Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και δεν μιλάει κανείς!


Από την Σοφία Τ.
Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως(;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν. Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. JacquesRogge ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους…».Δηλ. ότι το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά …το Λονδίνο!!! Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες πιο σοβαρές:
· 1ον οι διοργανωτές, που είχαν την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης, υποχρεωτικά έδειξαν την ελληνική ομάδα να εισέρχεται 1η στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά την έδειξαν λιγότερο από όλες τις άλλες ομάδες και δεν παρουσίασαν καθόλου τους Έλληνες στις θέσεις των επισήμωνπου την χειροκροτούσαν. Την έδειξαν για χρόνο λιγότερο ακόμη και από τα μικροσκοπικά κράτη, όπως λ.χ. τα Βανουάτου και Σαιν Κιτς! Επίσηςέδειξαν, παράλληλα με την παρέλαση της κάθε ομάδας, τις επίσημες εκπροσωπήσεις όλων των 203 συμμετεχουσών χωρών, πλην της ελληνικής!
· 2ονδεν έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού. Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μ. Βρετανίας.
· 3ονδεν εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνοςκαι να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων.Οι 1οι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960 και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στοSydney, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους.Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972 και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη… Γερμανία και Μ. Βρετανία υποτίμησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, που είναι ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της σύγχρονης Ελλάδας. Τυχαίο;…
· 4η αθλιότητα. Πριν από τη δήλωση για τη «μεταφορά του σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο»ο κ. Jacques Rogge προέβη σε μία ακόμη αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας. Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο το Λονδίνο είναι έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sydney, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο!Είπε συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Sydneyκαι του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς…». Πάλι ο κ. Rogge«ξέχασε» τους επαίνους και τους ύμνους προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα. Και η εξασθενημένη μνήμη του έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η Ελλάδα για να επιτύχει στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σπατάλησε εκ ευρώ, που την έσπρωξαν ταχύτερα και βαθύτερα στη σημερινή κρίση.
· 5η αθλιότητα. Όταν εισερχόταν η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο εκφωνητής σημείωσε ότι έφτασε εκεί αφού διέτρεξε μια διαδρομή 22.000 km… Δεν είπε ούτε λέξη από πού ξεκίνησε για να φτάσει στο Λονδίνο. Δεν είπε λέξη για την Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκφωνητής και όσοι είναι πίσω από αυτόν εφάρμοσαν τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία προβάλλονται μόνο οι ιδέες της νέας εποχής και παραλείπονται οι ρίζες και οι πολιτισμικές παραδόσεις, καθώς και οι αξίες που τις ξεπερνούν ή/και είναι αντίθετες τους.
Από τον Βάκωνα και τον Nietzscheως τον Shakespeare και τον GoetheΆγγλοι,Γερμανοί και γενικά η Δ δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένας ολιγάριθμος λαός, όπως ο Ελληνικός, με τόσα ελαττώματα και τόσες αδυναμίες που του προσάπτουν, είναι ο απ’ ευθείας απόγονος και πνευματικός θεματοφύλακας ενός μοναδικού θησαυρού, του Ελληνικού πολιτισμού, που δεν μπορούν να πλησιάσουν, ούτε μπορούν να οικειοποιηθούν, όσο κι αν προσπαθούν. Του πολιτισμού που είναι η βάση και του δικού τους πολιτισμού,όπως τον ερμήνευσαν μέσα από τη δική τους λογική. Η ευκαιρία φέτος για όλους αυτούς ήταν μοναδική.Απαξιωμένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση η Ελλάδα, δέχεται με βάναυσο τρόπο την περιφρόνηση τους, περιφρόνηση που παρουσιάστηκε με όλο το φρικιαστικό της πρόσωπο στο Λονδίνο, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πειράζει.
· 1ον οι Έλληνες πρέπει να πεισματώσουμε και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
· 2ον να τους δικαιολογήσουμε τους Άγγλους για τα συμπλέγματα τους. Είναι πραγματικά αξιολύπητοι.
· 3ον να μην ενοχλούμαστε από τη συμπεριφορά τους, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο και να προσπαθήσουν η αλήθεια λάμπει και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.-

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη


"Περί την 4ην απογευματινήν ανέμενον μεθ΄ ομάδος εκ τριών η τεσσάρων προσώπων την άφιξιν του τραμ παρά την γωνίαν της λεωφόρου Κηφισίας και της οδού Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, πλησίον του υπ΄ αριθμόν 907 στύλου των ηλεκτρικών συρμάτων.

Την προσοχή μου επέσυρεν ομάς στρατιωτών αγόντων εν συνοδεία έναν πολίτην καλού παρουσιαστικού και βαδίζοντος μετά πολλής αξιοπρέπειας. Δεξιόθεν και αριστερά αυτού εβάδιζον δύο στρατιώται, δεκάς δε ετέρων στρατιωτών έπετο εκ του σύνεγγυς. Πάντες έφερον ντουφέκια.

Μόλις το απόσπασμα επλησίασεν εις τον υπ΄ αριθμόν 905 στύλον του τράμ... μετέβαλλεν κατεύθυνσιν προς αριστερά και εσταμάτησε παρα το πεζοδρόμιον, αφήνοντας τον αιχμάλωτο πολίτη εις απόστασιν τεσσάρων βημάτων. Οι στρατιώται αφού εσταμάτησαν, επυροβόλησαν. Ερρίφθησαν παρ΄ αυτών περί τους δέκα πυροβολισμούς. Ουδέν πρόσταγμα ηκούσθη. Ο πυροβοληθείς πολίτης κατέπεσεν άπνους, χωρίς να βγάλει κραυγή, χωρίς να είπη τι...».


«Έφτασε η ώρα σου Δραγούμη» φώναξε ο Λοχίας.

Νωρίτερα είχαν σταθεί για μισή ώρα, κάτω από ένα δέντρο έξω από το στρατόπεδο του Θων όπου και τα γραφεία του τάγματος. Εκεί ο Παύλος Γύπαρης -που ειδοποιήθηκε εν τω μεταξύ νάρθει- σαν άλλος Πιλάτος κι αφού έκαμε κάποιο επείγον τηλεφώνημα, πιθανότατα στον Εμμ. Μπενάκη, έδωσε οδηγία σε φρουρά «δώδεκα εμφανισίμων άνδρών υπο τον λοχία Σαρτζέτην να συνοδεύσουν τον Δραγούμην προς τας φυλακάς».

Τον έπρωξαν απέναντί τους στο στύλο του τραμ λίγο πριν το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Δέκα έκαναν τέσσερα βήματα πίσω. Σήκωσαν τα όπλα και σημάδεψαν όλοι.

Λένε πως στην στερνή την ώρα περνάει στα μάτια του ανθρώπου που ψυχορραγεί ολόκληρη η ζωή του σαν ταινία με γρήγορη ταχύτητα. Κι ανάλογα με την «επί του φοβερού βήματος απολογία» η μάχη με το Χάρο έχει η δεν έχει αγωνία. Τις αγωνίες του ο Δραγούμης τις έζησε σε κάθε στιγμή της ζωή του. Παλεύοντας με οράματα, με ιδέες, με έρωτες, με πάθη. Μα πάνω απ΄ όλα με την ψυχή του πάλευε πάντα αυτήν που τώρα τώρα παρέδιδε στον όχλο κουρασμένη κι αηδιασμένη. Ήταν μέχρι εδώ μια πορεία αναμενόμενη και επιβεβλημένη. Μα- ποιός θα το πίστευε;- κι ολότελα επιλεγμένη μαζί από το υποψήφιο θύμα. Να διαλέγεις το θάνατό σου από τα πριν χωρίς να γίνεσαι αυτόχειρας.

Και τότε μισοκοιμισμένος και μισοξυπνητός, ένοιωσα την τραγική ματαιότητα κάθε σχεδίου και κάθε πράξης μου αφού τις πράξεις μου και τα σχέδιά μου μπορώ να τα κάνω μυθιστορήματα, τι ανάγκη να τα εκπληρώνω και σαν πράξεις και σαν εκτέλεση σχεδίων. Έτσι σιγά-σιγά η ενέργεια γίνεται γράψιμο, και ο ενεργητικός άνθρωπος η ο άνθρωπος,γραφιάς. Και λυπήθηκα τρομερά στον ύπνο μου που δε θα ήταν πια ανάγκη να εκτελέσω το σχέδιο μου στ΄ αλήθεια, αφού το είχα δει εκτελεσμένο σ΄ ένα μυθιστόρημα που εγώ το σκάρωσα. Το μυθιστόρημα είχε ωραία μέρη και ήταν ωραίο σύνολο. Μέσα φαίνονταν η αγάπη η μεγάλη της γυναίκας για τον άντρα της. Ο άντρας της έφευγε συχνά και ξαναρχόταν και αυτή τον περίμενε πάντα με τη γλυκιά τυραννία της απαντοχής και δεν του έγραφε για να μην πιστοποιήσει στον εαυτό της πως δεν ήταν πια κοντά της. Σ΄ ένα απ ΄αυτά τα ταξίδια ο άντρας της σκοτώθηκε, και δεν σκοτώθηκε από τους εχθρούς, μα από κείνους, που δεν τον χώνευαν επειδή είχε δειχτεί ανώτερος απ΄ αυτούς. Η γυναίκα του βλέπει μια μέρα και τον φέρνουνε σκοτωμένο. Μπαίνει σε μια βάρκα και πνίγεται μέσα σε μια λίμνη.

Οι «Γυπαραίοι» εκτελεστές της επιθυμίας του Δραγούμη που έγινε διαταγή για το «σκοπεύσατε!» - που δεν ακούστηκε - για το «Πύρ!» -που μήτε και αυτό ακούστηκε- γιατί μονάχα μέσα του το ψιθύριζε ο μελλοθάνατος αριστοκράτης κι αυτοί το έβλεπαν στο βλέμμα του.

Σαν εκείνος αποφάσισε την καίρια στιγμή έψαξε για το εφεδρικό του μονόκλ. Το άλλο είχε σπάσει μέσα στην κακοποίηση και τις σπρωξιές που προηγήθηκαν. Το φόρεσε με μια κίνηση μεγαλοπρεπή και αέρινη. Και σαν να έλεγε : «Τώρα είμαι έτοιμος!»

Εκείνοι αναγνώρισαν αμέσως το κρίσιμο νεύμα του προσώπου του:

-Φάτε το το σκυλί!

Ο Ίων έπεσε καταματωμένος στα χώματα. Καθώς κείτονταν άψυχος κάποιος από το απόσπασμα πλησίασε και τον λόγχισε δύο φορές στον τράχηλο κόβοντάς του σχεδόν ολότελα το λαιμό. Ύστερα τον κέντησε στα πλευρά. Ένα κοντοστούπικο μαυριδερό αποσπόρι της πειρατείας που λυμαίνονταν κάποτε την Κρήτη, ένας ότι πρέπει λεβέντης των χαμαιτυπείων, έφτυσε και κλώτσησε τον νεκρό. Ο επικεφαλής έδωσε τη χαριστική βολή συντρίβοντας τ' όμορφο κεφάλι. Ύστερα όλοι μαζί γύρισαν αδιάφορα την πλάτη κι απομακρύνθηκαν με περήφανο στρατιωτικό παράστημα άξιο του καύσωνα και της τρέλας τους.

Αφήνοντας πίσω τους σαν ρούχο αδειανό έναν ωραίο Έλληνα. Τον πρώτο μεταξύ των Αρίστων...

«Σ΄ όποια γωνιά του Ελληνισμού κι αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω...Ξυπνώ κάθε ύπνο κεντρίζω κάθε βαρεμό, συδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω κάθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ...»

Kαι το καταπέτασμα του Ναού εσχίσθη εις δύο...

Είναι τυφλοί οι άνθρωποι.

Κι οι περισσότεροι γεννήθηκαν για να είναι και μικροί.

Ι.Δ.

Ο δηλητηριασμένος αέρας του αθηναϊκού απογεύματος εκείνου του Ιουλίου σκόρπισε την είδηση σ΄ ολόκληρη τη χώρα σαν κάποια αποφορά αβάσταχτη, σαν στάχτη βρωμερή και σκόνη αλλόκοτη που τα τίναζε κανένας από πάνω του ανάλογα με την ιδεολογία του (...και την πληροφόρησή του ) κι έβγαινε κατά το δοκούν καθαρός και αμόλυντος:

Πως εφονεύθη ο Ι. Δραγούμης δεν χρειάζονται πλέον στον αναγνώστη πολλές δικαιολογίες. Κατά πληροφορίας είχε συνοδεύσει την δίδα Μαρίκα Κοτοπούλη και ενώ διήρχετο τους Αμπελοκήπους παρά την έπαυλη Θων συνελήφθη υπο ομάδος πολιτών απειλούντων να τον λιντσάρουν.
Προς σωτηρίαν του έσπευσε περίπολος στρατιωτών του τάγματος Ασφαλείας. Τον πρώτον πλησιάσαντα αυτόν εκ των στρατιωτών ο Δραγούμης απεπειράθη να πυροβολήσει δια πιστολίου αλλά ο στρατιώτης προλαβών τον ελόγχισε.

Μετά τινα λεπτά, μεταφερθείς στο 2ο στρατιωτικό Νοσοκομείο απέθανε. Εκείθεν μετεφέρθη εις το Νεκροταφείον...

(1 Αυγούστου 1920, Εφημερίδα Εμπρός -στην 4η σελίδα).


Τελικό Deal από τους Αμερικανούς


Οι Αμερικανοί θέλουν την διάλυση της Ευρωζώνης; Καταρχήν όχι. Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει σημαντική αλληλεξάρτηση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ελεύθερη ζώνη εμπορίου της Ευρώπης.

Τελικό Deal από τους Αμερικανούς1
Η ηγεμονία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που στην ουσία είναι η βάση της μετα-ψυχροπολεμικής παγκοσμιοποίησης, δεν είναι μέχρι στιγμής ένα «χαμένο στοίχημα» για την Ουάσιγκτον.
Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ , θα επέτρεπαν την παντοκρατορία της Γερμανίας στην Ευρώπη, μέσα από ένα ευρω-μάρκο όπως επιθυμεί το ισχυρό πλέον Βερολίνο και η «βόρεια συμμαχία» του, των ΑΑΑ, απέναντι στο Νότο αλλά και την παγκόσμια γεωοικονομική ισορροπία;  Και θα αποδέχονταν ένα νομισματικό «Πέρλ Χαρμπορ», με το ευρώ να λειτουργεί ως παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα απέναντι, σε σχέση αμφισβήτησης, με το δολάριο;  Προφανώς όχι , αφού με τον τρόπο αυτό θα επαναλαμβανόταν από πλευρά ΗΠΑ το λάθος, που οδήγησε στον πιο αιματηρό παγκόσμιο πόλεμο της ανθρωπότητας. Τον Β’ κατά σειρά.
Για τους Αμερικανούς αλλά και την Γουόλ Στριτ, μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το φθινόπωρο, όπως ειδικά οι Γερμανοί επιδιώκουν, θα λειτουργούσε, ως ενισχυτικός παράγοντας για τις άλλες χώρες του ευρώ, ή σαν αρχή διάλυσης της ευρωζώνης, όπως την ξέρουμε; Όλες οι αναλύσεις τόσο κυβερνητικών οργανισμών, όσο και τραπεζικών ιδρυμάτων ,από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνάδουν στο δεύτερη εκτίμηση για το μέλλον. Δηλαδή τυχόν αποχώρηση από την ευρωζώνη της Ελλάδας, θα σημάνει την απαρχή του ξηλώματος στο πουλόβερ του ευρώ και θα συμπαρασύρει ολόκληρο τον Νότο και ενδεχομένως την διάσπαση και του γαλλογερμανικού άξονα στη ζώνη του ευρώ.
Με όλα αυτά  τα δεδομένα και παρά  το γεγονός ότι και για τις ΗΠΑ, όπως και για την Ευρώπη βρισκόμαστε στην κύρια περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ Γκάιτνερ, επιχειρεί μια τελευταία και τελική συνεννόηση με το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη,  πριν το κρίσιμο , υπαρξιακό σχεδόν, φθινόπωρο για την Ευρώπη, αλλά και την διεθνή οικονομία.
Σπεύδει, χωρίς πολλές υπεκφυγές, να συναντήσει ξεχωριστά αλλά στη συνέχεια τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Σόιμπλε και τον Κεντρικό Ευρωπαίο τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες κι αξιόπιστες πηγές ο Αμερικανός υπουργός πριν τον «κατακλυσμό» θα προτείνει, ένα πολύ σαφές «new deal» στην Ευρώπη. Να συμφωνηθεί και να «κλειδωθεί» ισοτιμία δολαρίου – ευρώ στο 1 προς 1. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; «Διδυμοποίηση» των νομισμάτων. Πιο πληθωριστικό ευρώ  και αποδοχή , μέσω του κανόνα του πληθωρισμού της αμερικανικής θεώρησης πραγμάτων, για την αντιμετώπιση των δημοσίων χρεών και των ελλειμμάτων, σε σχέση με τη Γερμανική της ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Επίσης το τέλος του εξελισσόμενου ανταγωνισμού μεταξύ της Γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, σε επίπεδο στρατηγικής, χειρισμών, δηλώσεων, συσχετισμών.
Αν είχαμε «δίδυμα» νομίσματα ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, θα είχαμε και εναρμόνιση των νομισματικών πολιτικών μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών αντίστοιχα. Της ΕΚΤ με την FED.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ακόμη και αν αποχωρούσε το ΔΝΤ από την Ευρώπη, όπως προβλέπεται, οι εξελίξεις θα ήταν δομημένες και η κρίση στην Ευρώπη, θα απομακρυνόταν, μέσα στο πρώτο τρίμηνο ακόμη του φθινοπώρου.  Τράπεζες αλλά και κρατικές οικονομίες στην ευρωζώνη θα αναχρηματοδοτούνταν από τονEFSF και την ΕΚΤ, ενώ το 60%των χρεών των κρατών-μελών, το όριο δηλαδή που επιτρέπει το Μάαστριχτ, θα «αμοιβαιοποιούνταν» , με την έκδοση ευρωομολόγων. Μέρος επίσης των χρεών των κρατών, όπως και της Ελλάδας, που έχει στην διάθεση της η ΕΚΤ θα υπολογίζονταν με την τιμή κτήσης τους στην δευτερογενή αγορά, αντί της ονομαστικής τιμής τους. Το εκ νέου «άνοιγμα» στις διεθνείς αγορές των περισσότερων προβληματικών χωρών –μελών θα επερχόταν αυτόματα σε μια πρώτη φάση, αλλά και των πλέον προβληματικών περιπτώσεων , όπως προβάλλεται η Ελλάδα, δεν θα καθυστερούσε πέραν του εξαμήνου. Άρα το 2013 θα ήταν πράγματι ένα έτος ανάκαμψης και ανάπτυξης για την «διζωνική» οικονομία της Δύσης, άρα και για την παγκόσμια οικονομία.
Η Ευρώπη ακόμη και αν δεν εξελισσόταν ως πολιτική ένωση, εύκολα και με τις αμερικανικές εγγυήσεις θα γινόταν δημοσιονομική και σίγουρα τραπεζική ένωση υπό την ΕΚΤ. Το επόμενο ευρώ, θα ήταν πιο χαλαρό και ρεαλιστικό, ακολουθώντας τα χνάρια του αμερικανικού δολαρίου και απομακρυνόμενο από τον απαγορευτικό δογματισμό του γερμανικού  μάρκου.
Βεβαίως με τα δεδομένα αυτά , θα είχαμε ενίσχυση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, κατ’ αντιστοιχία της ζώνης του δολαρίου, όπως και η Γερμανία θα έπαυε εκ των πραγμάτων, να παίζει τον ηγεμονικό ρόλο που τώρα έχει αποκτήσει.  Αλλά  η ευρωζώνη θα παρέμενε ενιαία και η «Γερμανοφοβία» του Νότου , που δικαιολογημένα αναπτύσσεται, θα αντιμετωπιζόταν μέσα από την αποκατάσταση της ηγετικής θέσης των ΗΠΑ, στη Δύση.
Η πρόταση Γκάιτνερ, δεν είναι τίποτα άλλο  από μια νέα Συμφωνία της Γιάλτας, με την Γερμανία αυτή τη φορά να  παίρνει τη θέση της Αγγλίας στο τραπέζι. Μια Γιάλτα όμως πριν έναν πόλεμο και όχι ως κατάληξη αυτού.
Πρελούδιο των όσων ακολουθήσουν οι τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γιούνκερ, ότι η Γερμανία βλέπει την Ευρώπη ως υποκατάστημα της.
Δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του Βερολίνου και του Σόιμπλε.
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει αποδεκτό το αμερικανικό «deal» από το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη; Ελάχιστες ως μηδαμινές. Οι Γερμανοί δεν αλλάζουν πλάνα και ένα μεγάλος οικονομικός πόλεμος θα εξελιχθεί από το φθινόπωρο, με τα νομισματικά «στούκας», να προσπαθούν να ισοπεδώσουν σε πρώτη φάση την Ελλάδα, θέλοντας με ωμό τρόπο και πάλι να επιβάλουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο…

ΤΟΥΡΚΙΑ: Όχλος μουσουλμάνων φωνάζοντας «Allahu Akbar» επιτέθηκε με πέτρες και δάδες σε σπίτι οικογένειας Αλεβιτών


Σχ. ΚΟ: Όχι, μην ανησυχείς. Τέτοιες σκηνές δεν θα δεις στα χαζοτούρκικα σαπουνοσήριαλ που «κάνουν θραύση»…

" Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους  Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε". 

Το πρόβλημα της οικογένειας Evli έχει σχέση με το αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα δια τυμπάνου / νταουλιού για την γιορτή του Ραμαζανιού .

"Το σπίτι μιας οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και ο στάβλος πυρπολήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία", γράφει η τουρκική Hurriyet Daily News:

Το σπίτι μια οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και οι στάβλοι τους κάηκαν από έναν εξαγριωμένο όχλο χθες, με την δικαιολογία ότι η οικογένεια φέρεται να είπε στον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην τους ξυπνήσει για το ‘sahur’, το γεύμα πριν την ανατολή του ηλίου (ο τυμπανιστής ή νταουλτζής βγαίνει με το μεταμεσονύκτιο τύμπανο, κάπου στις 3.30 – 4.00 το πρωί και καλεί τους πιστούς να φάνε πριν ξημερώσει).

Μέλη της οικογένειας Evli στο χωριό Sürgü της νοτιοανατολικής επαρχίας της Μαλάτια, ζήτησαν από τον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην χτυπήσει το τύμπανο μπροστά από το σπίτι τους το βράδυ στις 28 Ιουλίου, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση νηστείας και είχαν δουλειά νωρίς το πρωί. Ο τυμπανιστήςαρνήθηκε και ακολούθησε διαπληκτισμός.

Τα νέα για το περιστατικό ακούστηκαν σε όλο το χωριό και σύντομα ένας όχλος περίπου 60 ατόμων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Evli. Η ομάδα πέταξε πέτρες στο σπίτι της οικογένειας και είπε ότι τα μέλη της οικογένειας ήταν «Κούρδοι και Αλεβίτες». Το μικρό απόσπασμα της χωροφυλακής στο χωριό δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει το αγριεμένο πλήθος, και κλήθηκαν ενισχύσεις από την περιοχή Doğanşehir.

Ο όχλος φώναζε “Allahu ekber”, δηλ. «ο Θεός/ Αλλάχ είναι μεγάλος», τραγουδούσε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και απαιτούσε «αυτή η οικογένεια να φύγει από τον τόπο μας». Τα μέλη της οικογένειας Evli έσβησαν τα φώτα τους και κρύφτηκαν στα σπίτια τους μέσα σε κλίμα τρόμου. Ο όχλος έβαλε φωτιά σε ένα στάβλο που ανήκει στην οικογένεια Evli, και τότε οι χωροφύλακες έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος όταν έφτασαν οι ενισχύσεις.

Ο Hasan Hüseyin Evli, το σπίτι του οποίου δέχθηκε επίθεση, είπε πως η οικογένειά του ήθελε να ζήσει ειρηνικά ως Αλεβίτες μαζί με τους σουνίτες. «Δεν θέλουμε τέτοια περιστατικάδεν έχουμεπειράξει κανέναν», είπε.

Η Leyla Evli, έδειξε στους δημοσιογράφους τις πέτρες που πέταξε στο σπίτι της ο όχλος. " Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους  Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε".

Σχ. ΚΟ: Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία, με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός θεωρείται ένας από τους κύριους κλάδους του Σιιτισμού. Ο αλεβιτισμός έχει έντονες επιρροές από τον σουφισμό, τον μυστικισμό αλλά και από τον χριστιανισμό, ιδίως την Ορθοδοξία. Χαρακτηριστικά του είναι η ανεκτικότητα προς άλλες θρησκείες και η λατρεία των Αλλάχ-Μωάμεθ-Αλί (του γαμπρού του Μωάμεθ, στον οποίο η πίστη αποτελεί τη βασική διαφορά μεταξύ σιιτών και σουνιτών). Ανάμεσα στις διαφορές τους από άλλους μουσουλμάνους είναι η μονογαμία, το ότι δεν προσκυνούν στη Μέκκα και δεν γιορτάζουν το Ραμαζάνι (δες και εδώ).
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1946-49


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Ο κατά κανόνα προκλητικός Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε προ ημερών ότι θα αποφύγει να εκφράζει δημοσίως απόψεις, οι οποίες πιθανόν να δίνουν άλλοθι στην Ελλάδα και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση για το όνομα.
Όμως η δήθεν καλή του διάθεση διανθίσθηκε από τις συνήθεις εθνικιστικές κορώνες της σκοπιανής προπαγάνδας περί «μακεδονικής μειονότητος» στην Ελλάδα και για το δικαίωμα επιστροφής  των «πολιτικών προσφύγων του Ελληνικού Εμφυλίου», όπως ακριβώς είπε. Ας θυμηθούμε ποιούς εννοεί.
Τα δραματικά γεγονότα της περιόδου 1946 -49 οδήγησαν πολλούς Έλληνες στις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού όπου έζησαν επί πολλά έτη -και αρκετοί απ’ αυτούς πέθαναν- ως πολιτικοί πρόσφυγες. Οι περισσότεροι εκ των επιζώντων και οι οικογένειές τους επέστρεψαν στην χώρα μας κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών και η επανένταξή τους στην ελληνική κοινωνία έγινε ομαλά χωρίς να προκληθούν τριβές. Είναι ένδειξη ωριμότητος μιας δημοκρατικής κοινωνίας να προωθεί την εθνική συμφιλίωση. Τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι μία ώριμη κοινωνία πρέπει να λησμονεί ότι κάποιοι ξεκίνησαν ένοπλο αγώνα για την απόσπαση ελληνικών εδαφών από τον εθνικό κορμό. Η πρώτη κυβέρνηση του  Ανδρέα Παπανδρέου με υπογραφές των τότε Υπουργών Γιώργου Γεννηματά και Γιάννη Σκουλαρίκη είχε νομοθετήσει να επιστρέψουν μόνο οι Έλληνες το γένος πολιτικοί πρόσφυγες αποκλείοντας αυτούς που δήλωσαν «Μακεδόνες» και εργάσθηκαν για την προπαγάνδα του Τίτο κατά της χώρας μας.
Μεταξύ των ενόπλων που έδρασαν το 1946 -49 στις τάξεις των ανταρτών του «Δημοκρατικού Στρατού» περιλαμβάνονταν και άτομα ρευστής εθνικής συνειδήσεως, τα οποία κατά την διάρκεια της Κατοχής ετάχθησαν υπέρ της Βουλγαρικής  στρατιωτικής παρουσίας στην Μακεδονία και Θράκη. Μόλις άρχισε να καταρρέει η φιλογερμανική  κυβέρνηση της Βουλγαρίας αυτοί οι ίδιοι εν μιά νυκτί προσχώρησαν στην προπαγάνδα του Γιουγκοσλάβου Κομμουνιστή Τίτο. Έμειναν στην Ιστορία με το όνομα «Σλαβομακεδόνες» και μετά την ήττα των αριστερών ανταρτών κατέφυγαν άλλοι μεν στο κράτος των Σκοπίων, άλλοι δε σε μακρυνές χώρες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία.
 Οι άνθρωποι αυτοί στελέχωσαν με προθυμία τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Τίτο, ο οποίος ίδρυσε εντός της Γιουγκοσλαβίας την «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και την μετέτρεψε σε όχημα αλυτρωτικών  βλέψεων εις βάρος των γειτονικών χωρών. Η προπαγάνδα των Σκοπίων κατασκεύασε το ανύπαρκτο «μακεδονικό έθνος», διαστρέβλωσε συστηματικά την ιστορική αλήθεια και έθεσε εδαφικά και μειονοτικά ζητήματα προκαλώντας συνεχείς οχλήσεις στην Ελλάδα.  Το κομμουνιστικό καθεστώς των Σκοπίων, αλλά και το μετακομμουνιστικό πολιτικό σύστημα μετά το 1991 ονόμασε αυτή την δυστυχή ομάδα πολιτικών προσφύγων «Μακεδόνες του Αιγαίου» για να θεμελιώσει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος.  Σήμερα ζει στα Σκόπια η δεύτερη γενιά των εξορίστων Σλαβομακεδόνων, τα λεγόμενα «παιδιά των Μακεδόνων του Αιγαίου». Δυστυχώς και αυτή η νέα γενιά προσχώρησε εκούσα άκουσα στην προπαγάνδα περί «Μεγάλης Μακεδονίας», μία γραμμή που τηρείται απαρασάλευτα και σήμερα, παρά τα ραπίσματα που δέχεται ο σκοπιανός εθνικισμός από τους ένοπλους και πολυάριθμους Αλβανούς του κρατιδίου. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς είναι ο αρχηγός κόμματος και καθηγητής Νομικής Βασίλ Τοπουρκόφσκι, συγγραφεύς βιβλίου που αμφισβητεί την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι επίσης γνωστό στους Αποδήμους Έλληνες ότι φορείς και χρηματοδότες της προπαγάνδας των ψευδο-μακεδόνων στον Καναδά και στην Αυστραλία είναι οι «Σλαβομακεδόνες» που κατάγονται από ελληνικά μέρη.
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στη χώρα μας διότι θα πρόκειται για εισαγωγή μειονότητος και για εθνική αυτοκτονία. Άλλωστε θα δημιουργήσουν μία σειρά περιουσιακών και δικαστικών διεκδικήσεων εις βάρος των συγχωριανών τους. Η Ελλάς ουδέποτε θα προβεί σε εθνικό αυτοχειριασμό και μάλιστα για να ικανοποιήσει τον κ. Γκρούεφσκι.
ΔHMOKΡATIA

Άρχισε να αποθηκεύει τρόφιμα το Ιράν!


Αρχισε να αποθηκεύει τρόφιμα το Ιράν!

Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr το Ιράν έχει αρχίσει να αποθηκεύει προμήθειες τροφίμων για τον πληθυσμό του διάρκειας τριών μηνων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Ιρανός υφυπουργός Χασάν Ραντμάρντ δήλωσε οτι η χώρα αγοράζει σιτάρι, μαγειρικό λάδι, ζάχαρη και ρύζι για το αποθεματικό τροφίμων.

Ο Ραντμάρντ δήλωσε ότι η απόφαση ήρθε με βάση διατάγματος του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και πρόσθεσε οτι μέρος των τροφίμων έχει ήδη εισαχθεί.

Το εμπόριο του Ιράν με άλλες χώρες έχει παρεμποδιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επέβαλαν τραπεζικό και ασφαλιστικό εμπάργκο στην Τεχεράνη λόγω του επίμαχου πυρηνικού της προγράμματος.

Η Δύση υποψιάζεται ότι το Ιράν επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, κάτι που το Ιράν αρνείται.

Εδώ μπορουμε να θέσουμε το ερώτημα: ποιος ο λόγος του Ιράν για το αποθεματικό τροφίμων;

http://www.onalert.gr/stories/iran-trofima-embargo

Σύροι ισλαμιστές αντάρτες προς Τουρκία: "Εισβάλετε για να σωθούμε"


Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων, οι οποίοι μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται είναι κάλεσαν πλέον σε βοήθεια την Τουρκία απευθύνοντας έκκληση να εισβάλλει στη Συρία και να τους ενισχύσει άμεσα με οπλισμό.

Συγκεκριμένα ένας από τους διοικητές των Σύρων εξεγερθέντων, που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία, δήλωσε όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία:

«Δεν επαρκεί ο οπλισμός μας. Με τη στρατιωτική υποστήριξη από την πλευρά της Τουρκίας θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις βάσεις του PKK στη Συρία, καθώς γνωρίζουμε ποιες περιοχές ελέγχουν».

Από το πρωϊ σήμερα ξεκίνησε η τελική φάση της εκκαθαριστικής επιχείρησης του Χαλεπίου καθώς μετά το χτεσινό βομβαρδισμό από Su-22 και Mig-23 συνετρίβησαν τα κυριότερα σημεία αντίστασης μέσα στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Τζαντίντ, Ζάχρα και Αρκούμπα.

Είναι εντυπωσιακό ότι μέσα σε 2 εβδομάδες μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεσίας (υπουργός άμυνας,υπ.εσωτερικών, υφυποργός άμυνας, επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών κ.τ.λ) το Συριακό καθεστώς κατάφερε να ανασυγκροτηθεί, και να αντεπιτεθεί, ανατρέποντας την σε βάρος τους τακτική κατάσταση με 3 ευφυείς κινήσεις, τις οποίες πρώτες έχει μεταδώσει στην Ελλάδα το defencenet.gr και είναι οι εξής:
α) Μετέφεραν τις επίλεκτες ταξιαρχίες που κάλυπταν τα υψίπεδα του Γκολάν, ερχόμενοι σε άτυπη συμφωνία "μη επίθεσης" με το Ισραήλ.

β) Εκκένωσαν τις κουρδικές περιοχές εξοικονομώντας δυνάμεις, και προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στην Τουρκία.

γ) ΄Άρχισαν να χρησιμοποιούν την εναέρια ισχύ τους τόσο με εξοπλισμένα ή επιθετικά ελικόπτερα, όσο και με μαχητικά αεροσκάφη κρούσης από χθες.

Και βέβαια σημειώνουμε ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν οι Ρώσοι σύμβουλοι, υποδείξει κάποιες ή όλες από τις παραπάνω κινήσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=49283&Itemid=139

H Kίνα στέλνει πολεμικό στόλο στην υπεράσπιση της Συρίας από ξένες επεμβάσεις!


9c365248cf6cbd04fe516f246aaf2230_XL.jpg
ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ “Δράκοντα”.
Με επίσημη σημείωση στις αρχές της διώρυγας του Σουέζ, τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό της Συρίας, πέρασε χθες τη διώρυγα και κατευθύνεται στη Συρία το 2308 τόνων πολεμικό πλοίο της Κίνας.
Ήδη στο λιμάνι της Ταρτούς βρίσκεται αεροπλανοφόρο και 6 πολεμικά πλοία της Ρωσίας. Εκεί βρίσκεται και η μοναδική πολεμική βάση των Ρώσων στη Μεσόγειο… 
Οι ταυτόχρονες μετακινήσεις πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας είναι πρωτοφανείς και γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα οΙρανός στρατηγός Jazayerì, ανακοίνωσε ότι το Ιράν θα επέμβει σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης εναντίον της Συριακής κυβέρνησης. Το ίδιο και η…Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η μοναδική δύναμη που κατόρθωσε να επιφέρει βαριά ήττα στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ (2006).
Η συμμαχία των ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ και δικτατορικών αραβικών καθεστώτων εναντίον της Συρίας,λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις και ξεφεύγει από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που εκτελέστηκαν με επιτυχία στη Λιβύη και στις χώρες της επονομαζόμενης «Αραβικής Άνοιξης», με την επίσημη βοήθεια των ΗΠΑ και προσωπικά της Χ. Κλίντον!
Η Συρία αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση, βρίσκει γεωστρατηγικούς συμμάχους [Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Αντίσταση του Λιβάνου, αλλά και επίσημες φωνές από την Παλαιστινιακή Αντίσταση (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-ΓΚ, Χεζμπολάχ, Φαρούκ Καντούμι και βορειοαφρικανικές κυβερνήσεις)].
Η εισβολή στη Συρία εμφανιζόταν μια εύκολη υπόθεση από τη CIA και η μέχρι σήμερα εξέλιξη της κατάστασης, αναδεικνύει μια ήττα της αμερικάνικης πολιτικής για «εξαγωγή δημοκρατίας» -όπως στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη…-, παρά τον πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας που έχει εξαπολυθεί παγκοσμίως εναντίον της Συρίας και τη βάση που έχουν εγκαταστήσει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, στελεχωμένη από πρωτοκλασάτα στελέχη των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ποιοι τους στηρίζουν στην Ελλάδα; Ποιοι ζήταγαν, δούλευαν και πολέμησαν για απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας;


www.echedoros-a.gr

32η συνάντηση των Σλάβων της ελληνικής Μακεδονίας στην περιφέρεια του Μοναστηριού

«Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι κατακτητές της Μακεδονίας», δήλωσε μέλος του ‘Ουράνιου Τόξου’
Στο χωριό Τάρνοβο του Μοναστηριού/Μπίτολα, του σλαβικού κρατιδίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνοριακή συνάντηση των  σλαβικής καταγωγής κατοίκων  της ελληνικής Μακεδονίας, με Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων, με σκοπό να διαδηλώσουν τη ‘μακεδονική’ καταγωγή τους.
Για πρώτη φορά φέτος η προσέλευση- σύμφωνα με δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Ουτρινσκι- ήταν το ένα δέκατο των ατόμων που συνήθως προσέρχονταν στη συνάντηση αυτή.
«Κάτω από την παχιά σκιά στην αυλή της εκκλησίας «Παναγία» φέτος, μετά βίας συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ συνήθως στην συνάντηση αυτή συγκεντρώνονταν 5 με 10 χιλιάδες επισκέπτες. Ενώ από  πλευράς της κυβέρνησης ήταν μόνο υφυπουργοί», γράφει η Ούτρινσκι Βέσνικ επισημαίνοντας ότι οι επίσημοι του σκοπιανού κράτους αδιαφόρησαν για τη ‘συνάντηση των συνόρων’.
Χαρακτηριστική  η ομιλία μέλους του ‘Ουράνιου Τόξου’
«Και σήμερα θα το πούμε ανοικτά:
 Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι κατακτητές της Μακεδονίας. Κανένας δεν μπορεί να το κρύψει, κανενός δε του ανήκει το όνομα. Το όνομα είναι ένα και κανένας δεν θα μας το πάρει. Το κακό είναι ότι εδώ, ο ένας πολιτικός επιτίθεται εναντίον του άλλου, αντί να πολεμήσουν για το όνομα της Μακεδονίας, η οποία έχει χίλια χρόνια πριν από την Ελλάδα. Η Μακεδονία είναι αιώνια», είπε ο  Άντον Σερκέφσκι/ Андон Шекревски, μέλος του «Ουράνιου Τόξου».
.
1000 χρόνια να συναντιέστε, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δε θα την πάρετε, antexoume ρε!

ΑΟΖ και Συρία αλλάζουν τις ισορροπίες στην περιοχή και φέρνουν αμερικανικές παρεμβάσεις
Μέσα σε λίγες ημέρες επισκέφθηκαν την Αθήνα ο πρώην πρόεδρος τους Μπιλ Κλίντον, ο υφυπουργός Οικονομικών Τσάρλς Κόλινς και ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον. Αυτό και μόνον  επιβεβαιώνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της ευρύτερης γεωπολιτικής αναταραχής στην περιοχή, εξαιτίας του ενεργειακού και της Συρίας, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον.

Ιδιαίτερα οι εξελίξεις με τα τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και την Συρία αναγκάζουν τους Αμερικανούς να εντείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και να προβαίνουν σε παρεμβάσεις, όπως η προκλητική δήλωση του Φίλιπ Γκόρντον για την ελληνική ΑΟΖ, με την οποία τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αμερικανός αξιωματούχος παρενέβη σε εθνικά ζητήματα και είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ της. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κινήσεις για την ΑΟΖ πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, με την οποία όπως είπε υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός, τον οποίο πρέπει να αξιοποιήσουν οι δύο χώρες.

Να σημειωθεί ότι προηγουμένως ο κ. Γκόρντον είχε επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ μετά την Αθήνα μετέβη στην Τουρκία για συναντήσεις μεταξύ άλλων και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η επιχειρούμενη από το Ισραήλ αναβάθμιση των σχέσεων του με την Τουρκία επιζητώντας μετά την υπόθεση Μαβί Μαρμαρά. Σύμφωνα με Ελινές διπλωμάτες, η αλλαγή αυτή στην στάση του Ισραήλ συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα την κρίση στη Συρία. «Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχία και κοινό μέτωπο με την Τουρκία προς όφελος των στρατηγικών του συμφερόντων», υποστηρίζει πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στο πώς μπορεί να εκμεταλλευθεί καλύτερα το άριστο επίπεδο συνεργασίας με το Ισραήλ για την προώθηση των συμφερόντων της και όχι να προσδοκά σε ένα «κοινό μέτωπο» κατά της Τουρκίας.

Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα (6 έως 8 Αυγούστου) θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες. Η άφιξή του κρίνεται αρκετά σημαντική και όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές έχει στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Το ενεργειακό θέμα στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και η στρατιωτική συνεργασία θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών του κ. Πέρες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Το Τελ Αβίβ επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό να εκμεταλλευτεί με την Κύπρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που είναι εντός των ΑΟΖ των δύο χωρών, ενώ θέλει τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα μέσω της οποίας θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει (με την κατασκευή αγωγού προς τη Δύση). Η στρατιωτική «συμμαχία» έχει επίσης ισχυροποιηθεί, με τις εκπαιδευτικές ασκήσεις δυνάμεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ να διαδέχονται η μία την άλλη και να σχεδιάζονται νέες από τον Σεπτέμβριο με έμφαση στο αεροπορικό σκέλος. Οι δύο τελευταίες μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι έγιναν με τη συμμετοχή και δυνάμεων των ΗΠΑ (ακόμη και κομάντος).

(Antinews με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο)

http://www.antinews.gr/2012/07/31/173008/

Ελλιπής αστυνόμευση, φουλ εγκληματικότητα στα νησιά
Το θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στα ελληνικά νησιά φέρνει στο προσκήνιο η άγρια επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο η 15χρονη Μυρτώ, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Στην Πάρο, όπου η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη, υπηρετούν μόλις 25 αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται από την παρουσία περίπου 100.000 επισκεπτών στο νησί.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς, όπως λένε, ύστερα από το πρωτοφανές για τον τόπο τους περιστατικό αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από έναν ή περισσότερους αδίστακτους εγκληματίες που στοχεύουν ανήλικα.

Η τοπική αστυνομική δύναμη δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση και έτσι οι ελπίδες για την εξιχνίασή της έχουν εναποτεθεί στην Ασφάλεια Αττικής.

«Δεν είναι δυνατόν ένας τόπος που φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να φυλάσσεται μόνο από 25 αστυνομικούς και δέκα δόκιμους. Εχουμε ανάγκη από ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα. Διαθέτουμε μόλις τρία περιπολικά», λέει στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης.

Ιδια είναι η εικόνα στη Μύκονο των 90.000 επισκεπτών, όπου υπηρετούν 22 αστυνομικοί, οι οποίοι τα καλοκαίρια ενισχύονται από 40 δόκιμους. «Ολα τα επίσημα αιτήματα που έχουμε κάνει στο αρμόδιο υπουργείο για επιπλέον στελέχωση έχουν πέσει στο κενό. Χρειαζόμαστε έμπειρους ένστολους για να αισθανθεί ο κόσμος ασφάλεια. Το περιστατικό με τη 15χρονη κοπέλα δεν έχει θορυβήσει τους τουρίστες. Μας δείχνει, όμως, τη σημασία της πρόληψης. Δεν είναι ανάγκη να γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο για να πάρουμε μέτρα. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί», δηλώνει ο δήμαρχος Μυκόνου, Θανάσης Κουσαθανάς.

Στον Λαγανά της Ζακύνθου μόλις 15 αστυνομικοί, κάποιοι εκ των οποίων είναι επιφορτισμένοι με γραφειοκρατική δουλειά, προσπαθούν να τα βγάλουν κάθε βράδυ πέρα με τους χιλιάδες τουρίστες που γεμίζουν τα κλαμπ της περιοχής.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε δεκάδες άλλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Νάξος.

Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, καταγγέλλει στον «Ε.Τ.» ότι οι 22 αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις ανάγκες του αεροδρομίου. «Εχουμε πολλά κρούσματα κλοπών σε παραλίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λογικό είναι, αφού φιλοξενούμε 120.000 τουρίστες», επισημαίνει ο κ. Ζώρζος.

Στην Κεφαλονιά, όπου πριν από μία εβδομάδα ήρθε στο φως κύκλωμα που διακινούσε 800 κιλά κοκαΐνης, 9 αστυνομικοί προσπαθούν να αστυνομεύσουν το 4ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας σε έκταση. Οπως λέει ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, αυτό είναι αδύνατον σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα αυξάνεται.

Οι αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του «Ε.Τ.», έχουν μειωθεί από το 2009 μέχρι σήμερα κατά 25%. Και αυτό παρά την παρατηρούμενη αύξηση της εγκληματικότητας στους τουριστικούς προορισμούς. Ηδη, φέτος έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά κλοπών και ληστειών. Κάποιες από τις εγκληματικές ενέργειες αποδίδονται από αστυνομικές πηγές σε συμμορίες κακοποιών που έχουν μετακομίσει από την Αττική για… διακοπές.

Κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής έχουν αναλάβει την εξάρθρωση αυτών των οργανωμένων και οπλισμένων ομάδων και για το λόγο αυτό αναμένεται να κάνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες εξορμήσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο.Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον Ελεύθερο Τύπο

http://www.antinews.gr/2012/07/31/173006/

Καθώς η Αραβική άνοιξη… έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.


Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ .From  HEIL GAP ( or mind the GAP )

Η αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία συμφωνά με την Ατζέντα Μπίλντερμπεργκ,  Goldman Sachs & Τζορτζ Σόρος …. ενώ « αναδύεται » η Μουσουλμανική (Τεκτονική) Αδελφότητα της Συρίας !

Ακριβώς όπως έκανε στην Τυνησία και την Αίγυπτο, έτσι λοιπόν … και τώρα ο Μπαράκ «Χουσεΐν» Ομπάμα … επιτρέπει την εξαγορά και της Συρίας από την Μουσουλμανική Τεκτονική Αδελφότητα

Προφανώς , ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος γνωρίζει ότι ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα στηρίζει και χρηματοδοτεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα , γιατί άραγε όμως οι περισσότεροι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση προσποιούνται ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ;
Η απαγορευμένη μέχρι πρόσφατα, Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Συρία , τώρα διαμορφώνεται σε ένα νέο πολιτικό κόμμα... περιμένοντας να αρπάξει την εξουσία … εάν … και όταν … θα εκδιωχθεί ( ποτέ ) ο Άσαντ.Στα άρθρα των φιλελεύθερων Αράβων , τώρα …. κυριαρχεί η ιδέα ότι η βοήθεια  της κυβέρνηση των ΗΠΑ προς τους ισλαμιστές … είναι δεδομένη.

Έτσι , οι δημοκράτες οι φιλελεύθεροι και οι μετριοπαθείς Άραβες βλέπουν πλέον την Αμερική ως εχθρό τους.
« Ωστόσο, υποτίθεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι η προώθηση της δημοκρατίας και της μετριοπάθειας , σωστά (;) »

Η κριτική απέναντι στις ΗΠΑ έχει ένα ισχυρό επιχείρημα : Η πολιτική του Ομπάμα ενθαρρύνει την Μέση Ανατολή να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της … και .... από ένα εθνικό κράτος - κυρίως αραβικό - να μετατραπεί … σε ένα ισλαμικό θεοκρατικό  κράτος .

«Ο Ομπάμα κάλεσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα να καθίσει στην πρώτη σειρά».
Στη συνέχεια, χωρίς κανείς να του το ζητήσει , ο Ομπάμα είπε ότι δεν θα πείραζε τις  Ηνωμένες Πολιτείες αν η Αδελφότητα γίνει η κυβέρνηση της Αιγύπτου , μέχρι που πιο πρόσφατα …. υποστήριξε την Μουσουλμανική Αδελφότητα εναντίον του Αιγυπτιακού στρατού .
Και στη Συρία (;) ….  Βεβαίως και εκεί η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίξει την κυριαρχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην ηγεσία του Εθνικού Συμβούλιου της Συρίας.
                                               Obama: "My Muslim Faith"Ενώ όπως γράψαμε πρόσφατα στο άρθρο μας  :
Χιλιάδες θυμωμένοι Αιγύπτιοι πέταξαν ντομάτες , παπούτσια και μπουκάλια νερού εναντίον της αυτοκινητοπομπής της Χίλαρι Κλίντον , φωνάζοντας «Μόνικα, Μόνικα».
Η Χίλαρι Κλίντον είπε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Morsi: " Θέλω να γίνει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται στην όλη επιχείρηση, επιλογής νικητών και ηττημένων, στην Αίγυπτο , ακόμα και αν μπορούσαμε , το οποίο, φυσικά , δεν μπορούμε . "Λάθος ! Ενώ οι ισλαμιστές ήταν φυσικά εκείνοι που κέρδισαν τις εκλογές στην Αίγυπτο και την Τυνησία …, η κυβέρνηση Ομπάμα ομως ήταν αυτή που εργάστηκε για να επιλέγουν τόσο οι νικητές …. όσο και οι ηττημένοι .
Οι νικητές :  οι επαναστάτες ισλαμιστές …
Οι χαμένοι : παλαιά καθεστώτα και οι φιλελεύθεροι αντιφρονούντες .ΜΉΠΩΣ Ο ΟΜΠΆΜΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΎ» ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΆΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ;

Δεν είναι σαφές μέχρι τώρα αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν άμεση ή έμμεση ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας των υποστηριζόμενων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανταρτών του (FSA) , στην πρωτεύουσα της Συρίας , κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Χριστιανός υπουργός Άμυνας της Συρίας Dawoud Rajha .
Φυσικά τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη , αποδίδοντας την έκρηξη σε ένα βομβιστή αυτοκτονίας …
Αλλες υποθέσεις όμως ..... περιλαμβάνουν την εκτόξευση πυραύλου από ένα μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ , ενώ ο γνωστός μας (από τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης το 2011) Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan ανέφερε ότι η έκρηξη πυροδοτήθηκε από το εσωτερικό της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Όμως …. αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση " ο Λευκός Οίκος δήλωσε στο BBC ότι
ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο της Συρίας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει στο έργο …  προς μια πολιτική μετάβαση."
(… ακριβώς αυτό που είπε ο κ. Ομπάμα , πριν παραιτηθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ …)Ο Πρόεδρος Ομπάμα …. « πάνω στην ώρα για τις εκλογές του Νοεμβρίου » , ελπίζει ότι  « η Συριακή περιπέτεια του » θα συσπειρώσει την « πατριωτική στήριξη » στο πρόσωπο του … καθώς από το Μάιο , οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους αξιωματικούς της CIA που λειτουργούν στην Τουρκία , βοηθούν ενεργά με λαθραία όπλα τη συριακή αντιπολίτευση , μέσω της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας .
Από τα μέσα του 2011, η κυβέρνηση Ομπάμα, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία υποστηρίζουν ανοιχτά τους Σουνίτες Μουσουλμάνους στην τζιχάντ εξέγερση της Συρίας …. ως ένα όχημα , για να ασκηθούν πιέσεις εναντίον του βασικού σύμμαχου της Συρίας … του Ιράν .Εδώ είναι το τι μας λέει σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Συρία :
« Δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ των Ισλαμικών αξιών και τη ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας ».
Μόλις Άσαντ θα έχει φύγει , ε τότε … θα πρέπει να ακούει κάνεις … λιγότερα για ελευθερία και την ισότητα και … περισσότερα για το νόμο της σαρία !
Όπως ακριβώς ακούγονται αυτά σήμερα και στην Τυνησία και την Αίγυπτο .

          Syrian Muslim Brotherhood to launch political partyΗ εξωτερική χρηματοδότηση στην αντιπολίτευση της Συρίας και η υποστηριζόμενη από τη Δύση ένοπλη εξέγερση εναντία στον Μπασάρ αλ-Άσαντ , ψευδώς παρουσιάζεται ως μια αυθόρμητη εξέγερση των ακτιβιστών της « δημοκρατίας » , καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  Guardian στο Ηνωμένο Βασίλειο , εξέχουσες προσωπικότητες του συνασπισμού " αλλαγής του καθεστώτος " - κυρίως του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (SNC) - έχουν στενές σχέσεις με τις υψηλότερες τάξεις της παγκοσμίας ελίτ: την σκοτεινή Μπίλντερμπεργκ, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR ), τον Zbigniew Brzezinski , τον πρόεδρο της Goldman Sachs International: Peter Sutherland , τον συνεργάτη των ΝΑΖΙ στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος , καθώς και αμέτρητα αφεντικά από τη Δύση και φυσικά , την κυβέρνηση των ΗΠΑ !
Είναι ξέρετε όλοι τους …. πάρα πολύ καλά φιλαράκια !Όλοι λοιπόν … συνδέονται με την « αραβική πρωτοβουλία Μεταρρύθμισης » με διάφορους τρόπους ….. « ενώ η εικόνα που αναδύεται είναι της Bassma  Kodmani ,  της αξιόπιστης υπολοχαγού της άγγλο-αμερικανικής βιομηχανίας … για την προώθησης της δημοκρατίας » Χα, χα, χα … Πράγματι, προκειται για μεγάλη #%^&@ !Η έρευνα αποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος της προπαγάνδας που χρησιμοποιείται για την … χα, χα, χα … "επανάσταση" , δηλαδή την προώθηση της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης , στην πραγματικότητα είναι τεχνάσματα των δημοσίων σχέσεων που χρηματοδοτούνται από τα μεγάλα αφορολόγητα ιδρύματα !
Και υπάρχουν πολλά χρήματα πίσω από την εξάπλωση της παραπληροφόρησης .
Εξετάστε τις φαινομενικά ατέρμονες αναφορές για « σφαγές αμάχων » που κατηγορούν τη συριακή τυραννία -.
Σχεδόν πάντα από "ανώνυμους ακτιβιστές" – με κατηγορίες που αποδεικνύεται συνεχώς ότι είναι υπερβολικές , ή κατασκευάζονται, ή ακόμα ότι στην πραγματικότητα …. οι σφαγές διαπράττονται από τους υποστηριζόμενους από τη Δύση επαναστάτες , και στη συνέχεια κατηγορείται το καθεστώς Άσαντ.Τουλάχιστον τρεις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες - η Die Welt, η FAZ (εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung), και η εφημερίδα Bild - έχουν δημοσιεύσει εκθέσεις που αποδίδουν την ευθύνη για τη σφαγή στις 25 Μάη στην πόλη της Συρίας Χούλα σε αντικυβερνητικές δυνάμεις ανταρτών ή το αντιμετωπίζουν ως το πιο πιθανό σενάριο.Ο Γερμανός πολεμικός ανταποκριτής Jurgen Todenhofer , γράφοντας στην εφημερίδα Bild ,  κατηγόρησε τους αντάρτες πως «σκοτώνουν σκόπιμα αμάχους και στη συνέχεια τους παρουσιάζουν ως θύματα της κυβέρνησης".
Περιέγραψε αυτό το "μακελειό-στρατηγική μάρκετινγκ" ως " μια από τις πιο αηδιαστικές εμπειρίες που είχε ποτέ σε μια ένοπλη σύγκρουση. "

Έτσι, ποιοι είναι λοιπόν οι «ακτιβιστές της αντιπολίτευσης" στην πραγματικότητα;
Ο Charlie Skelton σε λεπτομερές άρθρο του για την Guardian, σημειώνει ότι πολλές πηγές συνδέονται ανοικτά με αυτό που αποκαλεί "η άγγλο-αμερικανική επιχειρηματική δημιουργία της αντιπολίτευσης", καθώς τεκμηριώνεται ότι πολλές από τις ομάδες της "αντιπολίτευσης" της Συρίας και οι ηγέτες τους , έχουν πλημμυρίσει με τα δολάρια των αμερικανών φορολογουμένων  , για να υπονομεύσουν το καθεστώς Άσαντ …. πολύ πριν ακόμη ξεσπάσει ακόμη και η «αραβική άνοιξη».Εκτός από τις «ανώνυμες» πηγές, πίσω σχεδόν από όλες τις κατηγορίες και τα περισσότερα από τα αιτήματα για τον «ανθρωπιστικό» πόλεμο υπάρχουν ορισμένα ονόματα της αντιπολίτευσης , όπως η κα. Bassma Kodmani, (στα αραβικά بسمة قضماني) ), (γεννηθείσα την 29η, Απριλίου 1958 στη Δαμασκό της Συρίας ) μια από τις κορυφές στην ηγεσία του «Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας» – SNC , (Syrian National Council) , ένα συνασπισμό από ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας με έδρα την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία , μια ομπρέλα για ορισμένες παρατάξεις  συμπεριλαμβανομένης και της εξτρεμιστικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία ως υποστηρίζεται ευρέως από τον Τύπο και τις Δυτικές κυβερνήσεις ως η κύρια ομάδα που εκπροσωπεί « τους ανθρώπους της Συρίας » .Η Bassma Kodmani, η οποία συνεχίζει να απαιτεί διεθνή στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, έχει ανοικτές διασυνδέσεις με την ελίτ της N.W.O. … σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι παραβρέθηκε στο φετινό συνέδριο της Bilderberg στο  Chantilly, Βιρτζίνια – την μυστική ετήσια συνάντηση των κορυφαίων μεσιτών της εξουσίας της παγκοσμιοποίησης : από τα μέσα ενημέρωσης, τη χρηματοδότηση, τις κυβερνήσεις, στρατό , τις μυστικές υπηρεσίες , τις επιχειρήσεις … και τους λοιπούς !

Η Bassma Kodmani παραβρέθηκε επίσης στη διάσκεψη Bilderberg, του 2008 .
Πριν την Μπίλντερμπεργκ, η κ. Kodmani ήταν πρώην υπάλληλος στο Ford Foundation , έναν οργανισμό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τις αμφιλεγόμενες τις προσπάθειές του ….  να ανακατασκευάσει τον κόσμο , ενώ υπηρέτησε επίσης την παγκοσμιοποίηση και μέσα από το (CFR) γνωστό ως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων– μια ακόμη αμφιλεγόμενη ομάδα της ελίτ που συχνά αντιμετωπίζει σοβαρές επικρίσεις για τους εχθρότητα της προς την εθνική κυριαρχία , τις παραδόσεις καθώς και την ατομική  ελευθερία.Η παρουσία της εκπροσώπου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβούλιου της Συρίας Bassma Kodmani στη διάσκεψη της Bilderberg του 2012 δείχνει σαφώς ότι η κουβέντα στην ελίτ περιστράφηκε στην προσπάθεια για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ , ώστε το ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει δια της βίας … άλλη μια φιλική του διοίκηση …. σε μια ακόμη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Bilderberg του περασμένου έτους διάσκεψη στο St Moritz της Ελβετίας, τα μέλη συζήτησαν την επέκταση του πολέμου στη Λιβύη.
Τέσσερις μήνες αργότερα, σκοτώθηκε ο Καντάφι και η χώρα πέρασε υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, που υποστηρίζεται από τους αντάρτες και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.Φωτογραφία: Λιβύη : H πόλη Σύρτη μετά από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.Εικόνα: Τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στη Δαμασκό, της  Συρία που φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά των σουνιτών εξτρεμιστών, που χρηματοδοτούνται και κατευθύνονται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία τουλάχιστον από το 2007, σύμφωνα με το άρθρο του Seymour Hersh, " Η ανακατεύθυνση ".

Φυσικά στην Ελλάδα ΔΕΝ είδαμε ουδεμία κινητοποίηση ΟΥΤΕ ακούσαμε κάτι …  για τα γεγονότα στη Συρία από την (Τεκτονική) ψευδό-αριστερά  … ΟΥΤΕ φυσικά και από το ΚΚΕ .
Θάψιμο κανονικό ….. όπως πέρυσι δηλαδή …  με την εισβολή του ΝΑΤΟ στην ΛΙΒΥΗ και την δολοφονία του συνταγματάρχη Καντάφι .
Άκρα του τάφου σιωπή ….  από τα αριστερά δεκανίκια της N.W.O.

               Η καταστροφή του κράτους έθνους της Συρίας !                 Wes Clark - America's Foreign Policy "Coup"


http://www.youtube.com/watch?v=TY2DKzastu8&feature=player_embedded

Βίντεο: Επτά έθνη, πέντε χρόνια ..... Ο Στρατηγός Wesley Clark - του Στρατού των ΗΠΑ - εκθέτει το 2007, τις  νεο-συντηρητικές φιλοδοξίες που χρονολογούνται από το 2001, και αφορούν την καταστροφή των επτά εθνών: του Ιράκ, της Συρίας του Λιβανου, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν και του Ιράν.
Το Ιράκ, η Λιβύη, και η Σομαλία έχουν υποστεί άμεση στρατιωτική επέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Λίβανο και το Σουδάν να τις έχουν υποστεί επίσης … και τη Συρία, που υποφέρει τώρα με την συγκεκαλυμμένη αποσταθεροποίηση… και με τις ανοικτές απειλές πολέμου εναντίον του Ιράν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το σχέδιο είναι σε εξέλιξη.
Το σφύριγμα των Illuminists . Μιλούν με τη γεμάτη δηλητήριο γλώσσα τους !
Πρέπει να καταλάβετε την υποκρισία στην ομιλία τους.
Η βασική αρχή τους είναι πάντα να καλύψουν ένα μεγάλο κακό από το φως!
Για παράδειγμα:
« Θέλουμε να εξαλείψουμε την πείνα στην Αφρική (;) »
Η λύση των Illuminists:
« Όταν πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι, δεν θα υπάρχει πλέον άνθρωπος που θα πεινά ....
Η πείνα θα έχει εξαλειφθεί! »

 Το μήνυμα της Συριακής αντιπολίτευσης είναι τώρα σαφές:
«Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Θέλουμε την εξουσία τώρα ».

Αυτή είναι η αντιπολίτευση που υποστηρίζεται από τις δυτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Χίλαρι Κλίντον και της διευθύνουσας ομάδας , «τους Φίλους της Συρίας» μιας αντιπολίτευσης που αυτή τη στιγμή σκοτώνουν, καίνε, λεηλατούν , σε μια Συρία  που τελικά παίρνει όλο και περισσότερο το δρόμο της Λιβύης.Τώρα είναι ένα παιχνίδι αναμονής.
Το κράτος-έθνος της Συρίας θα σπάσει εσωτερικά , « δηλαδή από μέσα » , δεδομένης της εξωτερικής οικονομικής και στρατιωτικής πίεσης και του αρκετού χρόνου που ασκείται .
Η δυτική ελίτ της παγκοσμιοποίησης το γνωρίζει καλά αυτό.

Η « ανθρωπιστική επέμβαση » του ΝΑΤΟ θα είναι σίγουρα ευκολότερη για την Ουάσιγκτον .
Η « στρατηγική » της Δύσης είναι απλή :

Αγορά αρκετού χρόνου έως ότου το σχέδιο αποσταθεροποίησης επιτύχει και υπάρξει η κατάρρευση του νόμου και της τάξης , στο εσωτερικό της Συρίας.Να είστε επιφυλακτικοί με όλη την προπαγάνδα της αλητείας των ΜΜΕ της πατριδος μας εναντίον του Άσαντ.
Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία είναι ολοι αυτοι οι χρηματοδοτούμενοι , οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι τρομοκράτες από την δύση .
Δεν είναι κάποιοι που βγήκαν έξω στους δρόμους …. για τη δημοκρατία.
Έχουν σταλεί εκεί για μαζικές δολοφονίες και γενοκτονία!

Πρόκειται για μια ξένη εισβολή στην Συρία , όχι μια επανάσταση

Στην ουσία, μας λένε ότι : οι μαχητές εξτρεμιστές ενάντια στη Συρία που έχουν συναρμολογηθεί από τις ΗΠΑ , τελικα δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, οπότε οι ΗΠΑ θα πρέπει τώρα να παρέμβουν με το πρόσχημα του ανθρωπισμού !Οι New York Times στο άρθρο, « λέγεται ότι η CIA βοήθα με όπλα και καθοδήγει την αντιπολίτευση της Συρίας», δηλώνει σαφώς ότι:
Ένας μικρός αριθμός αξιωματικών της CIA λειτουργούν κρυφά στη νότια Τουρκία, βοηθώντας τους συμμάχους να αποφασίσουν ποιοι μαχητές της συριακή αντιπολίτευση κατά μήκος των συνόρων θα λάβουν τα όπλα για την καταπολέμηση της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και αραβικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι  NYT συνεχίζουν :
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα όπλα, διοχετεύονται κυρίως από τα τουρκικά σύνορα μέσω της διαμεσολάβησης του μυστηριώδους δικτύου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας και πληρώνονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ .    Weapons smuggled from Turkey to Syria have been seized...Again 09-03-2012Ομοίως, « στο άρθρο της Washington Post , αναφέρεται ότι οι αντάρτες της Συρίας μάχονται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ , κατά τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνουν  πολύ περισσότερα και καλύτερα όπλα ».
Η Τουρκία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, είναι μέλος του ΝΑΤΟ – και το γεγονός ότι εντός της και κατά μήκος των συνόρων της υπάρχουν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα .... διαψεύδει πλήρως τον 10-ετη "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", και … αποκαλύπτει επιτέλους αυτό το μεγάλο παραμύθι .Με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν , ως επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, τώρα οι νεο-Salafi δολοφόνοι λαμβάνουν όλα αυτά που θέλουν, ώστε συμφώνα με τις παραγγελίες που τους έχουν δοθεί ,
να βαδίσουν …όχι μόνο κατά της Συρίας , αλλά και κατά του επόμενου στόχου !
                   ΔΗΛΑΔΗ : Σε ένα θρησκευτικό πόλεμο στον Λίβανο.
Ο πρίγκιπας Μπαντάρ και οι Βρετανοί υπόσχονται στις ΗΠΑ ότι μόλις πέσει ο Άσαντ, η Σαουδική Αραβία θα "διαλύσει" τους νεο-Salafi δολοφόνους. « Αυτό είναι εντελώς ανόητο », ανέφερε ένας υψηλού επιπέδου αναλυτής της Μέσης Ανατολής , ο οποίος έχει « σπουδάσει » για δεκαετίες ολόκληρες … τον φανατισμό των ισλαμιστών εξτρεμιστών. "Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τους νεο-Salafis".
Το αποτέλεσμα θα είναι « ποτάμια αίματος », όπως τα βλέπουμε τώρα στο Ιράκ.
Αυτή η πολιτική των ΗΠΑ είναι παράλογη και πρέπει να καταπολεμηθεί με νύχια και με δόντια. "Ο Αμπού Thuha, ένας 56-χρονος και ενεργό στέλεχος της Αλ Κάιντα που ζει κοντά στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ , περιγράφει τα μεγαλόπνοα σχέδια της ισλαμιστικής οργάνωσης , στην ιρακινή δημοσιογράφος των New York Times.
« Είχαμε την εμπειρία πολεμώντας τους Αμερικανούς και τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία με την επανάσταση της Συρίας » τόνισε. " Μεγάλη ελπίδα μας είναι να σχηματίσουμε ένα ισλαμικό κράτος Συρίας-Ιράκ για όλους τους μουσουλμάνους, και μετά να ανακοινώσουμε τον πόλεμο μας ενάντια στο Ιράν και το Ισραήλ, και για την ελεύθερη Παλαιστίνη. "Παρόμοιες αποκαλύψεις ότι "περίπου 90 τρομοκρατικές επιθέσεις που μπορεί να αποδοθούν σε οργανισμούς που είναι πλησίον στο περιβάλλον της Αλ-Κάιντα ή που πραγματοποιήθηκαν από ομάδες τζιχάντ στη Συρία , ανάμεσα στο τέλος του Δεκεμβρίου και στις αρχές του Ιουλίου , έχουν γίνει και από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, BND.
Οι πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης:  Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι είχε λάβει πολλές αναφορές από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών του εξωτερικού, αλλά σημείωσε ότι το περιεχόμενο των εκθέσεων αυτών πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόρρητο "λόγω του εθνικού συμφέροντος", με γνώμονα τη στήριξη της Γερμανίας για την εξέγερση και το πολιτικό σκέλος της , το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC).Φωτογραφία: Ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι σε συνάντηση του με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν , ο όποιος στη συνέχεια ηγήθηκε των Άραβων λεγεωνάριων της CIA στο Αφγανιστάν.
Ο Μπιν Λάντεν και η Αλ Κάιντα που αργότερα θα αποσχιστεί σε περιφερειακές τρομοκρατικές οργανώσεις , αποτελείται από συγκεκαλυμμένους ενόπλους, εκπαιδευμένους  και προστατευμένους από τη CIA ... Σε αυτήν την κατηγορία  συμπεριλαμβάνονται οι μισθοφόροι LIFG στη Λιβύη, MEK στο Ιράκ και το Ιράν, και  οι βαλούχοι αντάρτες στο Πακιστάν.Σύμφωνα με όλες τις αποκαλύψεις …. συμπεριλαμβανομένων αυτών από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι , η οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν Αλ Κάιντα δημιουργήθηκε από τη Δύση κατά τη διάρκεια του σοβιετικού πολέμου του Αφγανιστάν στα τέλη της δεκαετίας του 70 και καθ 'όλη τη δεκαετία του 80 .
Η χρηματοδότηση αυτών των αγωνιστών από τις ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία δεν ξεκίνησε μετά τη σοβιετική εισβολή , αλλά στην πραγματικότητα αρκετά χρόνια πριν την εισβολή.

Από τότε, η Αλ Κάιντα αποτελεί τον τρομακτικό μπαμπούλα .... την τόσο βολική και τόσο καλά οπλισμένη  « δύναμη μεσολάβησης»,  που δίνει στην Wall Street και το Λονδίνο …. ικανή πρόσβαση σε έθνη που .... με διαφορετικά μέσα , δεν θα μπορούσε ποτέ να δικαιολογήσει παρέμβαση  !                                                        Abdul Hakim Belhaj
Ο "πολύ μαχητικός" ηγέτης της «Ταξιαρχίας της Τρίπολης » που εξασφάλισε για το ΝΑΤΟ την πρωτεύουσα της Λιβύης , ήταν ο Abdul Hakim Belhaj , διοικητής της Λιβυκής μαχόμενη ισλαμικής ομάδας (LIFG), εισηγμένος ως τρομοκράτης στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών των (# 28).
Στην πραγματικότητα, πολλές εκθέσεις από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας West Point Κέντρο (CTC), φαίνεται πως η LIFG όχι μόνο οδηγούσε ενεργά την ΝΑΤΟ-ικη αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη, αλλά συμμετέχει στον πόλεμο κατά τωνΔυτικών στρατευμάτων και των ντόπιων , τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ - παρέχοντας συνεχες πρόσχημα για τη διατήρηση των Δυτικών δυνάμεων κατοχής .
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Σε λίγο και το νούμερο τρία .... αλλα τωρα Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ                  
  Obama Admits He Is A Muslim


Υ.Γ.
Υπάρχουν βέβαια μερικά λαθάκια στο video ....π.χ. βλέπει την Αγία Σοφία …. ως τζαμί  και κάποια αλλά στιγμιότυπα .... μάλλον παρμένα από προσφωνήσεις επισήμων προσκεκλημένων του λευκού οίκου ……
Αλλά δεν είναι λόγος να μην δούμε το φιλμάκι ( που …. έχει και τα καλά του ) … απλώς …. τα παραβλέπουμε και ….. συνεχίζουμε το γέλιο !

http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/2012/07/blog-post_30.html

Πολυπολιτισμική Βρετανία: Ρατσιστικά γκράφιτι: «Λευκοί φύγετε από την πόλη!»


Ρατσιστικά γκράφιτι κατά των λευκών που τους λένε να φύγουν από την πόλη, βρέθηκαν πάνω σε τοίχους ένα ήσυχο δρομάκι του Dewsbury στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Οι λέξεις ‘white slags’ (λευκά σκουπίδια), ‘old white basterds’ (sic) και «λευκοί άνθρωποι φύγετε από τo Ravy!» βρέθηκαν γραμμένα στην οδό Crawshaw στην περιοχή Ravensthorpe.

Ένα άλλο σύνθημα έγραφε «RTS» και έχει κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν, καθώς θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στην τοπική συμμορία Ασιατών που αυτοαποκαλούνται ‘Ravey Terror Squad’ (‘Ομάδα Τρόμου Ravey’).

Η συμμορία αυτή ήταν πίσω από μια σειρά απρόκλητων επιθέσεων κατά λευκών  κοντά στο Calder Valley Greenway το 2007.

Τα γκράφιτι έκαναν ένα κάτοικο να τοποθετήσει κάμερες CCTV γύρω από την περιοχή την επόμενη μέρα, οι οποίες μυστηριωδώς κατεδαφίστηκαν αμέσως μετά.

Φυσικά, τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς αυτό το περιστατικό, παρά την συνηθισμένη συνήθειά τους να παρουσιάζουν και να τονίζουν ανάλογες ιστορίες με φράσεις κλισέ του στυλ «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό μίσος», «ρατσιστικό πογκρόμ» και λοιπά στομφώδη, ΜΟΝΟ όμως όταν αφορούν υποτιθέμενο ρατσισμό κατά μη-λευκών.
  
 
Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του αυτού του έτους, το BBC "είδε" στο γραμμένο με σπρέι σύνθημα με τα γράμματα «PLM», ένα «ρατσιστικό γκράφιτι» στο Northamptonshire και «επίθεση κατά εθνοτικής μειονότητας κατοίκων»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τίτλο «Ρατσιστικό γκράφιτι σε σπίτια στο Wellingborough», τα τρία γράμματα ‘PLM’ είναι «ρατσιστικά» προς τους Ασιάτες, και αποτελούν ένα «έγκλημα μίσους».

Τα «PLM» σημαίνουν για τους σαΐνηδες του BBC, μια «ρατσιστική φράση» και προκαλεί αδίκημα για τους ανθρώπους από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, και ως εκ τούτου η είδηση ήταν άξια να εμφανιστεί στην ιστοσελίδα του BBC.

Οι φράσεις ‘white slags’ και ‘old white basterds’ δεν έπεισαν τους "ευαίσθητους" του BBC ότι είναι «ρατσιστικά» και για αυτό η ιστορία στο Dewsbury δεν παρουσιάστηκε ποτέ από το BBC, αλλά ούτε και από οποιοδήποτε άλλο εθνικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει «PLM»….

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΙΡΑΝ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ!


Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε τέσσερα άτομα σε θάνατο για το ρόλο τους σε σκάνδαλο τραπεζικής απάτης, που προκάλεσε μεγάλη τραπεζική αναταραχή αλλά και προβλήματα στην κυβέρνηση του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Η υπόθεση υπεξαίρεσης ήλθε στο φως το Σεπτέμβριο του 2011 και αφορούσε πλαστά έγγραφα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι διευθυντές ιρανικής επενδυτικής εταιρείας για να εξασφαλίσουν δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσουν κρατικές επιχειρήσεις.
Στο εδώλιο οδηγήθηκαν συνολικά 39 άτομα για ανάμειξη στην απάτη.
«Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε θάνατο» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν σε ποινές που φθάνουν έως και τα 25 χρόνια.
Σ.Σ Θου κύριε φυλακήν τω στόματι μου…..