετε καταλάβει ότι έχουν αποφασίσει να φτιάξουν ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ; (το ξέρετε)
2. Αλήθεια δεν γνωρίζετε ότι έχουν αποφασίσει να το κάνει αυτό η ΡΩΣΙΑ ώστε να μην ξοδέψουν δεκάρα τσακιστή αυτοί; (και αυτό το ξέρετε).
3. Αλήθεια δεν ξέρετε ότι η Τουρκία θα κάνει κίνηση εναντίον μας την στιγμή της αδυναμίας μας;(αυτό και αν ξέρετε απλά σας έχουν καθησυχάσει οι διαβεβαιώσεις για υποστήριξη από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ). ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.
4. Αλήθεια με πλήρη επίγνωση της πράξεως σας δεν δίνεται το φυσικό πλούτο της χώρα σας στην παγκοσμιοποίηση; (αυτό όλοι το ξέρουν).
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ:
-Οι φίλοι σας στο ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ που ανήκετε θα σας πουλήσουν διότι για να φτιάξουν αυτό που αυτοί θέλουν στην περιοχή εσείς δεν κολλάτε (εννοώ εσάς τους πολιτικούς) οπότε μάλλον θα σας παραδώσουν βορά στον <<αγανακτισμένο λαό>> που δημιουργούν με τα σκληρά φορολογικά μέτρα (αφού πρώτα τα τελευταία χρόνια τον έκαναν υλιστή με την βοήθειά σας). Ξέρετε γιατί; Διότι ξέρουν ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα που σας βάζουν να πάρετε και περιμένουν την λαϊκή οργή να κάνει την δουλειά της. Την δουλειά που θέλουν βασικά γιατί τους είσαστε αχρείαστοι.
- Οι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ οι ΡΩΣΟΙ έχουν τοποθετήσει πυρηνικά σε τέτοια σημεία που Η ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Ο ΜΑΚΑΡΟΦ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΕΕΘΑ (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ) ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ (ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ) ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΥΤΟ.
Άλλη ερώτηση προς προβληματισμό:
ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΧΟ;
Προσωπικά δεν επιθυμώ να γίνει τίποτα από αυτά αλλά δεν μπορώ να κάνω και τίποτα να το αλλάξω. Πάντως αν κύριοι πολιτικοί καταφέρετε να πάρετε τα 30 δις τότε μάλλον όλα θα πάρουν αναβολή. Αυτή την φορά όμως μην περιμένετε την ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ για να πάρει αναβολή το όλο θέμα όπως έγινε πέρσι. Διότι πέρσι πρώτα αρρώστησε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ και μετά αποφάσισαν να μας δώσουν τα έξι δις. Το θυμάστε πιστεύω;
ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;
ΤΙ ΝΑ ΠΩ;
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

Αυτοψία Independent στην Ντάρια: Οι ισλαμοφασίστες έκαναν την σφαγή και όχι ο Άσαντ!


 Μούγκα εδώ οι αμοιβόμενοι από το βρώμικο χρήμα του δουλεμπορίου “δημοσιογράφοι” που μιλούσαν για “θηριωδίες του Άσαντ” (και μετά εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους πακιστανούς ναζί)

Robert Fisk: Inside Daraya – how a failed prisoner swap turned into a massacre
Exclusive: The first Western journalist to enter the town that felt Assad’s fury hears witness accounts of Syria’s bloodiest episode
The massacre town of Daraya is a place of ghosts and questions. It echoed with the roar of mortar explosions and the crackle of…
gunfire yesterday, its few returning citizens talking of death, assault, foreign “terrorists”, and its cemetery of slaughter haunted by snipers.
The men and women to whom we could talk, two of whom had lost loved ones on Daraya’s day of infamy four days ago, told a story different from the version that has been repeated around the world: theirs was a tale of hostage-taking by the Free Syria Army and desperate prisoner-exchange negotiations between the armed opponents of the regime and the Syrian army, before President Bashar al-Assad’s government forces stormed into the town to seize it back from rebel control.
Officially, no word of such talks between the enemies has been mentioned. But senior Syrian officers told The Independent how they had “exhausted all possibilities of reconciliation” with those holding the town, while residents of Daraya said there had been an attempt by both sides to arrange a swap of civilians and off-duty soldiers – apparently kidnapped by rebels because of their family ties to the government army – with prisoners in the army’s custody. When these talks broke down, the army advanced into Daraya, six miles from the centre of Damascus.
Being the first Western eyewitness into the town yesterday was as frustrating as it was dangerous. The bodies of men, women and children had been moved from the cemetery where many of them were found; and when we arrived in the company of Syrian troops at the Sunni Muslim graveyard – divided by the main road through Daraya – snipers opened fire at the soldiers, hitting the back of the ancient armoured vehicle in which we made our escape. Yet we could talk to civilians out of earshot of Syrian officials – in two cases in the security of their own homes – and their narrative of last Saturday’s mass killing of at least 245 men, women and children suggested that the atrocities were far more widespread than supposed.
One woman, who gave her name as Leena, said she was travelling through the town in a car and saw at least 10 male bodies lying on the road near her home. “We carried on driving past, we did not dare to stop, we just saw these bodies in the street,” she said, adding that Syrian troops had not yet entered Daraya.
Another man said that, although he had not seen the dead in the graveyard, he believed that most were related to the government army and included several off-duty conscripts. “One of the dead was a postman – they included him because he was a government worker,” the man said. If these stories are true, then the armed men – wearing hoods, according to another woman who described how they broke into her home and how she kissed them in a fearful attempt to prevent them shooting her own family – were armed insurgents rather than Syrian troops.
The home of Amer Sheikh Rajab, a forklift truck driver, had been taken over, he said, by gunmen as a base for “Free Army” forces, the phrase the civilians used for the rebels. They had smashed the family crockery and burned carpets and beds – the family showed this destruction to us – but had also torn out the internal computer chip parts of laptops and television sets in the house. To use as working parts for bombs, perhaps?
On a road on the edge of Daraya, Khaled Yahya Zukari, a lorry driver, had been leaving the town on Saturday in a mini-bus with his 34-year-old wife Musreen and their seven-month-old daughter.
“We were on our way to [the neighbouring suburb of] Senaya when suddenly there was a lot of shooting at us,” he said. “I told my wife to lie on the floor but a bullet came into the bus and passed right through our baby and hit my wife. It was the same bullet. They were both dead. The shooting came from trees, from a green area. Maybe it was the militants hiding behind the soil and trees who thought we were a military bus bringing soldiers.”
Any widespread investigation of a tragedy on this scale and in these circumstances was virtually impossible yesterday. At times, in the company of armed Syrian forces, we had to run along empty streets with anti-government snipers at the intersections; many families had barricaded themselves in their homes.
Even before we set out for Daraya from the large military airbase in Damascus – which contains both Russian-made Hind attack-helicopters and T-72 tanks – a mortar round, possibly fired from Daraya itself, smashed into the runway scarcely 300 metres from us, sending a column of black smoke towering into the sky. Although Syrian troops nonchalantly continued to take their open-air showers, I began to feel some sympathy for the UN ceasefire monitors who departed Syria last week.
Perhaps the saddest account of all yesterday came from 27-year-old Hamdi Khreitem, who sat in his family home with his brother and sister, and told us of how his parents, Selim and Aisha, had set out to buy bread on Saturday. “We had already seen the pictures on the television of the massacre – the Western channels said it was the Syrian army, the state television said it was the “Free Army” – but we were short of food and Mum and Dad drove into the town. Then we got a call from their mobile and it was my Mum who just said: ‘We are dead.’ She was not.
“She was wounded in the chest and arm. My Dad was dead but I don’t know where he was hit or who killed him. We took him from the hospital, covered up and we buried him yesterday.”
Το είδαμε στο Sibilla

Αυτά είναι τα μέτρα! Προκαλούν πραγματικό σοκ και δέος…


Το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ αποκάλυψε την λίστα με τα μέτρα που συζητούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με το οικονομικό επιτελείο.

Μέσα σε τρεις σελίδες περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα των 11,5 δισ που αφορούν μειώσεις στις συντάξεις, στα ειδικά μισθολόγια, περικοπές στην υγεία και στους μισθών των ΔΕΚΟ.

Κόβονται τα δώρα σε όλες τις συντάξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις είναι κλιμακωτές και ξεκινούν από το πρώτο ευρώ.

Οι μειώσεις στις συντάξεις

• Πάνω από τα 1.000 – 1.500 ευρώ 2%

• 1.500 – 2.000 5%

• Από 2.000 και πάνω 10%

• Περικοπές στις συντάξεις ενστόλων λόγω ειδικών μισθολογίων

• Αυξάνονται ο αριθμός των ενσήμων για την κατώτατη σύνταξη από 4.500 σε 6.000

• Δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης

Ποια προνοιακά επιδόματα κόβονται 

Σύμφωνα με τη λίστα, από την αναδιάρθρωση στη δημόσια διοίκηση θα προκύψει οικονομικό όφελος της τάξης του 1.274.000 ευρώ το οποίο θα επιμεριστεί ως εξής:
• Μείωση κατά 25% των μη μισθολογικών δαπανών υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ
• Περικοπή βουλευτικών προνομίων και μείωση επιχορηγήσεων σε κόμματο
• Κατάργηση επιτροπών

• Οριζόντια μείωση μισθωμάτων του κράτους
• Αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες
• Μείωση λειτουργικού κόστους στον ΕΟΠΥΥ
• Μείωση δαπάνης νοσοκομείων για φάρμακα
• ΣΔΙΤ και ιατρικός τουρισμός

• Μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων 
• Κλείσιμο-αξιοποίηση στρατοπέδων και νοσοκομείων, με παράλληλες μειώσεις λειτουργικών εξόδων
• Συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
• Επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιες» φοιτητές
• Μείωση προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
• Αυξήσεις ωρών διδασκαλίας
• Μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας
• Αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς κατά 25%
• Πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων των ΔΕΚΟ

• Αύξηση παραβόλων για μηνύσεις
• Μείωση επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες από 11% σε 7% 
• Μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα. 

Πηγή: real.gr

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ως "μειονότητα" αντιμετωπίζει τους λευκούς φοιτητές Πανεπιστήμιο


Για πρώτη φορά ένα βρετανικό πανεπιστήμιο συμπεριλαμβάνει τους λευκούς άνδρες στην στρατηγική του να βοηθήσει τιςυποεκπροσωπούμενες ομάδες. Το πανεπιστήμιο είναι το Royal Veterinary College, όπου πάνω από τα τρία τέταρτα των πρωτοείσακτων είναι γυναίκες.

Αν και το κολλέγιο αποτελεί μια ακραία περίπτωση, αντανακλά μια ευρύτερη τάση των γυναικών να προσπεράσουν τους άνδρες στον τομέα της εκπαίδευσης. Από τα 24 κορυφαία πανεπιστήμια του Ομίλου Russell, μόνο στα τρία έχουν την πλειοψηφία οι άνδρες φοιτητές.

Σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια, φοιτούν 984.000 φοιτήτριες, σε σύγκριση με 713.000 φοιτητές. Η διαφορά αυτή αναμένεται να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι νέοι κανόνες της κυβέρνησης να διευκολύνουν τα πανεπιστήμια να δέχονται φοιτητές με βαθμούς A ή καλύτερους, περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες.

Αν και τα αποτελέσματα της βαθμολογίας της περασμένης εβδομάδας έδειξαν τα αγόρια να ξεπερνούν ελάχιστα τα κορίτσια στο βαθμό Α *, για πρώτη φορά, τα κορίτσια παραμένουν σημαντικά να έχουν περισσότερες πιθανότητες από ό, τι τα αγόρια να επιτύχουν υψηλούς βαθμούς.

Σύμφωνα με την Mary Curnock Cook, διευθύνων σύμβουλο της Υπηρεσίας Εισαγωγής Πανεπιστημίων και Κολεγίων, το «πολύ ανησυχητικό χάσμα» μεταξύ επιδόσεων ανδρών και γυναικών στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο οδηγεί σε "θεμελιώδεις αλλαγές" στην κοινωνία.

Επαγγέλματα που ήταν παραδοσιακά ανδρικά προπύργια αποκαλύπτουν την «επανάσταση των δύο φύλων» στο χώρο εργασίας.

Στη νομική, οι γυναίκες αποτελούσαν το 60 τοις εκατό των ατόμων που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις δικηγόρων το 2010.

Κατά το ίδιο έτος, το 56 τοις εκατό των θέσεων στις ιατρικές σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου καλύφθηκε από γυναίκες, σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τέταρτο που ήταν στη δεκαετία του 1960, και προβλέπεται ότι μέχρι το 2017 οι γυναίκες γιατροί θα είναι η πλειοψηφία.

Κυριαρχία των γυναικών έχουμε και στην κτηνιατρική επιστήμη, όπου περίπου τα τρία τέταρτα των νέων ειδικευμένων κτηνιάτρων είναι πλέον γυναίκες. Έως το 2015, εκτιμάται ότι το 90 τοις εκατό εκείνων που λαμβάνουν θα είναι γυναίκες.

Η τεράστια ανισορροπία οδήγησε το Royal Veterinary College, μαζί με άλλες πανεπιστημιουπόλεις στο βόρειο Λονδίνο και στο Hertfordshire, να ξεκινήσουν μια εκστρατεία, για να προσελκύσουν «λευκούς άντρες», μεταξύ άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων, όπως μαθητές που προέρχονται από φτωχό περιβάλλον και εθνοτικές μειονότητες.

Οι λευκοί άντρες ορίζονται πλέον ως υποεκπροσωπούμενη ομάδα - γιατί, ενώ αποτελούν περίπου το 45 τοις εκατό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, αποτελούν μόνο το 20 τοις εκατό των πρώτο- εισερχομένων στα κολέγια.

Τα ενημερωτικά φυλλάδια και το διαφημιστικό υλικό έχει επανασχεδιαστεί ώστε να διαθέτουν φωτογραφίες και αποσπάσματα από λευκούς φοιτητές.

Το κολέγιο στοχεύει και σε άλλες υποεκπροσωπούμενες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών μειονοτήτων και των δύο φύλων, οι οποίοι μαζί αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά μόνο το 6 τοις εκατό των σπουδαστών στο κολλέγιο.

Ο καθηγητής Stephen May είπε: «Η ανησυχία μας είναι ότι μόνο άποψη επαγγελματικής κοινότητας, ένα μίγμα των δύο φύλων είναιυγιές.

Η κ. Curnock Cook, δήλωσε: "Αν κοιτάξετε στις εκπαιδευτικές επιδόσεις, στη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια τα αποτελέσματα στο πανεπιστήμιο θα δείτε ένα πολύ ανησυχητικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

"Κάποιον πρέπει να απασχολήσει το θέμα ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα επιτρέπει στις γυναίκες να τα πηγαίνουν συνολικά πολύ καλύτερα από ό, τι οι άνδρες. Αν η τάση αυτή συνεχιστεί θα αρχίσει να δημιουργείται μια αρκετά θεμελιώδης κοινωνιολογική αλλαγή. "

Ενώ οι γυναίκες σφυρηλατούν επιτυχή σταδιοδρομία στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, ορισμένα αγόρια φοβούνται ότι θα μείνουν στα παλιοσίδερα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που τους φέρεται μειονεκτικά.

Τα μαθήματα και οι σπονδυλωτές εξετάσεις, η λιγότερη έμφαση στη σωματική άσκηση, το εξωτερικό πρόγραμμα σπουδών και η έλλειψη ανδρών εκπαιδευτικών έχουν κατηγορηθεί για τις χαμηλές επιδόσεις των αγοριών. Τα λευκά αγόρια της εργατικής τάξης τώρα τα πάνε χειρότερα στο σχολείο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Ηθοποιός σε σχόλιο στο twitter εύχεται να πνιγούν από τον τυφώνα Ισσάκ «όλοι όσοι είναι κατά των εκτρώσεων, ξενοφοβικοί, ομοφοβικοί, ρατσιστές δεξιοί» (αλλά το σχόλιο δεν είναι "ρατσιστικό" γιατί προέρχεται από την αριστερά)


Στον απόηχο των πυροβολισμών (από ομοφυλόφιλο) στο κτήριο του «συντηρητικού» ‘Family Research Council’ (δες ΕΔΩ), γνωστές φωνές της Αριστεράς στις ΗΠΑ δεν σταμάτησαν την βίαιη ρητορική τους εναντίον των αντιπάλων τους. Δύο γνωστές (αν και κάπως παρασιτεμένες) celebrities έκαναν επίθεση μέσω του Twitter.

Την Κυριακή, η ηθοποιός Ellen Barkin (όσοι την θυμάστε από το ‘Sea of Love’ με τον Al Pacino. Δες εδώ- Καμία σχέση...) εξέφρασε την ελπίδα ότι η τροπική καταιγίδα Ισαάκ θα συνθλίψει την Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα και θα πνιγούν όλοι οι αντιπρόσωποι της.

Διέδωσε ένα μήνυμα του Twitter (κοινώς retweeted) όπου ένας από τους φίλους της έγραφε: "Έλα # Ισαάκ! Πνίξε όλους που είναι κατά των εκτρώσεων, κατά της εκπαίδευσης, κατά της γυναίκας, τους ξενοφοβικούς, τους ομοφοβικούς, τους ρατσιστές δεξιούς στον ωκεανό! # RNC " Η Barkin δεν εξέφρασε καμία διαφωνία σε αυτό και έκανε retweet.

Όταν κάποιοι από τους followers ρώτησαν αν δεν ήταν ακραίο να ευχηθεί τον θάνατο των πολιτικών της αντιπάλων, η Barkin όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά κατηγόρησε την ιστοσελίδα twitchy, η οποία ανήκει στην Michelle Malkin, για την αναφορά του ‘τιτιβίσματος’. Ωστόσο, όπως το twitchy επισήμανε στην απάντησή του, δεν είχε αναφερθεί ακόμη το γεγονός.

Καταλαβαίνει κανείς τι θα είχε γίνει εάν κάποιος ή κάποια star του δεξιού / ‘συντηρητικού’ χώρου, ζητούσε να πνιγούν όλοι οι αριστεροί, οι ομοφυλόφιλοι, οι γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις κλπ… 
Η σκληρή γλώσσα για το θέμα των εκτρώσεων από τον υποψήφιο Γερουσιαστή Todd Akin – ο οποίος, ως αντίθετος με τις εκτρώσεις, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι γίνεται σε περίπτωση βιασμού, απάντησε: ''Αν πρόκειται για αυθεντικό βιασμό, το γυναικείο σώμα έχει τρόπους για να κάνει την όλη υπόθεση αδύνατη'' - ενέπνευσε επίσης την Cher που έκανε έκκληση ο Γερουσιαστής να βιαστεί από ένα θύμα του AIDS. Το πρώην αστέρι των sixties και μητέρα του τρανσέξουαλ «γιού» (πρώην κόρη) Chaz Bono, έγραψε ότι θα ήταν μια πράξη «kama» - προφανώς κάρμα - εάν ο Γερουσιαστής του Missouri "βιαστεί από ένα άντρα με τον ιό HIV / AIDS. Τίποτα δεν θα συμβεί, έτσι δεν είναι; Το σώμα κλείνει ως μηχανισμός άμυνας."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αλβανοί κακοποίησαν Έλληνα βοσκό και τη σύζυγό του όταν μετέβησαν σε αλβανικό χωριό για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα ζώα τους


Θύμα βιαιοπραγίας έπεσε Έλληνας βοσκός και η σύζυγός του, από το χωριό Παλαμπάς Ηγουμενίτσας, όταν μετέβησαν στο χωριό Γιάνιαρη (Janjari) της Αλβανίας για να πάρουν πίσω τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει προ ημερών κάτοικοι του αλβανικού χωριού.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.deropoli.com, η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το ζευγάρι για την κλοπή και με δική της υπόδειξη πέρασε τα ελληνο-αλβανικά σύνορα για να πάνε στο αλβανικό χωριό να αναζητήσουν τα κλεμμένα ζώα τους.
Στο χωριό, όμως, τους περίμεναν εξαγριωμένοι συγγενείς του Rushit Ismail, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος των ζωοκλοπών, ενώ καταζητείται με την ίδια κατηγορία ο γιος του, Astrit Ismaili. Το άτυχο ζευγάρι, έζησε συνολικά έξη ώρες τρόμου, καθώς όπως αναφέρουν και τα αλβανικά ΜΜΕ, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν με αγριότητα.
Η αλβανική αστυνομία εντόπισε μετά από ώρες το ζευγάρι, ενώ οι δράστες είναι άφαντοι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι στον βασανισμό συμμετείχε και ο καταζητούμενος για την κλοπή, Astrit Ismaili.
news247.gr

Αυστηρά μέτρα εναντίον της απασχόλησης λαθρομεταναστών


Ιδιωτικό όφελος – Δημόσια ζημία



Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης εναρμονίστηκε με το κοινό αίσθημα όταν προχθές αποφάσισε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων στην Πάρο, για απασχόληση λαθρομεταναστών. 

Ενός εστιατορίου στη Νάουσσα και του ξενοδοχείου στη Χρυσή Ακτή, όπου απασχολείτο ο “δράκος” της Πάρου.

Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας εκείνης της φυσιογνωμίας με το πούρο που εξύβριζε τους δημοσιογράφους όταν τον ρωτούσαν για τον Πακιστανό.

Ο Υπουργός, εφήρμοσε για πρώτη φορά τον Ν. 4052/2012.
Δυστυχώς, η πολιτική του βούληση ακυρώθηκε .
 Με δικαστική απόφαση οι επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτές και, προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες δεν υπέστησαν συνέπειες. 

Καταφέροντας προσωπικό πλήγμα στον Υπουργό.
Κυρίως όμως επιφέροντας ισχυρό συμβολικό πλήγμα στην κρατική εξουσία, σε ένα κρισιμότατο κοινωνικό ζήτημα.

Ο “ιδιώτης” μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος πάντα γλυτώνει : αυτό το μήνυμα εξέπεμψε η ατυχής έκβαση της απόπειρας επιβολής του Νόμου στην Πάρο. 

Δεδομένου ότι η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη ασχολείται κυρίως με το γράμμα του νόμου, πιθανότατα έχουν συμβεί αυτά που δήλωσε ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης.

«Οι επιχειρηματίες πέτυχαν την ευνοϊκή γι’ αυτούς δικαστική απόφαση, καθώς είχαν μόνο προφορικά ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για το σφράγισμα των επιχειρήσεών τους, την παραμονή του λουκέτου», τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης.

«Η απόφαση για σφράγισμα δεν επιδόθηκε γραπτώς στους επιχειρηματίες και δεν ζητήθηκε αποδεικτικό επίδοσης, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να πετύχουν αναστολή εκτέλεσης στα δικαστήρια», συνέχισε ο δήμαρχος.

Ας μην ξεκινήσουμε προσεγγίσεις που εμπεριέχουν μυστήριο. 

Αλλά σίγουρα προκαλεί περιέργεια το ότι ο χειρισμός ενός τόσο σημαντικού θέματος έγινε προφορικά. 

Λες και κάποιοι είτε βιάστηκαν, για να επιδείξουν ίσως στον Υπουργό “αποτελεσματικότητα”, είτε γνώριζαν την προϋπόθεση του Νόμου για γραπτά αποδεικτικά και υπονόμευσαν την εφαρμογή του στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πολλές φορές η ανθρώπινη αμέλεια ή ανικανότητα ή βλακεία αποτελούν την εξήγηση.

Εν τούτοις, ο Υπουργός οφείλει να αναζητήσει το αίτιο και τον υπαίτιο για την τρώση του κρατικού κύρους.

Και ελπίζουμε ότι στο εξής ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, όπως ισχύει.

Η λαθρομετανάστευση, προκαλεί στις εθνικές οικονομίες δύο βασικές αλλοιώσεις, οι οποίες όμως είναι ιδιαίτερα επιθυμητές από όσους επωφελούνται. 

Πρώτον, σε βάρος της εθνικής συνοχής, ανοίγει – επεκτείνει – συντηρεί αγορές. 
Οι λαθρομετανάστες έχουν βιοτικές ανάγκες. Θέλουν στέγαση, τροφή, ένδυση, μεταφορές, επικοινωνία. 

Δύσκολα για παράδειγμα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα ζητούσαν την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. 

Οι Έλληνες είναι 9,9 εκατομμύρια. Τα κινητά τηλέφωνα 16 εκατομμύρια. Εκτιμάται ότι περίπου 2 εκατομμύρια κινητά ανήκουν σε αλλοδαπούς. Νόμιμους και μη.

Θα συμφωνούσαν οι εταιρείες σε απώλεια του 10% του κύκλου εργασιών τους;

Δεύτερον, η λαθρομετανάστευση που καταλήγει σε παράνομη εργασία, αποτελεί τον πρώτο παράγοντα νόθευσης του ανταγωνισμού. 

Ο “μάγκας” με τους εύκολους Πακιστανούς κατατροπώνει τον -σπάνιο πλέον- νομιμόφρονα που αναζητεί εναγωνίως κάλυψη των εργασιακών αναγκών της επιχείρησης του.

Πέντε Πακιστανούς απασχολούσε ο ξενοδόχος στην Πάρο, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος. 

Πηγές του Υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι κατά τη διάρκεια του θέρους διακινήθηκε προς τα ελληνικά νησιά μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών, κυρίως Πακιστανών, που απασχολήθηκαν εποχικά σε βοηθητικές εργασίες, συνήθως ως κηπουροί και εργάτες καθαριότητας.

Η αδήλωτη εργασία στις τουριστικές περιοχές ξεπέρασε το 30%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος μη καταχωρημένων εργαζομένων που εντοπίσθηκαν ήταν παράνομοι αλλοδαποί.

Εάν η κατάσταση συνεχιστεί ανεξέλεγκτα δεν θα υπάρχει οδός επιστροφής. Θα έχουν επικρατήσει στην οικονομική ζωή τύποι σαν τον ξενοδόχο της Πάρου.

Γι’ αυτό πρέπει να αυστηροποιηθούν ΤΩΡΑ τα μέτρα που αποτρέπουν τους εργοδότες να χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες.

Το Υπουργείο Εργασίας, εκτός συνεχείς ελέγχους και επιβολή κυρώσεων, θα πρέπει :

1. Να ιδρύσει και να καλύψει με το κύρος της κρατικής εξουσίας ένα Παρατηρητήριο παράνομης εργασίας. Ένα Lathrowatch. 

Συνδυασμό διαδραστικής ιστοσελίδας και τηλεφωνικής γραμμής, όπου θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες, ακόμα και με βιντεο-φωτογραφίες, για επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες. 
Όπως γίνεται στο ΣΔΟΕ, για φοροδιαφυγή. Όταν οι καταγγελίες ελέγχονται και ευσταθούν να αναρτώνται με πλήρη στοιχεία οι παρανομούσες επιχειρήσεις, όπως τα πρατήρια βενζίνης που συλλαμβάνονται για νοθεία καυσίμων στο Υπ. Ανάπτυξης.

Η “κουλτούρα” της Αριστεράς μπόλιασε το δημόσιο λόγο με ανοησίες περί “χαφιεδισμού” στις περιπτώσεις συνεργασίας πολιτών με κρατικές αρχές. Κάπως έτσι οι ελεεινοί του indymedia βάφτισαν αμέσως “ρουφιάνο” τον άτυχο ταξιτζή που δολοφόνησαν οι όμοιοί τους στην Πάρο. 

Γνωρίζουμε ότι η αντιζηλία και ο φθόνος, τα γνωστά συναισθήματα αγάπης που ενδημούν στην ελληνική κοινωνία, θα οργιάσουν, προκαλώντας πάμπολλες ψευδείς καταγγελίες.
Αλλά μια πλημμυρίδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς σύμπνοια αρχών-πολιτών.

2. Να επιδιώξει άμεσα την τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας, ώστε να διώκεται αυτεπάγγελτα ως ηθικός αυτουργός ο εργοδότης λαθρομετανάστη τελεσίδικα ενόχου για εγκληματική πράξη. Τιμωρούμενος με αντίστοιχη αυστηρότητα.

Στην περίπτωση του “δράκου” της Πάρου, ηθική αυτουργία του ξενοδόχου στην δολοφονική επίθεση του Πακιστανού στην 15χρονη.
Κυκλοφόρησαν δε ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι αυτός διακίνησε το σενάριο ότι η κοπελίτσα “χτύπησε το κεφάλι της στα βράχια”.

Το χυδαίο φιλοσόφημα πίσω από τον νεοφιλελευθερισμό είναι ότι κάθε άτομο μπορεί να πράττει οτιδήποτε για την προσωπική του πραγμάτωση, όπως κι αν την νοεί. Χωρίς ποτέ να εξετάζεται τι επιπτώσεις προκαλεί αυτό τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στο φυσικό περιβάλλον. 

Αλλά για να παραμένει μια κοινωνία συγκροτημένη, απαραίτητος όρος είναι ότι δεν μπορεί η επιδίωξη του ατομικού οφέλους να προκαλεί συλλογική ζημία. 



Προφήτης

http://www.antinews.gr/2012/08/30/176881/

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

Διψάνε για αίμα τα σιωνιστικά κοράκια!

Η παραπάνω εικόνα δεν προέρχεται από μια "θρησκόληπτη συνωμοσιολογική" πηγή, αλλά από το φιλοεβραϊκό - συστημικό "Βήμα"! 
Όταν πριν από μερικές ημέρες είχαμε γράψει πως οι Εβραίοι είναι ήδη έτοιμοι για επίθεση στο Ιράν με ημερομηνία - τελεσίγραφο στον Ομπάμα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, κάποιοι μας είχαν χαρακτηρίσει...τρελούς!
Είμαστε περίεργοι να δούμε αν θα κάνουν το ίδιο και για το άρθρο της - άκρως φιλοεβραϊκής, ξαναλέμε - εφημερίδας:
Με το δάχτυλο στο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου
Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς
Σε όλον τον κόσμο, ειδικοί και μη το θεωρούν ανήκουστο – κι όμως οι Ισραηλινοί μοιάζουν έτοιμοι να το κάνουν. Το δίδυμο «Μπίμπι - Μπάρακ», εν μέσω μυρίων εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την αραβική «γειτονιά» τους να φλέγεται, ψηλαφεί το κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ισραηλινοί δείχνουν αποφασισμένοι να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προτού οι αγιατολάχ της Τεχεράνης αποκτήσουν την πρώτη τους βόμβα. Αγνοούν τις εισηγήσεις των ειδικών, Δυτικών και Ισραηλινών, που λένε πως το Ιράν απέχει δύο ή και περισσότερα χρόνια από την πρώτη του πυρηνική κεφαλή. Ειδικά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δηλώνει πλέον ανοιχτά τις προθέσεις του για μια ολομέτωπη στρατιωτική σύγκρουση: η διπλωματία απέτυχε, διαρρέει το Τελ Αβίβ, και τον λόγο έχουν οι βόμβες – με ή χωρίς τη βοήθεια των «προνομιακών συμμάχων» του, των Αμερικανών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ma'ariv», ο Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο ως τις 25 Σεπτεμβρίου στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αποφασίσει αν οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ή όχι στη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Την ίδια στιγμή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνι δηλώνει πως θα στηρίξει μια μονομερή ισραηλινή ενέργεια.
Ακόμη όμως και τα «γεράκια» του Ισραήλ γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος σε τακτικό, στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο. Το Ιράν παραείναι «μεγάλη μπουκιά» για την ισραηλινή αεροπορία: μια χώρα αχανής, 75 εκατομμυρίων κατοίκων, με περίπλοκο γεωγραφικό ανάγλυφο και ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα.
Κατ' αρχήν, οι κύριοι στόχοι, οι οχυρωμένες στα βουνά ή στο υπέδαφος πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, απέχουν ακόμη και 1.800 χιλιόμετρα από τις ισραηλινές βάσεις. Τα F-15 και F-16 θα χρειαστούν εναέριο ανεφοδιασμό από ιπτάμενα τάνκερ. Θα χρειαστούν έξτρα καύσιμα για να απογειωθούν με φουλ φορτίο βομβών και έξτρα χρόνο πάνω από το Ιράν. Το Ισραήλ όμως διαθέτει μόνο 8 με 10 τέτοια αεροσκάφη και μάλιστα παλαιού τύπου. Πώς θα το καταφέρουν; Μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ, που διαθέτουν τουλάχιστον 80 ιπτάμενα δεξαμενόπλοια.
Το Ισραήλ έχει πρόβλημα και στην επιλογή του «μονοπατιού» προς τους στόχους. Ο βόρειος δρόμος περνά από τον εναέριο χώρο της Συρίας και της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν απέναντι σε ένα κύμα ισραηλινών βομβαρδιστικών πάνω από τη μεθόριό του; Ο δεύτερος, ο κεντρικός - και πιθανότερος - δίαυλος περνά μόνο από το Ιράκ. Ο νότιος «αεροδιάδρομος» απαιτεί τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας, που είναι μεν εχθρός του σιιτικού Ιράν, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εξηγήσει μια τέτοια πράξη στους υπόλοιπους Αραβες.
Επειτα υπάρχει η πυκνή ιρανική αεράμυνα. Ναι μεν οι Ρώσοι δεν παρέδωσαν στους Ιρανούς τα περίφημα συστήματα S-300 που τους έχουν υποσχεθεί, ωστόσο η Τεχεράνη δηλώνει πως έχει προμηθευτεί μερικές συστοιχίες από άλλες πηγές, ενώ διαθέτει και πολλούς παλαιού τύπου SA-5 και Hawk.
Αντε και φτάνουν οι ισραηλινοί πιλότοι πάνω από το Ιράν. Τι να... πρωτοβομβαρδίσουν; Οι Ιρανοί έχουν διασπείρει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Στην κορυφή της λίστας στόχων ξεχωρίζει σίγουρα το ήδη περιβόητο υπόγειο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, νότια της Τεχεράνης, αλλά και το νέο εργοστάσιο στο Φόρντο, χτισμένο μέσα σε ένα βουνό κοντά στην ιερή πόλη των σιιτών, την Κομ. Το ίδιο ισχύει και για τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ, στα δυτικά της χώρας και το εργοστάσιο ουρανίου στο Ισφαχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα.
Πώς καταστρέφεις ένα εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό; Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρεις με μεγάλη ακρίβεια τη φύση του στόχου - το είδος των πετρωμάτων, τις κλίσεις και τις λεπτομέρειες των τσιμεντένιων οχυρώσεων στο εσωτερικό του βουνού. Μετά, χρειάζεσαι ειδικές διατρητικές βόμβες. Οι αμερικανικής κατασκευής GBU-28, των 5.000 λιβρών (2.268 κιλών), οι μεγαλύτερες που διαθέτει το Ισραήλ, κατευθύνονται στον στόχο τους με λέιζερ και θεωρητικά μπορούν να φτάσουν ως τις υπόγειες εγκαταστάσεις. Αλλά ακόμη και οι κατασκευαστές τους δεν μπορούν να το εγγυηθούν: το συγκεκριμένο όπλο αποδίδει καλύτερα όταν ρίπτεται σχεδόν κάθετα από μεγάλο ύψος και με τη μέγιστη ταχύτητα, άρα είναι δύσκολο να πλήξει στόχους σε βουνοπλαγιές. Επίσης, κάθε F-15 μπορεί να μεταφέρει μόνο μία GBU-28.
Και πάλι βέβαια η Αμερική μπορεί να δώσει τη λύση με το νέο υπερόπλο της, τις τελευταίας γενιάς βόμβες τύπου GBU-ΜΟΡ 57Α «bunker-buster», που λέγεται πως σχεδιάστηκαν ακριβώς για τις υπόγειες ιρανικές εγκαταστάσεις. Ομως το Ισραήλ δεν διαθέτει τέτοιες βόμβες, όπως δεν διαθέτει και τα πανάκριβα «αόρατα» stealth βομβαρδιστικά Β-2 που απαιτούνται για να τις σηκώσουν, καθώς καθεμία ζυγίζει 15 τόνους!
Και βέβαια δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο να προμηθεύσει όλα αυτά τα... καλούδια στο Ισραήλ. Αν είναι να ρίξει κάποιος αυτή τη βόμβα, προφανώς θα είναι μόνον η αμερικανική πολεμική αεροπορία.
Μια εναλλακτική είναι να καταστραφούν μόνον οι είσοδοι ή/και τα υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών προς τις εγκαταστάσεις. Γι' αυτό και οι Ισραηλινοί εξετάζουν πλέον σοβαρά ένα «σχέδιο Β», που ξεφεύγει από τη λογική του χειρουργικού πλήγματος: σε ένα ισραηλινό μέμο που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες παρουσιάζεται ένα νέο σχέδιο επίθεσης μεγάλης κλίμακας με πυραύλους, βαλλιστικούς και cruise, σε κρίσιμες υποδομές της χώρας, όπως τα εργοστάσια ηλεκτροδότησης και μία χωρίς προηγούμενο κυβερνοεπίθεση με ιούς στο Διαδίκτυο.
Ανάμεσα στους στόχους του μπαράζ των πυραύλων θα είναι, λέει, και οι κατοικίες των κορυφαίων στελεχών του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν, με σκοπό τον «αποκεφαλισμό της διοίκησης του καθεστώτος»! Μόνον έπειτα από αυτή την «προπαρασκευή» θα ακολουθήσουν τα αεροπορικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ενδεχόμενη επίθεση στην καλύτερη περίπτωση μόνο θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Απίθανο να καταστραφούν πλήρως οι στόχοι

Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι ο μεγαλύτερος παραλογισμός των Ισραηλινών είναι πως είναι έτοιμοι να επιτεθούν στο Ιράν χωρίς να είναι καθόλου βέβαιοι ότι θα καταστρέψουν ολοσχερώς τους κύριους στόχους τους. Στην καλύτερη περίπτωση, λένε οι ειδικοί, θα καθυστερήσουν μόνο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Μεγάλο μέρος των διεσπαρμένων και "θαμμένων" εγκαταστάσεων και του ραδιενεργού υλικού θα γλιτώσει. Ωστόσο οι συνέπειες μιας τέτοιας επιχείρησης θα είναι τρομερές και παγκόσμιες» γράφει χαρακτηριστικά οΡόμπερτ Χιούσον, αρχισυντάκτης της γνωστής στρατιωτικης επιθεώρησης «Jane's».
Την ίδια άποψη φαίνεται ότι έχει και ένα πρόσωπο-«κλειδί», ο αμερικανός επιτελάρχης στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, ο οποίος πριν από λίγους μήνες χαρακτήρισε μια πιθανή ισραηλινή επιδρομή «αποσταθεροποιητική και αναποτελεσματική ως προς τους μακροπρόθεσμους στόχους της». Τι εννοεί; Οτι ακόμη και αν το Ιράν δεν έχει αποφασίσει να φτιάξει τη βόμβα (και απλώς θέλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ταχείας κατασκευής της), θα το πράξει σίγουρα αν δεχθεί επίθεση.
Αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, παρά τις δηλώσεις του πως «διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές έναντι του Ιράν», εννοώντας και τη στρατιωτική, δεν δείχνει διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μια τέτοια τρέλα - ιδίως σε εκλογική χρονιά και με τις πληγές του Αφγανιστάν και του Ιράκ ανοιχτές ακόμη.
Και ο λόγος που όλοι είναι τόσο προσεκτικοί είναι ότι το Ιράν, ακόμη και αν δεν καταφέρει να προστατεύσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, είναι σε θέση να απαντήσει με πολύ ισχυρά αντίποινα. Πέρα από τις αρκετά αναβαθμισμένες πυραυλικές δυνατότητές του, το Ιράν έχει προειδοποιήσει τους πάντες πως η όποια επίθεση εναντίον του θα οδηγήσει στο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή του πετρελαίου και την παγκόσμια οικονομία.
Η Τεχεράνη δεν μπλοφάρει: διαθέτει αρκετούς πυραύλους εδάφους-θαλάσσης, νάρκες και ταχύπλοα για να κάνει - τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες - μεγάλη ζημιά στα τάνκερ που περνούν από τον στενό δίαυλο. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επέμβουν με τα δύο αεροπλανοφόρα τους που περιπολούν ήδη στην περιοχή, αλλά τότε η σύρραξη ίσως γενικευθεί πέρα από τον έλεγχό τους.
Ταυτόχρονα ό,τι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο το Ιράν θεωρείται βέβαιο πως θα το επιχειρήσουν οι «αντιπρόσωποί» του: η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η Χαμάς στη Γάζα και οι φανατικοί ισλαμιστές σε όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένων των χωρών όπου οι εξεγέρσεις της «Αραβικής Ανοιξης» έχουν διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες ενισχύοντας το πολιτικό Ισλάμ.
Ιδιαίτερα η Χεζμπολάχ, με τα μεγάλα αποθέματα ρωσικών ρουκετών που διαθέτει, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον ισραηλινό Βορρά και να πλήξει αρκετές μεγάλες πόλεις. Χώρια που οι Ισραηλινοί φοβούνται για πυκνά τρομοκρατικά χτυπήματα κατά ισραηλινών στόχων όπου γης, όπως η ανεξιχνίαστη πρόσφατη επίθεση σε ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, την οποία αμέσως ο Νετανιάχου απέδωσε στους Ιρανούς.