Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Υπάρχουν αμερικανικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου που δεν ανακοινώνονται;

Γιατί αποσιωπούνται;

Απαρατήρητη πέρασε από το σύνολο των ΜΜΕ η σοβαρή καταγγελία έμπειρου διπλωμάτη για συχνές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα, ο πρέσβης Ηλίας Γούναρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο (21/11/2009) σχετικά με το καθεστώς των Ιμίων, αναφερόμενος στη διγλωσσία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, υποστήριξε ότι "καταγγέλλουμε, λόγου χάρη, την παραβίαση του εναέριου χώρου μας από τουρκικά αεροπλάνα αλλά δε λέμε τίποτα όταν το ίδιο κάνουν, και με μεγάλη συχνότητα μάλιστα, οι Αμερικανοί"!
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας καθώς υπηρέτησε ως πρέσβης στη Μόσχα και στο Λονδίνο, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, διαπραγματευτής για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων.
Αρκετά περιστατικά παραβιάσεων και αναχαιτίσεων αμερικανικών αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών έχουν καταγραφεί στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιούνται λεπτομέρειες.
Στις 20 Ιουλίου 1974 οι ελληνικοί σταθμοί ραντάρ αποκάλυψαν συνολικά 14 ίχνη αεροσκαφών του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, που πετούσαν σε απόσταση 60ν.μ. νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης, μέχρι την Ρόδο, δίνοντας την εντύπωση ότι οι Αμερικανοί επεδίωκαν να παρεμποδίσουν τυχόν ελληνική αεροπορική ενέργεια προς την Κύπρο.
Στην Έκθεση Σεμερτζάκη για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του 1974 καταγράφεται αερομαχία μεταξύ δύο ελληνικών F-5Α της 341 ΜΑΗ με ζεύγος αμερικανικών F-4. Συγκεκριμένα "εις απόστασιν 3-4 ν.μ. ο ημέτερος σχηματισμός εγένετο αντιληπτός υπό του στόχου, όστις ήρξατο εκτελών επιθετικούς ελιγμούς. Τούτο εχαρακτηρίσθη υπό του ημετέρου σχηματισμού ως εχθρική ενέργεια και ούτω ενεπλάκη εις αερομαχίαν μετά του στόχου, ενημερώνων συγχρόνως και τον έλεγχον RADAR (Ε/W ΖΗΡΟΥ). Εις την εξέλιξιν της αερομαχίας τα αεροσκάφη διεσπάσθησαν (εις εναντίον ενός). Το ημέτερον Νο2 απενεπλάκη των ελιγμών, επιστρέψαν διά προσγείωσιν. Το ημέτερον ΜΙ, κατά την εμπλοχήν, ευρεθέν εις πλεονεκτικήν θέσιν (όπισθεν του στόχου και εις απόστασιν βολής) εζήτησεν, εκ του ελέγχοντος σταθμού RADAR, την έγκρισιν εκτελέσεως βολής κατά του στόχου, και έλαβεν αρνητικήν απάντησιν. Εν συνεχεία, όμως, αντιληφθέν ότι ο στόχος (F-4) έβαλεν διά του πυροβόλου του, ηττήσατο, εκ νέου, έγκρισιν διά την κατάρριψιν του στόχου. H απάντησις ήτο και πάλιν αρνητική".
Στις 10 Οκτωβρίου 1977 δύο μαχητικά αεροσκάφη F-4E της 339 ΜΑΠΚ κλήθηκαν να αναγνωρίσουν άγνωστο ίχνος, που αποδείχθηκε ανθυποβρυχιακό S-3A του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Saratoga, το οποίο έπλεε στο Αιγαίο στα πλαίσια ΝΑΤΟικής άσκησης. Κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης του αμερικανικού αεροσκάφους κατέπεσε το ένα ελληνικό F-4E με αποτέλεσμα το θάνατο των χειριστών του, Σμηναγού (Ι) Σταύρου Γιαννικάκη και Ανθυποσμηναγού (Ι) Παναγιώτη Πετρούτσου.
Πηγή

H ιστορία τριών βέτο

Του Γιώργου Δελαστίκ
Η Τσεχία επέμεινε μέχρι τέλους και έλυσε το πρόβλημα των Σουδητών, η Σλοβενία υπέκυψε στις πιέσεις και τα έχασε όλα, η Ελλάδα ας παίρνει διδάγματα τι πρέπει να κάνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας με τα Σκόπια.
Tρία βέτο αναστάτωσαν την EE κατά τη διάρκεια του 2009. Tο ένα από αυτά, το οποίο ίσως διαρκέσει πολύ, είναι το κυοφορούμενο και προαναγγελθέν ελληνικό βέτο κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της EE με την ΠΓΔM, το οποίο θα ασκηθεί έμμεσα ή άμεσα έπειτα από ένα δεκαήμερο στη σύνοδο κορυφής των «27» στις Bρυξέλλες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.
Tα άλλα δύο ανήκουν ήδη στην Iστορία, καθώς ολοκλήρωσαν με ριζικά διαφορετική έκβαση τον κύκλο τους. Tα είχαν ασκήσει ο πρόεδρος της Tσεχίας Bάτσλαβ Kλάους και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Mπόρουτ Πάχορ - και στις δύο περιπτώσεις για να υπερασπιστούν ζωτικά συμφέροντα των χωρών τους.
H Tσεχία νίκησε. «Mοναχικός λύκος» ο ιδιόρρυθμος δεξιός πρόεδρος της χώρας επέμεινε στο βέτο του μέχρι τέλους. Aντιμετώπισε και νίκησε ολομόναχος όχι απλώς τους υπόλοιπους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της EE, αλλά και τους... 27, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και το Kοινοβούλιο της Tσεχίας ήταν εναντίον του! Xωρίς να έχει καν δικαίωμα βέτο, ο Bάτσλαβ Kλάους εκβίασε ολόκληρη την EE και υποχρέωσε τους 27 ηγέτες να υποκύψουν στις απαιτήσεις του.
Eπιμονή έως το τέλος ήταν το κλειδί της επιτυχίας του. Aρνιόταν κατηγορηματικά να υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας αν οι «27» δεν αποδέχονταν την εξαίρεση της Tσεχίας από την υποχρέωση εφαρμογής της Xάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της EE. Tο πέτυχε. Eτσι η Tσεχία έλυσε το πρόβλημα των Σουδητών. Mιας γερμανικής μειονότητας που οι κομμουνιστές είχαν εκδιώξει από την Tσεχοσλοβακία μετά τον πόλεμο, επειδή είχε συνεργαστεί με τους ναζί. Δύο εκατομμύρια Σουδήτες καιροφυλακτούσαν να γυρίσουν στην Tσεχία και να διεκδικήσουν περιουσίες. Tώρα αυτό τέρμα. Xάρη στο βέτο τους Kλάους.
H Σλοβενία έχασε. O σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, αμέσως μετά την εκλογή του, πρόβαλε πέρυσι τον Δεκέμβριο βέτο κατά της ένταξης της Kροατίας στην EE αν αυτή δεν αποδεχόταν ιδιόμορφες ρυθμίσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της με τη Σλοβενία. O Mπόρουτ Πάχορ μπλοκάρισε εντελώς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις EE - Kροατίας, που βρίσκονταν μάλιστα στην τελική φάση. Δεν άντεξε όμως τις αφόρητες πιέσεις ο Πάχορ. Yπέκυψε και έτσι τα έχασε σχεδόν όλα όσα ζητούσε.
H άρση του βέτο πριν αποσπάσει αυτά που επεδίωκε ήταν η αιτία της αποτυχίας. Oσο ήταν σε ισχύ το βέτο, η EE των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων έτρεχε για να διερευνήσει τις δυνατότητες λύσης που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μικρής Σλοβενίας των 2 εκατομμυρίων πληθυσμού. Mόλις όμως η Σλοβενία ήρε το βέτο αποδεχόμενη να συνεχιστούν οι ευρωκροατικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις και οι διμερείς διαφορές με την Kροατία να παραπεμφθούν σε διεθνή διαιτησία, ο συναγερμός έληξε και οι πάντες στην Eυρώπη αδιαφορούν. Oι μυστικές υποσχέσεις που έλαβε ενδεχομένως η Σλοβενία είναι αμφίβολο αν θα τηρηθούν.
Για την Eλλάδα τα διδάγματα από αυτές τις δύο υποθέσεις είναι σαφή. Aπό τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπλοκάρει στις 10 Δεκεμβρίου την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - ΠΓΔM δεν θα πρέπει να υποχωρήσει σε καμία περίπτωση πριν λυθεί οριστικά και τελεσίδικα το θέμα της μίας και μοναδικής ονομασίας της γειτονικής χώρας έναντι όλων. Aμερικανοί και Eυρωπαίοι δεν πρόκειται ποτέ να πιέσουν τα Σκόπια να συμβιβαστούν σε όνομα αποδεκτό από την Eλλάδα, αν η Oυάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν πειστούν οι ίδιες ότι η Aθήνα δεν θα επιτρέψει ποτέ την ένταξη της ΠΓΔM είτε στο NATO είτε στην EE αν προηγουμένως δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας.
H παγίδα που απειλεί την ελληνική κυβέρνηση συνίσταται στο να την πιέσουν οι Eυρωπαίοι να επιτρέψει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - ΠΓΔM, αλλά να υποσχεθούν στην Aθήνα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η ένταξη, αν προηγουμένως δεν έχει ρυθμιστεί το ζήτημα του ονόματος. Aποδοχή μιας τέτοιας διαδικασίας θα αποτελούσε ολέθριο λάθος.
H πικρή πείρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE - Tουρκίας αποδεικνύει επώδυνα που οδηγεί αυτή η τακτική. Eλλάδα και Kύπρος υποχώρησαν στις πιέσεις και επέτρεψαν τον παραλογισμό να αρχίσουν οι συνομιλίες, χωρίς η Aγκυρα να αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Kυπριακής Δημοκρατίας. Aυτό τώρα το πληρώνουμε ακριβά, καθώς οι Tούρκοι αδιαφορούν πλέον για τη στάση Eλλάδας και Kύπρου. Aς μην πάθουμε το ίδιο και από τα Σκόπια!

Η Άγκυρα εξασφάλισε την ανοχή της Ευρώπης

Πρόταση για τετραμερή διάσκεψη

κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ…


Τετραήμερη διάσκεψη για το Κυπριακό, υπό την υψηλή εποπτεία της Ουάσιγκτον, αναμένεται να προτείνει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που θα έχουν στον Λευκό Οίκο, στις 7 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη για τις ευρωτουρκικές σχέσεις Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες διπλωματικών πηγών στην Αθήνα, το σχέδιο του τούρκου πρωθυπουργού προβλέπει εντατικές διαπραγματεύσεις τύπου Καμπ Ντέϊβιντ, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και άτυπη αμερικανοβρετανική επιδιαιτησία! Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, Χριστόφιας και Ταλάτ θα συνομιλούν στο ένα δωμάτιο και Παπανδρέου – Ερντογάν στο διπλανό, μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δημοψηφίσματα πριν από τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα τον Απρίλιο.
Η Λευκωσία απορρίπτει το ενδεχόμενο Διάσκεψης Κορυφής Ελλάδας – Τουρκίας – Κυπριακής Δημοκρατίας – Ψευδοκράτους ή και Βρετανίας, αλλά γνωρίζει ότι εφόσον ασκηθούν συντονισμένες διεθνείς πιέσεις, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρνηθεί χωρίς να της καταλογιστεί το βάρος της ευθύνης για την παράταση του αδιεξόδου. Πολύ περισσότερο εάν επινοηθεί φόρμουλα που θα χωρά επίσης εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι εγγυήτριες δυνάμεις τυπικά θα έχουν κληθεί απλώς για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας (επεμβατικά δικαιώματα και παρουσία στρατού στο νησί).
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τον βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν τηλεφωνικά, ενώ ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχει υποστηρίξει αυτή την ιδέα (υπήρχε περίπτωση να κάνει και αλλιώς από τη στιγμή που την προωθεί η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία;) ως την μόνη παραγωγική, κατά τις πρόσφατες επαφές του στις Βρυξέλλες.
Εάν ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πειστεί από τον κ. Ερντογάν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την άρση της διχοτόμησης, το διεθνές περιβάλλον θα γίνει εξαιρετικά πιεστικό για την Λευκωσία (δεν είναι η πρώτη φορά που ο καταπατητής, ο δολοφόνος, ο βιαστής και ο εκβιαστής παίρνει τη θέση του «καλού» και άπασα η διεθνής κοινότητα ξεχνά τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και για τα οποία έχει καταδικαστεί ο υπεύθυνος του προβλήματος), όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι (οι οποίοι μέσα από την συγκεκριμένη παραδοχή τους, αποδέχονται την πλήρη αποτυχία και ανικανότητά τους να ενημερώσουν σωστά για την αλήθεια την οποία διαστρέβλωσε –υπό συνθήκες και συμμάχους- η Άγκυρα).
Αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (10-12 Δεκεμβρίου), όπως όλα πλέον δείχνουν, θα δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται πως έχει έρθει σε συμφωνία με το Παρίσι και το Βερολίνο, για στάση ανοχής, ενώ έχει την πλήρη υποστήριξη της Σουηδικής προεδρίας! Συνεπώς, δεν πρόκειται να υποστεί ουσιαστικές κυρώσεις για την άρνηση επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία (άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων).
Με αυτά τα δεδομένα, η Λευκωσία θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να προχωρήσει σε μονομερείς κυρώσεις, όπως είναι το μπλοκάρισμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, ειδικά για το κεφάλαιο «Ενέργεια», η κυπριακή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την οργή των περισσότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως ενεργειακή υπερδύναμη, λόγω της πληθώρας των αγωγών που περνούν από το έδαφός της.
Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις κατά τις οποίες η Άγκυρα θα περάσει τις «εξετάσεις» του Δεκεμβρίου με μία απλή αναβολή της αξιολόγησής της (πιθανότατα εξάμηνη), παρά την αντιευρωπαϊκή πολιτική της έναντι της Κύπρου, η κυβέρνηση Ερντογάν θα έχει πολλούς λόγους να επιδιώξει στη συνέχεια την επιτάχυνση των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού (με τουρκικούς όρους που θα οδηγήσουν σε λύση παρωδία ή θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο, αλλά θα χρεωθεί στην Τουρκία η «φιλότιμη προσπάθεια» επίλυσης του Κυπριακού κι ενώ ουσιαστικά η Άγκυρα θα το έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, θα επαινεθεί για τις καλές προθέσεις της…).
Η τουρκική διπλωματία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη διαμηνύσει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι, εάν δεν λυθεί τώρα το Κυπριακό, τον Απρίλιο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα χάσει τις εκλογές από τον εκπρόσωπο της ακροδεξιάς, ο οποίος θα επιδείξει εθνικισμό και αδιαλλαξία (όποιος μπορέσει να βρει την διαφορά ανάμεσα στο κέντρο, την δεξιά και την αριστερά, στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας ή της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου θα μπορεί ίσως να εξηγήσει και την διαφορά του Ταλάτ που πολέμησε την περίοδο της εισβολής έχοντας στο πλευρό του «Γκρίζους Λύκους» με τον εκπρόσωπο της «ακροδεξιάς» που φτιάχτηκε ως φόβητρο και άλλοθι έναντι της Ευρώπης…).
Με βάση αυτό το σκεπτικό, η Άγκυρα θα επιμείνει ότι πρέπει αρχές της άνοιξης να πραγματοποιηθούν δημοψηφίσματα, ακόμη και επί μίας Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ακόμη δηλαδή και αν μένουν κάποια σημεία διαφωνίας (ανεξαρτήτου της ποσότητας ή της σοβαρότητας που αυτά θα έχουν) προς διαπραγμάτευση εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.
Διαφορετικά, όπως υποστηρίζει η τουρκική πλευρά στο παρασκήνιο, θα ανοίξει εκ των πραγμάτων ο δρόμος για ένα «βελούδινο διαζύγιο», για την επισημοποίηση δηλαδή της διχοτόμησης και σταδιακή de facto νομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος…
Έτσι απλά, ο δολοφόνος ξεπλένει τα χέρια του, μέσα από έναν εκβιασμό προς μία Ευρώπη που δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μία στρατιωτική κρίση εξαιτίας ενός μέλους της, της Κύπρου. Έτσι απλά, ο βιαστής θυμάται τις παλιές μέρες και σήμερα βιάζει την λογική και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί εις βάρος του. Μάλιστα, απαιτεί να εισαχθεί στον «όμιλο» των πολιτισμένων κρατών, ειδάλλως θα συνεχίσει να διασύρει κάθε έννοια δικαίου, στο όνομα των δικών του άνομων συμφερόντων…

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_3938.html

Ο Νταβούτογλου έρχεται και το θερμόμετρο των εθνικών θεμάτων ανεβαίνει

Η άφιξη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα σηματοδοτεί για τη νέα ελληνική κυβέρνηση την έναρξη δοκιμασιών και στην εξωτερική πολιτική, η αναμέτρηση με τις οποίες επιβαρύνεται από τις αντίστοιχες που την ταλαιπωρούν στην οικονομία.
Η πολλαπλασιαστική αλληλεπίδρασή τους απειλεί να προσλάβει τα χαρακτηριστικά συνολικής εθνικής κρίσεως.
Ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου έρχεται για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, αλά, πιο ουσιαστικά, για να προετοιμάσει την προσεχή επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Η Άγκυρα επωφελείται της αυτοσχέδιας όσο και θεαματικής επίσκεψης που της επεφύλαξε ο κ. Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, για να πλειοδοτήσει σε θεαματική επίθεση ειρηνοφιλίας, συνοδευόμενη από επίταση των εθνικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στη Θράκη και στη διεξαγωγή απειλητικών γυμνασίων πρωτοφανούς έκτασης.
Στην επίσκεψη του κυρίου Παπανδρέου και την ελληνική χείρα φιλίας με στεφάνι και λόγους στον τάφο του Ισμαήλ Τζεμ, ο Ερντογάν έσπευσε να απαντήσει με επιστολή μέσω της οποίας –πολύ φιλικά- ζητάει ουσιαστικά την συνθηκολόγηση της Ελλάδας στις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο, με τη διαδικασία συνομιλιών σε κυβερνητικό επίπεδο –υπό την δαμόκλειο σπάθη του casus belli, των εικονικών βομβαρδισμών ακριτικών νησιών, των παρενοχλήσεων ελληνικών γυμνασίων και των καθημερινών ΝΟΤΑΜ που διχοτομούν το Αιγαίο.
Το περιεχόμενο της επιστολής έγινε γνωστό από τις δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργού Επικρατείας και διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε., ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα, ανακοίνωσε σε τούρκους δημοσιογράφους ότι «μία νέα εποχή αρχίζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Ο κύριος Ερντογάν στην επιστολή του, εκφράζει την αδημονία του για την «επιτάχυνση της διμερούς συνεργασίας, με την ευκαιρία της ανάδειξης νέας κυβέρνησης», την προθυμία του να βελτιώσει τις σχέσεις σε όλα τα πεδία και την ετοιμότητα της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Αναφέρεται στα θέματα της «τουρκικής μειονότητας» στα θέματα του Αιγαίου («συνοριακών διαφορών στο Αιγαίο», κατά τη διατύπωση της «Χουριέτ»), στο Κυπριακό και στην τουρκική ένταξη στην Ε.Ε.
Για την αντιμετώπιση των διμερών διαφορών εισηγείται συνομιλίες (διαπραγματεύσεις) σε ελληνοτουρκικό όργανο υπουργικού επιπέδου και για το Κυπριακό τετραμερή διάσκεψη (Τουρκία, Ελλάδα, Ταλάτ και Χριστόφιας) και κοινές παρεμβάσεις για την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών.
Ο κύριος Μπαγίς δήλωσε στην «Χουριέτ» ότι ο κύριος Παπανδρέου επιθυμεί να συναντηθεί με τον κύριο Ερντογάν πριν από την ευρωπαϊκή διάσκεψη του Δεκεμβρίου, όπου θα επανακριθεί η υποψηφιότητα της Τουρκίας.
Κατά την «Χουριέτ» (7.11.2009), ο κ. Παπανδρέου «αντιμετώπισε θετικά την πρόταση Ερντογάν για σύσταση μεικτού υπουργικού μηχανισμού για τη λύση των διαφορών στο Αιγαίο» και υποσχέσθηκε να ενθαρρύνει την ελληνοκυπριακή ηγεσία να καταλήξει σε λύση του προβλήματος.
Ο κύριος Μπαγίς, που επεδίωξε και είχε συνάντηση και με την τέως υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε επίσης ότι συναντήθηκε «με την επόμενη αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Η απορία που προκάλεσε η δήλωση του τούρκου υπουργού διατυπώθηκε και ως ερώτημα εάν ο Μπαγίς ασκείται στην προφητεία ή εκπέμπει «γραμμή» προς την μουσουλμανική μειονότητα.
Τη δεύτερη εκδοχή ενίσχυσαν οι δηλώσεις του τ. βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν για τους λόγους που κινούν την μειονότητα να υπερψηφίσει την κυρία Μπακογιάννη (καθιέρωση διδασκαλίας της τουρκικής(!) στα γυμνάσια, εισαγωγή τουρκικών βιβλίων στα δημοτικά, παρ’ ολίγον αναγνώριση εκλεγμένων μουφτήδων.
Πρόσθετο αίνιγμα απετέλεσε το ταξίδι-αστραπή στη Θράκη, προ ημερών, του τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα, που συνεργάσθηκε με μειονοτικούς παράγοντες στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Παράλληλα με την επιστολή Ερντογάν, τις διακηρύξεις Μπαγίς και την μελιστάλακτη διπλωματία Νταβούτογλου, η τουρκική κυβέρνηση πυκνώνει και ανεβάζει την φόρτιση των προκλήσεων και των απειλητικών μηνυμάτων της, που παρέχουν και τα κώδικα ερμηνείας των φραστικών διαχύσεων και προσκλήσεων σε συνομιλίες. Στο πρόσφατο ανθολόγιο αυτών των χειρονομιών της περιλαμβάνονται:
- Χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών, με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, πάνω από ελληνική φρεγάτα με την στρατιωτική ηγεσία κατά τη διάρκεια γυμνασίου έρευνας και διάσωσης και με πρόθεση να το ματαιώσουν.
- Απόπειρα αναχαίτισης εσθονικού αεροπλάνου της Frontex πάνω από το Φαρμακονήσι, έπειτα από προειδοποίηση ότι πετά σε τουρκικό εναέριο χώρο. Με την αναβάθμιση των παρενοχλήσεων των ευρωπαϊκών αεροπλάνων εποπτείας συνόρων κατά της λαθρομετανάσευσης (αεροπορικών τώρα, αντί των «προειδοποιήσεων» με ασύρματο), επιζητείται η έμπρακτη επαναχάραξη του χάρτη στο Αιγαίο.
- Καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών και συχνά του εναερίου χώρου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
- Δέσμευση, για την διεξαγωγή τουρκοαιγπτιακών γυμνασίων στην περιοχή μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου, τμήμα της οποίας εμπίπτει στα όρια του FIR Αθηνών. Η σχετική ΝΟΤΑΜ αποτελεί την τελευταία μακράς σειράς, σε μία νέα τουρκική εφαρμογή, αυτού του μηνύματος με άλλο προορισμό, για τη διεθνή προβολή των τουρκικών διεκδικήσεων.
- Αιφνιδιαστική πρόβα κεραυνοβόλου πολέμου από την τουρκική αεροπορία την προπερασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, στην οποία κινητοποιήθηκε το 80% των βάσεων και τα δύο τρίτα των μαχητικών αεροπλάνων της Τουρκίας σε αποστολές καταστολής εχθρικής αεράμυνας.
Υπό το πρόσχημα και την προκάλυψη «αεροπορικών επιδείξεων», η άσκηση περιλάμβανε τα τρία γνωστά σκέλη αιφνιδιαστικής προσβολής
- Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης (ενεργουμένων του Προξενείου) με επιστολή και υπόμνημα προς τους πρέσβεις ξένων χωρών και τις κυβερνήσεις τους, τους καλεί σε επιτόπιο έρευνα και διαπίστωση της καταπάτησης των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και διατυπώνει τα αιτήματά τους (για θεσμική συνδιοίκηση).
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν και Μαντατζή και ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. Αχμέτ Ιλχάν, υποστηρικτής της κυρίας Μπακογιάννη. Στα κείμενα που στάλθηκαν στις πρεσβείες προ δεκαημέρου, με την υπογραφή του προέδρου της «Συμβουλευτικής», ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, μεταξύ των διεκδικήσεών τους αναφέρεται η κατάργηση του 3% για την είσοδο του κόμματος («τουρκικού») στην Βουλή και η άμεση απόδοση της ιθαγένειας στις 60.000 μειονοτικούς που εκπατρίσθηκαν και την απώλεσαν (δηλαδή σε όσους κατέφυγαν στην Τουρκία, φοβούμενοι για αντίποινα για τα πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Πόλης)

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_8679.html

Κωνσταντινούπολη: Στο έλεος της τουρκικής μαφίας τα ακίνητα των Ρωμιών

Η θέληση της ομογένειας να κρατηθεί στη γενέτειρά της τονίστηκε για μία ακόμη φορά σε τελετή που έγινε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα τελετών του Αθλητικού Συλλόγου Πέραν, όπου και παρουσιάστηκε ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου “Συνάντηση στην Πόλη - Το παρόν και το μέλλον”.
Ήταν το πρώτο -και μόνο μέχρι σήμερα- διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου 2006. Τα πρακτικά του εξέδωσαν οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Στην ομιλία της για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του 2006, η γενική γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Φραγκώ Καράογλαν (Ρωμιά που μεγάλωσε στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Πόλη), σημείωνε πως “δεν είναι ένα συνέδριο για τη μνήμη. Είναι ένα συνέδριο για την ύπαρξη και τη ζωντανή εμπειρία”. Στο χαιρετισμό του την περασμένη Κυριακή, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε πως “η ρωμιοσύνη του αγίου τούτου τόπου ούτε έσβησε, ούτε προτίθεται να σβήσει παρά τις καταιγίδες τις οποίες εδέχθη... Δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και μέλλον”. Οι σύνεδροι διαβεβαιώνουν πως η ρωμαίικη κοινότητα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει δυναμικό ρόλο και αυτόνομη φωνή. Το συνέδριο και οι μετέπειτα εξελίξεις εντός της κοινότητας οδήγησαν “στην αφύπνιση των ομογενών μας ότι υπάρχει μέλλον στο οποίο μπορούν να έχουν παρεμβατικό ρόλο και όχι απλό ρόλο παρατηρητή”, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωγραφείου, Λάκης Βίγκας.
ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Τονίστηκε ότι η λειτουργία των νηπιαγωγείων, που αποτελούν τον φυσικό χώρο όπου τα παιδιά των αραβόφωνων και των μικτών γάμων που δεν μιλούν ελληνικά θα μπορούσαν να μάθουν τη γλώσσα, δεν είναι επιτυχής. Οι δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία καλούνται να εφαρμόσουν διδακτική μεθοδολογία σχεδιασμένη για την εκμάθηση μητρικής γλώσσας σε μαθητές που δεν έχουν την ελληνική για μητρική. Η αποτυχία προσχολικής εκμάθησης της ελληνικής δημιουργεί χαοτική κατάσταση εντός του σχολείου, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει το μαθησιακό επίπεδο. Οι μαθητές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά γλωσσικά περιβάλλοντα, έχουν την τουρκική ως κοινό μέσο επικοινωνίας εκτός τάξης. Οι πλέον ευκατάστατοι ομογενείς αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στα ομογενειακά σχολεία, καθώς είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η παιδεία την οποία παρέχουν δεν είναι ικανοποιητική. Προτιμούν αντ’ αυτών τα ιδιωτικά γαλλικά ή και τουρκικά σχολεία.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Σημειώθηκε ωστόσο πως τόσο η πραγματοποίηση του συνεδρίου το 2006 όσο και οι μετέπειτα εξελίξεις (εκλογές στα κοινοτικά ιδρύματα, άφιξη πολλών ελλαδιτών με πρόθεση εγκατάστασης στην Πόλη) άνοιξαν μια νέα εποχή για τη ρωμιοσύνη της Πόλης. “Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την πραγματοποίηση του συνεδρίου μέχρι σήμερα έγιναν πολλές αλλαγές, που κατέστησαν και πάλι την κοινότητα έναν ενδιαφέροντα χώρο. Γιατί νομίζω πως αυτό ήταν το βασικό μέλημα του συνεδρίου, να μετατρέψει την κοινότητα από ένα χώρο μνημοσύνου σε έναν χώρο ζωής, να αντικαταστήσει τη ρητορική της καταστροφής με έναν ανοικτό διάλογο για τα πρακτικά θέματα που διέπουν την κοινότητα και να μετακινήσει τον διάλογο αυτό από το εξωτερικό στο εσωτερικό της”, σημείωσε ο ελλαδίτης ιστορικός Νίκος Σιγάλας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και μόνιμος κάτοικος Κωνσταντινούπολης.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Η ομογένεια της Πόλης έχει αλλάξει τόσο σε πληθυσμιακή σύσταση (αποτελώντας ένα πολύγλωσσο αμάλγαμα που τη φέρει κοντά στην έννοια του “οικουμενικού ελληνισμού”) όσο και σε νοοτροπία. Από κλειστή κοινωνία, όπου τίποτε δεν συζητιόταν ανοιχτά, η ομογένεια ανοίγει σιγά σιγά και διεκδικεί δυναμικότερο ρόλο στον δημόσιο βίο της γενέτειράς της. Ως παράδειγμα του “ανοίγματος” ο Νίκος Σιγάλας ανέφερε την αλλαγή στη νοοτροπία της κοινότητας για τη χρήση των κοινοτικών χώρων: οι κοινοτικές αρχές προσέφεραν το δημοτικό σχολείο του Φερίκιοϊ, που δεν διαθέτει μαθητές, ως εκθεσιακό χώρο. Μέσω της Μπιενάλε η ρωμαίικη κοινότητα έκανε αισθητή την παρουσία της στο αστικό τοπίο.
Τονίστηκε, τέλος, ότι η ρωμαίικη μειονότητα δεν είναι πια μόνη της, καθώς την περιβάλλει η αμέριστη συμπαράσταση της προοδευτικής διανόησης της Τουρκίας. Εκπρόσωποί της διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα σταθούν δίπλα της και ότι θεωρούν τα προβλήματά της προβλήματα της τουρκικής δημοκρατίας.
Η τουρκική “μαφία ακινήτων”
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που σημειώθηκαν στην ομογενειακή ζωή μεταξύ 2006 και 2009 υπήρξε η διενέργεια εκλογών στα κοινοτικά ιδρύματα. Ο κ. Βίγκας, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη αντιπρόσωπος και των τριών μειονοτήτων της Λοζάνης (Ελληνορθοδόξων, Αρμενίων, Εβραίων) στο Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, υπενθύμισε ωστόσο ότι δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές σε όλα τα ιδρύματα της ομογένειας. “Κάποιοι εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από την ασυλία που προσφέρει η παλαιά τάξη πραγμάτων, καταχρώμενοι την περιουσία όλης της κοινότητας”.
Για πολλοστή φορά φωτογραφήθηκε, χωρίς να κατονομάζεται, το Νοσοκομείο του Βαλουκλή (υπό τη διοίκηση του Δημητρίου Καραγιάννη), όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές από το 1991. “Ο μεγαλύτερος εχθρός της ομογένειας δεν είναι πια το τουρκικό κράτος, αλλά κάποιοι ομογενείς που συνεργάζονται με την τουρκική ‘μαφία των ακινήτων’ και καταχρώνται τεράστια ποσά. Σε μια κοινότητα με τόσα πολλά περιουσιακά στοιχεία, αποτελεί σκάνδαλο ότι κάποια μέλη της ζουν υπό άθλιες συνθήκες”, σημείωνε παράγοντας της ρωμιοσύνης της Πόλης στους διαδρόμους της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση διατυπώθηκε και μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική πρόταση για τη διοικητική αναδιοργάνωση της ρωμιοσύνης. Σημειώθηκε πως το υφιστάμενο θεσμικό της πλαίσιο καταρτίστηκε για κοινότητα 150.000 ατόμων. Σήμερα η πληθυσμιακή συρρίκνωση της ρωμιοσύνης το καθιστά ακατάλληλο για τις ανάγκες της. Αρχικά προτάθηκε η θέσπιση μιας κεντρικής και μιας ελεγκτικής επιτροπής των κοινοτικών ιδρυμάτων, επιτροπές απαραίτητες πλέον για την ορθή οργάνωση της κοινότητας και την επιβίωσή της. Στη συνέχεια προτάθηκε η συγχώνευση των 66 και πλέον κοινοτικών ιδρυμάτων σε ενιαίο θεσμικό φορέα, κάτι που, όπως τονίστηκε, θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν όχι μόνο οι αρχές αλλά και όσοι λυμαίνονται τις κοινοτικές περιουσίες και αρνούνται να προχωρήσουν σε εκλογές. Η θεσμική κατάτμηση της κοινότητας σκιάζει και καλύπτει τις ατασθαλίες και τις καταχρήσεις, σημειώθηκε.
Τα πλέον φλέγοντα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η ρωμιοσύνη της Πόλης δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα, όπου τα πραγματικά προβλήματα της ομογένειας σκεπάζονται από εκείνα των διμερών σχέσεων. Το σημαντικότερο πρόβλημα για πολλούς ομογενείς εντοπίζεται στο χώρο της παιδείας, και συγκεκριμένα στην αδυναμία των μειονοτικών σχολείων να διδάξουν την ελληνική γλώσσα. Η πλειοψηφία των μαθητών των ελληνικών σχολείων της Πόλης δεν προέρχεται σήμερα από ελληνόφωνο περιβάλλον, επισημάνθηκε, αλλά είναι τέκνα αραβόφωνων χριστιανών από την Αντιόχεια και μικτών γάμων (κυρίως με Αρμενίους), οπότε στα σπίτια ομιλείται η τουρκική.
Πηγή

Το ισραηλινό λόμπι κλιμακώνει τον αντιτουρκισμό στις ΗΠΑ

Το Ισλάμ μπήκε ανάμεσά τους...

Στον έρωτα και στην διεθνή διπλωματία σπανίως τα αισθήματα παραμένουν τα ίδια στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η συζήτηση για την Τουρκία, που διεξάγεται αυτό τον καιρό στην Ουάσινγκτον.
Από επί δεκαετίες αγαπημένο παιδί των συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, η Άγκυρα θεωρείται σήμερα ένας επικίνδυνος εχθρός! Κάποιοι από τους κύκλους αυτούς μάλιστα υποστηρίζουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να έχει θέση μέλους ούτε στην Ατλαντική Συμμαχία!
Σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς και την πολιτική Ομπάμα, για τους Ρεμπουπλικανούς, μία Τουρκία στην οποία έπαιζαν σημαντικό ρόλο οι στρατιωτικοί, αποτελούσε ανέκαθεν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή. Τα θέματα που αφορούσαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα ήταν συνήθως «μη θέμα» για τους αμερικανούς συντηρητικούς. Ιστορικά, άλλωστε, η πολιτική της Ουάσινγκτον επηρεαζόταν σημαντικά και από τη στενή σχέση και στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Κάτι που σηματοδοτούσαν οι συχνές διμερείς στρατιωτικές ασκήσεις.
Για πολλά χρόνια, το πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι στην Ουάσινγκτον προωθούσε δραστήρια τις τουρκικές θέσεις: «Βοηθήστε την υπόθεση της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο, αποδυναμώνοντας την κριτική εις βάρος της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (την μεταχείριση των Κούρδων, την ελευθερία του λόγου κ.α.) και ενισχύοντας την εκστρατεία της εναντίον της τοποθέτησης των σοβιετικών S-300 στην Κύπρο», όπως παραδέχεται και εξιστορεί ο ισραηλινός αναλυτής Αμικάμ Ναχμάν.
Αυτή η εποχή, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς η Τουρκία και ιδίως ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δέχονται ήδη τη σφοδρή κριτική των αμερικανών συντηρητικών.
Η αφορμή δόθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν η Άγκυρα ζήτησε τον αποκλεισμό του Τελ Αβίβ από την ετήσια άσκηση της τουρκικής αεροπορίας, στην οποία από τα μέσα του ’90 συμμετείχαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.
Στον παράξενο «τουρκοσκεπτικισμό» αυτόν μάλιστα, πρωτοστατεί το γνωστό για τις στενές σχέσεις του με το ισραηλινό λόμπι Institute for Neat East policy. Απόδειξη; Σε πρόσφατο άρθρο στη μηνιαία επιθεώρηση “Foreign Affairs” ο διευθυντής του κέντρου αυτού Σ. Κάγαπταϊ υποστήριξε σαφώς πως «η Τουρκία εγκαταλείπει πλέον τη Δύση». Κι αυτό γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, συμμαχεί με όλα τα αντιδυτικά ισλαμικά καθεστώτα και δυνάμεις στον αραβικό κόσμο όπως το Ιράν, το Σουδάν και τη Χαμάς, «έχοντας ως πυξίδα την ισλαμική κοσμοθεώρηση». Συνεπώς, «θα είναι ολοένα δυσκολότερο για την Τουρκία να υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική της Δύσης, ακόμα και αν αυτό απαιτεί το εθνικό της συμφέρον», διαπιστώνει ο αρθρογράφος.
Στο ίδιο πνεύμα, ένας άλλος ερευνητής του Ινστιτούτου, ο Ντ. Σέκερ, υποστηρίζει με άρθρο του στη γνωστή συντηρητική εφημερίδα «Wall Street Journa» ότι οι αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας υπό την ηγεσία του ΑΚΡ, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του ΝΑΤΟ.
«Το ερώτημα σήμερα δεν είναι αν η Τουρκία πρέπει να ενσωματωθεί στις πολιτικές και οικονομικές δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αν πρέπει να παραμένει μέλος της αμυντικής δομής της Δύσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο ερευνητής. Φθάνει, μάλιστα, στο ανήκουστο –πριν από μερικά χρόνια- σημείο να προτείνει να αποκλεισθεί η Τουρκία από την παραλαβή της νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών Joint Strike Fighter. «Με δεδομένη την στροφή της τουρκικής πολιτικής πρέπει να τεθούν σοβαρά ερωτήματα κατά πόσον θα μπορούσε να εμπιστευθεί κανείς την ισλαμική κυβέρνηση της Άγκυρας τέτοια ανεπτυγμένη υψηλή τεχνολογία», σημειώνει.
Οι επιθέσεις των συντηρητικών εναντίον της Τουρκίας, δεν είναι απολύτως νέο φαινόμενο, καθώς κλιμακώθηκαν επί κυβέρνησης Μπους όταν η Άγκυρα δεν είχε επιτρέψει τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων για την επίθεση εναντίον του Ιράκ. Στο μεσοδιάστημα, γνωστοί νεοσυντηρητικοί όπως ο Φρ. Γκάφνεϊ, ο Ντ. Πάιπς και ο Μ. Ρούμπιν, είχαν δημοσιεύσει άρθρα που ταύτιζαν τον Ερντογάν με τον Λε Πεν, τον Χάιντερ, ακόμα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Και τώρα, έρχεται το νέο κύμα αμφισβήτηση από τον «μεγάλο προστάτη».

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_2065.html

Κλίκες, κάστες, αδελφότητες, λέσχες και στοές

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ορθόδοξοι Πατριάρχες λιβανίζουν το Σιωνισμό σε Εβραϊκές συναγωγές.
Προοδευτικοί Αρχιεπίσκοποι εναγκαλίζονται με κοσμικούς ταγούς που προπαγανδίζουν χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους.
Εθνικιστές δεσποτάδες στηρίζουν Αμερικανόδουλους πολιτικούς.
Ακροδεξιοί φλερτάρουν με το Ισραήλ.
Πατριώτες λουφάρουν από το στρατό.
Ελληνιστές μετέχουν σε Νατοϊκές αποστολές.
Καλλιτέχνες, σύζυγοι υπερπατριωτών, φιλοξενούν τηλεοπτικές χυδαιότητες.
«Ελαφροί» εκδότες τσόντας πολιτεύονται με λαϊκούς συναγερμούς.
Και ακόμα:
Αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν καθεστωτικούς-κοινοβουλευτικούς και το αντίστροφο.
Άθεοι μάχονται (κυριολεκτικά) για τα δικαιώματα φανατικών θρησκόληπτων.
Ανθρωπιστές προστατεύουν δουλεμπόρους.
Γαλαζοαίματοι συστήνουν Μ.Κ.Ο.
Οικολόγοι έχουν για χορηγούς πετρελαιάδες.
Επαναστάτες κάνουν πλιάτσικο.
Ένοπλοι λαϊκοί αγωνιστές απειλούν το λαό.
Τρομοκράτες σχολιάζουν την επικαιρότητα στα ημερήσια φύλλα της τέταρτης εξουσίας.
Αριστεροί προμοτάρουν την παγκοσμιοποίηση.
Φιλάνθρωποι ροκάδες χειροκροτούν βομβαρδισμούς.
Αναρχικοί γκετοποιούν συνοικίες.
Πανεπιστημιακοί υποθάλπουν εγκληματίες.
Αναρχοαυτόνομα φρικιά και κομμουνίστριες εκπέμπουν από τα ερτζιανά πολυεκατομμυριούχων.
Αγωνιζόμενα για τη «θέση της γυναίκας» αιδοία τσιτσιδώνονται με το αζημίωτο σε πορνοπεριοδικά.
Κυράτσες σοσιαλιστικών και φεμινιστικών πεποιθήσεων συνεργούν με γκλαμουράτους λάιφστάιλ εκδότες.
Κοινωνικά ευαίσθητοι καναλάρχες χρωστάνε εκατομμύρια σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.
Παράδοξα όλα αυτά;
Καθόλου.
Οι διαχωρισμοί σε αριστερούς και δεξιούς, προοδευτικούς και συντηρητικούς, ρομαντικούς και πραγματιστές, Έλληνες και Τούρκους, Χριστιανούς και Μωαμεθανούς, Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς κτλ, είναι για τη μάζα.
Οι προνομιούχοι ταξινομούνται αλλιώς. Ανάλογα με την κλίκα, την κάστα, την αδελφότητα, τη λέσχη ή τη στοά τους. Της οποίας βέβαια το άλλοτε άλλο συμφέρον (συνήθως εξουσία, χρήμα, σεξ και συνδυασμοί αυτών), που είναι φυσικά και προσωπικό τους, υπερασπίζονται με σθένος. Γι αυτό και δεν διστάζουν να υποστηρίξουν φαινομενικά «εχθρικές» ιδεολογίες και κομματικούς ή θρησκευτικούς «αντιπάλους» ή να προβούν σε πράξεις «αντίθετες» με τα υποκριτικά «πιστεύω» τους.
Εσχάτως οι ισχυρότερες από τις ευαγείς αυτές συναθροίσεις έχουν κοινό σκοπό: μία παγκόσμια κυβέρνηση πεφωτισμένης ελίτ, έναν λαό πανομοιότυπων ανεγκέφαλων νευρόσπαστων. Η συνταγή περιλαμβάνει μεγάλες μπίζνες, άφθονη προπαγάνδα και πολύ ψέμα, πράκτορες και προβοκάτορες κτλ.
Μη σας εκπλήσσει λοιπόν τίποτε πια…
Υ.Γ Στις παραπάνω ψευδοϊδιότητες ορισμένων, βάλτε εισαγωγικά όπου νομίζετε...
Πηγή

Τουρκία: Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας

Στην ουρά για... γκιαούρικα

Απροσδόκητη ανταπόκριση από Τούρκους συναντούν στην Κωνσταντινούπολη τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που γίνονται, δεύτερη χρονιά, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Το Ελληνικό Προξενείο, που αρχικά οργάνωσε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, πίστευε ότι θα κάλυπτε κυρίως τις ανάγκες των ομογενών και των μουσουλμάνων, που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη.
Η έκπληξη ωστόσο, ήλθε πολύ γρήγορα, όταν καθημερινά εμφανίζονταν και Τούρκοι -κυρίως νεαροί φοιτητές-, οι οποίοι ζητούσαν να εγγραφούν. Ειδικά φέτος, η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη, απ' όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές κατηγορίες, που αναζητούνται χώροι ώστε να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα με περισσότερα τμήματα.
* Τους πρώτους μήνες, πέρυσι, λειτούργησαν 5 τμήματα με 40 συνολικά μαθητές. Στα δύο τμήματα ενηλίκων φοίτησαν 15 Τούρκοι και μουσουλμάνοι από τη Θράκη που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στα τρία παιδικά τμήματα πήραν μέρος 25 παιδιά κυρίως από ομογενειακές ή μεικτές οικογένειες, που αποφάσισαν να μάθουν ελληνικά εκεί, καθώς ταυτόχρονα είναι γραμμένα σε τουρκικά σχολεία.
* Φέτος, στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, έχουν δημιουργηθεί 13 τμήματα με περισσότερους από 130 μαθητές. Υπάρχουν 10 τμήματα ενηλίκων, στα οποία φοιτούν περίπου 100 άτομα, Τούρκοι ή μουσουλμάνοι από τη Θράκη που διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη, και αρκετοί Τούρκοι αρμενικής και αραβικής καταγωγής.
Στα 3 παιδικά τμήματα φιλοξενούνται 32 παιδιά. Από αυτά τα δύο τμήματα απευθύνονται σε παιδιά από ομογενειακές και μεικτές οικογένειες και το τρίτο σε παιδιά μουσουλμάνων από τη Θράκη που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.
* Μαθήματα γίνονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, σε δύο αίθουσες του εντυπωσιακού μεγάρου, το οποίο επισκέφτηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις;
Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, «η ζήτηση για τη διδασκαλία της ελληνικής είναι ακόμη μεγαλύτερη, αλλά δεν μπορεί να καλυφθεί λόγω έλλειψης δασκάλων».
* Τη διεύθυνση του σχολείου έχει η Αγάπη Παπαδοπούλου, δασκάλα με εμπειρία στη διδασκαλία αλλόφωνων μαθητών και υπάρχουν τρεις ακόμα δασκάλες καθώς και εθελόντριες-απόφοιτοι σχολών τουρκικής γλώσσας και φιλολογίας στην Ελλάδα, πάνω στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα.
* Εκτός από δασκάλους στους χώρους του Σισμανόγλειου Μεγάρου, έλλειψη υπάρχει επίσης σε βιβλία, οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ολοι όμως εκεί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν, χάρη στον ενθουσιασμό που έχει φέρει η ανταπόκριση από τους γείτονες που φαίνεται ότι θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα πιο καλά.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_9009.html

Blogs – ΜΜΕ σημειώσατε 1-0

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Η πρώτη νίκη των ιστολογίων σημειώθηκε στις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Και η νίκη αυτή έγινε με αντίπαλο το μεγαλύτερο (αν όχι ολόκληρο) μέρος των ΜΜΕ, τα οποία υποστήριξαν μανιωδώς την πρώην υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας, Αντώνης Σαμαράς, κατέβηκε σαν αουτσάιντερ, με κύρια διεκδικήτρια της αρχηγίας την κόρη του επίτιμου προέδρου του κόμματος, Κ. Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίχθηκε από τα ιστολόγια (κυρίως του πατριωτικού χώρου) τα οποία αντιτάχθηκαν με πρωτοφανή δυναμική, απέναντι στις τακτικές των ΜΜΕ και κατάφεραν να ξεσκεπάζουν την αλήθεια, κάθε φορά που εμφανιζόταν κάποια ανήθικη -μη έντιμη πολιτικά- δήλωση.
Ο αγώνας της κυρίας Μπακογιάννη Κούβελου – Μητσοτάκη, στηρίχθηκε στα κλασσικά προπαγανδιστικά μέσα, αλλά δυστυχώς για την ίδια, το πολιτικό της παρελθόν δεν κατέστη δυνατό να διαγραφεί από τη μνήμη των ψηφοφόρων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Έγιναν χτυπήματα «κάτω από τη μέση», πολλές φορές δημιουργήθηκαν πολώσεις, ενώ η ανάδειξη του προσώπου της κυρίας Μπακογιάννη μέσα από τα μεγάλα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) ήταν πρωτοφανής, όπως και πρωτόγνωρη ήταν η διαδικασία στήριξης πολιτικού που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Τα ιστολόγια κατάφεραν να πείσουν και έδωσαν ένα μεγάλο πρώτο χτύπημα στην οικογενειοκρατία και στα δεκανίκια της αλλά και στους συμμάχους της. Από σήμερα, ο ρόλος των ιστολογίων αναβαθμίζεται και γίνεται μεγάλο το βάρος της ευθύνης για έγκυρη και ειλικρινή και ανιδιοτελή κατάθεση ειδήσεων και απόψεων.
Οι καναλάρχες και οι «νταβατζήδες» πήραν το πρώτο μήνυμα και θα έπρεπε να είχαν λάβει υπόψιν τους τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να στηριχθούν τα κλασσικά ΜΜΕ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα ιστολόγια (bloggs). Η κυριαρχία των «διαμορφωτών κοινής γνώμης» έχει αρχίσει πλέον να φθίνει. Τα ιστολόγια των πολιτών (και όχι των δημοσιογράφων), που αποτελούν και την φωνή του λαού, κατάφεραν να λάμψει η αλήθεια στον αγώνα που έδωσαν ενάντια στην γκρίζα προπαγάνδα των «ειδικών»… οι οποίοι ήταν και οι μεγάλοι χαμένοι της αναμέτρησης Μπακογιάννη - Σαμαρά.
Ο ήλιος άρχισε να δύει για κάποιους...
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Η υποστήριξη των ιστολογίων απέναντι στον κύριο Σαμαρά, δεν σημαίνει πως ο κύριος Σαμαράς ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο απυρόβλητο. Θα ελέγχεται αυστηρά για το κοινοβουλευτικό του έργο και ακόμη αυστηρότερο για τον τρόπο που θα διοικήσει το κόμμα της Ν.Δ. Μα η αυστηρότητα των πολιτών, θα εξαντληθεί στον έλεγχο του κυρίου Σαμαρά για την συνέπεια και την διαχρονικότητα των λόγων και των πολιτικών του θέσεων...

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blogs-1-0.html

ΨΕΚΑΣΑΝ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ;

Αεροσκάφη ψέκασαν μυστηριώδη ουσία πάνω απο την Ουκρανία μερικές ημέρες πριν εμφανιστεί η πνευμονική πανώλις



Οι αρχές στην πόλη του Κιέβου,διέψευσαν(Σ.Σ:ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ "ΤΥΦΛΑ" ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ;ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ) οποιονδήποτε ψεκασμό αεροψεκαζόμενου φαρμάκου με αεροσκάφος πάνω απο την πόλη.Η διάψευση έγινε μετά τις αναφορές οτι μικρά αεροσκάφη θεάθησαν να πετούν πάνω απο την αγορά και ψέκασαν μια αεροζόλ ουσία με σκοπό να καταπολεμήσουν την γρίπη H1N1.

5 πηγές επιβεβαιώνουν το γεγονός των αεροψεκασμών και οι τοπικές εφημερίδες του Κιέβου επίσης έλαβαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα απο πολίτες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κοντά στην περιοχή όπου τα αεροσκάφη ψέκασαν την ύποπτη ουσία.Όχι μόνο αυτό αλλά τοπικοί επιχειρηματίες και πωλητές είπαν οτι τους είχαν συμβουλεύσει οι τοπικές αρχές να μείνουν κλεισμένοι μέσα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό,οι κυβερνητικές αρχές πίσαν τους ραδιοσταθμούς στο Κίεβο να αρνηθούν οποιεσδήποτε αναφορές στο θέμα.Σε φόρουμ,ιστοσελίδες και blogs στο διαδίκτυο έγιναν αναφορές απο αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τους ψεκασμούς.Υπήρξαν επίσης αναφορές για ελικόπτερα που πετούσαν ψεκάζοντας πάνω απο μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Στις 30 Οκτωβρίου ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιουσένκο διέταξε το Υπουργείο Αμύνης να φτιάξει κινητά νοσοκομεία για την αντιμετώσει της γρίπης.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ολόκληρη η Ουκρανία τέθηκε σε στρατιωτικό νόμο και είχε δεκάδες χιλιάδες αρρώστους,χιλιάδες στα νοσοκομεία και εκατοντάδες νεκρούς.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ "ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ" ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΗΓΗ

http://antipliroforisi.blogspot.com/

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Το 1959 η Μοσσάντ εκπαίδευε μέλη της ΤΜΤ

O Yπουργός Παιδείας, με την ιδιότητα μάλιστα του ακαδημαϊκού, δεν δικαιολογείται, ούτε το Σύνταγμα το οποίο υπηρετεί να αγνοεί ούτε την Ιστορία να την προσπερνά ή να την παραποιεί.
Και ο κ. Ανδρέας Δημητρίου, δυστυχώς, και το Σύνταγμα αγνοεί και την Ιστορία προσπερνά.

1. Αγνοεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, προς το οποίο έδωσε πίστη διαβεβαίωσης, το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί συνέχεια της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης, η οποία έχει ως αρμοδιότητα το χειρισμό θρησκευτικών και εκπαιδευτικών υποθέσεων της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Και η παιδεία της ελληνοκυπριακής κοινότητας είναι η ελληνοκεντρική. Το Υπουργείο Παιδείας, καμιά αρμοδιότητα δεν έχει να αποφασίζει για την Παιδεία των Τουρκοκυπρίων ούτε να διαφοροποιεί τον ελληνοκεντρικό χαρακτήρα της Παιδείας των Ελληνοκυπρίων. Κάθε απόπειρα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι παράνομη και αντισυνταγματική.



2. Τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963 δεν τις προκάλεσαν "εξτρεμιστικές ελληνοκυπριακές οργανώσεις". Τις προκάλεσε το στρατιωτικό πραξικόπημα της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε συνεργασία με την Τουρκία, με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και της αντίστασης κατά του τουρκικού πραξικοπήματος ηγήθηκε ο Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

3. Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να γνωρίζει ότι, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νόμιμης κυβέρνησής της, διενεργήθησαν δύο -και όχι ένα- στρατιωτικά πραξικοπήματα. Εκείνο της Ελληνικής Χούντας και της ΕΟΚΑ Β, το 1974, και το άλλο, της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, το 1963. Δεν νομιμοποιείται να αφορίζει μόνο το ένα και το άλλο να το προσπερνά, ως δήθεν "διακοινοτική σύγκρουση", για την οποία ευθύνονται οι εξτρεμιστικές οργανώσεις των δύο πλευρών. Αυτό ισοδυναμεί με ιστορική παραχάραξη και με ίση κατανομή ευθυνών και στις δύο κοινότητες για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

4. Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να γνωρίζει ότι το τουρκικό πραξικόπημα του Δεκεμβρίου του 1963 ήταν καλά προετοιμασμένο και σχεδιασμένο από την Τουρκία και άλλες δυνάμεις, και αν δεν υπήρχε η αντίσταση του Κυπριακού Ελληνισμού, το κυπριακό κράτος δεν θα υπήρχε από τότε, και ούτε ο ίδιος θα είχε την τύχη να ήταν υπουργός ανεξάρτητης Δημοκρατίας.

5. Παραπέμπουμε τον κ. Υπουργό, και όσους έχουν τις ίδιες με αυτόν απόψεις για το 1963, στην πρόσφατη ιστορική αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας "Ταράφ"(14 Ιανουαρίου 2009), σύμφωνα με την οποία, από το 1959, η ισραηλινή Μοσσάντ άρχισε να εκπαιδεύει μέλη της τουρκοκυπριακής τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ. Ασφαλώς, όχι για να εργασθούν για τη στερέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία μόλις είχε ιδρυθεί, αλλά για να προετοιμαστούν να την ανατρέψουν.
Επιτέλους, ας προσπαθήσουν να διαβάσουν σωστά την Ιστορία ορισμένοι, αντί να τη διαστρεβλώνουν, χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και έμμονων ιδεολογικών και άλλων μανιοκαταθλίψεων...

ΠΗΓΗ

Ο νόμος στη σκιά του πετρελαίου


Του Ian Urbina
International Herald Tribune


Ο Τεοντόρο Ενγκουέμα Ομπιάνγκ, από την Ισημερινή Γουινέα, επισκέπτεται συχνά το αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων εξοχικό του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, όπου τον περιμένει ένας στόλος από πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη, καθώς και ένα ιδιωτικό τζετ. Ποτέ δεν του απαγορεύει κανείς την είσοδο στις ΗΠΑ.

Οι πύλες της Αμερικής είναι λοιπόν πάντοτε ανοικτές για τον υπουργό Γεωργίας και γιο του προέδρου της Ισημερινής Γουινέας, μολονότι οι ομοσπονδιακές αρχές πιστεύουν ότι μεγάλο μέρος, «αν όχι και όλη», της περιουσίας του προέρχονται από νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και την εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στη μικρή του χώρα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης και των τελωνείων που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας.

Σημειώνεται ότι στην Αμερική ισχύει προεδρικό διάταγμα, που απαγορεύει την έκδοση βίζας σε διεφθαρμένους ξένους αξιωματούχους και στις οικογένειές τους. Το συγκεκριμένο διάταγμα αναφέρει μάλιστα ως μοναδική προϋπόθεση για την άρνηση έκδοσης βίζας την ύπαρξη «αποχρωσών ενδείξεων» διαφθοράς και όχι καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. Η εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που ασχολείται με νομικά ζητήματα αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Άλλοι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι, όμως, παραδέχονται ανεπισήμως ότι ο λόγος που δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία είναι η στενή σχέση που διατηρεί η κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας με το πετρελαϊκό λόμπι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών ExxonMobil, Hess και Marathon.

«Βεβαίως και όλα εξηγούνται με το πετρέλαιο», σημειώνει ο Τζον Μπένετ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισημερινή Γουινέα από το 1991 έως το 1994. Ο κ. Μπένετ πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον κάνει τα στραβά μάτια στη διαφθορά της οικογένειας Ομπιάνγκ, λόγω της εξάρτησής της από το πετρέλαιο της Ισημερινής Γουινέας. Επισημαίνει μάλιστα ότι στους κρατικούς αξιωματούχους της Ζιμπάμπουε δεν επιτρέπεται η είσοδος στις ΗΠΑ. «Πρόκειται για δύο εξίσου καταπιεστικές κυβερνήσεις», λέει ο κ. Μπένετ, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. «Αλλά αν η Ζιμπάμπουε είχε τόσο πετρέλαιο όσο και η Ισημερινή Γουινέα, τότε οι πολιτικοί της θα εισέρχονταν ελεύθερα στις ΗΠΑ».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Πάτρικ Λίχι, εμφανίζεται εξοργισμένος με τη συμπεριφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Το γεγονός ότι κάποιος σαν τον κ. Ομπιάνγκ ταξιδεύει ελεύθερα στις ΗΠΑ σημαίνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία που έχει ψηφίσει το Κογκρέσο τόσο αυστηρά, όσο θα έπρεπε», μας λέει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πλευρά του αρνείται να δώσει στοιχεία για το πόσες φορές έχει εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει άρνηση έκδοσης βίζας σε διεφθαρμένους ξένους πολιτικούς. Σε ό, τι αφορά τις πετρελαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με τον κ. Ομπιάνγκ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα στοιχεία που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς. Η ExxonMobil και η Marathon αρκέστηκαν να διαβεβαιώσουν την εφημερίδα μας πως σέβονται και ακολουθούν τους νόμους.

The New York Times Syndicate

http://geopolitics-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_8358.html

Η στρατηγική Μπάιντεν στο Αφγανιστάν


Tου David Ignatius - Aρθρογράφου της Washington Post

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του Μπαράκ Ομπάμα περί Αφγανιστάν, η στιγμή προσφέρεται για διερεύνηση του ρόλου που έχει διαδραματίσει ο Τζο Μπάιντεν. Η ιδιότητα του σκεπτικιστή στα ενδότερα της κυβέρνησης, του «επικεφαλής αμφισβητία», όπως το έθεσε ένας εκ του στενού περιβάλλοντος, αναδείχθηκε στη διάρκεια της αναθεώρησης του πολιτικού σχεδιασμού.

Ο Μπάιντεν υπήρξε η αιχμή του δόρατος κατά την αμφισβήτηση ορισμένων πτυχών της στρατηγικής του στρατηγού Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, καθώς λένε κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, που μετείχαν στην αναθεώρηση. Ηταν εξαιρετικά διστακτικός στο θέμα της αποστολής επιπλέον στρατευμάτων, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αρχική εκδοχή της στρατηγικής της, τον περασμένο Μάρτιο. Καθώς οι μήνες περνούσαν, πολλοί άλλοι συμμερίστηκαν τους δισταγμούς τους, κυρίως ο πρόεδρος.

Οι ερωτήσεις του Μπάιντεν ενίοτε εξόργιζαν τους θιασώτες της στρατιωτικής «ενδυνάμωσης» – αξιωματούχος περιγράφει την όλη διαδικασία των συζητήσεων σαν γρονθοκόπημα. Υπήρξε καθυστέρηση εβδομάδων. Ομως κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η αναθεώρηση, μακρόσυρτη και οδυνηρή καθώς ήταν, θα αποδώσει πολιτική για το Αφγανιστάν ανθεκτική στην κριτική της κοινής γνώμης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επεξεργάζεται ακόμη τις τελευταίες λεπτομέρειες και κάποιος από τους συνεργάτες περιγράφει τη λεπτή και ευαίσθητη ισορροπία σαν «51/49». Αξιωματούχοι προβλέπουν ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων, πιθανώς όχι τους 40.000 στρατιώτες που ζητεί ο Μακ Κρίσταλ, για να διασφαλίσει κέντρα με μεγάλο πληθυσμό στο Αφγανιστάν. Η προεδρική υποστήριξη προς την αποστολή θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, έτσι όπως έχει προτρέψει ο Μπάιντεν.

Ο αντιπρόεδρος κατάφερε, αντί της επ’ αόριστον εμπλοκής, να επιβάλει μια πολιτική που εκ πρώτης όψεως μοιάζει ατελέσφορη ακόμη και στα μάτια των πλέον ένθερμων υποστηρικτών του. Παρά ταύτα ο πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται να αποδέχθηκε το αίτημα του Μπάιντεν για «τεκμηρίωση του δόγματος», προκειμένου να δοκιμαστεί εμπράκτως η στρατηγική στις πυκνοκατοικημένες περιοχές του Αφγανιστάν, εκεί όπου απεστάλησαν εφέτος στρατιωτικές ενισχύσεις. Δεν είναι σαφώς καθορισμένα τα χρονικά όρια του πειράματος αυτού, πιθανότατα όμως η διάρκεια θα είναι μικρότερη της πενταετίας ή τριετίας που έχουν ζητήσει οι Αμερικανοί διοικητές.

Λέγεται ότι ο πρόεδρος είναι βέβαιος για τη δυνατότητα του αμερικανικού στρατού να φέρει εις πέρας το καθαρώς στρατιωτικό σκέλος της «εκκαθάρισης και περιφρούρησης» περιοχών, όχι και τόσο βέβαιος όμως για τη «φάση της οικοδόμησης και μεταβίβασης», όταν δηλαδή οι Αφγανοί θα αναλάβουν τον έλεγχο των εκκαθαρισμένων και ασφαλών περιοχών. Τότε ο Ομπάμα θα μπορέσει να διαπιστώσει στην πράξη εάν είναι εφικτή η «ενδυνάμωση», όχι στον στρατιωτικό τομέα, αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και βοήθειας. Εάν ο πρόεδρος Καρζάι είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να βελτιώσει τον τρόπο διακυβέρνησης. Εάν, τέλος, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας θα έχουν επαρκή εκπαίδευση, ώστε να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη της τήρησης της τάξεως.

Οι Αμερικανοί διοικητές δεν αμφισβητούν την ανάγκη δοκιμής της στρατηγικής επί του πεδίου. Εχουν ήδη αρχίσει τους πειραματισμούς, την οργάνωση μεθόδων διακυβέρνησης και την εκπόνηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, καθώς επίσης την ενθάρρυνση των ελεγχόμενων από τις φυλές δυνάμεων. Αυτή η συγκεκριμένη τακτική της δοκιμής επί του πεδίου λειτούργησε στο Ιράκ, αλλά μόνον όταν συνοδευόταν από επαρκή στρατιωτική ισχύ, επισημαίνουν οι διοικητές.

Ο Μπάιντεν και άλλοι δύσπιστοι εστίασαν, καθώς λέγεται, την προσοχή τους σε ορισμένα αδύνατα σημεία της στρατηγικής του Μακ Κρίσταλ. Κατ’ αρχήν στη σχέση μεταξύ Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα. Η στρατιωτική πλευρά ισχυρίστηκε ότι οι επιτυχίες των μεν θα οδηγήσουν σε ανασυγκρότηση της οργάνωσης. Οι πλέον επιφυλακτικοί πιστεύουν, όμως, ότι οι περισσότεροι διοικητές των Ταλιμπάν, μολονότι αντιμάχονται τα αμερικανικά στρατεύματα, δεν θέλουν να συνταχθούν στο πλευρό της Αλ Κάιντα και να εμπλακούν στον ιερό της πόλεμο.

Αλλο αδύνατο σημείο είναι η σχέση ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Οι θιασώτες της μεγάλης ενίσχυσης των στρατευμάτων ισχυρίζονται ότι έτσι το Πακιστάν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην εξέγερση των Ταλιμπάν στο εσωτερικό του. Οι επικριτές, όμως, αντιτείνουν ότι η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Σίγουρα οι Πακιστανοί δεν επιθυμούν την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, ανησυχούν όμως, μήπως με την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη γείτονα χώρα, οι Ταλιμπάν επιστρέψουν στο πακιστανικό έδαφος.

Τρίτο αδύνατο σημείο είναι η συγκρότηση αφγανικού στρατού και αστυνομίας, δυναμικότητας 400.000 ανδρών. Στο σχέδιό του ο Μακ Κρίσταλ προτείνει υπερδιπλασιασμό των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. Αλλά οι επικριτές θεωρούν εκτός πραγματικότητας τις εκτιμήσεις περί στρατολόγησης και αποτελεσματικότητας και καθώς φαίνεται έπεισαν τον πρόεδρο Ομπάμα. Κατά πάσα πιθανότητα στο οριστικό κείμενο περί στρατηγικής στο Αφγανιστάν, δεν θα αναφέρεται η ακριβής εκτίμηση περί του συνόλου των στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Μπάιντεν και άλλοι εφιστούν την προσοχή στον δυνάμει φαύλο κύκλο της διαρκούς κλιμάκωσης στο Αφγανιστάν. Αυτοί ζητούν από τον αμερικανικό στρατό να εδραιωθεί στα σημεία ανάπτυξής του και να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής. Ο Μπάιντεν, παρά τις αντιρρήσεις του, μοιάζει να αποδέχεται την αποστολή ενισχύσεων περιορισμένης κλίμακας, διότι η αμερικανική στρατιωτική δύναμη αυτή τη στιγμή δεν επαρκεί για τη διατήρηση των κεκτημένων.
http://news.kathimerini.gr

H αεροπορική El Al μέσο διείσδυσης Ισραηλινών πρακτόρων


Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής απέλασε προ ημερών Ισραηλινό πράκτορα που με κάλυψη τον εθνικό αερομεταφορέα El Al εργαζόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Oliver R. Tambo του Γιοχάνεσμπουργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό ΥΠΕΞ απέστειλε ομάδα αξιωματούχων στο αφρικανικό κράτος για αποκατάσταση των διμερών σχέσεων μετά το περιστατικό, οι οποίες χαρακτηρίζονται ήδη τεταμένες.
Αποστολή του πράκτορα της Shin Bet, της υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ, ήταν η συλλογή πληροφοριών για τους Νοτιοαφρικανούς πολίτες και ειδικότερα για τους μουσουλμάνους. Η αποκάλυψή του έγινε από τηλεοπτική εκπομπή και μετά από παράνομη ανάκριση που υπεβλήθη δημοσιογράφος με κρυφή κάμερα, σε χώρο του αεροδρομίου από τον Ισραηλινό πράκτορα.


http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/search?updated-max=2009-11-25T15:41:00%2B02:00&max-results=14

Πέμπτος κατασκοπευτικός δορυφόρος για την Ιαπωνία


Η Ιαπωνία εκτόξευσε τον πέμπτο κατά σειρά κατασκοπευτικό δορυφόρο σε μια προσπάθεια ώστε να γίνει περισσότερο αυτάρκης στη συλλογή πληροφοριών από το διάστημα ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Ο πυραυλικός φορέας H-2A ο οποίος είναι προιόν της ιαπωνικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας εκτοξεύτηκε από το κέντρο εκτόξευσης του νησιού Tanegashima μεταφέροντας τον αξίας 565 εκατ. $ δορυφόρο.

«Ο δορυφόρος πρόκειται να συλλέγει πληροφορίες για τις αμυντικές και διπλωματικές ανάγκες της χώρας» δήλωσε ο Hisashi Michigami εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου και συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την ικανότητα συλλογής πληροφορίών από το διάστημα που είναι ζωτικής φύσεως για την εθνική μας ασφάλεια».

Η Ιαπωνία στο παελθόν βασιζόταν για τις ανάγκες της στη συλλογή πληροφοριών από τις ΗΠΑ και μόλις το 2003 εκτόξευσε τους πρώτους δύο δικούς της κατασκοπευτικούς δορυφόρους, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος των βορειοκορεατικών προσπαθειών για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Michigami δήλωσε πως η χώρα του διαθέτει προς το παρών τρεις ενεργούς δορυφόρους, καθώς με τον τέταρτο χάθηκε κάθε επαφή το 2007 λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρικό σύστημά του. Το 2008 το Ιαπωνικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιεί μέρος του διαστημικού της προγράμματος για στρατιωτικούς σκοπούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ypoloipo

Είναι η Σελήνη ένας τεχνητός δορυφόρος;


Του Γιώργου Εχέδωρου - "Κosmos"

Οι επιστήμονες πριν από πολλά χρόνια αναρωτιόντουσαν αν οι μεγάλες ραβδώσεις οι οποίες φαίνονται στον Άρη είναι αποτέλεσμα δημιουργίας κάποιων όντων που υπήρξαν σε άλλον πλανήτη.
Πόσο μάλλον θα έπρεπε κανείς να αναρωτηθεί για τις ιδιαιτερότητες που φαίνονται και χαρακτηρίζουν την επιφάνεια της Σελήνης;
Σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις μια ευφυής ζωή, έστω κάποια όντα, είναι αδύνατο να έχουν υπάρξει στη διαστημική γειτονιά μας.
Αυτό κρίνεται από το γεγονός πως ένας οργανισμός για να επιβιώσει απαιτούνται ορισμένες σταθερές. Και εννοούμε αυτές που παρουσιάζει το γήινο περιβάλλον.
Άρα ότι δημιουργήθηκε, ξεκίνησε από τη Γη.
Πριν φθάσουμε στο Άρη θα ήταν πιο σωστό να εξηγήσουμε πρώτα τα σεληνιακά αινίγματα.
Οι τρεις υποθέσεις

Αναμφίβολα η προέλευση του Φεγγαριού είναι ένα από τα πιο περίπλοκα προβλήματα της κοσμογονίας.
Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει τρεις βασικές θεωρίες.
Α. Η Σελήνη ήτανε κάποτε μέρος της γης και διασπάστηκε. Οι επιστημονικές γνώσεις που υπάρχουν σήμερα αποκλείουν την περίπτωση αυτή.
Β. Η Σελήνη σχηματίστηκε ανεξάρτητα από τη Γη με το ίδιο σύννεφο διαστημικής σκόνης και αερίων με αυτήν. Στην θεώρηση αυτή υπάρχει μια διαφοροποίηση.
Η πυκνότητα του Φεγγαριού είναι 3,33 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστόμετρο και αυτή της γης είναι 5,5 γρ/κυβ. εκατ. Και επί πλέον η ανάλυση που έγινε στο σεληνιακό χώμα που έφεραν στη Γη οι αμερικανοί αστροναύτες έδειξε πως ο σεληνιακός βράχος δεν είναι της ιδίας σύνθεσης με αυτό της Γης.
Γ. Το Φεγγάρι διαμορφώθηκε με τη σύσταση που έχει, μακριά από τη Γη, ίσως και έξω από το ηλιακό σύστημα. Εντάχθηκε στο ηλιακό σύστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη λόγω των δυνάμεων της γήινης βαρύτητας.
Και αυτή όμως η υπόθεση φαίνεται ουσιαστικά αδύνατη. Έτσι, σε κάποιον απροσδιόριστο χρόνο (αν υπάρχει η έννοια του χρόνου), εισήλθε ανώδυνα στο ηλιακό σύστημα και λόγω της έλξης του γήινου μαγνητικού πεδίου μπήκε σε τροχιά γύρω από αυτήν.
Είναι, όμως, και αυτή μια εικασία.
Όπως μια εικασία είναι και η θεώρηση πως το Φεγγάρι είναι ένας τεχνητός γήινος δορυφόρος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη από ευφυή όντα τα οποία είναι άγνωστα σε εμάς.
Δημιουργήθηκε από σύννεφα σκόνης και βράχων που άπειρα περιπλανούνται στο σύμπαν. Και προκειμένου να χτυπήσουν στη Γη και να εξαφανίσουν τη ζωή, μπήκαν σε τροχιά γύρω από αυτήν…

Είναι, λοιπόν, το Φεγγάρι ένας διαστημικός σκουπιδότοπος;

Αν είναι έτσι, πως δημιουργήθηκε ο πρώτος πυρήνας;
Υποτίθεται πως υπήρξε ένας πολιτισμός στο παρελθόν κατά πολύ ανώτερος του ανθρώπινου.
Η δημιουργία ενός γήινου δορυφόρου όπου επάνω του θα προσκολληθούν όλα τα διαστημικά σκουπίδια μας πάει χρονολογικά εκατομμύρια χρόνια πριν.
Στη Σελήνη υπάρχουν κρατήρες με τεράστια διάμετρο και ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Οι κρατήρες που δημιουργήθηκαν από χτυπήματα τεράστιων μετεωρόλιθων αν έπεφταν στη Γη θα είχαν αφανίσει όλα τα είδη της ζωής. Ο μεγαλύτερος κρατήρας φθάνει τα 220 χιλιόμετρα… Για να προξενηθεί αυτός, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του μετεωρίτη, την ταχύτητά του και το αποτέλεσμα της τρομερής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Ρώσο καθηγητή Stanykovich οι σεληνιακοί κρατήρες είναι αμέτρητοι και τεράστιοι, και αν αναλογιστούμε πως οι μετεωρίτες πέφτουν με μια ταχύτητα 50 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται.
Αμερικανοί επιστήμονες αναλύοντας το σεληνιακό έδαφος βρήκαν μεγάλη ποσότητα χρωμίου, τιτάνιου και ζιρκονίου. Αυτά είναι μέταλλα πυρίμαχα, ισχυρά και αντιδιαβρωτικά.
Όπως σημειώνει ο Stanykovich αυτά τα υλικά με τον κατάλληλο συνδυασμό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επένδυση σε ηλεκτρικούς φούρνους.
Και συνεχίζει ο επιστήμονας: « εάν έπρεπε να επινοηθεί ένα υλικό για να προστατεύσει έναν γιγαντιαίο τεχνητό δορυφόρο από τα δυσμενή αποτελέσματα της θερμοκρασίας, από τον κοσμικό βομβαρδισμό των μετεωριτών, οι επιστήμονες της εποχής πιθανώς να είχαν χρησιμοποιήσει αυτά τα μέταλλα.»
Άλλωστε εκείνο το οποίο έχει εκπλήσσει την επιστημονική κοινότητα είναι πως ο δορυφόρος της Γης είναι τόσο ψυχρός αφού δέχεται την ίδια ακτινοβολία του ηλίου με τη Γη;
Εκφράζεται, επίσης, η άποψη πως ο σεληνιακός βράχος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τη Γη και γι’ αυτό αποκλείεται να είναι επινόηση κάποιου όντος, ως διαστημικός σκουπιδότοπος. Αυτό όμως αντιπαρέρχεται με την επισήμανση πως τα προσκολληθέντα σε αυτόν διαστημικά υλικά είναι παλαιότερα όχι ο ίδιος ο δορυφόρος...
Η Σελήνη, λοιπόν, είναι ο φυσικός προστάτης της Γης; Είναι μια ασπίδα που την προφυλάσσει από τα τεράστια διαστημικά σκουπίδια;

Σχετική αναφορά:
«Είναι το Φεγγάρι δημιούργημα μιας ευφυΐας;» των Μ. Βασσίν - Αλεξάντερ Σχερβάκοφ.

http://visaltis.blogspot.com/2009/11/blog-post_4944.html


Κατά των μιναρέδων ψήφισαν οι Ελβετοί.Είναι όλοι ακροδεξιοί;;

Υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων τάχθηκαν σήμερα οι Ελβετοί, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Η κυβέρνηση που αντιτίθεται στην απαγόρευση, είχε προειδοποιήσει ότι η τροποποίηση του συντάγματος ώστε να απαγορευτεί η οικοδόμηση μιναρέδων «θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ακραίων κύκλων».
Η πρόταση του δημοψηφίσματος έγινε από το.......
Λαϊκό Ελβετικό Κόμμα, το μεγαλύτερο του κοινοβουλίου, το οποία θεωρεί πως οι μιναρέδες είναι σύμβολο εξισλαμισμού.
Στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι και, σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μόλις τέσσερις μιναρέδες. Με βάση του ελβετικό σύστημα, το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό εκτός κι αν το εγκρίνουν τα περισσότερα καντόνια και οι περισσότεροι ψηφοφόροι. Το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη θρησκεία στην Ελβετία μετά τον Χριστιανισμό. Υπάρχουν λίγα τεμένη και διάφοροι άλλοι χώροι προσευχής για τους Μουσουλμάνους, όμως οι αιτήσεις για την ανέγερση νέων μιναρέδων σχεδόν πάντα απορρίπτονται.
Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης επισημαίνουν ότι αν επιτραπεί η οικοδόμηση νέων μιναρέδων αυτό θα συμβολίζει την εξάπλωση μιας ιδεολογίας και ενός νομικού συστήματος (της ισλαμικής νομοθεσίας Σαρία) που δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ελβετικής δημοκρατίας. Οι αντίπαλοι της απαγόρευσης επιμένουν πως η εκστρατεία του Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας πυροδότησε νέες εντάσεις και την περασμένη Πέμπτη, το τέμενος της Γενεύης έγινε στόχος βανδαλισμού τρίτη φορά στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

http://ventetta.blogspot.com/2009/11/blog-post_4593.html

Με επιστολή του ο Γκρούεφσκι ζητάει στήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Είμαστε έτοιμοι, βοηθήστε μας...

Επιστολή προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την οποία ζητά υποστήριξη για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.
Η επιστολή στάλθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, και αναφέρει πως “το να καταστεί δυνατό για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα ή για κάθε εν δυνάμει υποψήφια χώρα να προοδεύει προς την ένταξη στην ΕΕ βασιζόμενη στις ατομικές της προσπάθειες, σύμφωνα με το επίπεδο εκπλήρωσης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, αποτελεί μια κίνηση η οποία από τη μία πλευρά επηρεάζει άμεσα τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και από την άλλη παρακινεί τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, πρόκειται για μια κίνηση η οποία οδηγεί προς την πλήρη ολοκλήρωση της Ευρώπης”.
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει πως “Έχοντας επίγνωση της σημασίας της πρόκλησης για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής συνεργασίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει την ενεργή δέσμευσή της για τη βελτίωση των σχέσεων με όλους τους γείτονές της και για τη συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες περιφερειακής συνεργασίας. Σχετικά με τη διμερή εκκρεμότητα για το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα αυτό θα συνεχιστούν με ενεργό και εποικοδομητικό τρόπο ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση”.
Καταλήγοντας ο Γκρούεφσκι ανέφερε πως “το Συμβούλιο της ΕΕ τον Δεκέμβριο θα επιβεβαιώσει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτή την ιστορική διαδικασία για τη χώρα και για την περιοχή, ορίζοντας ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων”.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_2896.html

Η Μαύρη Προπαγάνδα μπροστά στον Ελληνισμό

Στην σύγχρονο περίοδο ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει από το εξωτερικό πολύπλευρη επίθεση από πολιτικούς,επιστήμονες και τα ΜΜΕ (Τύπος Τηλεόραση, Διαδίκτυο). Πρόκειται περί μεθόδων που καθορίζουν την πτώση και την σήψη της ανθελληνικής εκστρατείας, προκειμένου να επιτευχθεί κάποιο πολιτικό κέρδος εναντίον της Ελλάδας.
Ο Κίσσινγκερ από το 1973 είπε τον σκοτεινό του λόγο για τους Έλληνες:
«Αλλοίμονο, είναι λαός μη κυβερνήσιμος, γι’αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε στην πολιτιστική του ρίζα».
Ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ντυροζέλ, εκ μέρους της ΕΟΚ, έβγαλε ένα βιβλίο στο οποίο διέγραψε το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας από την «Ιστορία της Ευρώπης» του.Σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα δεν έχει Ευρωπαϊκή ιστορία, διότι «λιβανίζει» την λατινογενή ρωμαϊκή και αγγλοσαξωνική Δύση.
Επίσης ο αποθανών πρόεδρος της Τουρκίας Οζάλ εξέδωσε βιβλίο «η Τουρκία στην Ευρώπη» που οικειοποίειται και διεκδικεί υπέρ της χώρας του όλα τα επιτεύγματα της Ελληνικής Ιωνίας, αφού και ο Όμηρος και η Σαπφώ είναι... Τούρκοι.
Επίσης ο Βρετανός καθηγητής Μάρτιν Μπέρναλ στο σύγγραμμα του «Μαύρη Αθήνα» αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν «μαύροι» παραποιήσαντες τον ορθό λόγο και την επιστήμη της ιστορικής αλήθειας.
Επίσης ο Γερμανός Βάϊτμαν με το βιβλίο του «Τα ταραγμένα Βαλκάνια» επιτίθεται κατά της Ελλάδας με άθλιες ανακρίβειες.
Και η άγρια και ανηλεής λιβελλογραφία συνεχίστηκε από τα ξένα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και τις εφημερίδες που όχι μόνο ξαναθυμήθηκαν τον βρυκολακιασμένο Φαλμεράϋερ που έγραφε «ούτε σταγόνα γνήσιο αίματος ρέει στις φλέβες των σημερινών Ελλήνων» αλλά παρουσιάζουν την χώρα μας «άρρωστη, αναξιόπιστη, διεφθαρμένη, ταραχοποιό».
Προς όλους αυτούς «μαύρους» προπαγανδιστές απήντησαν αμέτρητοι μέγιστοι του πνεύματος μεταξύ των οποίων ο Άγγλος Σέλλεϋ που εβροντοφώναξε «είμαστε όλοι Έλληνες» και ο Αλμπέρ Καμύ που τους αποστομώνει «Η επίγνωση της αγνοίας μας, η απάρνηση του φανατισμού,η αίσθηση των ορίων του κόσμου και του ανθρώπου, η ομορφιά τέλος, να το πεδίο που θα συναντήσουμε τους Έλληνες, που θα μας ενώσει με τους Έλληνες».
Μεγάλες αλήθειες που επίτηδες λησμονούν μερικοί μικροί καιροσκόποι της πολιτικής,της επιστήμης και των ΜΜΕ εκ του εξωτερικού.
Και όμως τον σεβασμό της ιστορικής πραγματικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας προσδιόρισε με δήλωση του στο Παρίσι την 19η Ιουνίου 1992 ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος αν και δεν διακρίνεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα τόνισε:
«Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η ιστορία, για το οποίο πρέπει να πω ότι η Αθήνα δεν έκανε με επιτυχία χρήση ως σήμερα.Πιστεύω ότι η Ελλάς έχει δίκαιο στο να είναι αντίθετη στο θέμα του ονόματος και συμφωνώ με την Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι εγώ γνωρίζω ιστορία ,που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μέλη της κυβερνήσεως και διοικήσεως στην Ουάσιγκτον».
Υπάρχει όμως η ερώτηση:
Γιατί ορισμένοι ξένοι τυφλώνονται εκουσίως από την λάμψη της Ελλάδας;
Την απάντηση την έδωσε ο Λατίνος Πλίνιος: Διότι «η Ελλάς είναι το Διδασκαλείο των πάντων».
Κι ένα ιστορικό παράδειγμα μαύρης προπαγάνδας που έβαλε σε τρομακτικό κίνδυνο την Εθνεγερσία των Ελλήνων κατά την περίοδο του 1827 όταν οι Έλληνες μετά αιμορραγία 6 ετών βρισκόντουσαν σε απόγνωση από τις πολεμικές καταστροφές των Τούρκων και ιδιαιτέρως των στρατευμάτων του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο.Τότε ο Ιμπραήμ συννενοημένος με το σουλτάνο στις ρημαγμένες πόλεις και χωριά,προκειμένου να διαιρέσει τους Έλληνες,οι περισσότεροι των οποίων λιμοκτονούσαν,χρησιμοποίησε το ολέθριο δόλωμα του «προσκυνήματος»,δηλαδή υποσχόταν στους Έλληνες ραγιάδες πως αν προσκυνούσαν τον Σουλτάνο θα τους παρείχε το «προσκυνοχάρτι»,με χρυσάφι, κτήματα και προστασία.Και όντως επειδή πολλοί καθημαγμένοι ραγιάδες «προσκύνησαν» στις διαταγές και επιθυμίες του Ιμπραήμ, ο μέγας αγωνιστής Θ.Κολοκοτρώνης για να αποτρέψει τις δολοπλοκίες του Ιμπραήμ,επισκεπτόμενος τις προσκυνηθείσες περιοχές δια μεθόδων πειθούς και βίας κατόρθωσε να ματαιώσει τα σχέδια του Αιγύπτιοι δαιμόνιου στρατηγού.Μάλιστα για να παραδειγματίσει τους Έλληνες διέταξε και κρέμασαν έναν προσκυνημένο κατάσκοπο του Ιμπραήμ με την εξής επιγραφή:
«Τέτοιον καταφρονεμένο θάνατο θα έχουν απο τους Έλληνες όσοι προσκύνησαν στον Ιμπραήμ και δεν μετενόησαν να κινηθούν κατ’αυτού,άνδρες και γυναίκες».

Πηγή: παγκόσμια Ιστορία του ψυχολογικού πολέμου και προπαγάνδας
Συγγραφέας: Ιωάννης Βολωνάκης

Ελλάδα: Πωλείται όπως είναι...

Τα παπαγαλάκια είναι εδώ και έχουν ήδη αναλάβει τον ρόλο τους, αυτόν της Κασσάνδρας. Της Κασσάνδρας που υπάρχει για να φέρνει τις κακές ειδήσεις και να τρομάζει τους υπηκόους. Μάλιστα, δεν κρύβουν τον σκοπό και τις προθέσεις τους, αλλά αντίθετα με θράσος δηλώνουν τις απόψεις τους.
Δείτε για παράδειγμα το editorial του «Επενδυτή» το προηγούμενο Σάββατο και θα καταλάβετε αυτό που σας λέω. Σε αυτό, μας θυμίζει την ταπεινωτική ήττα του 1897 και περιγράφει την οικονομική κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα τότε, πριν αλλά και μετά τον πόλεμο.
Ο λόγος για αυτήν την ιστορική αναδρομή προφανής και μας τον εξηγεί ο ίδιος στην συνέχεια. «Αφήστε τους λεονταρισμούς οι υπερπατριώτες στα εθνικά θέματα. Δεν βλέπετε τα χάλια της οικονομίας; Δεν είναι καιρός για εθνικές περιπέτειες. Σώστε την οικονομία. Αυτά λέει ο εκπρόσωπος της ενδοτικής παράταξης και μας συμβουλεύει να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς σε μία σύνθετη ονομασία, να κλείσουμε όπως - όπως το Κυπριακό και να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ως μόνη διέξοδο στα μεταξύ των δύο χωρών προβλήματα. «Γιατί με μία χρεωμένη και απαξιωμένη οικονομικά Πατρίδα, πώς είναι δυνατόν να σταθούμε διεθνώς και να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας δίκαια»;
Αυτά αναρωτιέται η σύγχρονη Κασσάνδρα και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες ώστε να επαληθευτεί ως προς το ένα τουλάχιστον σκέλος των προβλέψεων της. Μέσα στην εβδομάδα είδαμε αύξηση των επιτοκίων στα ομόλογα κρατικού δανεισμού, κερδοσκοπική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, διεθνή δημοσιεύματα ειρωνικά και κινδυνολογικά για τον προϋπολογισμό και το μέλλον της εθνικής μας οικονομίας. Μένει να δούμε και το δεύτερο σκέλος, αυτό δηλαδή που αφορά τον συμβιβασμό στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό και φυσικά την Ελλαδική στήριξη της Τουρκίας για τον εμβολισμό της Ευρώπης. Ο Δεκέμβριος έφτασε και η κυβέρνηση θα κληθεί τις επόμενες εβδομάδες να δώσει λύσεις αν όχι σε όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον σε πολλά από αυτά τα εθνικά ζητήματα. Το ποια θα είναι αυτή, δυστυχώς δεν είναι δύσκολο να το προβλέψουμε ειδικά αν αναλογιστούμε και το ενδεχόμενο ενός «εξεγερτικού Δεκέμβρη» όπως ήταν αυτός του προηγούμενου έτους.
Δεν αισθανόμαστε καθόλου κινδυνολόγοι σημειώνοντας όλα αυτά. Οι διάφοροι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και αναλυτές έχουν φροντίσει να μας προετοιμάσουν, να μας κάνουν απαισιόδοξους και κυρίως να μας κάνουν να αισθανθούμε ανήμποροι για τις άμυνες που μπορούμε να προβάλλουμε ως έθνος και ως κράτος. Βλέπετε φταίει η οικονομία και με τέτοια οικονομία, τι μπορούμε να κάνουμε;
Εδώ όμως βρίσκεται και η λύση. Στην οικονομία που μας φόρτωσαν όλες οι άθλιες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με την πολιτική τους και το κομματικό κράτος που έστησαν. Γιατί μας χρέωσαν υπέρογκα. Και μπορεί οι δανειστές μας να μας πιέσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον αλλά κάποια στιγμή θέλουν και να αποπληρωθούν. Και θέλουν να υπάρχει ελληνικό κράτος για να συνεχίσουν να το δανείζουν και να πληρώνονται και για να κάνουν επενδύσεις οι πολυεθνικές τους. Στην ανάγκη τους αυτή μπορεί κάλλιστα η Ελλάδα να «παίξει» και να φανεί ανυποχώρητη στα αιτήματα της προς τα εθνικά ζητήματα. Για την αποφυγή «εθνικών παροξυσμών» που θα οδηγήσουν και σε κοινωνικές εντάσεις και σε γενικότερη διάλυση που δεν την θέλει κανένας και κυρίως όσοι μιλούν με οικονομικούς όρους.
Ας μην μας πουλούν κουτόχορτο λοιπόν λέγοντας ότι η οικονομία μας οδηγεί μαθηματικά σε υποχωρήσεις. Ας μην μας παραμυθιάζουν με τον μπαμπούλα της επιτήρησης, κρύβοντας έτσι την δική τους ενδοτική διάθεση οι διάφοροι «λογικοί» της ημεδαπής πολιτικής. Άλλο πράγμα είναι η δειλία και άλλο ο ρεαλισμός. Γιατί ακόμα και ο τελευταίος είναι υπέρ της Πατρίδας μας. Μακάρι να μην ήταν έτσι και να μην τον είχαμε ανάγκη. Μακάρι να είχαμε εθνικά υπερήφανες κυβερνήσεις ή ένα λαϊκό και εθνικό κίνημα που να τις αναγκάζει να δρουν εθνικά.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Η διπλωματία των… παραβιάσεων!

Αιγαίο: Μοχλός πολιτικής πίεσης
η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας


Η ποιοτικά αναβαθμισμένη προκλητικότητα της Τουρκίας, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο και η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με επίκεντρο την περιοχή Αγαθονήσι – Φαρμακονήσι, αποτελούν έναν σοβαρό μοχλό πίεσης προκειμένου να οδηγήσουν στο τραπέζι των διπλωματικών διαπραγματεύσεων με πιο επαχθείς όρους για την ελληνική πλευρά.
Τη συγκεκριμένη ερμηνεία έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρόσφατη ενημέρωση των βουλευτών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, αναλύοντας όλα τα στοιχεία της τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.
Εκτίμησε μάλιστα πως δεν πρέπει να αναμένεται γενικευμένη στρατιωτική κρίση με την Τουρκία, αλλά η πιθανότητα σημειακών και περιορισμένης διάρκειας κρίσεων (Ο κύριος υπουργός αναφέρθηκε σε περισσότερες των μία κρίσεων, προσδιορίζοντάς τες χρονικά σε κρίσεις μικρής χρονικής διάρκειας, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να προσδιορίσει εάν θα υπάρξουν σκληρές αερομαχίες ή καταρρίψεις πολεμικών αεροσκαφών ή εάν θα υπάρξουν απλές πιεστικές παραμονές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων από διάφορα τουρκικά σκάφη –πολεμικά ή ιδιωτικά- στο Αιγαίο. Ο κύριος Βενιζέλος διατηρεί την πλήρη βεβαιότητα αυτών των βραχύβιων κρίσεων που σαν σκοπό θα έχουν την ψυχολογική πολιτική πίεση και που θα εντάσσονται περισσότερο σε ένα πλαίσιο διευρυμένου ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας).
Με την κρίση των Ιμίων (1996), ωστόσο, η Άγκυρα έθεσε θέμα «γκρίζων ζωνών». Μήπως με πρόκληση ανάλογης κρίσης θα επιχειρήσει εκ νέου η Τουρκία την προώθηση νέων αξιώσεών της; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους επιτελείς του Πενταγώνου, όπως επίσης και η στάση του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά θέματα. Η προτροπή του αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν: «βρείτε τα μόνοι σας», είναι και ενδεικτική της στάσης του «Ποντίου Πιλάτου» που τηρεί η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία στις τεταμένες (με αποκλειστική ευθύνη της Άγκυρας) ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η νέα αμυντική λογική που περιέγραψε ο κύριος Βενιζέλος επισύρει αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τα εξοπλιστικά «ώστε να αντιμετωπισθούν τα πιθανότερα σενάρια απειλής». Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι διαδικασίες επαναξιολόγησης του συνόλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο, πάντως, δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη λίστα προτεραιοτήτων των οπλικών συστημάτων των Επιτελείων. Κι αυτό επειδή οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες, αλλά κι επειδή τα οικονομικά της χώρας είναι σε πολύ κακή κατάσταση.
Δείγμα των επερχόμενων πιέσεων της Τουρκίας
Έπειτα από αρκετό καιρό είδαμε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο να καταγγέλλει παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων, από ελληνικές ακταιωρούς στην περιοχή των Ιμίων.
Οι αναφορές του τουρκικού αρχηγείου αφορούν περιστατικά στις 22, 23 και 25 Νοεμβρίου και είναι βέβαιο πως αν δεν προέκυψαν… πρώιμες τσιπούρες (καθώς μόνιμη τουρκική δικαιολογία για την ένταση στην περιοχή των Ιμίων είναι ο χειμερινός «πόλεμος της τσιπούρας»), οι απαντήσεις μάλλον πρέπει να αναζητηθούν σε άλλο επίπεδο…

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_1257.html

Ποιός ο ρόλος των κρυπτομουσουλμάνων στην Ελλάδα;

Για τους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας γνωρίζουμε πως όχι μόνο υπάρχουν, αλλά βρίσκονται και σε τεράστιους αριθμούς στην γείτονα χώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για χριστιανούς που εξισλαμίστηκαν βίαια κι ενώ έδειξαν να αλλάζουν την πίστη της και να προσέρχονται στους χώρους λατρείας του Ισλάμ, στην πραγματικότητα παρέμειναν πιστοί στην Ορθόδοξη (και όχι μόνο) Χριστιανική πίστη και Εκκλησία.
Αυτά βέβαια, συμβαίνουν στην γειτονικά Τουρκία όπου επικρατεί το Ισλάμ και επιβάλλεται –μέσω κυβερνητικών «χορηγιών»- σκληρά σε οποιονδήποτε τολμήσει να πιστεύει σε οποιονδήποτε άλλο Θεό, πέρα από τον Μωάμεθ…
Εσχάτως –περίπου την τελευταία 15ετία, το ίδιο όμως συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία οι… κρυπτομουσουλμάνοι!!!
Πώς όμως και γιατί υπάρχουν κρυπτομουσουλμάνοι σε μία χώρα όπου η ανεξιθρησκεία έχει καθιερωθεί, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να πιστεύουν και να λατρεύουν ανεμπόδιστα τον Θεό στο οποίο πιστεύουν;
Ποιοι και γιατί κρύβουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις σε μία χώρα που τους δίνει το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους πιστεύω;
Ποιοι είναι όμως αυτοί που κρύβουν την πραγματική τους θρησκεία;
Δυστυχώς, στις τάξεις των παλιννοστούντων ελληνοποντίων, βρίσκεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κρυπτομουσουλμάνων, οι οποίοι κατάφεραν να έρθουν στη χώρα μας ως «έλληνες» (τη καταγωγή), αλλά διαβιούν (κρυφά) ως μουσουλμάνοι, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η ελληνική καταγωγή τους!!!
Στην περίπτωση αυτή, δεν γίνεται αναφορά για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι ένα ξεχωριστό «κεφάλαιο» και έχουν ήδη δείξει μέρος των διαθέσεών τους στην περίπτωση της «επανάστασης για το κοράνι» (που ήταν φωτοτυπία και το γνώριζαν). Σήμερα, το πρόβλημα εστιάζεται σε εκείνους που εισέρχονται στη χώρα, προσποιούμενοι τους χριστιανούς ενώ είναι μουσουλμάνοι και συνεχίζουν να παραμένουν σε κατάσταση «νάρκης». Γιατί το κάνουν αυτό;
Πριν από δεκαπέντε (15) περίπου χρόνια, σε έναν τόπο υποδοχής παλιννοστούντων ομογενών (Ποντίων), κάπου στη Θράκη, δημιουργήθηκε ένα θέμα αρκετά σοβαρό. Κάποιοι από τους παλιννοστήσαντες ζήτησαν την δημιουργία τζαμιού, για να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ως μουσουλμάνοι, ενώ εισήλθαν στην χώρα και απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα ως Πόντιοι χριστιανοί…! Η άμεση αντίδραση του τότε δημάρχου ήταν να τους ζητήσει συζητήσουν για να μπορέσει να βρεθεί πόσοι και ποιοι ήταν αυτοί που κατέθεταν το συγκεκριμένο αίτημα. Όλοι όμως οι συγκεντρωθέντες (άντρες) αρνιόντουσαν πως είχαν συζητήσει ή είχαν ζητήσει την δημιουργία τζαμιού. Τότε, ο δήμαρχος τους ζήτησε να κατεβάσουν τα παντελόνια τους για να διαπιστώσει ποιοι ήταν μουσουλμάνοι… Φυσικά, αρνήθηκαν όλοι να αποδείξουν πως δεν ήταν μουσουλμάνοι… Και φυσικά, ο δήμαρχος δεν ξαναεκλέχθηκε, επειδή όλοι αυτοί οι παλιννοστήσαντες είχαν εγγραφεί στα δημοτολόγια του δήμου του και ψήφιζαν ως δημότες για την ανάδειξη του δημάρχου…
Και αυτό, είναι ένα μόνο παράδειγμα από το παρελθόν. Σήμερα, παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, κατά τις ημέρες των μεγάλων μουσουλμανικών εορτών γιορτάζουν κι αυτοί (κρυφά) μαζί με τους υπόλοιπους μουσουλμάνους της χώρας μας. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στη Θράκη, όπου ο αριθμός των κρυπτομουσουλμάνων μπορεί να είναι μικρός, αλλά καταδεικνύει μία πραγματικότητα που έχει διαφύγει από τον κρατικό έλεγχο, επειδή ήδη έχουν υπάρξει μετακινήσεις μεγάλων αριθμών παλιννοστούντων προς την υπόλοιπη χώρα ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να σημειωθεί πως, σε πλείστες όσες περιπτώσεις, οι κρυπτομουσουλμάνοι διατηρούν κρυφές τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις σε ένα περιβάλλον (Θράκη) στο οποίο υπάρχουν ήδη μουσουλμάνοι που ζουν αρμονικά με τον τοπικό χριστιανικό πληθυσμό.
Μπορούν, άραγε, σε κάποια χρονική στιγμή, να αφυπνισθούν όλοι αυτοί οι κρυπτομουσουλμάνοι και να αποτελέσουν ένα είδος πέμπτης φάλαγγας που θα δράσει εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας της χώρας μας; Πόσα γνωρίζουμε για ανθρώπους που (στις περισσότερες περιπτώσεις) αφού ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα, στη συνέχεια επέστρεψαν στις πατρίδες τους για να «πάρουν» την ιδιότητα του «έλληνα» και τελικά επέστρεψαν ως «έλληνες» απολαμβάνοντας πλήθος ευεργετημάτων (δάνεια, σπίτια, εργασία, επιδόματα κ.α.); Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει για το παρελθόν και την «προέλευση» ανθρώπων που πολλές φορές ενώ δηλώνουν τον ίδιο τόπο γέννησης (π.χ. Γεωργία) δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν γλωσσικά μεταξύ τους (δεν μιλάνε απλά διαφορετικές διαλέκτους, αλλά τελείως διαφορετικές γλώσσες);
Τα παραδείγματα των κρυπτομουσουλμάνων της χώρας μας, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά. Σε πολλές περιπτώσεις τα συναντάμε ίσως και σε επιφανείς ανθρώπους των επιστημών (ιδιαίτερα στον χώρο της Παιδείας) και της πολιτικής (διαβάστε εδώ)…
Τι κάνει ή τι προτίθεται να κάνει η επίσημη πολιτεία γι αυτό;
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Ήμουν προσωπικός μάρτυρας στην μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κρεάτων από «ομογενή παλιννοστούντα», ο οποίος τα μετέφερε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών από την οικία του στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του «κουρμπάν μπαϊράμ» το οποίο εορτάζουν οι μουσουλμάνοι τις ημέρες αυτές και στο οποίο καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος (βοδινού) ευρισκόμενοι σε μεγάλες παρέες ομοθρήσκων τους…

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_7707.html