Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αυτή είναι δυστυχώς η εξωτερική μας πολιτική

Επιτέλους, να δοθεί τέλος στην ανοχή
Του Κ. Κυριακόπουλου
Στην Ελλάδα της πολιτικής ασυνέχειας και του καιροσκοπισμού, η έννοια της «εγκληματικής ευθύνης» κατακτά εξ αντικειμένου κορυφαία θέση σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτίμησης - αξιολόγησης των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων... και καθίσταται αναπόφευκτα χρησιμότατο εργαλείο, για οποιονδήποτε επιχειρήσει να καταγράψει την ουσία και το περιεχόμενο των γεωπολιτικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής αλλά και συνολικότερα της κεντροανατολικής Ευρώπης.
Δεν είναι απλά υπεύθυνοι. Οι ευθύνες τους είναι κορυφαίες και είναι εγκληματικές με όλη τη σημασία της λέξης.
Οι αιτίες για τις οποίες οφείλει κανείς απροκάλυπτα πλέον να μιλά για εγκληματικές πολιτικές ευθύνες αναφορικά με τη διαχρονικά ασκούμενη εξωτερική πολιτική, επί της ουσίας είναι δύο:
1. Η «μεροδούλι - μεροφάι εξωτερική πολιτική την οποία χρόνια τώρα ασκεί η χώρα μας.
Πρόκειται για μια πολιτική που στερείται συνολικότερου σχεδιασμού.
Που στερείται ζητούμενων αλλά και στόχων.
Πρόκειται για μια πολιτική που δεν προσδιόρισε ποτέ το από πού ξεκίνησε και που στοχεύει να καταλήξει.
Για μια πολιτική που στερείται στρατηγικής και που.
Αντί να έχει ενσωματωμένη μια δική της σαφέστατα προσδιορισμένη τακτική, άγεται και φέρεται από την τακτική των αντιπάλων, και κατά κανόνα παίζει στο γήπεδο του αντίπαλου, έτσι όπως εκείνος σχεδίασε κατά το πώς τον βολεύει κάθε φορά.
Απαντά (κατά κανόνα ερασιτεχνικά και φοβισμένα) και δεν ξέρε να «επιτίθεται» και να «βάζει ατζέντα».
Πολιτική λοιπόν, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα.
Πολιτική που ασκούμε έτσι απλά για να υπάρχουμε. Και όπου μας βγάλει…
Αυτή είναι και η πρώτη αιτία που συνιστά την εγκληματικότητα της ευθύνης των ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας.
2. Η ατολμία των πολιτικών μας ηγεσιών να κοιτάξουν γύρω τους και κυρίως πίσω τους, προκειμένου να διακρίνουν τα λάθη που έκαναν και να παρέμβουν άμεσα και διορθωτικά για την απάλειψη τους.
Θα έλεγε κανείς πως φοβόνταν να κοιτάξουν κατάματα τη σκόνη που σήκωναν «σέρνοντας» τα πόδια σαν βαρυποινίτες στο χώμα, αντί να περπατάνε περήφανα για τη χώρα την οποία τους εμπιστευθήκαμε να εκπροσωπήσουν.
Γι αυτούς δεν υπήρχε χθεσινή μέρα που θα έπρεπε να δουν τι τους έφερε.
Δεν υπήρχε χθεσινό λάθος που θα έπρεπε να διορθωθεί.
Δεν υπήρχε καν η ανάγκη στάθμισης - αξιολόγησης της διαδρομής του αντιπάλου.
Υπήρχε μόνο ο βηματισμός του προβάτου προς τα μπρος. Ένας βηματισμός τυφλός, νωχελικός, καταδικασμένος.
Β) Καταλυτικές αλλαγές με την εξωτερική πολιτική της χώρας να είναι θεατής και όχι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις
Μια εξωτερική πολιτική λοιπόν που στερούταν επιστημονικότητας, στρατηγικού, σαφέστατου και μακροχρόνιου σχεδιασμού, αλλά και ζωντάνιας με την έννοια της ετοιμότητας της να παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά και τον ίδιο το βηματισμό της εν τη γενέσει τους, είναι μια εξωτερική πολιτική που είναι καταδικασμένη να είναι τουρίστας στον τόπο για λογαριασμό του οποίου ασκείται.
Από τη στιγμή λοιπόν που την καταδίκασαν οι ίδιοι οι φορείς της να συμπεριφέρεται ως τουρίστας στον τόπο της, αυτή η πολιτική εξ αιτίας αυτών των πολιτικών που την άσκησαν, ήταν καταδικασμένη να μην αντιλαμβάνεται ούτε τις αλλαγές που συντελούνταν στο γεωπολιτικό περιβάλλον, ούτε φυσικά και το δικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Το σημαντικότερο όμως που δεν αντελήφθη, είναι πως όλοι οι άλλοι γύρω της ασκούσαν εξωτερική πολιτική την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί ψείριζαν την μαϊμού στην καλύτερη περίπτωση.
Να γιατί δεν είδαν πως τα σύνορα στα Βαλκάνια άλλαζαν.
Να γιατί δε διέγνωσαν τις πολύπλοκες αλλά και επικίνδυνες επιπτώσεις που εν δυνάμει έκρυβαν αυτές οι αλλαγές και ανακατατάξεις.
Να γιατί ενώ αυτοί καμάρωναν στον υπουργικό καθρέφτη, ο ισλαμισμός πατούσε πόδι στα Βαλκάνια και εδραίωνε τον ηγετικό του ρόλο στη Βοσνία.
Να γιατί δε σκέφτηκαν ν ασχοληθούν με τη Βόρειο Ήπειρο σαν μητροπολιτική πατρίδα την ώρα που γιγαντωνόταν ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός.
Να γιατί δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν αναχώματα την ώρα που μορφοποιούνταν τα Βαλκανικά προτεκτοράτα.
Να γιατί ολιγώρησαν στη διαχείριση του «Μακεδονικού» και το σούρνουν υποτελικά μέσα στο χρόνο, υπονομεύοντας τις εθνικές μας θέσεις και χωρίς καμία διεθνή καμπάνια ικανή να στηρίξει και να μεταλαμπαδεύσει στη διεθνή κοινότητα τα εθνικά μας δίκια.
Να γιατί ευχαρίστησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Να γιατί προσυπέγραψαν ντροπιαστικές συμφωνίες Μαδρίτης.
Να γιατί δεν παρατήρησαν πως την ώρα που εκείνοι χόρευαν ζεϊμπέκικα και έκαναν ανίερες και κουτοπόνηρες κουμπαριές, οι Τούρκοι «έχτιζαν» εξωτερική πολιτική, υπονόμευαν βήμα - βήμα δικά μας κεκτημένα και τα οικειοποιούνταν με μεθοδικότητα.
Να γιατί γύρισαν υποτακτικά τα οπίσθιά τους στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής.
Να γιατί δεν είδαν τις πολλαπλές εναλλακτικές δυνατότητες που είχαν οι Ρώσοι στην ευρωπαϊκή τους ενεργειακή πολιτική.
Να γιατί γέμισαν την Ελλάδα με Ίμια, με Αγαθονήσια, Φαρμακονήσια, Καστελόριζα.
Να γιατί έκαναν κόσκινο το Αιγαίο.
Να γιατί ξέχασαν την Κύπρο.
Να γιατί γέμισαν την πατρίδα μας λαθρομετανάστες.
Να γιατί τάζουν ταυτότητες, υπηκοότητες, ιθαγένειες και ποικίλες εκλογικές και άλλες εξυπηρετήσεις.
Να γιατί ξέχασαν πως η εξωτερική πολιτική έχει σαφείς διπλωματικούς και πολιτικούς κανόνες.
Να γιατί ξέχασαν πως στην εξωτερική πολιτική επιβάλλεται να ασκείς ενεργητική πολιτική στο χώρο αναφοράς σου.
Να γιατί ξέχασαν στην πράξη τα συμφέροντα ποιάς χώρας τάχθηκαν να υπηρετούν.
Γιατί είναι ανίκανοι και απρόθυμοι. Και αυτό τους κατέστησε ανεπίστρεπτα ενδοτικούς και ως εκ τούτου εγκληματικά επικίνδυνους για τον τόπο.
Γ) Αυτή είναι η μοίρα μας; Υπάρχει λύση; Και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η εξωτερική μας πολιτική;
Φυσικά και υπάρχει. Αρκεί να την επιβάλουμε. Στέλνοντας στο σπίτι τους και ενδεχομένως στη φυλακή, όλους αυτούς που υποθήκευσαν με τρόπο τόσο προκλητικό, ενδοτικό και απερίσκεπτο το μέλλον του τόπου.
Οι χώρες των οποίων την πολιτική διευκόλυναν με τη στάση τους οι πολιτικοί μας, τέτοιους πολιτικούς θα τους έστηναν στο εκτελεστικό απόσπασμα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Δεν δικαιούμαστε λοιπόν ως λαός να τους ανεχτούμε και πάλι σε προεδρικές και υπουργικές καρέκλες και μετά να δηλώνουμε απλά .κοψοχέρηδες.
Μια νέα γενιά πολιτικών, άφθαρτων και αποφασισμένων, οφείλει να πάρει στα χέρια της τις τύχες του τόπου, και να δουλέψει με συνέπεια και ευθύνη σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις.
1. Να απεγκλωβίσει την εξωτερική πολιτική της χώρας από τον κούφιο δήθεν ευρωπαϊκό μιμητισμό.
Η υπόλοιπη Ευρώπη γεωπολιτικά δεν βρίσκεται στη δίνη των δικών μας αντιπαραθέσεων. Βιώνουμε μια κατάσταση που η Ευρώπη δε την βιώνει και οφείλουμε να την πειθαναγκάσουμε να την εμπεδώσει.
Το μεγάλο μας χρέος είναι να συνειδητοποιήσει η υπόλοιπη Ευρώπη πως η ασφάλεια της Ελλάδας συνιστά μακροπρόθεσμο όφελος για την Ευρώπη συνολικά.
Και από αυτό τ5ο καθήκον η ενδοτική πολιτική που ασκήθηκε χρόνια τώρα είχε παντελώς παραιτηθεί.
Η πολυτέλεια λοιπόν της «υπεράνω» πολιτικής, μόνο ζημιογόνα μπορεί να είναι για τον τόπο.
2. Επιβάλλεται, όχι μόνο να επαναφέρουμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα μητροπολιτικής Ελλάδας και Κύπρου, αλλά οφείλουμε να καταστήσουμε αυτό το δόγμα, ενιαίο αμυντικό δόγμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αποτελεί αυτό ένα δεύτερο σημαντικό στρατηγικό καθήκον από το οποίο η ενδοτική πολιτική που ασκήθηκε είχε παντελώς παραιτηθεί.
Κι έτσι δεν κατέδειξε πουθενά και σε κανέναν πόσο ωφέλιμο θα ήταν για την ίδια την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ενεργητική πολιτική και όχι μόνο στήριξη της Ελλάδας.
3. Να αποκαλύψει με τρόπο πειστικό και αξιοποιώντας τις ίδιες τις Αμερικανοευρωπαϊκές αντιθέσεις, πως σήμερα ξετυλίγεται ένα ύπουλο παιχνίδι στα Βαλκάνια με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, την Αλβανία, την Τουρκία και τα Βαλκανικά προτεκτοράτα τους, το Κόσοβο και τη Βοσνία.
Αν αυτό το παιχνίδι ευοδωθεί, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να μπει στο στόχαστρο του νέο-οθωμανισμού ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ήπειρος.
Η μαχητική εξωτερική πολιτική οφείλει να αξιοποιεί προς όφελός της και προς όφελος του γεωπολιτικού της περιβάλλοντος τις αντιθέσεις των άλλων, και όχι να χαζολογά αποδεικνύοντας πως δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε απ όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της.
4. Να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες για τακτικές συμμαχίες, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να «διαβάζει» σωστά εξελίξεις και αλλαγές.
Η έξυπνη και μαχητική εξωτερική πολιτική αποθαρρύνει τον αντίπαλο.
Οι κοιμισμένοι πολιτικοί προσφέρουν απλώς βούτυρο στο ψωμί του.
Οι πολιτικές αλλαγές στη Βουλγαρία, είναι εργαλείο χρήσιμο. Ένας άσσος στο μανίκι αν αξιοποιηθεί σωστά. Τα αντι-ισλαμικά και αντισκοπιανά συναισθήματα που αναπτύσσονται στη γειτονική χώρα, θα είναι εγκληματικό αν και αυτή τη φορά παραμείνουν αναξιοποίητα.
Η Ελλάδα έχει εν δυνάμει συμμάχους και οφείλει με τους κατάλληλους χειρισμούς να τους μετατρέψει σε ενεργούς προστάτες της.
Άμεσα. Τώρα. Εύκολα. Έξυπνα.
Είναι αυτό που δεν έκανε ο πλέον ύπουλος αντίπαλός της. Κι αυτός ήταν η ενδοτική πολιτική, τα κόμματα και οι πολιτικοί που την αποδέχτηκαν και την άσκησαν.
Οι αλλαγές έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει… από χθες!!!
Πηγή

Τον συνέλαβαν επειδή έβαλε φωτιά στην γυναίκα του, αλλά…

Φεύγοντας έβαλε και δεύτερη φωτιά!

Το περιστατικό, λίγο έως πολύ είναι γνωστό σε όλους μας. Κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών που η Αθήνα καιγόταν, ένας Αλβανός έβαλε φωτιά την γυναίκα του επειδή… μάλωσαν. Τελείως συμπτωματικά την πήγε στο δάσος…
Η ιστορία όμως δεν είναι μόνο αυτή. Μετά την πυρπόληση της γυναίκας του ο Αλβανός διέφυγε με το αυτοκίνητό του και συνελήφθη στο δρόμο προς Ρίο – Αντίριο στην προσπάθειά του να διαφύγει στην γειτονική Αλβανία. Η αστυνομία με βάση την περιγραφή του αυτοκινήτου του από την ίδια την γυναίκα του Αλβανού, μπόρεσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη, που στο μεταξύ είχε βάλει ακόμη μία φωτιά στο δρόμο της διαφυγής του…!!!
Ο Αλβανός ανακρίνεται, ενώ η σύζυγός του είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως ο καυγάς έγινε επειδή η γυναίκα αντέδρασε στο να πυρποληθεί το δάσος από τον σύζυγό της. Κι εδώ ακριβώς είναι που τα περιστατικά του 2007 έρχονται να μας θυμίσουν πολλά…, μα περισσότερο από όλα εκείνες τις υποψίες για οργανωμένες ομάδες του UCK, οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με Τσάμηδες, Σκοπιανούς και Τούρκους πράκτορες είχαν μελετήσει επί τρία (3) συνεχόμενα χρόνια την γεωμορφολογία του εδάφους στην Πελοπόννησο, τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες ανά περιοχή, τους ανέμους…
Ενθυμούμενοι αυτά, που ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε, παρά μόνο κάποιοι γελοίοι φρόντισαν να διακωμωδήσουν την αποκάλυψη αυτή, αισθανόμαστε ιδιαίτερα άβολα εάν υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο οργανωμένων ομάδων (παρακρατικών και μη). Ο υπουργός Εσωτερικών αυτής της χώρας, ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, έχει να απαντήσει κάτι; Μήπως έχει να δηλώσει κάτι που προέκυψε από την ανάκριση του συλληφθέντα Αλβανού εμπρηστή ή μήπως και αυτός ετοιμάζει τα «μπογαλάκια» του για να «συνεισφέρει» με τον γνωστό και μοναδικό του τρόπο στην βελτίωση τα χώρας;
Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_7349.html

"Σύντροφοι" του ΚΚΕ, σας είπαμε ΜΗΝ μας "τσιγκλάτε". Επιμένετε; ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ !!


Για τους "συντροφους" που θελουν να αγοουν και εξακολουθουν να εθελοτυφλουν..

1. 4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (28 – 29/7/1948) «..Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό που κατέκτησε διά της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι τών βασικών αρχών του μπολσεβικισμού , για τη Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό κράτος , του δικαιώματος για μιά ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη τού πληθυσμού των περιφερειών αυτών για τήν εθνική τους απελευθέρωση...» (Επίσημα κείμενα ΚΚΕ τόμος 3ος, σελίς 326)

2. 5η Ολομέλεια τής ΚΕ του ΚΚΕ (Πρέσπες 30-31/01/1949) «..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης το
υ ΔΣΕ καί τής λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρεί την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά» . ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).
Ιασων

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/08/blog-post_2986.html



Παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας - Η μεγάλη απάτη!!!

Είναι πια παγκοσμίως γνωστό ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας κι ευθύνεται για μια σωρεία καταστροφών (ακραίες κλιματικές συνθήκες, πλημμύρες, ξηρασίες, φαινόμενο El Nino) ενώ το λιώσιμο των πάγων των πόλων θα οδηγήσει σε αύξηση της θαλάσσιας στάθμης και τελικά σε αφανισμό όλων των παραθαλάσσιων πόλεων (Ν. Υόρκη, Αθήνα, κ.τ.λ.).
Είναι όμως πράγματι έτσι;

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας ονομάζεται και «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό και παρά την αρνητική χροιά που έχει αποκτήσει, καθώς προκαλεί συνειρμικά εικόνες επικείμενης καταστροφής, αποτελεί τον κύριο λόγο ύπαρξης μας.
Φαινόμενο του θερμοκηπίου ονομάζεται η φυσική διαδικασία κατά την οποία οι ακτίνες του ηλίου παγιδεύονται και αντανακλώνται στη Γη με τη βοήθεια κάποιων συγκεκριμένων αερίων, όπως το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), όζον (O3), χλωροφθοράνθρακες (CFS), μεθάνιο (CH4). Ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας περνά αναλλοίωτο στην ατμόσφαιρα, φτάνει στην επιφάνεια του εδάφους και ακτινοβολείται σαν μεγάλου μήκους υπέρυθρη ακτινοβολία. Ένα μέρος αυτής απορροφάται από την ατμόσφαιρα, τη θερμαίνει και επανεκπέμπεται στην επιφάνεια του εδάφους. Το φαινόμενο αυτό, που επιτρέπει τη διέλευση της ακτινοβολίας αλλά ταυτόχρονα την εγκλωβίζει, μοιάζει με τη λειτουργία ενός θερμοκηπίου και ο Γάλλος μαθηματικός Fourier το ονόμασε το 1822 «Φαινόμενο Θερμοκηπίου». Αποτελεί μια φυσική διεργασία που εξασφαλίζει στη Γη μια θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους γύρω στους 15οC, ενώ η θερμοκρασία θα ήταν -18οC χωρίς αυτό.
Όμως τα τελευταία χρόνια λέγοντας “Φαινόμενο Θερμοκηπίου” δεν αναφερόμαστε στη φυσική διεργασία, αλλά στην έξαρση αυτής, λόγω της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες (βιομηχανίες, αυτοκίνητα κ.ά.). Οι τελευταίες έχουν αυξήσει σημαντικά τις συγκεντρώσεις των αερίων των κατώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας («αέρια θερμοκηπίου») με αποτέλεσμα την αύξηση της απορροφούμενης ακτινοβολίας και την επακόλουθη θερμοκρασιακή μεταβολή. Υπολογίζεται ότι η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 0,5 με 0,6οC από το 1880, λόγω της έξαρσης του φαινομένου και μέχρι το έτος 2100, εάν δεν ληφθούν μέτρα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι από 1,5 έως 4,5οC

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς είναι να αναζητήσει αποδείξεις. Τι πιο απλό λοιπόν από το να πάρει τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες από πολλά μέρη της Γης, για τον τελευταίο αιώνα, και να δει αν έχει αυξηθεί ή όχι.

Σύμφωνα με τη θεωρία, η αύξηση της θερμοκρασίας θα ωθήσει σε λιώσιμο των παγετώνων και σε συνακόλουθη αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Ας μετρήσουμε λοιπόν τη στάθμη των ωκεανών. Αυξάνεται; Ναι.
Εδώ και 6.000 χρόνια!!
Για την ακρίβεια, αυξάνεται 10-20 πόντους κάθε 100 χρόνια. Βέβαια, τα μοντέλα των υπολογιστών δείχνουν ότι τελευταία η αύξηση γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς. Τα μοντέλα αυτά όμως δεν είναι παρά μοντέλα΄ όχι δεδομένα. Απλώς εκτιμήσεις. Και για να τις δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα θα πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, τον οποίο όμως δεν έχουν.

Είναι προφανές ότι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής οδήγησε και σε αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Το αέριο αυτό, όπως είδαμε στην αρχή, είναι από τα πλέον βασικά ώστε να εγκλωβίζει τη θερμότητα στον πλανήτη και να οδηγεί στο, τόσο ευεργετικό για μας, φαινόμενο του θερμοκηπίου. Λογικά όμως, αν αυξηθεί το αέριο αυτό τότε θα αυξηθεί και η εγκλωβιζόμενη θερμότητα. Άρα θα αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη. Σωστά; Ίσως ναι.
Πόσο έχει αυξηθεί όμως;
Μελέτησα πολλές ιστοσελίδες και κείμενα ανθρώπων που υποστηρίζουν με πάθος ότι συμβαίνει αύξηση της θερμοκρασίας. Μια χαρακτηριστική ιστοσελίδα είναι η ακόλουθη: http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/globalwarming.html Καθένα μας αν διαβάσει το κείμενο με καθαρό μυαλό συνειδητοποιεί ότι στην ουσία δεν έχουν καμία σοβαρή απόδειξη για την πεποίθηση τους αυτή και φανερά υποβαθμίζουν, παρόλο που –προς τιμήν τους- αναφέρουν, όλες τις αρνητικές αποδείξεις. Αναφορικά λοιπόν με το ζήτημα του CO2 σημειώνουν ότι, σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο, η συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί σημαντικά και αναμένεται μέχρι και να τριπλασιαστεί!!
Εντυπωσιακό νούμερο, σωστά; Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε εποχή που δίνουμε βαρύτητα σ’ αυτά που μας εντυπωσιάζουν παρά στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι η αύξηση του CO2 από 280 ppmv (parts per million by volume) σε 370 ppmv (προβιομηχανική και μεταβιομηχανική περίοδος) είναι αμελητέα. Αμελητέα. Στα λεγόμενα «αέρια υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου» ανήκουν και οι υδρατμοί οι οποίοι συμβάλουν κατά 96%. Το CO2 συμβάλει κατά 3% και η ανθρώπινη συμμετοχή είναι 0,05-0,25%. Η αύξηση που έχει προκαλέσει η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι απλώς αμελητέα.
Ας σημειωθεί άλλωστε ότι 50 εκατομμύρια χρόνια πριν, η συγκέντρωση του CO2 ήταν 6 φορές μεγαλύτερη με τη θερμοκρασία μόλις 1,5 βαθμό πιο αυξημένη. Αν πάμε ακόμη πιο πίσω, 440 εκατομμύρια χρόνια, η συγκέντρωση ήταν 18 (!!!) φορές μεγαλύτερη και πάγοι κάλυπταν μεγάλο μέρος της Γης…

4. Αύξηση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν υφίσταται. Έτσι απλά. Υπάρχουν δεκάδες έρευνες που το υποστηρίζουν αυτό. Ιδού μερικές:

* Henderson-Sellers, et al., 1997, “Tropical Cyclones and Global Climate Change: a post-IPCC assessment,” Bulletin of the American Meteorological Society 79:9–38.
* C. Nicholls Landsea, et al. “Downward Trend in the Frequency of Intense Atlantic Hurricanes during the past five decades”.
* Geophysical Research Letters 23:527–30. 1996. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη: «Επισταμένη μελέτη των μετεωρολογικών δεδομένων δεν υποστηρίζει αύξηση στη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων σε παγκόσμια κλίμακα».
* IPCC 1995, p. 11. “Overall, there is no evidence that extreme weather events, or climate variability, has increased, in a global sense, throughout the twentieth century . . .” IPCC, Climate Change 1995.
* In the 2001 IPCC report, “No long-term trends evident” for tropical and extratropical storms, and no systematic changes in the “frequency of tornadoes, thunder days, or hail.” Executive summary, p.2. For fuller discussion, see Lomborg, p. 292ff.

Κι η ίδια η ιστοσελίδα των υποστηρικτών του φαινομένου αυτού (υπενθυμίζω http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/globalwarming.html ) παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν κάτι τέτοιο. Λέει ωστόσο ότι, σε τοπικό επίπεδο, έχουν υπάρξει φαινόμενα εξαιρετικά ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία συνήθως συνόδευαν το φαινόμενο El Nino. To El Nino όμως δε συνδέεται με την λεγόμενη παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας (υπάρχει για χιλιάδες χρόνια, ίσως και περισσότερα). Υποστηρίζουν ωστόσο ότι έχει αυξηθεί σε ένταση εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Προσωπική εκτίμηση, οι καταστροφές που προκαλεί είναι μεγαλύτερες λόγω υπερπληθυσμού (αν καταστρέψει μια περιοχή που πριν 100 χρόνια ζούσαν 10.000 άνθρωποι και σήμερα ζουν 100.000 είναι προφανές ότι το ίδιο φαινόμενο δίχως να αυξηθεί σε ένταση είχε δέκα φορές περισσότερα θύματα). Συνακόλουθα, τα ΜΜΕ δίνουν εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα στην καταστροφή. Τέλος, κι εδώ είναι το παράξενο, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ίσως και οι καταστροφές τελικά να έχουν θετικό αποτέλεσμα: Stanley A. Changnon, 1999: “Impacts of 1997–98 El Nino–Generated Weather in the United States,” Bulletin of the American Meteorological Society 80, no. 9: pp. 1819–28. (“Το καθαρό οικονομικό όφελος ήταν απρόσμενα θετικό… οι άμεσες ζημιές εθνικά ήταν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα κέρδη περίπου 19 δισεκατομμύρια.”.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν και διαμορφώνουν το κλίμα της Γης;

Ας φανταστούμε κάποιον εξωγήινο που έρχεται στη Γη κάπου στα μέσα Δεκέμβρη. Το κρύο τσοχτερό, χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά η θερμοκρασία πέφτει όλο και περισσότερο μέχρι που 3 μήνες μετά αρχίζει να αυξάνεται κι 6 μήνες μετά έχει αυξηθεί τόσο πολύ ώστε να νομίζει ότι από περίοδο παγετώνα έχουμε μεταφερθεί σε περίοδο ξηρασίας. Κι ενώ ανήσυχος εκφράζει τους προβληματισμούς του για το μέλλον του πλανήτη εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, εμείς τον καθησυχάζουμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καθώς δε συμβαίνει τίποτα περισσότερο από μια συνηθισμένη αλλαγή εποχών. Έτσι, η μετάβαση από χαμηλές σε υψηλές θερμοκρασίες και τανάπαλιν, είναι ένα καθόλα συνηθισμένο φαινόμενο που θα τρόμαζε μόνο όποιον δε γνωρίζει γι αυτή την κυκλική δομή των εποχών.
Μήπως λοιπόν το ίδιο συμβαίνει και με το παγκόσμιο κλίμα σε επίπεδο όχι δεκαετιών αλλά χιλειτηρίδων; Μήπως, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε περιόδους χαμηλής θερμοκρασίας που εναλλάσσονται με περιόδους υψηλής; Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει το κλίμα και το οδηγεί πότε σε υψηλές και πότε σε χαμηλές θερμοκρασίες; Διάφορες ερμηνείες έχουν δοθεί. Σε τοπικό επίπεδο, σίγουρα επηρεάζεται από φαινόμενα όπως η έκρηξη ενός ηφαιστείου. Ευρύτερα, δείχνει να επηρεάζεται από παράγοντες όπως τα θερμά/ψυχρά ρεύματα των ωκεανών και το επίπεδο αλμύρας τους καθώς και από την ακτινοβολία του ήλιου με κύκλους διάρκειας από 10 έως 11,5 έτη. Νεότερες έρευνες ωστόσο καταδεικνύουν έναν ακόμα παράγοντα, ίσως το σημαντικότερο: Την κοσμική ακτινοβολία!
Μοιάζει παράξενο αφού η ενέργεια που έρχεται μέσω της κοσμικής ακτινοβολίας είναι σαφώς μικρότερη αυτής που έρχεται μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας. Το μυστικό όμως βρίσκεται στα σύννεφα. Όσο περισσότερα σύννεφα έχουμε τόσο περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία εμποδίζεται να φτάσει στον πλανήτη. Κι είναι οι κοσμικές ακτίνες που καθορίζουν το σχηματισμό νεφών γιατί ιονίζουν τα μόρια του αέρα οδηγώντας τα σε συμπύκνωση και δημιουργία συννέφων. Σ’ αυτή την ανακάλυψη προέβησαν οι Δανοί επιστήμονες H. Svensmark ? Οι ΗΠΑ θα είχαν απώλειες 400 δις. $. Το ΑΕΠ Δυτ. Ευρώπης και Ιαπωνίας θα μειωνόταν 0,5% μέχρι το 2050, Ανατολικής Ευρώπης 3% και Ρωσίας 3,4%. Τα καύσιμα δε θα τα παίρναμε με δελτίο όπως στον 2ο Π.Π. Σε επίπεδο θερμοκρασίας θα κερδίζαμε 7 χρόνια καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπέρμαχων της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, η αύξηση που αναμένεται να υπάρξει δίχως τη συμφωνία του Κυότο το 2094 θα εμφανιστεί, αν υπογραφεί η συμφωνία, το 2100.

Προπαγάνδα του τρόμου:

Όποιο περιοδικό κι αν διαβάσει κανείς, ανατριχιάζει με τις δυσοίωνες προβλέψεις αναφορικά με το λιώσιμο των πάγων και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που έπονται. Στις 10.10.91 οι New York Times προέβλεψαν ότι έως το 2000 η αύξηση της στάθμης των ωκεανών θα προκαλούσε τη μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων -η φτώχεια, η ανεργία και οι πόλεμοι πράγματι το προκάλεσαν, η στάθμη του ωκεανού όχι. Άλλωστε, φαίνεται πώς σε θερμές περιόδους είναι μεγαλύτερο το ποσό του νερού που εξατμίζεται κι επιστρέφει σαν χιόνι στην Αρκτική απ’ αυτό που ρέει στη θάλασσα εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων. Αυτό το δεδομένο όμως συνηθίζεται να παραλείπεται από τα σχετικά ρεπορτάζ.
Να σημειωθεί δε, αυτό που αναφέρθηκε και νωρίτερα, ότι τα ΜΜΕ οργιάζουν σε κάθε φυσική καταστροφή δίνοντας την εντύπωση ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται ενώ στην πραγματικότητα μειώνονται.

Ακτιβισμός των πλουσίων:

Η απαγόρευση των CFC με στόχο την προστασία του στρώματος του όζοντος. Πράγματι, το CFC καταστρέφει το όζον. Όμως, δεν έπαυε να είναι ένα φθηνό αέριο για τη λειτουργία των ψυγείων. Με την απαγόρευση του όμως εκατομμύρια Αφρικανοί πέθαναν γιατί δε μπορούσαν πια να διατηρήσουν το φαγητό τους.

Ακτιβισμός ανόητος:

Η απαγόρευση του DDT στο όνομα της ασφάλειας. Αρκεί κάποιο προϊόν να κατηγορηθεί για καρκινογένεση κι μεμιας θεωρείται καρκινογενές δίχως περαιτέρω έρευνα. Κι όμως: το DDT ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη προστασία έναντι των κουνουπιών. Με την απαγόρευσή του, 2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από μαλάρια, κυρίως παιδιά. Συνολικά, πάνω από 50 εκατομμύρια θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε απαγορευθεί.
Κι όσο για την περιβόητη καρκινογένεση; Η επιτροπή Sweeney , στις 25 Απριλίου 1972, έγραψε: Το DDT ΔΕΝ είναι καρκινογενές στον άνθρωπο. Ο Ruckelshaus το απαγόρευσε 2 μήνες αργότερα με το αιτιολογικό ότι είναι καρκινογενές. Να υποθέσουμε απλώς ότι δε διάβασε την έκθεση; Ήταν μάλιστα τόσο ασφαλές ώστε κάποιοι άνθρωποι το έτρωγαν για 2 χρόνια στα πλαίσια ενός πειράματος δίχως να πάθουν το παραμικρό. (Hayes, 1969.) Η ειρωνεία είναι ότι αντικαταστάθηκε με παραθείο το οποίο είναι εξαιρετικά τοξικό. Πολλοί εργάτες πέθαναν μέχρι να μάθουν να χειρίζονται το τοξικό αυτό προϊόν.
(John Noble Wilford, “Deaths from DDT Successor Stir Concern,” New York Times, 21 August 1970, p. 1; Wildavsky, 1996, p. 73).

Έχουμε μήπως νέα Εποχή Πάγου;

κάθε Εποχή Πάγου κρατάει περίπου 100.000 χρόνια η οποία διακόπτεται από εποχές Μέσω-παγετώνων (Interglacials) που διαρκούν 10.000 χρόνια (σήμερα βρισκόμαστε σε μια τέτοια περίοδο κι ήδη έχουμε ξεπεράσει το μέσο όρο κατά 500 χρόνια….
Η εποχή πάγου ξεκινά πάντα από το βορά. Οι παγετώνες της Αλάσκας, Σκανδιναβίας, Γροιλανδίας και Καναδά δε λιώνουν ποτέ. Κι όπως είδαμε, τυχαίνει η κοσμική ακτινοβολία να αυξάνεται προκαλώντας έτσι αύξηση των νεφών και μείωση της θερμοκρασίας. Ο όγκος των πάγων σταδιακά αυξάνεται κι έπειτα, λόγω της αυξημένης αντανακλαστικότητας των πάγων αλλά και για λόγους που δεν είναι απόλυτα διευκρινισμένοι, το φαινόμενο αυτοτροφοδείται. Οι παγετώνες αυξάνουν σε μήκος και πάχος και κατεβαίνουν όλο και πιο νότια. Ο τελευταίος παγετώνας κάλυπτε τις ΗΠΑ μέχρι το Τέξας με πάγο πάχους 3 χιλιομέτρων.
Ο σημερινός ηλιακός κύκλος ακτινοβολίας είναι πιο αδύναμος από τους προηγούμενους και 2 επόμενοι θα είναι ακόμα πιο αδύναμοι, μειώνοντας έτσι το ποσό ηλιακής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στη Γη (μειώνοντας αντίστοιχα τη θερμοκρασία). Το ελάχιστο σημείο θα το φτάσουμε κάπου το 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία στο Irkutsk, η οποία συσχετίζεται πολύ καλά με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία, έφτασε το μέγιστο σημείο της το 1997, στους 2,3 βαθμούς Κελσίου. Έκτοτε πέφτει συνεχώς, και το 2000 ήταν μόλις 0,4.
Τέλος, ας παρατηρήσουμε το βουνό Rainier στην Τακόμα, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Έχει 26 παγετώνες οι οποίοι από το 1800 μέχρι τα μέσα το 20ου αιώνα είχαν υποχωρήσει κατά 1 χιλιόμετρο. Από το 1931 ωστόσο άρχισαν να γίνονται ακριβείς μετρήσεις κι ανακάλυψαν ότι έκτοτε ο παγετώνας έχει άρχισε να αυξάνεται σημαντικά σε μέγεθος (αυξήθηκε 50% από 1931-1945 κι άλλα 17 μέτρα από 1994-1997) και να προχωρά. Ο Sauers, συνταξιούχος γεωλόγος που μελετούσε αυτόν και άλλους παγετώνες κατά τη διάρκεια της καριέρας του λέει πώς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μια καινούργια εποχή πάγου.
Ίσως και να έχει δίκιο…

Γιάννης Κουρουτσαλάκης
Ψυχολόγος - Πληροφορικός

Πηγή

Τώρα ανακάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ κινείται με λεφτά του ..Σόρος!!!Τα blogs και ειδικά το taxalia, τα λένε χρόνια τώρα


Συνεχίζεται η επίθεση του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ στον Μιχάλη Τρεμόπουλο.

Αυτή τη φορά, σειρά έχει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης και οι καταγγελίες του, περί χρηματισμού (ουσιαστικά) του επικεφαλής των οικολόγων-πράσινων, από τον Τζόρτζ Σόρος.

Τον άνθρωπο που στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια (είναι αλήθεια) και "έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο" (ο Μ.Τρεμόπουλος, δηλώνει παντού, ότι δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν πήρε δραχμή από κανέναν).

Παλαιότερα πάντως ο Μ.Τρεμόπουλος, ανέφερε ότι η μόνη σχέση που έχει με τον Ουγγροεβραίο μεγιστάνα, είναι... η δημοσίευση ενός άρθρου, για την ελληνική περιβαλλοντική πολιτική, που δημοσίευσε ο ίδιος, στην αγγλόφωνη εφημερίδα "Balkan Horizons", και μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω Link: http://www.cdsee.org/pdf/bh4_all.pdf , σελίδα 16.
Εμείς, ως taxalia, πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο περιοδικό είχε χορηγό το ..Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ! Για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδή.

και το λέμε αυτό, γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε "πατριώτες", να αφήνουν κατά μέρος κάθε "ιδεολογία", να ξεχνούν και την πατρίδα και την αξιπρέπεια και να στέκονται σούζα, μπρος στα δολάρια του Σόρος, όταν αυτά στρώνονται μπροστά τους. Δικαίωμα να μιλάνε έχουν μόνο όσοι αντιστάθηκαν στο γλυκό χρήμα του Σόρος. Και είναι λίγοι.

Να μη μιλήσουμε για τους χορηγούς του CDRSEE..... (του ιδρύματος του Σόρος).




http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Το Πρώτο Θέμα συνεχίζει την ρηξικέλευθη δημοσιογραφία

Διαβάστε το άρθρο του Taxalia. Κάντε και μια αναζήτηση στο Olympia. Σε λίγες ημέρες και μια αποκάλυψη για το Πρώτο Θέμα που θα συγκλονίσει

Στις 23-8-2009, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχει πρωτοσέλιδη αποκάλυψη: “Ποιός έκανε το deal της ΝΔ με το Χριστοφοράκο;” και “αποκαλύπτει” σε …πέντε -5- ολόκληρες σελίδες, ότι τον Χριστοφοράκο επισκέφθηκε στη φυλακή της Γερμανίας, ο …απεσταλμένος της οικογένειας Μητσοτάκη, Μανώλης Καλαθάκης. Ούτε μπροστά να ήταν ο ρεπόρτερ. Τέτοια λεπτομέρεια! “συναντήθηκε -αποκαλύπτει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ- στις 23 Ιουλίου, στις 11.30 το πρωί”. Μάλιστα “ήξερε” τι είπαν κιόλας !

Ο επιχειρηματίας, όμως απέστειλε επιστολή την οποία η εφημερίδα -υποχρεωμένη από το νόμο- δημοσίευσε χθες, στη σελίδα…62, με μικρά, μικρά, μικρά, μικρά γραμματάκια:
“δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άνθρωπο (Χριστοφοράκο), ούτε κατ’ όψιν, δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου και πολύ περισσότερο, δεν τον επισκέφθηκα στις φυλακές…”.
Δεν είναι δα και αγαπημένη μας, η οικογένεια Μητσοτάκη ! Κάθε άλλο. Όμως η δημοσιογραφική εντιμότητα είναι ! Και δε δεχόμαστε μαϊμού ρεπορτάζ από κανέναν.

Ενα ακόμη φανταστικό ρεπορτάζ λοιπόν; Χωρίς συνέπειες; Αυτό το πράγμα λέγεται δημοσιογραφία κ.Μπόμπολα;
Α, και που’ σται: δεν τρώμε κουτόχορτο με τα “εθνικά θέματα” εδώ πάνω. Ο νοών νοείτω….

http://olympia.gr/

ΒΙΝΤΕΟ:Η ακατάσχετη,φασιστική και προκλητική μπουρδολογία των "αριστερών" της Εκάλης

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html

Δ είτε οπωσδήποτε το παρακάτω βίντεο,όπου μία από τις "ιερές αγελάδες" των Μμε,η Λιάνα Κανέλλη,κατατροπώνεται κυριολεκτικά απο τον Άδωνι Γεωργιάδη.Χρήσιμο για όσους πιστεύουν ότι το ΚΚ είναι...δημοκρατικό κόμμα,ακόμα πιο χρήσιμο για όσους νομίζουν πως το συγκεκριμένο σταλινικό απομεινάρι έχει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την Ελλάδα.Τέλος,για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως οι πιο πιστοί σύμμαχοι των "αντιεξουσιαστών" είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι-εξουσιαστές,που συντηρούν με νύχια και με δόντια την ψευτοαριστερή θολοκουλτούρα,παρόλο που βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός έχει ξυπνήσει και είναι θέμα χρόνου να τους πάρει στο κυνήγι.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ:


Οι τάφοι των Φαραώ είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν


Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Είχα διαβάσει παλαιότερα μια επιστημονική μελέτη για τις κινήσεις των γήινων πλακών που με τις συγκρούσεις τους προκαλούν, σταδιακά, ανύψωση των συγκρουόμενων πλακών στο σημείο της σύγκρουσης. Αυτή η παραμόρφωση της γης, εκφράζεται στην επιφάνεια ως ανωμαλία, ορεινός όγκος.

Θα αλλοιωθεί ο γνωστός μας κόσμος

Είναι η εξήγηση της δημιουργίας των πανύψηλων ορεινών όγκων.
Τα Ιμαλάϊα κάθονται επάνω στο σημείο σύγκρουσης των υποχθόνιων πλακών και ο ορεινός τους όγκος θα διογκώνεται συνέχεια.
Ο Όλυμπος έπαυσε να αποτελεί σημείο σύγκρουσης, αφού οι συγκρούσεις των γήινων πλακών έχουν μεταφερθεί.
Το όρος των θεών, ο Όλυμπος, στο μέλλον θα χαθεί, θα ισοπεδωθεί ώσπου να βρεθεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας...
Πότε θα γίνει αυτό; Σταδιακά μέσα σε έναν χρονικό ορίζοντα 3,5 ...εκατομμυρίων ετών!
Είναι κουφό, αλλά θα το γράψω: Όταν το διάβασα με είχε πιάσει μελαγχολία. Λες και θα γινότανε αύριο…
Εμείς οι Έλληνες, όπου γης, είμαστε δεμένοι με αυτόν τον ιερό ορεινό όγκο.
Αυτά όλα που προσημειώθηκαν, ας θεωρηθούν ότι αποτελούν θέσει προλόγου ή ...τραβηγμένης εισαγωγής στην ενδεχόμενη καταστροφή των βασιλικών τάφων της Αιγύπτου που ακολουθεί...

Θα καταστραφούν οι τάφοι των Φαραώ;

Το ερώτημα ανήκει στην αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun. Ο συντάκτης προβληματίζεται μετά από ανακοίνωση της αιγυπτιακής αρχαιολογίας. Τα συναισθήματα είναι ποικίλα.
Τα πνεύματα του Τουτανγχαμών και της Νεφερτίτης θα είναι σίγουρα περίλυπα για τη διαπίστωση αυτή.
«Οι περίκομψοι φαραωνικοί τάφοι εάν παραμείνουν ανοικτοί στους τουρίστες είναι καταδικασμένοι στην εξαφάνιση», δήλωσε ο Ζαχί Χαβάς, προϊστάμενος της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Ο Χαβάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η υγρασία και ο μύκητας τρώει τους τοίχους των βασιλικών τάφων, στην τεράστια νεκρόπολη της δυτικής όχθης του Νείλου, απέναντι από το Λούξορ. Χιλιάδες τουρίστες καθημερινά επισκέπτονται τους βασιλικούς τάφους. Όπως διαπιστώθηκε οι αναπνοές του πλήθους των επισκεπτών, σε συνδυασμό με τον φτωχό εξαερισμό, έχουν προκαλέσει ζημιά στις γλυπτικές και χρωματισμένες διακοσμήσεις, μέσα στους τάφους.
Το ίδιο παρουσιάζουν και οι τάφοι στην κοιλάδα των βασιλισσών. Έχουν αλλοιωθεί τα χρώματα και οι τοιχογραφίες έχουν ανοίξει δημιουργώντας χαρακώσεις.
Ο Χαβάς δήλωσε πως τα επίπεδα της υγρασίας και της ανάπτυξης μυκητών αυξάνονται σημαντικά από τις αναπνοές των επισκεπτών και σύμφωνα με ειδικούς οι τάφοι θα μπορούσαν να αλλοιωθούν τελείως και να εξαφανιστούν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 150 έως 500 ετών.
Προς το παρόν, βέβαια, πριν αποφασιστεί κάτι τελεσίδικα, έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα προστασίας των τάφων, όπως η εγκατάσταση νέων συστημάτων εξαερισμού, ο περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και το κλείσιμο μερικών τάφων που έχουν υποστεί βλάβη.
Το δίλλημα είναι μεγάλο. Αν κλειστούν οι τάφοι τελείως, για να προστατευθούν, τότε θα υπάρξει τρομερή μείωση του αριθμού των αλλοδαπών ταξιδευτών. Ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών επισκέπτεται την Αίγυπτο για να δει τους τάφους της κοιλάδας των Φαραώ και των Βασιλισσών.
Το κλείσιμο των βασιλικών τάφων θα επιφέρει μια τεράστια απώλεια εσόδων και στις αιγυπτιακές επιχειρήσεις αλλά και στο αιγυπτιακό κράτος.

http://visaltis.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html




Νέα σενάρια για την εξαφάνιση του πλοίου «Αrctic Sea»

Η «πειρατεία» δεν ήταν παρά «παρέμβαση» της Μοσάντ για να μη δοθούν ρωσικοί πύραυλοι στο Ιράν γράφουν ρωσικές εφημερίδες!

Πληθαίνουν τα σενάρια συνωμοσίας γύρω από την παράξενη υπόθεση της «πειρατείας» στο ρωσικό φορτηγό πλοίο «Αrctic Sea». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο δεν θα κινητοποιούσε το Πολεμικό Ναυτικό του μόνο για τη διάσωση του ρωσικού 15μελούς πληρώματος και την περίπου 1 εκατ. ευρώ ξυλεία που μετέφερε επισήμως.
Ο ρωσικός Τύπος μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για ανάμειξη στην υπόθεση δυτικών δυνάμεων ή και της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ. Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν ότι ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες έκαναν... κατάληψη στο πλοίο στις 24 Ιουλίου και ενόσω αυτό βρισκόταν σε σουηδικά ύδατα για να αποτρέψουν την παράδοση ρωσικών πυραύλων Χ55 και αντιαεροπορικών πυραύλων S300 στο Ιράν και ότι οι πράκτορες της Μοσάντ προσπάθησαν να εμφανίσουν το περιστατικό ως μια απλή πειρατεία. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, οι πύραυλοι είχαν φορτωθεί στο πλοίο κατά τη διάρκεια επισκευής του στο Καλίνινγκραντ στις αρχές Ιουνίου και η επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες στη Ρωσία έγινε για να ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα.
Υπάρχουν όμως και άλλα σενάρια. Η εκδοχή της ρωσικής εφημερίδας «Ρravda» είναι ότι πίσω από την «εξαφάνιση» του πλοίου για περίπου τρεις εβδομάδες, ως τις 17 Αυγούστου, οπότε το κατέλαβε ρωσικό υποβρύχιο, κρύβεται μια «δυτική δύναμη», στόχος της οποίας ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ρωσία. Με τη σειρά της η Μόσχα αντέδρασε με «υστερικό τρόπο» και προσπάθησε να ανακτήσει πρώτη το πλοίο.
Επίσης, μια ρωσική οικογένεια στην πόλη Κουρσκ ισχυρίστηκε ότι «αναγνώρισε» από την τηλεόραση έναν χαμένο εδώ και τρία χρόνια συγγενή της στο πρόσωπο ενός από τους πειρατές.
«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα το πλοίο να μη μετέφερε μόνο ξυλεία. Πρέπει να εξετάσουμε ενδελεχώς το σκάφος, ώστε να μην υπάρχουν μελανά σημεία. Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί κατά πόσον το πλήρωμα είχε εμπλοκή στην υπόθεση» δήλωσε ο ρώσος επικεφαλής της έρευνας ΑλεξάντρΜπαστρίκιν.
Ειδήμονες επί ζητημάτων ναυτικής ασφάλειας έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ακόμη και οι συλλήψεις των δραστών, δύο Ρώσων, ενός Λετονού, ενός Εσθονού και τεσσάρων ατόμων άγνωστης υπηκοότητας, να ήταν «εικονικές». Δηλαδή να μην έγινε ποτέ κατάληψη του πλοίου! Τη θεωρία αυτή ενίσχυσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου του από ρωσικό πολεμικό ο καπετάνιος κάλυψε τα διακριτικά του «Αrctic Sea» και προσπάθησε να το εμφανίσει ως κορεατικό πλοίο.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/rctic-sea.html

Τους έσφαξαν σαν πρόβατα

Φρικιαστική ομολογία αυτόπτη μάρτυρα

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974 δημοσιεύει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.
Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.
Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων. Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.
Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Τουρκία, που για όσο διάστημα δεν θα ομολογεί τις φρικαλεότητές της εις βάρος της ανθρωπότητας, δεν δικαιούται να συγκαταριθμείται στα πολιτισμένα κράτη και ιδιαίτερα δεν πρέπει να της επιτραπεί η είσοδός της στην Ευρώπη.

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_1274.html

Βρετανία: Η απελευθέρωση του Λίβυου "βομβιστή του Λόκερμπι"

είχε σχέση με την BP και τα βρετανικά εμπορικά συμφέροντα...


Η Βρετανία συμφώνησε να περιλάβει το βομβιστή του Λόκερμπι, Αμπντέλ Μπάσετ αλ-Μεγκράχι, σε μία συμφωνία μεταφοράς κρατουμένων με τη Λιβύη το 2007, λόγω "υπέρτερων συμφερόντων", λίγο προτού συναφθεί μια πετρελαϊκή συμφωνία με την Τρίπολη, ανέφερε μία εφημερίδα.

Οι "Σάντεϊ Τάιμς" ανέφεραν χθες πως...
επιστολές που διέρρευσαν και φέρουν την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Τζακ Στρο υπονομεύουν την κυβερνητική άρνηση ότι υπήρξε κάποια σχέση ανάμεσα στην απελευθέρωση του Λίβυου πρώην πράκτορα και τα βρετανικά εμπορικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τους "Τάιμς", δύο επιστολές του Στρο, με ημερομηνία 27 Ιουλίου και 19 Δεκεμβρίου 2007 αντίστοιχα, δείχνουν πως ανέτρεψε ένα αρχικό σχέδιο να αποκλεισθεί ο Μεγκράχι από μία συμφωνία μεταφοράς κρατουμένων που συζητείτο με τη Λιβύη.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η αλλαγή στάσης φαίνεται να συνδέεται με μία βαλτωμένη συμφωνία εξερεύνησης αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Λιβύη για λογαριασμό του βρετανικού πετρελαϊκού γίγαντα BP, η οποία επικυρώθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Η BP αρνείται σταθερά ότι υπήρξε οπιαδήποτε διασύνδεση ανάμεσα στην εμπορική συμφωνία και τη συμφωνία για τους κρατουμένους.

Ο Στρο έγραψε στον υπουργό Δικαιοσύνης της Σκωτίας, Κένι Μακάσκιλ, τον Ιούλιο του 2007 για να του πει ότι είναι υπέρ του αποκλεισμού του Μεγκράχι από τη μεταφορά κρατουμένων, μία διευθέτηση που επιθυμούσε η κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία έχει αυτόνομες εξουσίες για τα περισσότερα ποινικά ζητήματα.

Ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2007 ο Στρο είπε στον Μακάσκιλ πως η θέση του είχε αλλάξει.

"Οι ευρύτερες συνομιλίες με τους Λίβυους φθάνουν σε ένα κρίσιμο στάδιο και, λαμβάνοντας υπόψη τα υπέρτερα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμφώνησα ότι σε αυτή την περίσταση η συμφωνία μεταφοράς κρατουμένων θα πρέπει να είναι στη συνήθη μορφή και να μην αναφέρει κανένα άτομο", έγραφε στην επιστολή του ο Στρο, σύμφωνα με τους "Τάιμς".

Ο Στρο δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως η υποτιθέμενη σύνδεση ανάμεσα στο εμπόριο και την απελευθέρωση του Μεγκράχι είναι μία "ανόητη κατασκευή".

"Ο υπαινιγμός ότι σε οποιοδήποτε στάδιο υπήρξε ενός είδους συμφωνία στα παρασκήνια σχετικά με τη μεταφορά του κ. Μεγκράχι λόγω του εμπορίου είναι απλώς αναληθής", είπε.

Οι διαπραγματεύσεις για τις μεταφορές κρατουμένων ήταν μέρος μιας "διαδικασίας εξομάλυνσης" των σχέσεων με τη Λιβύη, είπε.

Το Λονδίνο είχε καταστήσει σαφές στην Τρίπολη πως η Σκωτία διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να αρνηθεί μία μεταφορά κρατουμένων, πρόσθεσε.

Ο Στρο είπε πως το θέμα είναι "ακαδημαϊκό", δεδομένου ότι η Σκωτία στο τέλος άφησε ελεύθερο τον Μεγκράχι για ανθρωπιστικούς λόγους και όχι βάσει της συμφωνίας μεταφοράς.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html

Τώρα που ο Τρεμόπουλος και οι “οικολόγοι” μας είναι άχρηστοι

Οι εφημερίδες των βαρώνων δίνουν 2% στις δημοσκοπήσεις και δημοσιεύουν συνεντεύξεις τύπου Βαλαωρίτη (στο Πρώτο Θέμα):



Λέει για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο:

«κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» ο οποίος «μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Είναι απεσταλμένος και φερέφωνο των Αμερικανών».

Τι λες βρε γίγαντα Μπο; Τώρα που σας είναι άχρηστοι; Που οι καλές εποχές με τα διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Έτσι ακριβώς παίζεται το παιχνίδι της σύγχρονης ψευδεπίγραφης δημοκρατίας.

Για να θυμηθούμε και δήλωση Μέγα Βαρώνου προ λίγων μηνών: “Και καρέκλα να θέλω να βάλω στη βουλή, θα τη βάλω.”


http://olympia.gr/

Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος χτυπάει την πόλη όπου οι Λουθηριανοί ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για την αποδοχή ομοφυλόφιλων κληρικών. (Τυχαίο;)


Την ώρα που η Σύνοδος των Αμερικάνων Ευαγγελικών Λουθηρανών ‘επικύρωνε’ την ομοφυλοφιλία, ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος κτύπησε την πόλη και τις εγκαταστάσεις της συνόδου ακριβώς εκείνη την ώρα.

Ορισμένοι είδαν το κτύπημα αυτό σαν "μήνυμα από τον Θεό".


Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το συνεδριακό κέντρο, την ώρα που οι Λουθηρανοί ενέκριναν την «δήλωση αποδοχής σεξουαλικότητας», με οριακή πλειοψηφία η οποία ήταν απαραίτητη για να περάσει η ψήφιση.

Οι περισσότερες αναφορές σχετικά με την συνέλευση της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής (Evangelical Lutheran Church in America – ή ELCA - η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεσταντικές ομολογίες στις ΗΠΑ), προσπαθούν σήμερα να συνδέσουν την ψηφοφορία της για την υιοθέτηση της «δήλωσης αποδοχής της σεξουαλικότητας» και το χτύπημα από ανεμοστρόβιλο στο συνεδριακό κέντρο της Minneapolis της Minnesota, όπου είχαν την συνάντηση οι Λουθηρανοί. (Κανένας δεν τραυματίστηκε.)

"Πιστεύουμε ότι ο καιρός δεν αποτελεί ένα σχόλιο στην εργασία μας," είπε ο Steven Loy, πρόεδρος της επιτροπής που επιβλέπει το κείμενο της δήλωσης. (Αναδημοσιεύτηκε από τους Washington Times και το Associated Press.)

Αλλά το WordAlone, μια ανανεωτική κίνηση μέσα στους κόλπους της ELCA, ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές επιδίωξαν να βρουν σχόλια στον καιρό: "Ένας υποστηρικτής της δήλωσης απεικόνισε τη θύελλα ως "δυνατό αέρα του Αγίου Πνεύματος" και ως "θετικό μήνυμα" (!!!).

Μερικά μέλη του WordAlone Network άκουσαν ένα διαφορετικό μήνυμα στον άνεμο, μια προειδοποίηση "από τον θυμό του Θεού προς την ELCA."

Ο John Piper, (βλέπε παρακάτω) του οποίου η Βαπτιστική εκκλησία είναι λίγο πιο κάτω στο δρόμο από το συνεδριακό κέντρο, θεωρεί επίσης ότι ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένα μήνυμα. " Ο ανεμοστρόβιλος στη Μινεάπολη ήταν μια ευγενική, αλλά σαφής προειδοποίηση προς την ELCA και όλους μας: Αλλάξτε δρόμο από την αποδοχή της αμαρτίας. Αλλάξτε δρόμο από την προώθηση των συμπεριφορών που οδηγούν στην καταστροφή".


Για την έγκριση της «δήλωσης για την σεξουαλικότητα», χρειαζόταν πλειοψηφία των 2/3 των αντιπροσώπων. Πέρασε ακριβώς με αυτό το όριο: 676-338. Μια ή δύο ψήφοι θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει την έκβαση. Η εφημερίδα Minneapolis Star-Tribune σημειώνει ότι η ψηφοφορία έγινε κοντά στην ώρα του γεύματος (2 μ.μ.) όταν μερικοί εκπρόσωποι είχαν αρχίσει ήδη να φεύγουν. Είκοσι εννέα από τους 1.045 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν ψήφισαν για τη δήλωση.

Οι τίτλοι ειδήσεων είναι και δραματικοί και προσεκτικοί: "Λουθηρανοί κινούνται προς την ανοικτότερη άποψη για τους ομοφυλόφιλους" (Associated Press), "Η ELCA επικυρώνει τις 'αγνές' σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (Minneapolis Star-Tribune).

Η νέα "δήλωση" δεν εγκρίνει ρητά τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αντ' αυτού, λέει:

"Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία στο εάν αυτή η εκκλησία πρέπει να τιμά αυτές τις σχέσεις, να τις προάγει και να τις προστατεύει, ή στο πώς ακριβώς πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Ανταποκρινόμενη όμως στο θέμα, αυτή η εκκλησία ανατρέχει στη θεμελιώδη Λουθηρανική αντίληψη ότι οι βαπτισμένοι καλούνται να διακρίνουν την αγάπη του Θεού στην υπηρεσία στον πλησίον. Στη Χριστιανική μας ελευθερία, επομένως, επιδιώκουμε υπεύθυνες δράσεις που υπηρετούν τους άλλους και το κάνουν αυτό με την ταπεινότητα και το βαθύ σεβασμό στις συνειδητές πεποιθήσεις των άλλων. Καταλαβαίνουμε ότι, σε αυτήν την διάκριση για την ηθική και την εκκλησιαστική πρακτική, οι πιστοί άνθρωποι μπορούν να καταλήξουν και πράγματι θα καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα για την έννοια της Γραφής και για αυτό που αποτελεί υπεύθυνη δράση. Περαιτέρω πιστεύουμε ότι αυτή η εκκλησία, βάσει της “δεδεμένης συνείδησης," (Σ.Σ. Λουθηρανική -κυρίως- αντίληψη που βασίζεται στο πνεύμα των γραπτών του Απ. Παύλου περί της συνείδησης, στα εδάφια προς Ρωμαίους 14-15 και Α' Κορινθίους 6, 8-10. Βλ σχετικά και http://www.elca.org/~/media/Files/What%20We%20Believe/Social%20Issues/In%20Process/Human%20Sexuality/Wengert_on_Bound_Conscience.pdf) θα περιλάβει αυτούς τους διαφορετικούς όρους και πρακτικές μέσα στη ζωή της δεδομένου ότι επιδιώκει να ζήσει την αποστολή και τη διακονία της έξω στον κόσμο.

Η καρδιά του θέματος βρίσκεται χωμένη στις υποσημειώσεις. "Η διαφορά μεταξύ των ερμηνειών δεν πρέπει να εκληφθεί ως σύγκρουση μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να είναι 'πιστοί στη Γραφή' και εκείνους που επιδιώκουν να 'στρεβλώσουν τη Γραφή' κατά την αρέσκειά τους. “Οι διαφωνίες είναι γνήσιες, " λέει το έγγραφο. Και συνεχίζει:

"… όταν το θέμα είναι για την ηθική ή την πρακτική εκκλησιών, η ‘Παυλιανή’ και Λουθηρανική μαρτυρία είναι λιγότερο άκαμπτη και θεωρεί ότι μπορεί να κληθούμε για να σεβαστούμε τη 'δεδεμένη συνείδηση' του άλλου. Δηλαδή εάν δεν διακυβεύεται η σωτηρία σε ένα ιδιαίτερο θέμα, οι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία του πλησίον τους (;) και να προστατεύσουν τη συνείδηση του πλησίον τους ο οποίος μπορεί να βλέπει το ίδιο θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεαστεί η ίδια η πίστη. Παραδείγματος χάριν, ο Παύλος ήταν βέβαιος ότι η Χριστιανική ελευθερία σήμαινε ότι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν ήταν σε κίνδυνο στα θέματα του κρέατος που θυσιάζονταν στα είδωλα ή τα τελετουργικά των ιερών ημερών. Παρ' όλα αυτά όμως, επέμεινε ότι, εάν ένας αδελφός ή μια αδελφή δεν καταλάβαινε αυτήν την ελευθερία και έβλεπε να τρώγεται αυτό το κρέας ως ειδωλολατρία σε έναν ειδωλολατρικό Θεό, ο Χριστιανός ήταν υποχρεωμένος να "περιπατήσει εν αγάπη” τρώγοντας μόνο λαχανικά για χάρη του πλησίον του"...!

Το πρόβλημα είναι ότι η «δήλωση» εστιάζει στη συνείδηση ενώ θα έπρεπε να εστιάζει στις εντολές του Θεού στην ηθική τάξη και σειρά στη χριστιανική ζωή, ανέφεραν διαφωνώντας τρία μέλη της ομάδας εργασίας ELCA για την "σεξουαλικότητα".

Ο λουθηρανικός ΠΥΡΗΝΑΣ (Lutheran CORE - συνασπισμός για τη μεταρρύθμιση) επέκρινε το έγγραφο: "Πενθούμε σε όλες τις εκκλησίες για την απόφαση από τη συνέλευση να απορρίψει τη σαφή διδασκαλία της Βίβλου ότι η πρόθεση του Θεού για το γάμο ήταν ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Είναι τραγικό ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός μελών της ELCA ήταν πρόθυμος να ανατρέψει τη σαφή διδασκαλία της Βίβλου όπως έχει θεωρηθεί και έχει ομολογηθεί από τους Χριστιανούς για σχεδόν 2.000 χρόνια."

Ο Πρόεδρος του WordAlone, Jaynan Clark, είπε: "Είναι σκόπιμο να το ονομάσουμε αυτό 'κοινωνική' δήλωση γιατί μόλις ανταλλάξαμε τις κοινωνικές δηλώσεις και τάσεις με τον Λόγο και τη διδασκαλία του Θεού.


Ο βραβευμένος χριστιανός διαμαρτυρόμενος συγγραφέας και πάστορας John Piper, 63 χρονών, (φωτο), του οποίοι η εκκλησία (Bethlehem Baptist Church) είναι στην Minneapolis γράφει για το περιστατικό με τον ανεμοστρόβιλο στο, blog του (http://www.desiringgod.org/Blog/):

«Είδα αυτό το παραμορφωμένο, ασυνήθιστα επίπεδο ‘χωνί’ να κινείται γρήγορα, πάνω από την Minneapolis στο κέντρο της πόλης. Είπα στον Kevin Dau, "Αυτό φαίνεται να είναι σοβαρό." Και ήταν. Σοβαρό με πολλές έννοιες.

Ήταν μια μέρα που κανένας δεν είχε κάνει πρόβλεψη ότι ο καιρός θα είναι κακός, ενώ και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες δήλωσαν ότι δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο.

Η Σύνοδος της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής έλαβε χώρα στο Minneapolis Convention Center.

Ο Κεντρικός Λουθηριανικός Ναός στην απέναντι πλευρά του δρόμου χρησιμοποιήθηκε ως εκκλησία. Η εκκλησία είχε στήσει σκηνές γύρω από αυτό το κτίριο για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με το έντυπο του προγράμματος του συνεδρίου, η 5η Σύνοδος της ELCA ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 2 μμ. Το κύριο θέμα της συνόδου ήταν: "Εξέταση: Προτεινόμενη Κοινωνική Δήλωση/Θέση για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα". Το θέμα ήταν εάν θα έπρεπε να αποκλειστούν από το ποιμενικό λειτούργημα όσοι έχουν ομοφυλοφιλικό δεσμό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας των ζημιών περιγράφει: «Αυτός ο περίεργος ανεμοστρόβιλος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στις 2 μ.μ. ακριβώς! Ξεκίνησε χαμηλά στα νότια του κέντρου και ακολουθώντας την λεωφόρο 35W κατευθύνθηκε ευθεία προς το κέντρο της πόλης.

Τα πρώτα κτίρια στο κέντρο της πόλης που χτυπήθηκαν ήταν το ‘Minneapolis Convention Center’ και η Κεντρική Λουθηρανή Εκκλησία. Ο ανεμοστρόβιλος προξένησε σοβαρές ζημιές στην οροφή του συνεδριακού κέντρου, έσκισε τις τέντες, και κτύπησε το καμπαναριό της Κεντρικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, χωρίζοντάς το στα δύο...»


Ένας ηγέτης των Λουθηριανών, ο Larry Christenson (φωτο), δήλωσε ότι της ELCA τον έκανε να νιώσει ένα αίσθημα ντροπής, τόσο «χοντρό» που θα μπορούσε να το κόψει με μαχαίρι.

Δηλώνει μάλιστα ότι γνωρίζει αρκετούς εκκλησιαστικούς ηγέτες που ήδη αποχώρησαν από την ELCA τους οποίους υποστηρίζει, όπως και εκείνους που αποφάσισαν να παραμείνουν μεν αλλά κηρύττοντας την «αλήθεια» στο ποίμνιό τους.

Πριν από την απόφαση αυτή η ELCA είχε υιοθετήσει μία πιο «ελεύθερη» στάση σχετικά με την ‘ανθρώπινη σεξουαλικότητα’ αναγνωρίζοντας διαφορετικές αντιλήψεις για το θέμα αυτό στις διάφορες συναθροίσεις. Στην ουσία η ELCA προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να αναγνωρίσει τις μακροχρόνιες «μοναγαμικές» ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που για τους «συντηρητικούς» θα άνοιγε τον δρόμο και για την αναγνώριση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου.

Η κοινότητα των Λουθηριανών βρίσκεται σε σύγχυση και πολλοί ψάχνουν για άλλες εκκλησίες.

Τα μέλη π.χ. της εκκλησίας ‘Holy Trinity Lutheran’ στο Chicago «γιορτάζουν» το αποτέλσαμ της ψηφοφορίας, την στιγμή που ο πάστορας της εκκλησίας ‘St. Timothy Lutheran Church’ στο Charleston, κάλυψε την λέξη "Lutheran" στην ταμπέλα της εκκλησίας του!

"Το έκανα γιατί ντρέπομαι " λέει ο αιδ. Richard Mahan στην Charleston Daily Mail. "Ντρέπομαι για αυτό που η ELCA έκανε στην εκκλησία που αγαπώ για 40 χρόνια".

Αν και ο Larry Christenson είναι ποιμένας σε μία θεωρούμενη «συντηρητική» εκκλησία, και αυτός και η σύζυγός του, Nordis, φόρεσαν μαύρα ρούχα την Κυριακή και έβαλα στάχτη στα κεφάλια τους (!) " σαν σημάδι θλίψης για την εκκλησία στην οποία μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και ανήκουμε."


Πηγές:

http://www.christianitytoday.com/ct/2009/augustweb-only/133.41.0.html

http://www.desiringgod.org/Blog/1965_the_tornado_the_lutherans_and_homosexuality/


http://redskywarning.blogspot.com/

Νερό φαρμάκι

Άσχημα μαντάτα μας έρχονται από τη Σκοτία...

Θυμάστε τη μεγάλη σειρά που είχαμε αφιερώσει στο δηλητήριο "φθόριο"; Αυτό που περιέχουν όλες σχεδόν οι οδοντόπαστες, αλλά και το πόσιμο νερό πολλών χωρών;

Θυμάστε που εδώ στις σελίδες του Τοξότη, γράφαμε πως οι Ναζί το χρησιμοποιούσαν για να καταστέλλουν τη συνείδηση των λαών που κατακτούσαν;

Θυμάστε που λέγαμε για τις επιστημονικές αποδείξεις που φανέρωναν τις τραγικές βλάβες που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό; Βλάβες που αρχίζουν από τη φθορίωση των δοντιών και φτάνουν στη μείωση IQ, σε καρκίνους και άλλες ασθένειες;

Θυμάστε που λέγαμε για το μεγάλο αγώνα που κάνουν ομάδες πολιτών να σταματήσουν τη φθορίωση του πόσιμου νερού στις χώρες τους;...

Η ίδια φασιστική λογική που απαγορεύει αγαθά που κάνουν καλό στην υγεία μας (codex alimentarius) και μας επιβάλει υποχρεωτικά τοξικά εμβόλια και τοξικές λάμπες φθορισμού (η ορθή ονομασία αυτών που καθησυχαστικά αποκαλούνται "εξοικονόμησης ενέργειας"), για να αναφέρουμε λίγα μόνο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, ήρθε να επιβάλει με την κλασική μέθοδο του "έτσι θέλω" τη φθορίωση του πόσιμου νερού της Σκοτίας.

Παρακάμπτοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή, ως όφειλαν, πέρασαν την απόφαση με "Statutory Instruments"... μέσω του Water Act 2003... για να "βελτιώσουν" την ποιότητα του πόσιμου νερού... (Πόσο όμορφα στολίζονται τα ψέματα... Κάτι λέγαμε για τη δημοκρατία, την αλήθεια και τη ζωή μας...) Οι κάτοικοι της Σκοτίας καλούνται τώρα λοιπόν με νόμο , να πίνουν νερό... φαρμάκι...

Θα με εξέπληττε εάν μάθαινα επιτέλους πως μια φορά αποφασίστηκε από κεντρικά όργανα το σωστό και αγαθό για το λαό... Ετούτες οι απάνθρωπες αποφάσεις άρχισαν να ανήκουν στην ημερήσια διάταξη...

Δείτε τα παλαιότερα άρθρα για το φθόριο εδώ


http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html

Η τουρκική πολιτική, των απειλών και των εκβιασμών...

Άρθρο του κ. Περικλή Οικονόμου,
πτεράρχου ε. α./επίτιμου ΑΓΕΑ

Ενα βράδυ, την άνοιξη του 1975, με κάλεσε επειγόντως ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον συνάντησα μόνο στο γραφείο του και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι πολύ σοβαρό τον απασχολούσε. Ηταν η περίοδος που οι Τούρκοι με ιδιαίτερη έπαρση διαλαλούσαν ανά την υφήλιο ότι νίκησαν τους Ελληνες στην Κύπρο. Χωρίς κανείς να τους θυμίζει ότι σαράντα χιλιάδες τουρκικός στρατός με άρματα μάχης και την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν της τουρκικής αεροπορίας και μεγάλου μέρους του τουρκικού ναυτικού, αναμετρήθηκαν με ένα μόνο ελληνικό τάγμα – την ΕΛΔΥΚ, διότι η χούντα του Ιωαννίδη είχε αποφασίσει να παραδώσει την Κύπρο σαν ανοχύρωτη πόλη, όπως...έχω λεπτομερώς εξηγήσει σε παλαιότερα άρθρα μου. Αμέσως, χωρίς περιστροφές, μου είπε ότι ανησυχούσε για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Συγκεκριμένα, μου εκμυστηρεύθηκε ότι ελάμβανε μηνύματα από φίλους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι του συνιστούσαν να συζητήσει τη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, διότι αλλέως οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι να μας επιτεθούν. Και έθεσε ευθέως το ερώτημα, εάν είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου ή ακόμη να διεξάγουν έναν επιτυχή γενικό πόλεμο εναντίον μας.Απήντησα αρνητικά, εξηγώντας ότι η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.), η οποία θα έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στην άμυνα των νήσων, αλλά και σε ένα γενικό πόλεμο, υπερείχε σημαντικά της τουρκικής. Διότι, παρά την αριθμητική της υστέρηση, διέθετε πλέον των άλλων, δύο σοβαρά πλεονεκτήματα, πρώτον: καταφύγια για την προστασία των αεροσκαφών της, πράγμα που εστερείτο η τουρκική, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επιχειρεί από περιοχές της Ανατολίας, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο δράσης της στον δικό μας χώρο. Και δεύτερον: δύο Μοίρες αεροσκαφών 2ης γενιάς, τα Φάντομς (F-4), που με την εμφάνισή των τα τουρκικά (1ης γενιάς) δεν θα τολμούσαν να αντιπαραταχθούν, παραχωρώντας την αεροπορική υπεροχή στον χώρο του Αιγαίου. Εζήτησε και του ανέλυσα τα σχέδια δράσεως της Π. Α. σε περίπτωση περιορισμένου πολέμου και τελικά έδειξε ότι πείσθηκε, λέγοντας ότι θα ανέβαινε στο Πεντάγωνο να ακούσει και τους άλλους αρχηγούς. Και η συζήτηση έκλεισε τονίζοντας ότι κατά την άποψή μου, επρόκειτο για τη συνήθη τακτική των Τούρκων που με απειλές και εκβιασμούς προσπαθούν να αρπάξουν κάτι, χωρίς να πληρώσουν το τίμημα.Τη μεθεπόμενη συνεκάλεσε σύσκεψη στο Πεντάγωνο, με συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, υφυπουργού, ΑΓΕΕΘΑ και αρχηγών κλάδων. Διεξήχθη μακρά συζήτηση επί των δυνατοτήτων των δύο αντιπάλων, καθώς και ανάλυση των σχεδίων.
Ο πρωθυπουργός επέμενε στο ερώτημα εάν οι Τούρκοι θα μπορούσαν να καταλάβουν έστω μία έρημο μικρή νήσο βράδυ, για δημιουργία εντυπώσεων ή διαπραγμάτευση και η απάντηση ήταν ναι, είναι δυνατόν, αλλά το πρωί θα αναγκασθούν να αποσυρθούν με βαριές απώλειες, συνεπώς δεν θα το επιχειρήσουν. Ο ΑΓΕΣ εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις για το μέτωπο του Εβρου, λέγοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οχυρωματικά έργα. Ο ΑΓΕΝ ήταν θετικός ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν, διότι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν ακριβά. Η δική μου θέση ήταν κάθετη ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν, διότι θα αποτύχουν και αυτό το γνωρίζουν καλά, τονίζοντας ιδιαίτερα τα δύο πλεονεκτήματα της Π.Α. έναντι της τουρκικής. Εκεί ήταν που ο πρωθυπουργός είπε «πτέραρχε μου δίνεις πολύ θάρρος και φοβάμαι να το πάρω». Και η αντίδρασή μου ήταν άμεση, «κ. πρόεδρε μην το φοβάσθε καθόλου, είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα τολμήσουν, εάν διαψευσθώ –απίθανο– να με κρεμάσετε στο Σύνταγμα».
Μετά τα παραπάνω, το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, με τον τρόπο που ο ίδιος γνώριζε, είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι για αρκετό διάστημα να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές και να γίνουν διαλλακτικοί και συζητήσιμοι. Και έτσι, συζητούσαμε για αρκετά χρόνια, χωρίς να καταλήξουμε πουθενά, διότι αυτοί με το πρόσχημα ότι απειλούνται από την ελληνική Π.Α. προσπαθούσαν πλαγίως να αποκτήσουν δικαιώματα στο Αιγαίο. Η έλευση των νέων αεροσκαφών Α-7, που μπορούσαν για πρώτη φορά να χτυπήσουν περιοχές και πέραν της Αγκυρας, των Miraz F-1, αλλά και η νέα παραγγελία των Fantoms (F-4) διατήρησαν την υπεροχή μας για το μεγαλύτερο μέρος της 10ετίας του 1980.Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν από τη δική μας πλευρά για να φθάσουμε στην κρίση του 1987, όπου στην ουσία η Ελλάς παρητήθη, έστω προσωρινά, δικαιωμάτων της, στο περίφημο casus belli στην περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, με την ελληνική αντίδραση αναιμική αν όχι μηδαμινή. Και ακολούθησε ο μεγάλος κατήφορος με το φιάσκο των Ιμίων και την άτακτο πλέον ελληνική υποχώρηση, που βαφτίσθηκε από την τότε πρωθυπουργό προσέγγιση βήμα προς βήμα και κατέληξε στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των 132 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων η Γαύδος, το Αγαθονήσι, η Ψέριμος και το Φαρμακονήσι. Και ο κατήφορος συνεχίσθηκε με την απόφαση της Ε.Ε. του Ελσίνκι, όπου η Τουρκία όχι μόνον αμείφθηκε με τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων σύνδεσης, αλλά αναγνωρίσθηκε εκ μέρους μας η ύπαρξη συνοριακών διαφορών. Εάν αυτό δεν είναι η αποθέωση της ελληνικής υποχωρητικότητας, πώς αλλιώς θα ημπορούσε να χαρακτηρισθεί; Και το ερώτημα που τίθεται είναι: τρομοκρατήθηκε τόσο η κυβέρνηση με το φιάσκο των Ιμίων και υπέκυψε στους τουρκικούς εκβιασμούς, θέσασα υπό αμφισβήτηση ή ακόμη παραιτούμενη κυριαρχικών μας δικαιωμάτων –καταστάσεις που μόνο με πόλεμο αλλάζουν– ή επεβλήθη αυτή η άτακτη υποχώρηση έξωθεν, «προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερα;» Και τι θα έπρεπε να πράξει η τότε κυβέρνηση, να υποκύψει; Ασφαλώς όχι, ποτέ.
Ετσι λοιπόν οι Τούρκοι με τη μέθοδο των απειλών και εκβιασμών κατόρθωσαν να επιτύχουν εκείνα που δεκαετίες διεκδικούσαν διά της πλαγίας οδού. Και μην μου πείτε, όπως κάποιος πολιτικός της εποχής, ότι η πολιτική ηγεσία εκτιμώντας τις διαθέσεις και αντοχές του ελληνικού λαού αναγκάσθηκε να προβεί σε υποχωρήσεις, διότι η απάντηση είναι πως μέσα σε μια γενιά τα λιοντάρια δεν γίνονται λαγοί και σας θυμίζω το 1940-41, όταν ηγέτες ξένων κρατών, μικρών και μεγάλων, δήλωναν ότι οι ήρωες πολεμούσαν σαν Ελληνες.Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία της χώρας, δεν έχει μελετήσει σε βάθος τις τουρκικές τακτικές και μεθόδους, όπως οι Τούρκοι τις δικές μας αντιδράσεις και δεν γνωρίζει ότι οι Τούρκοι σαν αρπακτικός λαός που είναι από τη φύση τους, αρπάζουν εάν είναι σίγουροι πως δεν θα πληρώσουν, διαφορετικά δεν επιχειρούν, ιδιαίτερα όταν εκτιμούν ότι το χέρι που απλώνουν θα τους το κόψουν. Οι Τούρκοι σέβονται μόνο τη δύναμη και ως εκ τούτου εάν ο αντίπαλος είναι δυνατός και αποφασισμένος να αντιδράσει σκληρά μετατρέπονται σε καλούς και φιλήσυχους γείτονες. Υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτή τους τη συμπεριφορά. Αλλά δυστυχώς, εμείς με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας «προς χάριν της ειρηνικής συνύπαρξης», έχουμε στείλει το τελείως αντίθετο μήνυμα.
greece-salonica

Yπερκέρδη εμφανίζουν οι Ελληνικές τράπεζες εν μέσω.."κρίσης"

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτεροι όμιλοι του κλάδου κατάφεραν το πρώτο εξάμηνο του 2009 -το χειρότερο εδώ και δεκαετίες για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία- να παρουσιάσουν καθαρά κέρδη μετά από φόρους πάνω από 1,5 δισ. ευρώ!

Τα κέρδη των τραπεζών αυξήθηκαν 25% στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 έναντι του πρώτου φετεινού τριμήνου. Το 80% της κερδοφορίας προέρχεται από χρηματοοικονομικές πράξεις (πωλήσεις ομολόγων, μετοχών κ.λπ.) και όχι από τις συνήθεις τραπεζικές εργασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τραπεζικός κλάδος αν δεν αναγκαζόταν λόγω της κρίσης να πάρει αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες θα είχε κερδοφορία ανώτερη από το πρώτο εξάμηνο του 2008.
.
Πώς όμως κερδίζουν οι τράπεζες:
1 Από τη... μείωση των επιτοκίων καταθέσεων. Στις αρχές του 2009 οι ελληνικές τράπεζες πλήρωναν υψηλούς τόκους και συναγωνίζονταν ποια θα προσελκύσει καταθέτες, καθώς υπήρχε φόβος απώλειας των καταθέσεων και έβρισκαν κλειστές τις πόρτες των άλλων πηγών χρηματοδότησης. Στη συνέχεια, όμως, τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος γενικά στην Ευρώπη βοήθησαν και οι τράπεζες σταμάτησαν να πληρώνουν υψηλούς τόκους στις καταθέσεις (θυμίζουμε και την παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το ίδιο θέμα). Ετσι, εξοικονόμησαν αρκετά εκατομμύρια.

2 Από την αύξηση της διαφοράς μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων. Την ώρα που τα επιτόκια καταθέσεων υποχωρούσαν στο ναδίρ, ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων χορηγήσεων ήταν μικρότερος. Ετσι, οι τράπεζες βελτίωσαν το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

3 Οι τράπεζες, με πρώτη ύλη τις καταθέσεις επένδυσαν αρχικά μεγάλα ποσά στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία ενσωμάτωναν από τις καλύτερες αποδόσεις διεθνώς λόγω των αυξημένων αναγκών του ελληνικού Δημοσίου σε χρήμα. Δηλαδή, αντί να δανείσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κινδυνεύοντας να μην πάρουν πίσω τα χρήματά τους, προτίμησαν να δανείσουν το κράτος. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτά τα ομόλογα ως εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άντλησαν νέα κεφάλαια με κόστος μόλις 1%. Ομως μετά μπορούσαν να δανείσουν την αγορά με πολύ υψηλότερα επιτόκια, που έφθαναν το 17% (πιστωτική κάρτα). Ο συνδυασμός αυτού του κύκλου και η άνοδος των τιμών των ομολόγων στη συνέχεια δημιούργησαν σημαντικά κέρδη στα χαρτοφυλάκια των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ρευστότητα, μέσω ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, άντλησαν και από τη συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

4 Η άνοδος των τιμών των μετοχών και των ομολόγων οδήγησε σε αυξημένα έσοδα από τη διαχείριση κεφαλαίων τρίτων.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/08/y.html

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Αιρέσεις, αόρατος εχθρός του Ελληνισμού

Στις 17 Απριλίου, στο πλημμελειοδικείο της Γκρενόμπλ, ξεκίνησε η δίκη του γαλλοελβετού διευθυντή ορχήστρας Μισέλ Ταμπασνίκ, του μοναδικού κατηγορούμενου από την αίρεση του Ναού του Ηλιου, εβδομήντα ένα μέλη της οποίας βρήκαν το θάνατο, με τέσσερις «ομαδικές αυτοκτονίες», από το 1994 ως το 1997.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής στρέφει και πάλι την προσοχή στον αστερισμό εκείνων των ομάδων διαφορετικού χαρακτήρα, που παρουσιάζονται ως μειοψηφικές «θρησκείες», αλλά των οποίων οι δραστηριότητες, που συχνά έχουν εμφανώς εμπορικό χαρακτήρα, καταδικάζονται συστηματικά από τα δικαστήρια.
Στο όνομα της υπεράσπισης της θρησκευτικής ελευθερίας, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να επιτύχει την ατιμωρησία τους.Αυτή η ανοχή, απέναντι σε δίκτυα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα χωνευτήρι όπου συγκλίνουν η «νέα δεξιά» και ο «νεοσυντηρητισμός», και όλα στο όνομα του αντικομμουνισμού, επιδιώκει να επιβάλει στις συνειδήσεις τον ακραίο φιλελευθερισμό και την ιδεολογία της ανισότητας που υποτίθεται ότι αποτελούν θεμέλια της κοινωνίας.
Στην Ευρώπη, εδώ και δέκα χρόνια, το ζήτημα των αιρέσεων πέρασε από το στάδιο του «ανησυχητικού κοινωνικού φαινομένου» στο στάδιο του «μείζονος προβλήματος δημόσιας ασφάλειας». Οι σφαγές που προκάλεσε το Τάγμα του Ναού του Ηλιου, το 1994 και το 1995, η επίθεση της αίρεσης Αούμ, με αέριο σαρίν, στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Τόκιο, το Μάρτιο του 1995, η ομαδική αυτοκτονία μελών της αίρεσης Πύλη του Παραδείσου (Heaven's Gate) στο Λος Αντζελες, το 1999, ήταν γεγονότα που επιτάχυναν αυτή τη συνειδητοποίηση.
Ετσι, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Γερμανία ενίσχυσαν το κατασταλτικό οπλοστάσιό τους. Επρόκειτο για μια επιλογή των νομοθετών η οποία, κατά κανόνα, ακολουθούσε κοινοβουλευτικές εκθέσεις, σχετικά με την επικινδυνότητα ορισμένων ομάδων και τις καταναγκαστικές μεθόδους αποξένωσης που επιβάλλονται στους οπαδούς των ομάδων αυτών.
Η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κατασταλτικής αυτής τάσης.Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη εμφανίστηκαν οργανισμοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν το φαινόμενο. Στη Γαλλία, μια σειρά νόμων που ψηφίστηκαν το 1996 ενίσχυσαν, μεταξύ άλλων, την προστασία των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας. Η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν συγκρότησε Διυπουργική Αποστολή Αγώνα κατά των Αιρέσεων (Mission interministerielle de lutte contre les sectes - MILS), με πρόεδρο τον Αλέν Βιβιέν. Στη Γερμανία, κύριος στόχος ήταν η
Σαϊεντολογία. Από το 1997, μετά από έρευνα των υπηρεσιών της αστυνομίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προειδοποιούσε τον πληθυσμό για τους κινδύνους από αυτή την αίρεση, ενώ η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας αποφάσιζε να αποκλείσει τους οπαδούς της από θέσεις στο δημόσιο τομέα.Απέναντι σε αυτή τη σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης, όλοι οι παρατηρητές του φαινομένου ανέμεναν μια αντεπίθεση των πολυεθνικών αιρέσεων, ορισμένες από τις οποίες, μόνο στη Γαλλία, κατέχουν περιουσίες που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια γαλλικά φράγκα.
Η αντεπίθεση ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες (1). Στις 27 Ιανουαρίου 1997, τα μέτρα που έπλητταν τη Σαϊεντολογία στη Γερμανία καταδικάστηκαν, επίσημα, από την Ουάσινγκτον.Μερικές ημέρες αργότερα, το Γραφείο για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία (Bureau for Democracy, Human Rights and Labor, BDHRL) (2), μια διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο. Στην έκθεση αυτή, η Γερμανία δεχόταν σκληρή επίθεση και τοποθετούνταν αμέσως μετά την Κίνα στον κατάλογο των κρατών που παραβιάζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες!
Η έκθεση ερχόταν την κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει την εκστρατεία που είχε ξεκινήσει η
Σαϊεντολογία κατά της Γερμανίας, με διαδηλώσεις, διαφημιστικές καταχωρήσεις στο διεθνή τύπο και με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Για να «πέσουν οι τόνοι», το Μάρτιο του 1997, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του: «Ασκήσαμε κριτική στους Γερμανούς, δεν έχουμε, όμως, σχέση με την εκστρατεία της Σαϊεντολογίας κατά της Γερμανίας...». Ηταν το ελάχιστο που μπορούσαν να περιμένουν οι γερμανικές ομοσπονδιακές αρχές.
Το 1998, όταν το αμερικανικό κογκρέσο ψηφίζει ένα νέο νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία στον κόσμο, στους κόλπους του Γραφείου για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δημιουργείται μια νέα διεύθυνση, το Γραφείο για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (Office of International Religious Freedom).Ο νόμος, με τον οποίο συγκροτείται το τμήμα τοποθετεί, επικεφαλής του έναν πληρεξούσιο πρεσβευτή στον οποίο υπάγονται πέντε αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών. Το γραφείο διαθέτει εκπρόσωπο σε κάθε αμερικανική πρεσβεία.
Οσον αφορά τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει αυτές οι επιτροπές, και εκεί παραμένουν πολλά ερωτηματικά. Ο άνθρωπος στον οποίο ο ΟΑΣΕ ανέθεσε το συντονισμό των συζητήσεων στη Βιέννη, το Μάρτιο του 1999, δεν είναι άλλος από το Μάσιμο Ιντροβίνιε, ιταλό κοινωνιολόγο, ιδρυτή του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης των Νέων Θρησκειών (
Censur), ενός ιδρύματος με σκληρές καθολικές αντιλήψεις και στενές σχέσεις με τη νεοφασιστική οργάνωση «Εργασία, Οικογένεια, Ιδιοκτησία».
Τακτικός συνεργάτης των εκδόσεων της Σαϊεντολογίας, ήταν ένας από τους υποστηρικτές της αίρεσης που κατέθεσαν στο δικαστήριο της Λιόν για την υπόθεση, της οποίας την ανάκριση είχε διεξαγάγει ο δικαστής Ζορζ Φενές.
Αλλος προσκεκλημένος στη Βιέννη και, έπειτα, στην Ουάσιγκτον, ήταν ο γάλλος δικηγόρος Αλέν Γκαρέ, επικεφαλής της νομικής υπεράσπισης των
Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά και υπεύθυνος για τις φορολογικές υποθέσεις τους. Και αυτός φιλοξενείται συχνά στις εκδόσεις της Σαϊεντολογίας. Αλλος άνθρωπος-κλειδί, ο Βίλι Φοτρέ, πρόεδρος της ένωσης «Ανθρώπινο Δικαίωμα Χωρίς Σύνορα», με έδρα το Βέλγιο, το όνομα της οποίας δεν θα πρέπει να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Ο Φοτρέ υπήρξε, για πολύ καιρό, ανταποκριτής του δικτύου News Network International, ενός σημαντικού αμερικανικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος και λόμπι των Ευαγγελιστών, αντίθετο στις αμβλώσεις και φανατικά αντικομμουνιστικό.
Ο Φοτρέ είναι, επίσης, μέλος της «Ομοσπονδίας του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (FHDH) στις εκθέσεις της οποίας παρέπεμπαν, με κάθε ευκαιρία, οι αμερικανικές επιτροπές. Προκύπτει, επίσης, ότι ο εκπρόσωπος της «Ομοσπονδίας του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στην Ελλάδα συμμετείχε σε εκδόσεις της Σαϊεντολογίας και άλλων αιρέσεων, καθώς και ότι η αντιπροσωπεία της Μόσχας δημοσίευσε ένα βιβλίο, σε συνεργασία με τη Σαϊεντολογία.Τέλος, στους βασικούς μάρτυρες, όσον αφορά τις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας τις οποίες ενορχηστρώνει η γαλλική κυβέρνηση, συγκαταλέγεται ο πάστορας Λουΐ Ντεμεό, του Θεολογικού Ινστιτούτου της Νιμ.

Το Ινστιτούτο αυτό ανήκει στους Ευαγγελιστές της Greater Grace, που έχει έδρα τη Βαλτιμόρη (Μέριλαντ) των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Greater Grace αριθμεί περισσότερες από 3.000 αποστολές στη Λατινική Αμερική, αρκετές εκατοντάδες στην Αφρική, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ η σχολή όπου καταρτίζονται τα στελέχη της για τις αποστολές στην Ανατολική Ευρώπη είναι το Θεολογικό Ινστιτούτο της Νιμ. Η Greater Grace, της οποίας οι μέθοδοι έχουν αμφισβητηθεί έντονα, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να οριστεί ως «συνοδοιπόρος» της Σαϊεντολογίας.
Η Στέισι Μπρουκς, πρόεδρος της ιδρύματος Λάιζα Μακφέρσον (Lisa McPherson Trust) (10), της σημαντικότερης αμερικανικής οργάνωσης βοήθειας προς τα θύματα της Σαϊεντολογίας, υπήρξε και η ίδια οπαδός της για δεκαπέντε χρόνια. Ηταν, επίσης, η γραμματέας του Ντέιβιντ Μισκέιβιτζ, κληρονόμου του Ρον Χάνμπαρντ και σημερινού «γκουρού» της Σαϊεντολογίας. Θυμάται πολύ καθαρά τον αιδεσιμότατο Τζορτζ Ρόμπερτσον ο οποίος διευθύνει την Greater Grace:«Η σχέση του με τους ηγέτες της Σαϊεντολογίας είναι στενή. Οταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αίρεση δεν μπορεί να επέμβει, για λόγους δημόσιας εικόνας, ζητάει από τον Ρόμπερτσον να το πράξει. Είναι ο βασικός τους σύνδεσμος στο κίνημα των Ευαγγελιστών...». Κάτω από την ηγεσία του και μέσω της δικαστικής οδού, η Greater Grace και η Σαϊεντολογία κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε χρεοκοπία τη σημαντικότερη οργάνωση βοήθειας προς τα θύματα των αιρέσεων, η οποία είχε ιδρυθεί κατά τη δεκαετία του '70, την οργάνωση Cult Awareness Network...Για να την αγοράσουν, τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη ενός αμερικανικού δικαστηρίου εμπορικών διαφορών! (11) Ενα άλλο γεγονός εξηγεί την επιρροπή της Σαϊεντολογίας και των οπαδών της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από το 1993, η πανίσχυρη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος (IRS) των Ηνωμένων Πολιτειών παραχώρησε στην αίρεση το καθεστώς κανονικής θρησκείας, απαλλάσσοντάς την, έτσι, από τη φορολογία.Κατά τη διάρκεια των εικοσιπέντε χρόνων που προηγήθηκαν, η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος είχε συστηματικά αρνηθεί στην αίρεση τις φορολογικές απαλλαγές τις οποίες απολαμβάνουν τα θρησκευτικά ιδρύματα. Αρνήσεις, που είχαν επικυρωθεί από όλα τα αμερικανικά δικαστήρια και, κυρίως, από το Ανώτατο Δικαστήριο.Αυτή η μεταστροφή της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος επέτρεψε στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια και την εξόπλισε με ένα πανίσχυρο εργαλείο δημοσίων σχέσεων, ανοίγοντάς της τις πόρτες της αμερικανικής κυβέρνησης.Ολόκληρη η ιστορία αυτής της μεταστροφής αποκαλύφθηκε, τέσσερα χρόνια αργότερα, από την εφημερίδα New York Times.Η Σαϊεντολογία διεξήγαγε έναν πραγματικό πόλεμο κατά της εφορίας. Φυσικά, μέσω της δικαστικής οδού: κίνησε τη νομική δικασία περισσότερες από 50 φορές. Ταυτόχρονα, όμως, προσέλαβε ιδιωτικούς αστυνομικούς για να ερευνήσουν την ιδιωτική ζωή ανώτατων αξιωματούχων της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Ενας από αυτούς τους ιδιωτικούς αστυνομικούς εξηγούσε, το Μάρτιο του 1997, στους New York Times, ότι είχε εργαστεί για λογαρισμό της Σαϊεντολογίας επί δεκαοκτώ μήνες, μεταξύ 1990 και 1992. Από το γραφείο του, στο Μέριλαντ, είχε συλλέξει πληροφορίες για αξιωματούχους που απουσίαζαν από τις υπηρεσιακές συνεδριάσεις, έπιναν πολύ ή είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις...Η έγκριση του αιτήματος της Σαϊεντολογίας, για απαλλαγή από τη φορολογία, δόθηκε μέσω μιας αντικανονικής διαδικασίας η οποία βραχυκύκλωσε τα συνηθισμένα κέντρα λήψης αποφάσεων, έπειτα από ρητή απαίτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος.
Στα 300 εκατομμύρια δολάρια κέρδη που αποκομίζει κάθε χρόνο η Σαϊεντολογία, στις τεχνικές διείσδυσης και εκφοβισμού που χρησιμοποιεί, στην αναγνώρισή της από την αμερικανική Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, προστίθενται και άλλες παράμετροι που της έχουν επιτρέψει να εξαπλώσει την επιρροή της μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκα του αμερικανικού κράτους.

Ο Στίβεν Α. Κεντ, ερευνητής του τμήματος κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, στον Καναδά, μελέτησε εξονυχιστικά τη στρατηγική επιρροής (lobbying) διαφόρων θρησκευτικών ομάδων και αιρέσεων, στην Ουάσιγκτον. (12) Εξήγησε με ποιο τρόπο οι σαϊεντολόγοι και, πριν από αυτούς, οι οπαδοί της αίρεσης Μουν, διεξήγαγαν πολύ σημαντικές εκστρατείες δημοσίων σχέσεων προς τα μέλη της Βουλής, της Γερουσίας και τουΛευκού Οίκου. Για το σκοπό αυτό, η Σαϊεντολογία κατέβαλε 725.000 δολάρια (περίπου 250 εκατ. δρχ.), το 1997, και 420.000 δολάρια (περίπου 150 εκατ. δρχ.), το 1998, σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ειδικεύεται στην άσκηση πολιτικής επιρροής (lobbying).Ηθοποιοί του κινηματογράφου οι οποίοι είναι μέλη της Σαϊεντολογίας, έδωσαν περισσότερα από 70.000 δολάρια (περίπου 25 εκατ. δρχ.), υπέρ της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον για την εκλογή της στην αμερικανική Γερουσία, ενώ ο Τομ Κρουζ έδωσε, προσωπικά, 5.000 δολάρια υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Αλμπερτ Γκορ και ο Τζον Τραβόλτα διοργάνωσε, μαζί με άλλους σαϊεντολόγους, δεξίωση υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος (τιμή εισόδου: 25.000 δολάρια - περίπου 9 εκατ. δρχ.Ενας δικηγόρος της Σαϊεντολογίας έδωσε 20.000 δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του ίδιου κόμματος. Και ένα τελευταίο παράδειγμα, καθώς ο κατάλογος είναι μακρύς, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της Σαϊεντολογίας, ο Γκρεγκ Γιένσεν, πρόσφερε στην προεκλογική εκστρατεία του γερουσιαστή Μπέντζαμιν Α. Γκίλμαν το ποσό των 7.400 δολαρίων. (13) Ο γερουσιαστής αυτός, μετά την εκλογή του, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Θρησκευτικής Ελευθερίας του ΟΑΣΕ.Η αίρεση Μουν, από την πλευρά της, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της μια από τις μεγαλύτερες καθημερινές εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Washington Time, φιλοξενεί στις στήλες της -αν και πρόκειται για πολύ συντηρητική εφημερίδα- τη Χίλαρι Κλίντον η οποία, κάθε εβδομάδα, γράφει ένα χιουμοριστικό κείμενο. Αναρίθμητοι είναι, πλέον, οι γερουσιαστές και τα μέλη της Βουλής που «επιδοτούνται από τον Μουν.
Ας υπενθυμίσουμε, μόνο, ότι δύο πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών τιμούσαν τακτικά με την παρουσία τους τις συγκεντρώσεις που διοργάνωνε ο αιδεσιμότατος Σουν Μιουνγκ Μουν: ο Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος) και ο Τζέραλντ Φορντ. Οπως όλα δείχνουν, η Σαϊεντολογία και η αίρεση Μουν γρήγορα κατέληξαν σε συμφωνία. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90, προχωρούν, από κοινού, στις ενέγειές τους για τη θρησκευτική ελευθερία, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παγκοσμιοποίηση
Πρόκειται για μια μυστικιστική-αυτοκρατορική αντίληψη την οποία υιοθετούν όλες οι ακραίες δογματικές και ευαγγελικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία είναι έντονα παρούσα στο μυαλό όσων δηλώνουν υπερασπιστές των θρησκευτικών ελευθεριών. Ετσι, ο Τζον Ρ. Μπόλτον, μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Θρησκευτική Ελευθερία, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του «Αμερικανικού Επιχειρηματικού Ινστιτούτου για την Πολιτική Ερευνα» (American Enterprise Institute for Policy Research), μια μαχητική οργάνωση του ακραίου φιλελευθερισμού.Στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους (του πρεσβύτερου), ο Μπόλτον ήταν ένας από τους βασικούς συμβούλους της προεδρίας για θέματα διεθνούς εμπορίου. Η Νίνα Σι, της ίδιας επιτροπής, διαβεβαιώνει: «Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να επιβάλουμε στον κόσμο τη νέα φιλελεύθερη τάξη...».Αυτός ο μηχανισμός κυριαρχίας ο οποίος προσδιορίστηκε, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '80, από την κυβέρνηση Ρέιγκαν και για τον οποίο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αμφίδρομος, έφτασε στο αποκορύφωμά του με βασικό διακύβευμα την οικουμενικοποίηση των νομικών κανόνων. Αυτή η τελευταία μάχη θα ολοκλήρωνε την επέκταση της παγκόσμιας αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, ενεργοποιούνται πολλές αντιστάσεις. Μεταξύ άλλων -και με πρωτοβουλία της Γαλλίας-, και σε ό,τι αφορά την τεράστια αγορά της εκπαίδευσης. Οι αιρέσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι επικοινωνίας έχουν έναν κοινό εχθρό στη στρατηγική τους: πρόκειται για μια ιδεολογία ιδιαίτερα εξαπλωμένη στην Ευρώπη, την ιδεολογία της λαϊκότητας, ή του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, της οποίας η Γαλλία αποτελεί ιστορικά το λίκνο. Αυτός ο κοσμικός χαρακτήρας του γαλλικού κράτους δέχεται άμεση επίθεση, με αφορμή την πολιτική του για καταστολή των αιρετικών κινήσεων.
Για τις αιρέσεις, το ενδιαφέρον για την έκβαση αυτής της μάχης είναι προφανές: θέλουν να ριζώσουν στον τομέα της εκπαίδευσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και να διαθέτουν, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολεία χωρίς κανένα έλεγχο από το κράτος. Αυτό εξασφαλίζει μια πιο πλατιά και πιο στέρεη στρατολόγηση μελών, αφού μια τέτοια στρατολόγηση θα είναι ενσωματωμένη στην πολιτιστική και ψυχολογική διαμόρφωση των ατόμων.Αν και δεν μπορεί να γίνει λόγος για κοινό μέτωπο το οποίο κινείται με βάση μια κοινή στρατηγική, που αποφασίζεται από κάποιο ενοποιημένο επιτελείο, η αλληλοδιείσδυση μεταξύ μεγάλων αιρέσεων και επιχειρηματικών ομίλων της επικοινωνίας, είτε πρόκειται για φορείς -όπως η βιομηχανία της πληροφορικής-, είτε για παραγωγούς προϊόντων επικοινωνίας -όπως η βιομηχανία του κινηματογράφου-, είναι αποδεδειγμένη. Κανείς δεν χρειάζεται να υπενθυμίσει, σε αυτό το σημείο, τους δεσμούς που ενώνουν το ABC, το CNN και τα όμοιά τους με τα αμερικανικά ακραία θρησκευτικά λόμπι και, πολύ περισσότερο, την απόλυτη προσχώρησή τους στην κυρίαρχη ιδεολογία.

http://greeknation.blogspot.com/